Teraz jest So, 18 wrz 2021, 17:14

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 1 lut 2015, 13:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2013
Posty: 6
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: świętokrzyski
Witam
Jak w temacie. Mam okazję kupić taką nawigację NVA-SD8110EU. Prawie wszystko do niej jest, jednak brakuje wiązki zasilającej, tzn przejściówki z kostki oryginalnej radia które posiadam do tej nawigacji. Po prostu nie zdemontowali jej a resztę sprzedali na przekładkę.
Może ktoś z kolegów pomorze rozpiską takiej wiązki, dokładnymi zdjęciami lub opisem takiej przejściówki.
Moje radio w wersji poliftowej z BOSE.
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Marcin

-- Dodano: N, 1 lut 2015, 12:37 --

Witam
Nie chce zakladac nowego tematu, juz mi sie oberwalo.
Ale nie o to chodzi, prosze o pomoc jak podpiac radio z nawigacja NVA-SD8110 do mojego auta gzie mam radio z BOSE.
Kupilem tez przejsciowke od tej nawigacji do podpiecia pod fabryczna wiazke, jednak kilka pinow z oryginalnej wiazki auta rozni sie miejscami w stosunku do tej przejsciowki.
Wydaje mi sie ze ta wiazka byla do radia z mazdy 5 lub 3.
Ta nawigacja gra po podpieciu bezposrednio glosnika.
Czy trzeba tez cos w niej przekodowac??
Na forum [inne forum].pl zalozylem taz watek w ktorym zamieszczam zdjecia.
pod tym adresem:
[ciach]
Proszę o pomoc jak to ogarnąć. Nie chcę nic za darmo.


Ostatnio edytowano N, 1 lut 2015, 13:29 przez Kaczor, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o nielinkowanie do sasiedniego forum.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 lut 2015, 13:34 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Obawiam sie kolego, ze nikt Ci gotowego remedium nie przedstawi. Musisz przestudiowac schematy (wtyczki do do BOSE sa rozpisane dokladnie w jednym z tematow), wytrzasnac skas opis pinow w Twojej stacji i porownac.

Nie da sie tak po prostu stwierdzic ktore piny gdzie nie pasuja. Nikt sie tego zdalnie nie podejmie :(

PS. a jak chcesz umiescic zdjecia to je umiesc tutaj, zamiast linkowac sasiednie fora. Liczysz na nasza pomoc, a nie chce Ci sie nawet postu z fotkami przygotowac :(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 lut 2015, 13:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2013
Posty: 6
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: świętokrzyski
Nie liczę na to, nie mam skąd wziasc wlasnie rozpiski tego radia (nawigacji) NVA-SD8110.
Jeśli ktoś ma bardzo proszę o pomoc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 lut 2015, 13:51 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Wyglada na to, ze to nawi montowana w Mazdach 5 fabrycznie. Szukaj schematow elektrycznych Mazdy 5 i zobacz czy rozpiska PINow sie zgadza z tym co widzisz u siebie (chociazby na poczatek kolorami i miejscami we wtyczce). Jak tak to bedzie juz z gorki mysle :)

PS. z tym, ze masz BOSE, a nawi, ktora chcesz podlaczyc raczej nie jest pod BOSE (mam racje?) - moze nie byc tak hop siup i nie da sie tego tak po prostu podlaczyc Plug&Play.

wydziarane Nexusem 6


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 lut 2015, 20:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2013
Posty: 6
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: świętokrzyski
Kaczor napisał(a):
Wyglada na to, ze to nawi montowana w Mazdach 5 fabrycznie. Szukaj schematow elektrycznych Mazdy 5 i zobacz czy rozpiska PINow sie zgadza z tym co widzisz u siebie (chociazby na poczatek kolorami i miejscami we wtyczce). Jak tak to bedzie juz z gorki mysle :)

PS. z tym, ze masz BOSE, a nawi, ktora chcesz podlaczyc raczej nie jest pod BOSE (mam racje?) - moze nie byc tak hop siup i nie da sie tego tak po prostu podlaczyc Plug&Play.

wydziarane Nexusem 6



Witam
Nawigacja podpięta do systemu BOSE.
Nikt nie pomógł cóż dałem rade sam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 lut 2015, 21:33 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Gratulacje :) Napisz może kilka słów co i jak dla potomności, może ktoś kiedyś trafi na podobny problem...


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.