Teraz jest Wt, 26 paź 2021, 18:58

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 8 lip 2014, 22:23 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witam,
Miesiac temu sprawilem sobie nowy prezent do swojej Madzi. Zanim dokonalem zakupu przekopalem mase stron zeby znalezc jakie kolwiek opinie na ten temat ale nie stety bardzo nie wiele udalo mi sie znalezc. W zwiazku z tym, chcialbym sie podzielic swoimi spostrzezeniami. Wybralem Chinska firme 'Koolertron' dlatego ze zobaczylem na ich stronie ze produkuja mase stacji dedykowanych do wielu marek. Radio zakupilem z Amazonu za 310f razem ze wszystkimi oplatami i z roczna gwarancja. Przyjechalo po niecalym tygodniu i od razu sie milo zaskoczylem zaraz po podlaczeniu. A wiec tak:
Pozytywy:
- radio typu plug and play czyli podlaczasz i wszystko dziala, bez zadnego sztukowania kabli itp. wszystkie mocowania znajuja sie idealnie w tym miejscu co firmowe radio
- pasuje idealnie, i wydaje sie byc wykonane z dobrej jakosci tworzywa
-Posiada Canbus, czyli wspolpracuje w 100% z wyswietlaczem i multimedialna kierownica
-w zestawie dolaczone sa wszystkie kable do Pendrive, Modemu, iPod'a itp
-wspolpracuje z systemem Bose
-szybkie i dosc przyjemne w obsludze
- przystosowane do kamery cofania, wlacza sie automatycznie po wrzuceniu wstecznego
-wspolpracuje z andoridem, przez bluetooth, jakosc rozmowy jest dobra, sluchanie muzyki z telefonu z mozliwoscia zmian kawalkow uzywajac radia.
-czyta normlanie pliki .avi bez zadnego konwertowania i zmiany rozdzielczosci
-mozliwosc wgrania wlasnej navigacji, (standardowo wgrywaja Igo Primo z mapami Europy),
-mozliwosc sluchania muzyki i uzywania nawigacji w jednym czasie
-dobra jakosc dzwieku, nie zaowazylem jakiejs wielkiej roznicy miedzy Bose, poza cichym szumem w cichych momentach piosenek przy malej glosnosci

- glosnosc zwieksza sie razem z predkoscia pojazdu
- bardzo dobry zasieg GPS, loguje sie do satelit momentalnie, nigdy jeszcze nie czekalem na zlapanie sygnalu

No to teraz przejdzmy do negatywow:
- nie dziala wybieranie glosowe z kierownicy
- nie wiem jak ustawic zegar w samochodze (podobno sie da, ale nie doszedlem jeszcze jak:))
- brak systemu powitalnego (zegarow ktore sie zaswiecaja przy wsiadaniu do auta)
- brak mozliwosci odtwarzania playlist z iPod'a, wlepia wszystkie kawalki na raz w jednym folderze
- nie zawsze iPod zaskakuje i wlacza sie za pierwszym radem, nie wiem czy to wina kabla, radia czy iPoda...
- brak wifi
- malo opcji do korekty dzwieku (brak mozliwosci ustawiania kazdego glosnika z osobna,
- srednio dziala wyjscie Sub-Out, jest to jeden kabel RCA, i u mnie nie wysyla sygnalu do subwoofera do glosnisci mniejszej niz 5(mojego innego, podlaczonego bezposrednio do radia, ten z Bose dziala normlanie). dlatego bylem zmuszony podlaczyc Subwoofer na Front Line Out, przez co stracilem osobne sterowanie ustawien subwoofera.

A tutaj link, od razu uprzedzam ze jest on mega amatorski, ale przyanjmniej pokazuje to czego ja chcialem sie dowiedziec przed wyborem zakupu mojego radia:)

https://www.dropbox.com/s/3sz72ho7u2myuk0/VIDEO0004.mp4

Radio uzytkuje juz okolo miesiaca, i poki co widze wiecej zalet niz wad, jesli mialbym dokonca wyboru jeszcze raz, wiedzac na co sie pisze, kupil bym to jeszcze raz, mam nadzieje ze komus sie te info przyda.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 lis 2014, 00:47 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Cześć. Odnośnie ustawiania zegara to też miałem taki problem ale wpadłem na to a mianowicie: widzę,że wyświetla Ci zegar ja miałem z początku kłopot jak zmienić z opcji spalania na zegar:) więc przejdę do rzeczy. Na kierownicy przytrzymaj SET aż zacznie migać potem strzałkami przejdź na zegar i tymi samymi strzałkami ustaw godzinę:) lewą godzinę a prawą minuty.
Mogę zapytać jak aktualizujesz mapy? Tez mam na Win6 a mapy chodzą na PRIMO.
Mam nadzieje ze pomogłem. Pozdrawiam.
Ps: A mam jescze pytanie czy wiesz może czy da sie wyłączyć radio gdy używa sie nawigacji???


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 lis 2014, 13:23 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Hej, probowalem ta opcje z ustawieniaem zegara, ale u mnie to nie dziala:/ co do map, to nie ma problemu wgrywasz nowe mapy di IGO i smiga, ja jeszcze mam Automape i przez chwile tez mialem TOMTOMA wszystko super dziala. Jesli chodzi o wylaczenie radia, to ja mam taka opcje w ustawienaich aby automatycznie wylaczalo lub wyciszalo muzyke podczas nawigacji.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 lis 2014, 21:04 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Cześć. Zastanawiam sie dlaczego ta opcja u Ciebie nie działa?ale nie mam pojęcia,u mnie tak dziala.
Odnośnie navigacji to u mnie jest tak, ze jak jest jakiś zjazd lub cos to muza sie wycisza, gra w tylnych głośnikach a w przednich navi potem wszystko wraca jak ma być.
A czy mógłbyś mi napisać na jakiej stronce ściagasz mapy do IGO? Odnośnie tomtom i automapa to one różnią sie jakoś graficznie?czy są podobne? Dzięki pozdrawiam.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 20:42 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 04.04.2014
Posty: 280
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Witam. Czytając ten temat strasznie sie napaliłem na tą stacje. Może cie coś o niej wiecej powiedzieć??

Kurcze szkoda że nie ma systemu powitalnego zegarów ;/ i tych resztek pierdółek ;/

Co do audio bose bo posiadam je czy wszystko jest ok z nim?? nie ma żadnego problemu z połączeniem??

A najważniejsze jak jest z nawigacją? Jak ona sie sprawuje??
Wgrywając różne nawigacje może mieć w języku polskim lektor?
Jak z instalacją programu? czy się ją dobrze instaluje bez żadnych przeróbek?
Gdzie można mapy pobrać??

Pytam bo przed zakupem chciałbym wiedzieć czy ogólnie jest dobra stacja i jak naviguje.
Dzięki i pozdrawiam !

_________________
Pozdrawiam Bykolo
Teraz jest
Audi A4 B8 2.0TDI 2011


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 22:13 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Witam cześć.
Co do podświetlania powitalnego zegarów to trochę lipa ze jej nie ma ale da sie z tym żyć :)
Ja nie posiadam systemu bose ale kolega tak wiec z tego co pisał to jest ok u mnie tez spoko wszystko śmiga, sterowanie z kierownicy tez. Co do innych opcji to nie obczailem bo choć jest ich sporo to najważniejsze ze navi śmiga super! Ja mam w języku polskim wszystko jest opcja wyboru, mapy miałem juz na SD cała Europę. Radio chodzi na Windows CE6 nie wygrywałem innego jeszcze. Mapy jeszcze tez nie aktualizowalem ale nie ma z tym kłopotu jak kolega wyżej pisał także mapy tomtom i automapa śmiga.
Moja opinia to mocne 8 w skali 10. Ekran dotykowy, tv tuner jeśli chcesz,modem internetowy do podpięcia,wejście na druga SD kartę, kamerka cofania, wyjście na USB, IPod,czyta pare formatów plików ale juz nie pamietam nazw,3 kolory podświetlania, DVD i inne czyta. To tylko pare opcji choć jeszcze jest sporo np: Bluetooth,pic in pic czyli możesz mieć navi i powiedzmy radio w małym okienku lub odwrotnie itp.
Zrobiłem juz 4 trasy do Polski i jeszcze mnie nie zawiódł gps dokładny bardzo super mapy choć mam je z 2012r.
Szczerze mówiąc spoko jest. Lepiej muza gra niż na oryginalnym według mnie. Ja je wkładałem w 2012, jest na zasadzie plug and play wszystko super poszło, antenę od gps pidciagnalem przez nawiew pod szybę, do tego canbus miałem który umożliwia sterowanie z kierownicy miedzy innymi.Ja zapłaciłem z przesyłka 450£.ale wartalo.
Pozdrawiam


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 22:18 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Ja jestem mega zadowolony ze stacji, mam ja juz od czerwca i jeszcze ani raz mnie nie zawiodla. To co mi sie nie podoba to opisalem wyzej w pierwszym poscie. Nawigacja dziala pieknie, zasieg lapie momentalnie i go nie gubi. nawiguje tak jak IGO, jesli chcesz sprawdzic to wgraj sobie na tel i obczaisz, wyglada identycznie. Program dziala szybko, i bez przywieszek na luzie mozna jechac na navi i sluchac muzy, w drodze do pl (2000km) nie bylo problemow. Mapy IGO dostaje sie gratis przy zakupie i jest juz wgrana cala europa ze wszystkimi jezykami (polski wlacznie). Ja tez posiadam BOSE, i nie mialem zadnych problemow, po prostu podlaczasz i gra, trzeba tylko sie ustawieniami dzwieku pobawic aby ustawic tak jak chcesz. jedyne co znika to opcja zmiany ustawien wzmacniacza z bose, tak jak teraz masz ze mozesz zmienic treble/bass/fade itp, tego menu nie bedzie, bezdiesz musial uzywac korekty radia, na ktora ja nie narzekam, na dodatek mam podlaczony inny subwoofer bo ten z bose mi nie wystarczal. Systemu nawigacyjnego tez mi bylo szkoda ale juz sie przezwyczailem, z reszta dla mnie jej zalety przebily te drobne wady.

Erazm30 tom tom i automapa to 2 inne systemy nawigacyjne. mozesz na luzie obczaic sobie na yt jak to wyglada na platformie windows. ja uzywam glownie ciagle IGO ktore dostalem przy zakupie i sobie chwale.

aha, i co do bluetooth, to dziala spoko, rozmawiam ciagle przez zestaw glosno mowiacy i dzwiek jest wyrazny i jestem takze dobrze slyszalny. Muzyke tez mozna streamowac z telefonu przez bluetooth i zmieniac kawalki z radia, nie trzeba operowac telefonem.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 22:52 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Cześć snake33.
Dzięki obczailem i szczerze mówiąc to zostanę przy IGO bo nie mam zastrzeżeń co do niej. A mam pytanie czy aktualizowales juz mapę ? Jak tak czy jest w 3D? pozdro.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 17:22 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 04.04.2014
Posty: 280
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Panowie w którym sklepie lepiej kupić stacje bo znalazłem dwie:

http://www.amazon.com/Koolertron-Mazda6 ... B00D78QDN0
czy:
http://www.koolerbuy.com/rupse-2008-200 ... -4531.html

Może macie jakieś strony inne z pewnego źródła.

Jestem we francji i jak to będzie z przesyłką?? ona jest darmowa?? Wolałbym zapłacić w euro :) Dostarcza paczke kurier czy poczta?

Sorki że tak pytam głupio ale nigdy nie zamawiałem na zagranicznej stronie i nie chce w jakieś kłopoty wejść.

_________________
Pozdrawiam Bykolo
Teraz jest
Audi A4 B8 2.0TDI 2011


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 18:24 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Witaj Bykolo.
Ja kupiłem je na eBayu. Cena była w $$$ ale płaciłem w £££ jak sie nie mylę to doliczył mi przesyłkę ale to nie było dużo. Paczkę wysłali DHL i przyleciała juz po 6 dniach. Przy podawaniu danych musiałem podać numer tel! Otóż gdy paczka dotarła do UK otrzymałem SMS od Revenue służb celnych o opłacie ale to były małe koszty ok chyba 20,30£. Wysłali mi stronkę gdzie zapłacić i tyle. Jeśli chodzi o celników to nie wiem jak we Francji to funkcjonuje, w Anglii węszą wszędzie. Po zapłacie paczkę dostarczono mi do firmy na drugi dzień :)
Szczerze mówiąc to tez sie obawiałem bo to jednak nie był aż taki mały wydatek ale sie opłaciło. Pozdro


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lut 2015, 15:57 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Hej u mnie to było troszkę inaczej, kupiłem z amazona i nie placilem żadnej opłaty celnej. 289 funtów i tyle. Kupiłem dwa, jedno poszło do Polski a drugie do uk i jest super, bez problemu z obiema. Tutaj masz link:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004 ... detailpage
Teraz się nazwa radia zmieniła pod tym linkiem co ja miałem ale niby to dalej to samo. Paczka przyszła poczta w ciągu 6 dni z chin.

-- Dodano: N, 22 lut 2015, 15:57 --

maly update, jednak sie da ustawic zegar, ostatnio sie pobawilem i doszedlem do tego, przy okazji dodam ze uzywam radia juz od 10 miesiecy dzien w dzien, i wszystko nadal smiga jak szalone bez zmian, polecam!:)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 kwi 2015, 17:51 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 29.12.2014
Posty: 102
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Panowie mam pytanie... czy to poniżej to jest coś takiego co Wy używacie... prosiłbym o jakieś recenzję i porównanie...

http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-dvd-tv-tel-mazda-6-iv-08-2012-i5238074877.html

_________________
Motocykle są wszędzie... i mazdy...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 kwi 2015, 18:16 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
smagur, sądząc z opisu to jest to samo. Nawet obrazki ma te same...

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 kwi 2015, 21:18 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1469
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Zastanawia mnie to, może będziecie wiedzieć, bo obecnie mam w aucie zamontowany odtwarzacz multimedialny Sony (brak navi, brak możliwości sterowania z kierownicy - trzeba dokupić osobno moduł itp.) ponieważ poprzedni właściciel włożył trochę kasy w system audio - oryginalnie bez Bose - 8 głośników JBL, SW w bagażniku, 2 wzmacniacze itp. Pójdzie to na tym? Może w najbliższej przyszłości bym się skusił, choć podobno lepiej szukać takiego kombajnu na Androidzie? Prawda to?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 kwi 2015, 19:40 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
hej, pojdzie bez problemu, poprostu nie bedzie sterowania z kierownicy jezeli go nie masz. podlaczyc to mozesz bez zadnych problemow do ori BOSE lub do swojego zmodyfikowanego audio, bo pewnie i tak masz popraowadzony sygnal wyjsciem line out do glosnikow, i sub out do subwoofera, prawda? jesli masz kase, to warto dolozyc do andorida bo jest duzo wiecej mozliwosci :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 kwi 2015, 22:08 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 03.04.2015
Posty: 1469
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Dzięki, oryginalnie mam sterowanie z kierownicy, ale nie w tym odtwarzaczu Sony. Z tym, że on ma sporo możliwości konfiguracji tego systemu, w tym equalizery itp. No ale brakuje mi Navi, bo żona ciągle mi zabiera do naszej drugiej Mazdy i czasem muszę się posiłkować telefonem i trochę mnie to wkurza ;) Zastanowię się nad tym Androidem w takim razie. Dzięki za pomoc!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 29 lis 2015, 20:12 
Świeżak
Offline
Od: 16.05.2014
Posty: 26
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: podkarpacki
witam wszystkich

posiadam takie radio w win 6 i chciałbym przetestowań na nim tomtoma ale niestety tego co posiadam na windowsa niedziela, co chwile się wyłącza i dźwięk ucina,
czy któryś z kolegów mógłby się podzielić swoją aplikacją tomtoma bez mapy?
ze stacji jestem zadowolony jedynie radio mogło by być trochę lepsze, często szumi i łapie zakłócenia, myślałem żeby aktualizować system i mam pytanie czy ktoś aktualizował system i wie jak to zrobić?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 gru 2015, 22:06 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 24.03.2014
Posty: 71
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
TomToma niestety nie posiadam, ja testowalem IGO i Automape, i obie dzialaly w porzadku. Co do radia, to ja nie mam zadnych problemow, lapie bardzo dobrze i nie ma zaklocen. Jakby nie bylo jest to chinczyk, ale jakosc nie jest taka zla. jedyne na czym oszczedzili to luty (duzo zimnych na rdzeniu). Znalazlem poradnik w necie, co i gdzie trzeba poprawic, przelutowalem ich dosc duzo co nie bylo trudne, i jakosc sie poprawila, szumy duzo mniejsze itp.

Co do update, to tez robilem, jest to opisane tutaj:

http://www.roadnav.com/forum/firmware-a ... nstruction

Ogolnie radio mam juz 2 rok, i wszystko dziala fajnie, nie mam ciagle zadnych zastrzezen :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 gru 2015, 18:50 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
https://www.youtube.com/watch?v=XE5Rt0wtEEI


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 mar 2016, 20:20 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Witam Wszystkich <witam>
Jest to mój pierwszy post na tym forum.
snake33 jak i inni użytkownicy stacji multi na Windows CE6, proszę o spostrzeżenia po wielomiesiecznym użytkowaniu owych stacji. Jesteście zadowoleni? Chcę kupić taką stacje i nie zawadzi podpytać.

Przykładowo takie wpadły mi w oko:

http://www.aliexpress.com/item/Old-Mazda-3-2004-2009-Car-DVD-with-GPS-Bluetooth-Radio-IPOD-ATV-3G-USB-Host/1872717803.html?spm=2114.01010108.3.115.c97KPC&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201644_2_505_506_503_504_10020_502_10001_10002_9910_10017_10010_10005_10006_10011_10003_10021_10004_10022_10009_10008_10018_10019,searchweb201560_9,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_-1&btsid=46c34cea-1e5b-4059-b7ff-573a3cae562f

http://www.aliexpress.com/item/IOKONE-Car-DVD-Player-For-MAZDA-6-09-11-With-FM-AM-Bluetooth-GPS-iPod-Steering/32240031371.html?spm=2114.10010108.100010.9.sLWU6w

http://www.aliexpress.com/item/2015-Top-DHL-Free-Shipping-Professional-Wince-Car-Entertainment-System-DVD-Player-For-Mazda-6-2008/32318884780.html?spm=2114.10010108.100010.7.sLWU6w


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 mar 2016, 23:44 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.08.2014
Posty: 226
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Region: zagranica
Witam metal. Ja na mojej śmigam juz dobre ponad 2 lata i nie mam zastrzeżeń jak narazie, wszystko hula spoko, Navi tez choć jeszcze nie robiłem aktualizacji. Szybko się załącza nie wiesza się i napewno lepiej gra niż oryginalne radio. Ja kupiłem ją tylko ze względu na nawigacje i kamerkę. Modemu do neta i anteny do tv nie chciałem bo mam w domu Polecam to moje zdanie. Pozdrawiam


Wysłane z iPhone


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 mar 2016, 08:13 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 29.12.2014
Posty: 102
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
metal napisał(a):
Przykładowo takie wpadły mi w oko


a zobacz może to...

http://allegro.pl/mazda-6-iv-2008-12-ra ... 35712.html

cena nie dużo wyższa a jest polski jest gwarancja... co o tym sądzą użytkownicy na Win CE

_________________
Motocykle są wszędzie... i mazdy...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 mar 2016, 10:08 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Erazm30, mam podobne wymagania, dobry dzwiek (współpraca z Bose i przyciskami na kierownicy), nawigacja, bluetooth telefon, kamera i bezproblemowe podłączenie bez ingerencji w oryginalne wiązki. Dzieki za info :)

smagur, skontaktowałem sie już z tym sprzedawcą, na tą chwile nie ma stacji na Windows CE6, czeka na dostawę i chyba sie skusze na jego oferte :)
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 mar 2016, 12:46 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 29.12.2014
Posty: 102
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
metal napisał(a):
chyba sie skusze na jego oferte


no to analizuj... i zapytaj za ile sprzeda jeśli będą zamawiane dwie sztuki :) przemyślę temat może i ja na to pójdę :)

_________________
Motocykle są wszędzie... i mazdy...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 mar 2016, 21:57 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
smagur napisał(a):
metal napisał(a):
chyba sie skusze na jego oferte


no to analizuj... i zapytaj za ile sprzeda jeśli będą zamawiane dwie sztuki :) przemyślę temat może i ja na to pójdę :)


spoko, wziął moje dane i jak bedzie dostawa to sie odezwie. Jak coś będę wiedział to napisze do Ciebie na pw. Ja na 99% będę brał :)

-- So, 12 mar 2016, 17:45 --

metal napisał(a):
smagur napisał(a):
metal napisał(a):
chyba sie skusze na jego oferte


no to analizuj... i zapytaj za ile sprzeda jeśli będą zamawiane dwie sztuki :) przemyślę temat może i ja na to pójdę :)


spoko, wziął moje dane i jak bedzie dostawa to sie odezwie. Jak coś będę wiedział to napisze do Ciebie na pw. Ja na 99% będę brał :)


smagur, w tygodniu zadzwoniłem do sprzedawcy czy zna jakis termin dostawy. Okazało sie że dostał już jedną paczkę ze sprzetem i wrzucili mu jedną stacje do M6 GH, wiec od razu klepnąłem ale cena została jak na aukcji. Czeka na kolejną dostawę, wiec jak byś był zainteresowany to kontaktuj sie z nim. pzdr

-- N, 13 mar 2016, 21:57 --

...a więc stacja dojechała, czekam jeszcze na kamerke. Wrzucę kilka fotek do których mam pytania.

1. Żeby stacja przełączała się automatycznie w tryb obrazu kamery cofania trzeba podłączyć dodatkowy kabel pod + wiązki światła cofania i do kabelka stacji z opisem Reverse. Jak widzicie na zdjęciu przewód reverse wychodzi z wiązki AV jak i wiązki głównej i są ze sobą połączone wsuwkami, tak samo jest z przewodami Brake (które nie wiem do czego są :) ). Teraz pytanie czy muszę je rozłaczyć i do którego reverse mam podłączyć + z lampy cofania?

2. Czy reszta przewodów też musi być zamontowana, czy sugerować sie tymi oryginalnymi które są podłączone do radia fabrycznego.

3. Jest też kabel usb opisany jako F010-LINE-USB...jego tez trzeba z tyłu podłączyć?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 mar 2016, 20:40 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Na przedostatnim zdjęciu masz wiązkę główną z czerwonym pudełkiem. To jest moduł CAN (CAN BUS DECODER). On sprawdza, czy włączyłeś wsteczny lub czy zaciągnąłeś ręczny. Z niego wychodzą te dwa kable REVERSE i BRAKE. To są sygnały wyjściowe.
W wiązce audio masz sygnał wejściowy do REVERSE i dlatego masz te dwa przewody połączone razem.
Jakby nie było lub nie działał moduł CAN, to musiałbyś podłączyć właśnie samodzielnie do plusa wstecznego.

Tak więc nie musisz nic dodatkowo podłączać do wstecznego, samo powinno przełączać się na kamerkę cofania.

Jeśli chodzi o BRAKE to jest to sygnał zaciągnięcia ręcznego i używany jest do blokady oglądania filmu w czasie jazdy (można włączyć film tylko na postoju, po zaciągnięciu ręcznego).
Możesz to na stałe podłączyć do masy, wtedy nie będzie ograniczenia w oglądaniu.

Jeśli nie masz Bose lub osobnego wzmacniacza oraz nie używasz monitorów w zagłówkach, to pozostałe kable AV raczej nie będą Ci potrzebne.

Nie posiadam tej stacji, ale widzę, że kabelkologia we wszystkich chińczykach jest taka sama ;)

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 mar 2016, 21:49 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Dzieki <spoko>
Posiadam Bose, dodatkowego wzmacniacza czy monitora nie posiadam.

To wychodzi że do kamerki muszę podłączyć zasilanie + - ,przewód video i zasilanie do podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Tych dwóch czerwonych przewodów na końcach przewodu video na razie nie podłączać tak?

Jeśli będę musiał położyć dodatkowy przewód od + lampy cofania to do którego reversa mam go podłączyć...do wiązki głownej czy audio? To samo pytanie jeśli chodzi o podłączenie przewodu Brake do masy.

Obrazek

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 mar 2016, 22:44 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1426
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Tak jak pisałem. Z modułu CAN jest sygnał wychodzący (źródło sygnału), więc do niego nie podłączasz innych sygnałów.
Zwierasz ten kabel BRAKE z drugiej wiązki.

Jeśli masz Bose, to poczytaj sobie wątek o montażu stacji android, tam na pierwszych stronach jest opisane kilka trików, które mogą być potrzebne w twoim przypadku.
Ja nie mam Bose, to nie pomogę.

Ten czerwony przewód w kablu kamerki możesz wykorzystać do przedłużenia zasilania kamerki, jeśli chcesz podłączyć w innym miejscu, np. może jest ci wygodniej podłączyć przy radiu, albo chcesz coś kombinować z włączaniem kamerki również bez włączania wstecznego.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 15:24 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 29.12.2014
Posty: 102
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Dobra ta dawaj fotki jak wygląda już w aucie i jak działa... śledzę temat :)

_________________
Motocykle są wszędzie... i mazdy...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 mar 2016, 21:29 
Świeżak
Offline
Od: 02.03.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Dzisiaj zacząłem demontaż i pierwsze przymiarki, niestety pod wszystko pod górę.

1. Mały problem: muszę zamienić ze sobą 2 przewody żeby poszedł sygnał na wzmacniacz i zadziałał Bose
2. Duży problem: ramka montażowa jak i dolne uchwyty od oryginalnego radia nie pasują do nowej stacji.
W ogóle ramka montażowa jest również tyłem panelu sterowania i udało mi sie ją od niego odzielić, niestety nowa stacja ma ten tył panelu połączony z tyłem radia i jest nierozbieralny (w sumie to normalne)

Tył stacji ma wysokość 10cm a radia 11cm, no i tył stacji jest wyżej umiejscowiony względem przedniego panelu w porównaniu do oryginalnego radia. Na zdjęciach to opisze.

Jak wyglądała Wasza przekładka ramki i uchytów? Nie zauważyłem żeby ktoś miał z tym problem.
Myślę już nad jakimś przerobieniem tej ramki, odcieciem tego szerszego przodu i dopasowanie ale nie wiem czy radio pozniej ułoży mi się w dobrej pozycji po przykręceniu.

I jeszcze jedno, gdzie najlepiej zamontować antenę gps, jak na podszybiu to którędy najlepiej wyprowadzić?

Obrazek
tu widać tą różnicę w wysokości tyłów stacji i radia

Obrazek
tu widać właśnie tą odległość miedzy dwoma stopkami stacji a ozdobnym elementem pastikowym mocowanym na dole stacji. Przez to że tył stacji jest wyżej nie ma możliwosci złapania srubkami stopek stacji i plastiku jak to było w oryginale.

Obrazek
oryginalne rozebrane, te dwa plastyki z uchwytami do mocowania w gniazdach auta wykrecone z tyłu panela radia pasują otworami do nowej stacji

Obrazek
ramka plus uchwyty

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.