Teraz jest So, 18 wrz 2021, 17:41

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 917 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 22 lut 2013, 09:09 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2771
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak w temacie , tutaj wymieniamy sie swoimi opiniami/spostrzezeniami na temat stacji z systemem Android 2.2



Prosze o wypowiadanie sie tylko i wylacznie na temat tej stacji

http://www.dhgate.com/android-mazda-6-c ... #s1-5-null


a tu chyba filmik do tej samej - bynajmniej wyglada podobnie i ta wspolpracuje z bose



 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 22 lut 2013, 10:53 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Oj Krzysiek. Ja ta stacje wkleilem juz 4 listopada :-)
A po drugie mozna ja kupic za 520 baksow razem z wysylka.
W marcu moze pajawi sie na lamach naszego forum :-)

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 22 lut 2013, 12:25 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2771
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
oj sorka - widocznie nie czytalem uwaznia :(
No podoba mi sie ta stacyjka no i na androidzie :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 22 lut 2013, 12:30 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
No fajnie to wygląda. Podobno to android 2 (...) więc jest trochę ograniczony, ale i tak jest masa programów do tego systemu. Co prawda nie miałem z tym styczności na żywo, ale uważam, że będzie to o wiele lepszy wybór niż te chińskie-niewiadomo-co na Win5 CE

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:05 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Znajdź trzy różnice z seryjnym wyglądem :

Obrazek

Prezentuje się zajebiście, niestety jest jeden "mały" problem, nie ma głosu ;-)
Razem z radiem przyszło więcej kabelków, ale w aucie wychodzą tylko te dwa + antenowy (zdjęcie seryjnego radia):

Obrazek

A o to pełen zestaw kabli w nowym radiu:

Obrazek


Jakieś sugestie?

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:21 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
ale te dwie wiązki z auta podłączyłeś?

masz bose?

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:29 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Tak mam Bose i podłączyłem te dwie wiązki + kabel od anteny (tak jak było w poprzednim radiu). W zestawie są też inne kable (być może do systemu non Bose), do których nie mam co podłączyć.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:37 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
a nowe radio było dedykowane pod bose bo sądząc po wiązkach na zdjęciu to chyba nie :/

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:41 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Było i grało tak jak powinno.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:44 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1702
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
A może wcisnąwszy przypadkiem przycisk "Mute" twoje radio przestało gadać?

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:48 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Dźwięk był włączony.

Poprosiłem o pomoc ruskich, ale jeżeli macie jakieś pomysły to proszę.

http://www.androidunits.ru/mazda/123-ca ... ak-31.html

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 18:51 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
a długo to nowe radio ci pograło?

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 19:05 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
W ogóle nie grało, dzisiaj podłączyłem. Myślę, że trzeba jakiś kabelek wyciąć lub zamienić. Na forum ruskich coś o tym było.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 19:18 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
więc słuchaj Michale. Ze starego radia na wzmacniacz sygnał niskonapięciowy wychodził Ci tą wiązką po prawej na zdjęciu. Ale z tego co widzę w nowym radiu tamtędy wychodzi sygnał wysokonapięciowy (taki jak w radiach bez bose) a sygnał niskonapięciowy wychodzi przez chinch'e. Więc musisz wygrzebać z wiązki w aucie wygrzebać te kable które idą na wzmacniacz, dolutować chinche, połączyć to ze sobą i cieszyć się muzyką.
No chyba, że się mylę.

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 20:11 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Właśnie o to chyba chodzi, sprawdź to używając
http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT#ru/pl/

http://www.androidunits.ru/mazda/10-fot ... -bose.html

W tym temacie (trzeba być zalogowanym aby widzieć zdjęcia).

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 23 mar 2013, 20:13 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Michał napisał(a):
Właśnie o to chyba chodzi, sprawdź to używając
http://translate.google.pl/?hl=pl&tab=wT#ru/pl/

http://www.androidunits.ru/mazda/10-fot ... -bose.html

W tym temacie (trzeba być zalogowanym aby widzieć zdjęcia).

To jutro bo z telefonu to miesiąc będę to klikał.

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 24 mar 2013, 12:34 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Musisz zrobić tak:

1. Rozebrać wtyczkę
2. dorobić do tego oznaczonego pinu przewód (na zdjęciu żółty)
3. podłączyć nowy przewód z czerwonym w wiązce
4. cieszyć się muzyką

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 24 mar 2013, 16:05 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Czyli tego czerwonego przewodu nie odcinać, tylko zdjąć lekko izolację i połączyć z tym dorobionym żółtym(ktory połączę wcześniej z pinem)?
A co tam przy ostatnich dwóch zdjęciach jest opisane.

Jak ogarnę temat to wszystko szczegółowo opiszę wraz z demontażem elementów.

Dzięki Damian za pomoc!

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 24 mar 2013, 19:43 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Wiemy już, że nie pograłeś jeszcze stacją ale może się już pobawiłeś troszkę i powiesz nam coś o tym jak android wygląda w aucie?

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 24 mar 2013, 20:56 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Jutro jak podłącze ten kabel to napiszę coś więcej, jak na razie to łatwa i intuicyjna obsługa, dosyć szybka. Wygląd na duży plus. Złącza usb, ipod, slot na kartę i złączę usb do internetu. Duże możliwości jeżeli chodzi o jakieś aplikacje i internet.
Zaprezentuję też filmik z obsługi.

Myślałem, że już nikt nie zapyta.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 24 mar 2013, 21:06 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2504
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
z to na którym androidzie jest?

_________________
Na nogach mam gumiaki, ale jestem kozakiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 24 mar 2013, 22:47 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2771
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
czekam na wiecej info a pozniej moze i zone uda mi sie namowic na takie cacko :P


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 24 mar 2013, 23:04 
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 3427
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Krzychu, taką stację powinieneś mieć w samochodzie dla bezpieczeństwa. Nie zgubisz się, jakby co to masz szereg niezbędnych aplikacji itp. Niestety przekaż żonie, że to must have :P


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 25 mar 2013, 11:29 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Działa!!!!!! :-):-D:-P

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pn, 25 mar 2013, 11:30 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1750
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
ufffffff... a jak wrażenie? Lepiej gra niż oryginalne? Ustaw sobie dobrze equalizer i pewnie będzie o wiele lepiej :)

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pn, 25 mar 2013, 11:48 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2771
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
wlasnie - dawaj tu opis z +/- tej stacji bo moze wiecej osob sie skusi :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 25 mar 2013, 12:11 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
A więc tak, opis instalacji wraz ze zdjeciami i obejsciami postaram się wrzucić wieczorem.
Natomiat stację rozgryzam, muszę jeszcze połączyć sie z netem, zainstalować automape na androida, ustawić equalizer, posprawdzac jak czyta plyty Dvd, cd itp. Jak to ogarne to nagram filmik z prezentacja.

Powiem tylko, że głos pomógł mi naprawić znajomy (Damian takze) z warsztatu car audio, ktory wcześniej odoradzał mi chińczyka. Tylko Kenwoody, Pioneery itp. Ale jak zobaczył tą stację to zmienił zdanie.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 mar 2013, 05:09 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 23.10.2012
Posty: 1913
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
...czekamy na filmik, bardzo mnie ciekawi jak to wygląda i gra na żywo...

_________________
xX KOVAL Xx
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pn, 1 kwi 2013, 13:39 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2771
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
no i jak tam - dalej zadowolony ? nie ma problemow ze sterowaniem z kierownicy, zmiana funkcji komputera pokladowego itd itp ? A w koncu jak modul blueetooth, lepszy niz ten wbudowany, ktory defakto ja sobie chwale :D ?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 1 kwi 2013, 14:10 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Wszystko hula jak należy, nie nagralem jeszcze filmiku bo ciagle cos rozgryzam. Nie dawno Kamil pomogl zainstalować mi mapy i YT, dzisiaj sprawdziłem i jest bardzo przejrzysta, automatycznie scisza lekko głos przy komunikatach itp. Sterowanie z kierownicy też sprawnie działa, komputer też ok. BT smiga, aż miło. Postaram się nie dlugo nagrac w końcu (kjak obowiazki pozwolą) ta prezentację, więc sami zobaczycie.
Zresztą Kamil i Bartek juz widzieli może cos napiszą.


A zadowolony jestem bardzo!

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 917 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.