Teraz jest So, 18 wrz 2021, 18:21

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 10 gru 2015, 15:39 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 22.09.2013
Posty: 26
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Rafal napisał(a):
Więc istnieje możliwość instalowania aplikacji ze sklepu Google, przy pomocy komputera i SD, tak?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka



Tak, jest taka możliwość.
Korzystałem ze strony gdzie wkleja się link do programu ze sklepu play i strona pobiera instalkę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 10 gru 2015, 15:42 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Wiec mozna korzystać z aplikacji Google, to mi się podoba

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 gru 2015, 12:21 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Mozesz skorzystac z systemu operacyjnego i zainstalowac aplikacje apk, ktora jest np dostepna w Sklepie Google Play Store :), aczkolwiek czesc z nich moze nie dzialac :)

jakubbor, czy instalowales jakies aplikacje third party na Blaupunkcie ?

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 gru 2015, 23:12 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 22.09.2013
Posty: 26
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Czyli?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 12 gru 2015, 00:21 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
pobrane wlasnie z Google store :)

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 gru 2015, 10:16 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 22.09.2013
Posty: 26
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Tak, ściągając najpierw na laptop a później instalując z pendrive na stacji.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 gru 2015, 19:31 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Jakie to były aplikacje (tytuły) ?

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 gru 2015, 18:58 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 22.09.2013
Posty: 26
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Torque, menadżer plików, polskie radio

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 gru 2015, 19:01 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Hej,

dzisiaj odebrałem ramkę 2DIN GDK1-55-210A z elementami montażowymi do stacji GH01-V6-025 od Mazdy

Made in Japan <3

Jeśli chodzi o jakość, nie mam nic do zarzucenia wygląda świetnie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 gru 2015, 19:02 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 02.01.2014
Posty: 341
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: mazowiecki
faktycznie wygląda lux


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 gru 2015, 19:27 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
MichuGdy napisał(a):
Hej,

dzisiaj odebrałem ramkę 2DIN GDK1-55-210A z elementami montażowymi do stacji GH01-V6-025 od Mazdy

Made in Japan <3

Jeśli chodzi o jakość, nie mam nic do zarzucenia wygląda świetnie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ile placileś?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 gru 2015, 19:43 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 02.01.2014
Posty: 341
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: mazowiecki
masz info stronę wcześnie o kosztach

MichuGdy i który model w końcu wybrałeś?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 gru 2015, 21:04 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 22.09.2013
Posty: 26
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Szkoda że wcześniej nie wpadłem na to żeby zamówić w aso. Jaki koszt ramki i mocowań?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 14:17 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Marrud napisał(a):
MichuGdy i który model w końcu wybrałeś?


Nie ma niestety stacji na która byłbym w 100% zdecydowany.
jednak najbardziej skłaniałbym się ku Pioneer SPH-DA120

Najlepiej będzie pasować wyglądem. A w razie czego na stale podłącze do niej jakiegoś stoicka z androidem. Powinno to banglać, a zawsze będę mógł go do domu zabrać i przekonfigurować :)

-- Wt, 19 sty 2016, 17:30 --

Na portalu aukcyjnym znalazłem ramke 2DIN srebrna oryginalna Mazdy, gdyby kogoś interesowała. User Grzegorz-1965 ma ja w swoim inwentarzu :)

-- Śr, 27 sty 2016, 14:17 --

Wczoraj poczyniłem pierwsze przygotowania do instalacji stacji Pioneer SPH-DA120. Wykorzystałem dedykowany adapter do mojego auta: Connects2 CTSMZ006.2

Problemy jakie napotkałem do tej pory:

1. Przyciski sterowania działają dopiero po załączeniu zapłonu, czyli kluczyk w pozycję IGN.
Jest to zachowanie poprawne - dzisiaj taką informację dostałem od supportu Connects2.
Czyli jak radio załącza się już w trybie ATT - sterowanie z radiem z kierownicy w tym momencie jest niedostępne.
2. Mute przycisk na kierownicy, ścisza tylko do pewnego stopnia, na radiu dostaję komunikat -10att. Chciałbym żeby ściszało całkowicie. Support Connects2 napisał, że nie wspierają przycisku mute.
Reszta przycisków działa poprawnie.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:11 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Jak wygląda sterowanie aplikacjami, całą zawartością telefonu z poziomu radia?
Działa jak należy czy są jakieś bugi?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:15 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Nie miałem jeszcze specjalnie czasu. Dzisiaj może da mi się zrobić bypass hamulca ręcznego.
W każdym razie jakość dźwięku miedzy fabryka a tym Pioneerem - przepaść.

Bardzo fajna jakość jest przez BT Audio.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Nazwy stacji radiowych wyświetlają się na tym wyświetlaczu gdzie temperatura?
Tak jak w fabrycznym radiu?

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:22 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Już było napisane, że na ekranie komputera wyświetla się tylko napis Mazda. Wartość ta jest niezmienna.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:24 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Najbardziej zależy mi na aplikacjach a dokładnie navi z androida.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:25 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Rafal napisał(a):
Najbardziej zależy mi na aplikacjach a dokładnie navi z androida.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


Hehe każdemu zależy na tym właśnie. To sobie zastawiam na koniec do testowania. Bo najpierw muszę obejść ten hamulec ręczny bo bez tego żadnego wideo ani zawartosci telefonu nie potestuje sobie.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:28 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Niektórzy stawiają na dźwięk ... ponad wszystko

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:29 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Dzwiek poki co mnie najmilej ze wszystkiego zaskoczyl. Mam nadzieje ze obsluga androida tez bedzie mnei zadowalac.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sty 2016, 15:30 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Daj znać jak ogarniesz temat z andkiem

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 lut 2016, 00:05 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Na zachętę dodam zdjęcie na szybko zrobione wieczorem.

Póki co udało mi się zrobić obejście wymogu zaciągnięcia hamulca ręcznego, aby oglądać filmy :twisted:

Czekam na adapter MHL, aby ogarnąć Androida. Póki co root telefonu, AppRadio Unchained i zainstalowałem sobie Waze na próbę :)

Czeka mnie jeszcze montaż kamery. Dużo zabawy - trzeba demontować plastiki i ciągnąc kabel przez auto.

Obrazek

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 lut 2016, 01:12 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 631
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Po co root tel?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 7 lut 2016, 22:30 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Rafal napisał(a):
Po co root tel?
żeby obsłużyc apki na Androidzie - ARU

tak to wygląda za dnia :)

Obrazek

Więcej o mojej instalacji w dziale Moja6

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 19 mar 2016, 10:05 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Temat trochę zwolnił :)
MichuGdy i jak, udało Cie sie wyprosować "problemy" o których pisałeś w ostatnich postach?
Pytam się bo jakiś czas temu rzuciłem temat do pobliskiego salonu-serwisu sprzetu CarAudio o założeniu stacji 2din do mojej Mazdy.
Chciałem: sterowanie z kierownicy, obsługa Bose, kamery, navi ....poddali się chociaż zaproponowali wstepnie 3 stacje :)
Jako że nie chciałem sie sam grzebać w kabelkach, przeróbkach i nie miał kto mi pomóc kupiłem stacje dedykowaną z której jak na razie jestem zadowolony (mam ja kilka dni :) ). Dzwiękową jak na auto jestem zadowolony (wychodzę z założenia że jak chcę super dźwieku to ....mam go w domu ;) )
Masz kombi czy hatchback? Jak poszło Ci położenie przewodu do kamery?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 mar 2016, 11:01 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Hej, mam sedana.

Wszystko sam robiłem :) Uważam, że stopień zaawansowania był znikomy :) Po prostu jak ktoś jest tak dokładny jak ja to mu schodzi na to trochę więcej czasu.
Mi wszystko działa w moim systemie :) Obecnie podłączam telefon gdzie, mam wszystko zautomatyzowane, po podpięciu kabla hdmi.
W praktyce wygląda to tak, wsiadam do auta podłączam telefon włączam zapłon i mam po chwili mapy Waze na stacji :)
Sterowanie działa tak jak to zostało zaprojektowane.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 mar 2016, 12:26 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
To tylko pogratulować, instalacja zakończona sukcesem.
U mnie też wszystko udało sie dobrze zainstalować-podłączyć. Teraz ogarniecie funkcji mi pozostało.
Masz wiedzę z elektroniki więc może pomożesz mi w temacie podłączenia telefonu-stacji za pomocą Mirror Link. Mój HTC One ma funkcję Mirror Link ale po próbie połączenia wyskakuje mi błąd:

Obrazek

Obrazek

Stację mam na WinCE6

I drugi problem, może błachy ale nie mogę ustawić swoich tapet. Wrzuciłem je na karte SD a jak przechodzę do wstaw swoje zdjęcia pokazuje sie komunikat: brak zdjęć.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 mar 2016, 21:10 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Masz dedykowaną stację, wiec nie odchodźmy od tego tematu niededykowanej stacji :) U Ciebie to nie jest żaden błąd póki co...trzeba włączyć tylko opcję debug usb: https://www.youtube.com/watch?v=aJG1nbTufVM

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.