Teraz jest So, 18 wrz 2021, 18:34

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

współzałożyciel forum
 Tytuł: Caska 3641.
PostNapisane: Cz, 10 sty 2013, 10:20 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2771
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak w temacie , tutaj wymieniamy sie swoimi opiniami/spostrzezeniami na temat stacji Caska model 3641.


Prosze o wypowiadanie sie tylko i wylacznie na temat tej stacji


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 28 cze 2013, 22:46 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Nie pamiętam ile to ma MHz, ale chyba coś około 800. Model Caska 3641. Oczywiście bez androida.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 lip 2013, 15:56 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 69
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Tutaj dla chętnych jest model do polifta (do "zwykłej jest tai sam, inna kolorystyka):

http://www.youtube.com/watch?v=P4LDtrTZsNE

Jest to model Caska 3642, dosyć dobrze omówiony w kilku filmikach. Działa z Bose, sterowanie z kierownicy, itp.

Co do firmy - taka "lepsza" chińszczyzna "górna półka" <boisie> .

Ceny do ok. 800 euro, najniższa cena jaką znalazłem 500 euro + wysyłka.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pn, 1 lip 2013, 17:02 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Też tak słyszałem, że CASKA to taka lepsza chińszczyzna :lol: ale poskarżę się, bo zepsuło mi się pokrętło volume up/down. Raczej więcej w tym mojej winy, niż fabryki, bo już mam taką wrodzoną wadę, która polega nie niekontrolowanych wybuchach agresji, gdy DJ w rmffm/zet puszcza, po raz dwusetny w ciągu doby, "sezonowy hit", którego wszyscy, obligatoryjnie i bez wyjątku będą słuchać aż do porzygu.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: N, 15 gru 2013, 18:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.12.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witam,

Kupiłem około pół roku temu Mazde z systemem Multimedialnym CASKA 3641 (tak mi się wydaje), niestety bez map.
Ściągnąłem kilka map z internetu, dedykowanych dla WIN 5 CE, niestety wyskakuje mi błąd że nie widzi map :mad: .

Ściągnąłem Automape 6.12 na SD nawet w czasie instalacji zapytał jaki model navi mam i wybrałem Caske, i pojawiła mi się informacja o błędzie ;(( .

Mapa na Europe w Vivomedia kosztuje około 400 pln, a na polske około 230 pln.

Proszę o pomoc może ktoś ma jakiś pomysł.

Pozdr


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 15 gru 2013, 18:48 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Daj zdjęcie stacji.

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: N, 15 gru 2013, 21:35 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Jeżeli to caska 3641 to pomoge z odpaleniem tylko ze dopiero we wtorek/środę.

napisane z mojej 3310

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pn, 16 gru 2013, 13:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.12.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Dzięki za odpowiedź już wrzucam, nie udało mi się wrzucić zdjęcia. Ale znalazłem film z tym modelem na Youtube



Jeszcze raz dzięki za pomoc.


Hej,

Poniżej opis co robię przy uruchamianiu mapy w moim samochodzie:

Na karcie SD 8 Gb instaluje Automape wersja 6.12 pod koniec instalacji pyta mnie o urządzenie, wybieram z listy Caska.
W samochodzie wrzucam kartę do odpowiedniego Slotu i przycisk Navi.
Kalibruje się ekran muszę klikać krzyżyki.
Chwile się ładuje i wypluwa że nie może znaleźć map.

nie wiem czy błąd wypluwa Navi czy mapa.

Pozdrawiam


Ostatnio edytowano So, 21 gru 2013, 16:56 przez TOMASZ, łącznie edytowano 1 raz
Połączyłem posty.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pn, 23 gru 2013, 01:54 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Po instalacji programu na karcie pamięci upewnij się że:
1. Program jest bezpośrednio na karcie pamięci. Czyli, chodzi o to, że na karcie nie ma żadnych folderów z automapą, tylko wchodząc na kartę SD od razu widzisz pliki i foldery programu.
- błędna ścieżka: mój komputer/karta sd/automapa (lub inna nazwa folderu)/ tutaj wceAM.exe
- prawidłowa ścieżka: mój komputer/karta sd/tutaj wceAM.exe. czyli nie ma żadnych folderów z nawigacją, tylko cały program wrzucony bezpośrednio na karte

2. Problem z plikiem maplaunch.ini. W mojej CASKA3641 był to niezbędny plik do odpalenia nawigacji. Bez tego nawigacja nie ruszyła. Pliczek taki napisałem sam, więc udostępniam go poniżej:
POBIERZ
Zawartość rara wrzuć bezpośrednio na kartę pamięci (na tej która jest nawigacja). Wtedy stacja powinna wyszukać plik .exe i odpalić program nawigacyjny

Jeżeli powyższe nie pomogło, to nie wiem co może być przyczyną... może coś nie tak jest przy instalacji. Pisałeś, że przy wyborze urządzenia zaznaczasz, że automapa ma chodzić na urządzeniu CASKA. Lepiej wybierz jakieś zwykłe urządzenie, które będzie miało w opisie WIN CE 5.0.

Też miałem problem z odpaleniem oryginalnej automapy na swojej stacji, u mnie był problem z uruchomieniem samego programu. Pomógł plik maplaunch.ini.

Mam nadzieję że pomogłem.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pn, 23 gru 2013, 16:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.12.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Właśnie sprawdziłem punkt pierwszy w mojej navigacji.

Teraz pojawia się "komunikat" windows: "a" i ścieżka \MMC_Storage\ui\am.bnp -sprawdziłem ten folder jest pusty i nie ma tam żadnego pliku o nazwie am.bmp

Nie mam pojęcia co z tym zrobić.

To co zrobiłem dzisiaj zainstalowałem na karcie SD mape dedykowaną dla WinCe 05 - Automapa EU wersja 6.12

Wyciąłem plik wceAm z folderu AutoMapa EU i wrzuciłem go bezpośrednio na kartę.
Poprawiłem maplaunch.ini tak żeby path był na wceAm.

Dalej nie wiem co robić :mad:

-- Dodano: Pn, 23 gru 2013, 18:17 --

Update:

Zawartość rar skopiowałem, czyli maplaunch.ini cały skrypt, i do folderu "ui" skopiowałem to co było w twoim folderze.

wrzuciłem do navi i pojawiło się zdjęcie Mazdy i... informacja ze nie może odnaleźć mapy "Sorry, map file are not found"


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pn, 23 gru 2013, 22:04 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Słuchaj, na karcie sd masz folder automapa? Jeżeli tak, to wytnij zawartość tego folderu, wlej bezpośrednio na kartę, a folder automapa usuń. Cały program musi być na karcie

napisane z mojej 3310

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: N, 19 sty 2014, 23:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.12.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Dobra poddaje się.... Nie wiem o co chodzi Kamil dzięki za podpowiedź robiłem wszystko co podpowiadałeś szukałem nowych rozwiązań i nic. cały czas mam informacje że nie może znaleźć map.

;((


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Cz, 7 maja 2015, 23:55 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Witaj.

link który wstawiłeś już nie działa http://www.sendspace.com/file/ipxgy7
jest to link dotyczący automapy, a dokładnie problemu z plikiem maplaunch.ini.
pomożesz?

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pt, 8 maja 2015, 05:07 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Poszło na PW. Możliwe że link niedługo zostanie zaktualizowany

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Śr, 20 maja 2015, 11:45 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.04.2013
Posty: 70
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak wylaczyc lub przyciemnic ekran podczas jazdy? Strasznie daje po oczach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Cz, 21 maja 2015, 20:33 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
wciśnij do środka głośność (włączy się 'tryb nocny', ewentualnie w ustawieniach jest CHYBA jasność. Tryb nocny za wiele nie pomaga.... ale zawsze coś.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: So, 23 maja 2015, 09:15 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.04.2013
Posty: 70
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Automapa dziala!

Wystarczylo skopiowac zawartosc katalogu z karty bezposrednio na karte i zmodyfikowac plik maplaunch.ini.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Cz, 28 maja 2015, 19:59 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
a ktoś mówił że nie działa?? :>
w razie kłopotów z odpaleniem Automapy na tym konkretnym sprzęcie piszcie do mnie na PW, postaram się pomóc ruszyć temat <spoko>
Ogólnie jakby ktoś bardzo nie lubił automapy ( <zgłupiał> ), to bardzo łatwo odpalić nawigacje iGo, praktycznie ta sama zasada instalacji. Wiele walczyłem z TomTomem, program ruszył, ale bardzo się zacinał i nie miałem pomysłu co zrobić, aby widział... mapy :/

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pt, 29 maja 2015, 08:50 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.04.2013
Posty: 70
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
U mnie tomtom chodzil! Problem tylko z automatycznym wylaczaniem sie odbiornika GSM i monitra w celu oszczedzania energi. Szukalem na roznych forach i nie potrafilem tego rozwiazac.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pn, 1 cze 2015, 15:22 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
o zobacz. Z tego co pamiętam to program się włączył, ale nie widział map i bardzo zamulały opcje.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Cz, 11 cze 2015, 17:59 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.12.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
To ja chętnie wróce do tematu jako założyciel <disco>

Postaram się powrzucać zdjęcia z błędami jakie mam przy odpalaniu map.


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Wt, 25 sie 2015, 20:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.08.2015
Posty: 1
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Plik maplaunch po otwarciu w notatniku ma zawartość:
Cytuj:
[ż­Á˘µÂµĽş˝]
path = NNG_\nngnavi.exe;
bmpiconpath = ui\navione.bmp;
showname =;




Czy to "[ż­Á˘µÂµĽş˝]" jest prawidłowe? Co zmienić by odpaliło AutoMape?


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Wt, 25 sie 2015, 20:37 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
tak miałem i działało.
Aby odpalić automapę należy zmienić ścieżkę (path) na prawidłową dla danej aplikacji. Czyli w przypadku automapy jest to plik .EXE.

Nie jestem w 100% pewien, plik exe dla automapy CHYBA nazywa się on mniej wiecej tak: wce50AM.exe. W zależności od wersji AutoMapy, numerek w nazwie może być zmienny ("50" oznacza wersję 5.0, "42" oznacza wersję 4.2 i tak dalej). Czyli, wrzucasz pliki AM bezpośrednio na karte pamięci (NIE RÓB FOLDERÓW na karcie, tylko wrzuć luzem wszystkie pliki na karte), otwierasz maplaunch i przykładowa komenda dla automapy:

Kod:
path = wce50AM.exe;


ścieżka "bmpiconpath" odpowiada za obrazek, który wyświetli nam się po wciśnięciu przycisku NAVI na radiu. Uwaga, obrazek można podmienić, ale musicie zachować parametry oryginałyu (rozmiar, typ pliku itp)

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Wt, 22 mar 2016, 17:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.12.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Hej,

To i ja wracam do tematu, mam nowy pomysł.

Moja stacja cały czas nie działa... i jeszcze teraz się popsuło pokrętło podgłaśniania... (korzystam z tego w kierownicy)

Czy problem może też wynikać z tego że wstawiłem za dużą kartę pamięci? (użyłem 8 gb)

I czy ktoś jest w okolicach Warszawy żeby mi z tym pomógł?

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Wt, 5 kwi 2016, 20:07 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.04.2013
Posty: 70
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Mam ten sam problem. Podglaszanie nie dziala....w sumie to tez wstawilem karte wieksza niz klika GB. Czy to moze byc problemem? Nie sadze. Jakies rady jak naprawic pokretlo glosnosci?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pn, 25 lip 2016, 10:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.12.2013
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Podbijam temat.

Może jakiś dobry serwis w Warszawie, gdzie robią takie rzeczy.

I ogólnie dobry serwis w samochodowy w Wawie?

Pozdrawiam

-- Pn, 25 lip 2016, 11:08 --

Stacja działa, niestety wymagała interwencji elektronika.

Jak coś mogę podać namiary na osobę w Warszawie, która się zajmuje takimi rzeczami.

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Pn, 8 paź 2018, 20:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.10.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2012
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: śląski
Macie jeszcze ten plik do AutoMapa żeby ruszyła na caska


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: Cz, 30 maja 2019, 18:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.05.2019
Posty: 1
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
Region: podkarpacki
Witam wiem jak zainstalować AutoMapa na ta nawigacje chętnie pomogę proszę pisać SMS na ten nr 574 492 615. Pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Caska 3641.
PostNapisane: N, 31 sty 2021, 20:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.01.2021
Posty: 1
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: śląski
Witam, udało mi się przed chwilą ruszyć AutoMape na casce. Jeśli chodzi o samo włączenie polecam sposób kolegów wyżej ze zmienieniem pliku maplaunch.ini. Miałem też problem ze znalezieniem map. W folderze maps miałem inne foldery w których były pliki z mapami, polecam wypakować wszystko do jednego foldera maps i komunikat: "Sorry, map file are not found" znika.
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.