Teraz jest Wt, 26 paź 2021, 19:41

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 22:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Napisz do gościa, że nie dołączył uchwytów do stacji.
Z moją stacją przyszły też uchwyty do niej. Nie musiałem nic przekładać z oryginalnego radia.

Takie jak na tej fotce:
Obrazek

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 22:39 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
no jasna cholera, trafi mnie zaraz. Miały dojechać do niego kolejne stacje, ciekawe czy maja te uchwyty. Jutro zadzwonie.
arecki, dobrze Ci działa antena gps pod obudową zegarów?, Trudny jest demontaż tej obudowy?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 22:47 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Demontaż nie jest trudny, ale ostatecznie przełożyłem antenę na drugą stronę, czyli przed pasażera. Wydaje mi się, że lepiej działa, ale może to przypadek.
Ogólnie zamontować antenę GPS to nie było tak łatwo. Przed pasażerem nie ma za bardzo jak umocować, aby nie latała. Udało mi się jakoś na wcisk, ale dużo zabawy było. Dostęp po wyjęciu górnych nawiewów.
Za zegarami łatwiej bo był kawałek metalu i ładnie magnes trzymał :)

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 mar 2016, 08:09 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Ja pamietam ze tez cos przekładałem ze oryginalnego radia ale dawno to było moge sie mylić ale wszystko pasowało jak ulał. Antenę przeciągnąłem przez nawiew na środku szyby przedniej, delikatnie odginając ten plastik. Da sie zrobic. Pozdro.


Wysłane z iPhone


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 19 mar 2016, 16:03 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Dzisiaj udało mi sie wszystko zamontować- stacja, kamera, więcej napiszę jutro lub w piątek (zaraz LM <%> )
Mam tylko jedno krótkie pytanie: stacja troche za głośno gra na małym volume, na 1 to jest jak w oryginale na 10. Czytałem że na androidzie był taki problem, mieliscie może coś takiego na Win CE6 ?

i jeszcze drugie krótkie pytanie: podpowiecie jak zapisuje sie znalezione stacje? W typowym to naciśniecie 2 sek przycisku i jest memory a tu? :)

-- Pt, 18 mar 2016, 11:17 --

Witam
I moja nowa stacja też już "siedzi" na swoim miejscu.
Trochę na temat stacji...dostałem to na co oczekiwałem.
-wygląd, jakość plastyku na plus
-kompletne okablowanie, instrukcja po angielsku + podstawowe rady instalacyjne po polsku
-na razie krótko sie nią bawiłem ale opcje, plusy i minusy bardzo podobne jak w opisie kolegi snake33 w pierwszym poście tego tematu. U mnie na dodatkowy plus jest to że fabryczny zegarek działa bez problemu :)

Nie obyło sie bez drobnych problemów ale sprzedający we wszystkim pomógł.
-żeby zadziałał środek ori wyświetlacza i zegarek musiałem zamienić w głownej wiązce kolejność dwóch przewodów i żeby zagrał Bose musiałem połączyć ze sobą dwa brązowe przewody z opisem AMP-CON.
Wcześniej pisałem o problemie montażu i przełożenia oryginalnej ramki i uchwytów montażowych. Oryginalne uchwyty zostały przy starym radiu. Przełożyłem tylko dwa przykręcane plastykowe uchwyty które idealanie ułożyły stację w swoim położeniu w aucie. resztę zrobiły zaczepy góra-dół. Dzwoniłem do sprzedawcy w temacie uchytów do stacji, sprawdził magazyn i nie było ich w innych stacjach, widocznie chińczyk ich nie dodaje akurat w tym modelu, chociaż w stacjach o tym samym wyglądzie ale na androdzie też nie było. Widocznie kolega arecki miał gratisa ;)
Montowałem również antenę cofania, a że mam kombi to było trochę wiecej rozbierania. Przy demontażu bardzo pomogła mi fotorelacja kolegi głowaśka.
Demontowałem prawą stronę od pasażera, na tylnym nadkolu nie ma modułu czujników cofania :) ...wiec zasilanie kamery podłączyłem pod przewody światła cofania, do podświetlenia tablicy rej. wykorzystałem zasilanie z zastąpionej przez kamere oryginalnej lampki.
Dużo cierpliwości i spokoju wymaga demontaż osłony klapy bagażnika, która osadzona jest na 11 mocnych plastykowych kołkach. Najpierw trzeba pościagać górną osłonę i boczne osłony wzdłuż szyby inaczej zaczynając od osłony klapy wyłamie sie łączące je zatrzaski i uchwyty.
Montaż w odwrotnej kolejności, zdecydowanie łatwiejszy :)
Do kamery nie musiałem prowadzić dodatkowego przewodu do reversa czy podłączać tych czerwonych przewodów które są na końcach przewodu video. Wystarczyło zasilanie do kamery + - z wiązki świateł cofania i przewód cinch video. Po włączeniu biegu wstecznego stacji w mgnieniu oka przełącza sie w tryb kamery.

Przewód video od klapy schowałem pod uszczelką bagażnika, uszczelka trochę jest wyżej ale dałem pod nią troche uszczelniacza żeby nic nie podciekało ( w oryginale tez była złapana na uszczelnienie tego typu) . Miedzy klapą a karoserią jest widoczny kawałek przewodu ale demontaż podsufitki nie wchodził w grę :)

Póżniej wrzucę kilka fotek.

-- So, 19 mar 2016, 16:03 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 mar 2016, 23:20 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Metal, zapomnialem zaktualizowac post, torche mnie tutaj nie bylo, u mnie jednak tez zegar dziala w porzadku tylko na poczatku tego nie obczailem. Co do stacji uzywam jej juz prawie 2 rok i wszystko bez problemu, robilem update, ale zadnej roznicy w sumie nie zaowazylem.

Jezeli chodzi o podglaszanie, ju mnie jest to samo, na poczatku mnie to irytowalo ale z czasem sie przezwyczailem.

Mam pytanie co do twojej, bo widze ze jest troszke inna jak moja:
- co ci sie wyswietla jak na ori wyswietlaczu jak podczas odtwarzania z karty pamieci?
- posiada obsluge playlist'ow z ipoda?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 12:53 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 09.01.2014
Posty: 635
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
to jest stacja na andku czy na win ce 6.0 ?

_________________
Always Fight, Never Quit!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 14:50 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
snake33, dobrze że wróciłeś :)
-podczas odtwarzania z karty na ori wyświetlaczu jest napis SD
-tak, zarządza playlistami z ipoda
Też mam pytanie do Ciebie....jak zrzucić i uruchomić własne tapety?

ridee, temat jest o stacji na WinCE6 więc stacja inna być tutaj nie może ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 21 mar 2016, 15:35 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
nigdy nie próbowalem wrzucic swojej tapety, ciagle jade ja tej ori z logo mazdy wiec tutaj nie pomoge:(. No to fajnie, juz cos nowszego bo moja nie zarzadza playlistami, wrzuca wszystkie kawalki na raz co jest mega uciazliwe. widze ze Twoj interfejs wyglada inaczej... :) - az zobacze czy sa jakies aktualizajce :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 23 mar 2016, 11:53 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
i kolejne pytania wyjaśnione :) ...dla potomnych:
-w przypadku mojej stacji żeby wrzucić swoje zdjęcia na tapetę (nie chodzi o ekran startowy przy uruchamianiu) to zdjecia muszą być w rozmiarze 800x480 i zapisane w jpg, JPG lub jpeg...któryś zadziała. Do tego w moim przypadku zdjęcia na tapety stacja czyta tylko ze slotu SD w którym mam kartę z navi, slot SD obok tego nie obsługuje, tak to sobie wymyślili.
- jeśli chodzi o połączenie stacji z telefonem przez usb Mirror Link, to sprawa jest taka że działa ale ze starszymi wersjami androida w telefonie czyli 4.4 czasami z 5, ale 6 nie ogarnia. Może być że za pare miesiecy producent sie do tego przyłoży i bedzie aktualizacja.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.