Teraz jest So, 18 wrz 2021, 18:17

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 17 cze 2019, 22:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.11.2014
Posty: 2
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Witam chcę zakupi stację proszę o podpowiedzi czy ktoś montował podobna , czy faktycznie jest tak jak pisz plug and play Z góry dzięki za porady

https://www.ebay.co.uk/itm/For-Mazda-6- ... 1438.l2649


Ostatnio edytowano Pn, 17 cze 2019, 22:28 przez Michał, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 28 cze 2019, 05:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.06.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: lubuski
A co powiecie o tańszych stacjach warto kupować?

interesuje mnie ta stacja:
A co powiecie o tańszych stacjach warto kupować

https://pl.aliexpress.com/item/33002020799.html?cv=47843&af=895670&mall_affr=pr3&dp=9026601a06fc22c34cd3743be498a739&scm=1007.22893.125764.0&pvid=8e82c874-2594-49e8-9a5a-89aa0f26c496&onelink_thrd=0.0&onelink_page_from=ITEM_DETAIL&onelink_item_to=33002020799&onelink_duration=0.957686&onelink_status=noneresult&onelink_item_from=33002020799&onelink_page_to=ITEM_DETAIL&afref=&aff_platform=aaf&cpt=1560060744272&sk=VnYZvQVf&aff_trace_key=5f63fd433970492c84ec8d66f1cefb54-1560060744272-08681-VnYZvQVf&terminal_id=375e656106474a4eb644e72082e42f3c ?

Wiem że ma tylko 1Gb Ram i 16 GB ROM
wiem, że nie jest super sprzęt, ale kosztuje nieco ponad 400 zł z wysyłką z europy.

Jedyne co chcę żeby działało to kamera cofania, bluetooth (zestaw głośno mówiący).
Podejrzewam, że radio oraz muzyka raczej gorzej niż na seria nie będą brzmiały?
Jak długo uruchamia się takie radio?
Nawigacja jak działa to fajnie jak nie to nieważne.
Moje auto jest bez BOSE.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 cze 2019, 14:21 
Bywalec
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 267
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
Sama praca urządzenia będzie prawdopodobnie zbliżona wydajnością do starych smartfonów z 1 gb ram. Do prostych aplikacji powinno wystarczyć, szczególnie kiedy nie wykorzystuje się kilku w jednym czasie. Także jak nie odpalisz na raz przeglądarki, fb, muzyki, ig, yt to powinno działać sprawnie.
Zwróć uwagę, że to urządzenie w linku ma inny kolor niz fabryczne i będzie się brzydko odznaczać w aucie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 cze 2019, 14:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.06.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: lubuski
Co do innego koloru to mam wrażenie że to radio to jest wklejone w zdjęcie wnętrza mazdy a nie real foto. Powiedzcie czy warto dołożyć trochę kasy i kupić takie radio

http://pl.aliexpress.com/item/33025416885.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.733552a0RBu1ZT&algo_pvid=fc25b749-7e8b-4969-b6e4-4b51777cd1ee&algo_expid=fc25b749-7e8b-4969-b6e4-4b51777cd1ee-4&btsid=c663d8c4-c1ca-402c-8fb8-a0ea3038e773&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_10%2Csearchweb201603_52

nie wiem czemu ale ale moja druga (lepsza) połowa nie wyobraża sobie, że ma jechać samochodem i radio nie ma potencjometru "pokrętła" głośności nie może się przekonać do sterowania w kierownicy. Jak by nie doliczyli vat to wyszła by fajna cena no i 2 GB ram i 32 rom, a oprócz kamery cofania patrząc na to co dzieje się na drogach postanowiłem jeszcze zamontować z przodu kamerę DVR na usb.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 11 sie 2019, 09:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.08.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Witam,

od wczoraj jestem posiadaczem Mazdy 6 GH po faceliftingu w wersji dynamic z systemem Bose. Chciałem dołożyć stacje multimedialną głównie ze względu na kamerę cofania i nawigację. Wpadły mi w oko dwie stacje: Eonon oraz Sinosmart. Którą polecacie? Ważna jest szybkość włączania i działania. Ponadto fajnie byłoby nie tracić żadnych funkcji przy obsłudze z kierownicy. Z ciekawości - czy te stacje korzystają z firmowego mikrofonu do bluetooth czy tylko z własnego? Czy złącze aux w podłokietniku nadal działa po zamontowaniu tych stacji? Czy ktoś montował u siebie przednią kamerę (czy jest to możliwe w obu czy tylko w Sinosmart)? Czy wizualizacja czujników parkowania jest w miarę dokładna czy raczej jest to tylko bajer? Czy obie stacje multimedialne obsługują Android Auto?

Za pomoc dziękuję i pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 sie 2019, 11:55 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Podbijam temat.

Jak Bóg da, a bankomat wypłaci to dziś będę miał Mazdę 6 II 2010 polift 155KM BOSE AT.
No i będę chciał stację multimedialną z kamerą cofania, może też przednią jako asystent pasa ruchu, taka podobno jest możliwość.
Dajcie Mazdzianie znać, co teraz jest bezproblemowe.


Ostatnio edytowano So, 31 sie 2019, 11:55 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lis 2019, 21:16 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.12.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
graba napisał(a):
Chciałem dołożyć stacje multimedialną głównie ze względu na kamerę cofania i nawigację. Wpadły mi w oko dwie stacje: Eonon oraz Sinosmart. Którą polecacie? Ważna jest szybkość włączania i działania. Ponadto fajnie byłoby nie tracić żadnych funkcji przy obsłudze z kierownicy. Z ciekawości - czy te stacje korzystają z firmowego mikrofonu do bluetooth czy tylko z własnego? Czy złącze aux w podłokietniku nadal działa po zamontowaniu tych stacji? Czy ktoś montował u siebie przednią kamerę (czy jest to możliwe w obu czy tylko w Sinosmart)? Czy wizualizacja czujników parkowania jest w miarę dokładna czy raczej jest to tylko bajer?


Witam,
też jestem ciekaw odpowiedzi na te pytania. Jest ktoś na forum, kto będzie chętny pomóc?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 6 sie 2020, 14:21 
Nowicjusz
Offline
Od: 22.01.2016
Posty: 58
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
witam, czy ma ktos z was taka stacje multinedialna?
https://www.ebay.co.uk/itm/333493590414


albo polecicie cos co juz przetestowaliscie? chcialbym rowniez kamere cofania w zestawie

pacjent mazda gh 2011 po lifcie, juz dawno zastanawialem sie nad wymiana tego oruginalnego radia, prawie 3 lata minely jak mam auto i nigdy nie bylo drodze


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 wrz 2020, 08:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.05.2019
Posty: 7
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
120364507_1416725028536585_5906713841303228756_n.jpg

https://pl.aliexpress.com/i/40010111473 ... e843aZ85mw

Kupiłem ten egzemplarz z Aliexpress za około 600 zł. Sprzedawca posiada magazyn w Polsce. Dlatego dostałem przedmiot w ciągu kilku dni. Zadzwoniłem do warsztatu montażowego we Wrocławiu. Poprosili mnie o zapłacenie 300 zł. Jak żart. Więc zmontowałem się w 2 godziny. Po raz pierwszy w życiu wymieniłem radio samochodowe. Gdybym to zrobił, każdy może zrobić sam.


Polecam tę jednostkę za tę cenę.

Jest 2 GB RAM, nie jest najszybszy, ale działa dobrze.

Przyciski na kierownicy są aktywne.

Sprzedawca dał kamera cofania w prezencie, ale nie mam jeszcze czasu na montaż.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 paź 2020, 09:54 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 08.03.2014
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
29 września 2020, o 09:19 Pegasus napisał(a):
120364507_1416725028536585_5906713841303228756_n.jpg

https://pl.aliexpress.com/i/40010111473 ... e843aZ85mw

Kupiłem ten egzemplarz z Aliexpress za około 600 zł. Sprzedawca posiada magazyn w Polsce. Dlatego dostałem przedmiot w ciągu kilku dni. Zadzwoniłem do warsztatu montażowego we Wrocławiu. Poprosili mnie o zapłacenie 300 zł. Jak żart. Więc zmontowałem się w 2 godziny. Po raz pierwszy w życiu wymieniłem radio samochodowe. Gdybym to zrobił, każdy może zrobić sam.


Polecam tę jednostkę za tę cenę.

Jest 2 GB RAM, nie jest najszybszy, ale działa dobrze.

Przyciski na kierownicy są aktywne.

Sprzedawca dał kamera cofania w prezencie, ale nie mam jeszcze czasu na montaż.





Napisz proszę jak się sprawuje bo jestem ciekaw,za tą cenę no i sam się nad nią "pochylałem".


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 paź 2020, 09:07 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 232
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ze zdjecia widze że ekran nad radiem nie działa poprawnie oraz zapewne straciles sterowanie komputerem pokladowym z kierownicy.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 11 paź 2020, 09:49 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.09.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
Też kupiłem coś takiego tylko od gościa ze szczecina i mam problem po podpieciu kostek wszystko śmiga o dziwo nawet przyciski na kierownicy , poza dźwiękiem już skończyły mi się pomysły i bardzo proszę o pomoc . najważniejsze mam BOSSE ,rok produkcji 2008 .pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 paź 2020, 07:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.05.2019
Posty: 7
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
5 October 2020, o 09:07 lemon1990 napisał(a):
Ze zdjecia widze że ekran nad radiem nie działa poprawnie oraz zapewne straciles sterowanie komputerem pokladowym z kierownicy.


O dziwo, wszystko działa dobrze :)
Wszystkie przyciski na kierownicy są aktywne, głośność, wyciszenie, zmiana utworu itp.
Dźwięk jest bardzo mocny, nawet z fabrycznymi głośnikami.
To urządzenie ma 2 GB pamięci RAM, więc nie jest to najszybszy Android, ale nie obchodzi mnie to, ponieważ używam Apple Carplay.

Mogę nagrywać filmy, jeśli ktoś jest zainteresowany.

Urządzenie nie ma odtwarzacza apple carplay ale kupiłem na Allegro (170zł) działa dobrze z kablem usb.

-- 29 October 2020, o 07:41 --

11 October 2020, o 09:49 daro806 napisał(a):
Też kupiłem coś takiego tylko od gościa ze szczecina i mam problem po podpieciu kostek wszystko śmiga o dziwo nawet przyciski na kierownicy , poza dźwiękiem już skończyły mi się pomysły i bardzo proszę o pomoc . najważniejsze mam BOSSE ,rok produkcji 2008 .pozdrawiam


Nie mam bose, może instalacja różni się dla Bose. Ale możesz spróbować ustawić poprawny typ canbus.

Hasło do ustawień: 8888


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 gru 2020, 16:25 
Świeżak
Offline
Od: 09.03.2016
Posty: 21
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Cześć,

Jaka obecnie jest najlepsza stacja multimedialna z androidem.

Zależy mi, żeby nie miała lagów, więc pewnie 4 GB RAM'u, GPS, WiFi (internet z telefonu), Bluetooth (zestaw głośnomówiący), możliwość podłączenia kamery cofania (chociaż nie jest to wymagane) i poprawna praca przycisków na kierownicy.

Mam Mazde 6 GH, 2008 rok, 2.2 185 KM

Z góry dzięki :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 21 gru 2020, 20:32 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 2154
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Pisz do użytkownika lemon1990 on jest dystrybutorem radyjek do naszych Mazd.

Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka

_________________


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 gru 2020, 22:36 
Świeżak
Offline
Od: 09.03.2016
Posty: 21
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Dziękuję za info :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 346 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.