Teraz jest So, 18 wrz 2021, 17:40

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 08:21 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam Panowie,

chcialbym w mojej Mazdzie 6 GH 2011 po lifcie
zamontowac Stacje Multimedialna, troche juz tu poczytalem o tym co dziala
a co nie, no i rozgladam sie wlasnie za taka Stacja i znalazlem cos takiego na AliExpress
http://de.aliexpress.com/item/Android-4-4-Dual-Core-1-6G-Mazda-6-Ruiyi-2008-2012-Car-GPS-Navigation-Multimedia/32298655449.html?recommendVersion=1
i teraz pytanie do Expertow co wy o tym sadzicie
dzieki za opdowiedzi <spoko> <spoko>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 09:15 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 173
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Ciekawe jest, że za +30USD można wybrać opcję z ekranem o wyższej rozdzielczości. Ma też wbudowaną antenę Wi-Fi. Ciekawie wygląda menu (ładne ikonki) i aplikacje. Z kolei mi osobiście bardziej podobają się stacje z dużymi guzikami. Ale to kwestia gustu. Szkoda, że nie ma zdjęcia z widokiem gniazd i kabelków.
Nie spodziewaj się, że będą Ci działały przyciski do odbierania połączenia z kierownicy. Ponadto, w zawartości paczki nie widzę informacji, czy sprzedawca dołącza antenę GPS, dekoder Canbus. Zorientuj się też, czy sprzedawca udostępnia później aktualizacje systemu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 09:47 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
dzieki za odpowiedz <spoko>
pytalem juz tego chinczyka czy dziala z Bose i czy dziala sterowanie z kierownicy
dostalem odpowiedz ze tak :)


a co do anteny GPS i Canbus to musze jeszcze dopytac (nawet niezwrocilem uwagi ze nic niepisze czy jest czy nie)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2015, 09:59 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 173
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Mimo wszystko na 99% stawiam, że działa tylko głośniej/ciszej i up/down. Natomiast nie będzie działało odbieranie i rozłączanie połączeń. Na jednym ze zdjęć widać dekoder canbus identyczny z moim. To, iż chińczyk napisał, że działa nie ma się nijak do rzeczywistości. Taka już jest specyfika zakupów w tamtym kraju. Dowód poniżej :
https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?p=141860#p141860


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 04:05 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Jak kupisz to daj znać jak działa. Też jestem na etapie wybierania stacji i zastanawiam się nad androidem albo Pioneer AVH-X8600 BT bądź tańszej X8500


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 06:37 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Miłej lektury:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2660662

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 10:14 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
no i zamowilem ta Stacje u chinczyka :wink:
zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie,
a tak na marginesie macie jakies porady jak najlepiej wyjac orginalne Radio zeby
nic niezniszczyc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 11:26 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 173
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
W zasadzie wszystko masz opisane w tym wątku https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?f=13&t=312.
Największy opór u mnie stanowiły uchwyty na kubki. Środkowa część konsoli (nad radiem) też mocno siedzi. Reszta elementów demontuje się łatwo. Elementy, od których nie odpinałem przewodów (panel klimy, ramka z przełącznikami od podgrzewania foteli) i które wisiały na przewodach, obkleiłem taśmą malarską aby uniknąć zadrapań. Podobnie zrobiłem z panelem przednim radia. Po zamontowaniu wszystkiego taśmę odkleiłem. Po zamontowaniu radia sugeruję pojeździć kilka dni bez zmontowania wszystkich plastików, aby w razie czegoś mieć łatwiejszy dostęp do radia.
Jestem ciekawe tego radia. Uzupełnij lokalizację w profilu :wink:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 maja 2015, 11:47 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Za pierwszym razem calość ciezko schodzi. Potwierdzam rowniez, ze otwor na kubki ciezko bylo zdemontowac. Po porstutrzeba kazyd plastik umiejetnie zlapac i energicznie pociagnac.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 maja 2015, 16:49 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
no i jeszcze zamowilem u Chinczyka kamerke cofania jak juz jest stacja
no to pomyslalem ze kamerka tez powinna byc :wink:
http://de.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Wireless-SONY-CCD-Car-Rear-View-Reverse-Parking-Mirror-Image-CAMERA-for-MAZDA/1487816978.html?recommendVersion=1&http_swift_null=
wziolem bezprzewodowa zobaczymy co z tego bedzie
powinno wygladac tak jak tu na ty zdjeciu
http://www.mazda-forum.info/attachments/mazda6-und-mazda6-mps/17725d1331915544-sd-karte-im-mazda-6-gh-fl-dsc00144.jpg


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 03:06 
Świeżak
Offline
Od: 22.08.2013
Posty: 30
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zachodniopomorski
ZBANOWANY!
No ale ta kamerka, którą wskazales jest do gg/gy... a nie do GH.
Chyba ze wymiary pasują.

Pozdro600


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 08:05 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
dyzioo napisał(a):
No ale ta kamerka, którą wskazales jest do gg/gy... a nie do GH.
Chyba ze wymiary pasują.

Pozdro600

wymiary sa te same tak ze musi pasowac :wink:
to zdjecie ktore tu zamiescilem jest z GH a ta kamerka co tam jest widoczna
to jakas "Maxyon MA-036 HD-Rückfahrkamera Mazda 6"
i wymiary te same co ta od chinczyka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 15 maja 2015, 21:39 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
A jest opis tej kamerki po angielsku?

Daj znać jak zamontujesz.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 maja 2015, 12:08 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Michał napisał(a):
A jest opis tej kamerki po angielsku?

Daj znać jak zamontujesz.

no jest i po angielsku :wink:
http://de.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Wireless-SONY-CCD-Car-Rear-View-Reverse-Parking-Mirror-Image-CAMERA-for-MAZDA/1487816978.html?isOrig=true#extend

-- Dodano: N, 17 maja 2015, 13:08 --

Witam ponownie

panowie mam jeszcze pytanko co do podlaczenia tej kamerki cofania
z tego co rozumiem to z tylu podpinam sie pod +12V od swiatla cofania tak ?
a jak wyglada sprawa z przodu skad tam wziasc +12V ?

kiedys znalazlem taki watek (niewiem czy to bylo tu na forum) :idea:
i tam byly te kabelki opisane z przodu Auta i z tylu
i za cholere niemoge tego teraz znalesc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 maja 2015, 19:25 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
rudy102 napisał(a):
panowie mam jeszcze pytanko co do podlaczenia tej kamerki cofania
z tego co rozumiem to z tylu podpinam sie pod +12V od swiatla cofania tak ?
a jak wyglada sprawa z przodu skad tam wziasc +12V ?

Z przodu auta to już zależnie od stacji multimedialnej. Możesz mieć osobny kabelek wychodzący z modułu CAN (dołączany do stacji) i wtedy łączysz to z sygnałem wejściowym w stacji, albo szukasz sygnał wstecznego ze skrzyni...

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 maja 2015, 19:15 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
no i doszlo to Cudo :lol: od Chinczyka
na poczatek pare Fotek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

najlepiej to juz bym poszedl to zakladac zeby juz wiedziec czy i jak to chodzi :oops:
no ale mysle ze do Wekendu bedzie zamontowane, chyba zeby jakies problemy
wyskoczyly no ale zawsze jest sie kogo poradzic tu na Forum <spoko> <brawo>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 maja 2015, 06:38 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Daj znać jak wrażenia.

I mam prośbę. Możesz założyć osobny wątek w odpowiednim dziale. Są tam wątki dla każdej stacji osobno, bo stacje się jednak różnią. Ta będzie miała dużo wspólnego z inna wersja na androidzie, która jest u nas popularna, ale jednak się różnią i to może ostatecznie wprowadzać czytelnika w błąd.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 maja 2015, 13:43 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.06.2014
Posty: 54
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
kolego rudy102 zamontowałeś już stacje multimedialną oraz kamerę cofania?pytam gdyż planuje też zakup stacji tylko zastanawiam się jaką :idea:
Panowie co myślicie o tych stacjach multimedialnych poniżej:
http://euro-watt.pl/stacje-multimedialn ... black.html
http://www.audiopro.com.pl/index.php?p9 ... ub-srebrna
http://sklephadron.pl/stacje-multimedia ... -2008.html
http://vivo-media.pl/index.php/stacje-m ... 8043p.html
Szukałem na androida,ale ma polskich stronach nic nie znalazłem.Zależy mi aby nawigacja dobrze śmigała,montaż był bez komplikacji,aby wszytko działało.
Jeszcze mam pytanie odnośnie kamery cofania jaką wybrać aby w nocy dobrze oświetlała miejsce cofania?czy jest jakiś wybór?
Moja mazda to kombi,2009r przed liftem.
Proszę o opinie.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 25 maja 2015, 13:49 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5657
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Panowie, nie mieszajmy wątków. Temat o kamerce cofania jest tutaj: viewtopic.php?f=13&t=2980

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 maja 2015, 18:50 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
No wiec tak
Stacja juz zamontowana narazie bez kamerki bo jeszcze niedoszla
od Chinczyka :mad:
jak narazie to jestem zadowolony, musialem troche pokombinowac z zamontowanie w samochodzie,
bo te orginalne uchwyty niestety niepasowaly do tej Stacji no ale po malej przerobce wszystko pasuje.
Za duzo narazie niemoge wam powiedziec bo jeszcze niezdazylem sie tak pozadnie pobawic tym Chinskim cudem :lol:
Tak na szybko zrobilem filmiki



 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 maja 2015, 21:23 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 173
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Mam wrażenie, że jakoś długo się uruchamia. Za każdym razem tyle trwa? Jaką rozdzielczość posiada ten ekran? Fajnie wygląda to menu <spoko> Czy działa Tobie odbieranie/rozłączanie połączeń za pomocą przycisków z kierownicy? Czy działa u Ciebie wyszukiwanie kolejnej stacji radia z kierownicy (nie przeskakiwanie pomiędzy kolejnymi zaprogramowanymi, tylko wyszukiwanie)?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 maja 2015, 07:33 
Nowicjusz
Offline
Od: 09.09.2014
Posty: 55
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
no tak to uruchomianie jak dla mnie tez troche dlugo :x
musze jeszcze czas zmierzyc dokladnie ale jest okolo 30s
musze popatrzec moze da sie jeszcze cos zrobic.
Ekran ma 800*480
przyjmowanie polaczen jaki rozlączanie nie dziala z kierownicy
pisalem w tej sprawie do Chinczyka, zobaczymy co z tego bedzie
Wyszukiwanie kolejnej Stacji dziala z Kierownicy bez problemu. <spoko>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 19 wrz 2015, 12:59 
Świeżak
Offline
Od: 17.10.2014
Posty: 18
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Przy zamawianiu stacji bardziej się opłaca kupić od razu dvbt i resztę dupereli, czy można je w Polsce kupić taniej?

1024*600 Quad Core Android 4.4 car dvd gps for Mazda 6 Ruiyi Ultra 2008 2009 2010 2011 2012 Autoradio Multimedia Audio Stereo BT
http://www.aliexpress.com/item/Black-An ... 47410.html


Co o tym myślicie?



Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 lis 2015, 16:34 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 04.10.2015
Posty: 3
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Witam

Chciałbym u siebie też zamontować taką stację multimedialną z Androidem.
Czy może ktoś z was kupował w ostatnim czasie taki sprzęt? Co polecacie?
Przeglądałem takie stacje na aliexpress ale wybór jest bardzo duży a chciałbym kupić coś sprawdzonego
i testowanego przez pewien czas.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 lis 2015, 20:11 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.03.2015
Posty: 57
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Podpinam sie pod pytanko ziemniaka co wybrac teraz jest cos hm lepszego nowszego lub cos bardziej sprawdzonego???


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 7 lis 2015, 15:56 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 01.11.2015
Posty: 16
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: świętokrzyski
Halo Halo Panowie budzimy się ;) tez chętnie się podepnę pd pytanie. Chcę kupić, zamontować i się cieszyć tylko proszę ludzi którzy już mają zamontowane to chińskie cudo o jakieś namiary na sprawdzone sprzęty które nie wymagają profesjonalnej ingerencji w instalację elektryczną samochodu. najlepiej gdyby już były z wyświetlaczem w HD ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 lis 2015, 16:20 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 29.08.2015
Posty: 57
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Ja tez myślę by sobie pod choinkę prezent zrobić i myślałem nad zakupem ze sklepu iceboxauto.com 8cali do tego rozdzielczosc niczegob sobie a kamerka cofania juz zamowiona z ebaya http://www.iceboxauto.com/android-444-m ... tooth-ipod :)

_________________
Przyjemność z jazdy zaczyna sie tam gdzie kończy sie ekonomia
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 lis 2015, 17:41 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 01.11.2015
Posty: 16
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: świętokrzyski
O, jakiś krajowy sklep, a jaki czas dostawy mają? Bo nie wyczytałem się dokładnie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 lis 2015, 17:49 
Amator
Offline
Od: 15.08.2013
Posty: 70
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Mam taką samą stację, tylko na Windows. Czy można by wgrać tam androida?

Ja i Z2


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 lis 2015, 17:58 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 24.02.2014
Posty: 963
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Niestety nie da się wgrać andka

_________________
Zoom Zoom


Nie lubimy robić Lubimy się wozić!!!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.