Teraz jest So, 18 wrz 2021, 18:29

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 17 paź 2020, 18:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.02.2020
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Panowie i Panie. Jak wam się sprawuje to radyjko ? Zastanawiam się nad kupnem i szukam jakiś opinii. Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 paź 2020, 21:37 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Używam radia od roku, więc już co nieco mogę na jego temat powiedzieć(najmocniejsza wersja ze wsparciem Bose). Więc powiem krótko. Bez niego jak bez ręki. Czytelne, szybkie, wydajne. Kamera 3D działa bardzo dobrze po drobnych modyfikacjach(mam ją prawie na środku klapy - kombi - i oświetlenie LED tablic, które uzupełnia niedobór światła wstecznego). Gra prawidłowo, uruchamia się natychmiastowo, żadnych problemów z softem. Jako że to android, to oczywiste jest raz na miesiąc przynajmniej ponowne uruchomienie dla stabilności. Navi używam Sygic - prowadzi pod same drzwi. Muzyka Aimp. Darmowy, brak reklam i masa możliwości konfiguracyjnych - PowerAmp'y i inne płatne badziewia się nie umywają.
Wcześniej miałem radio innej firmy, ale nie będę nawet porównywał, bo nie ma do czego. Przepaść ogromna. Dlatego polecam jak najbardziej, jeśli chodzi o najmocniejszą wersję, warta swojej ceny.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 paź 2020, 21:57 
Amator
Offline
Od: 05.10.2019
Posty: 96
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Ze wszystkim się zgadzam i również polecam U mnie też niedługo będzie rok i uważam to za dobrze zainwestowane pieniądze

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 30 paź 2020, 11:36 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 1892
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
A o jakich pieniądzach rozmawiamy ??? Bo ja mam radio te z wersji sport, dotykowy ekran, jest "trochę" przestazale. Moduł Bluetooth sie zpierniczyl, wiec tak poooooowoli się zastanawiam co tu dalej robić.....

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 190.000 km Egr off.
Dodatki:
Paliwo: diesel kleen, Archoil AR6900-D Max
Olej: Archoil AR9100
Mój temat: viewtopic.php?f=88&t=5043


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 30 paź 2020, 16:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.02.2020
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Jeśli nic się nie zmieniło to "cena 1350zł z ekranem IPS (dopłata 100zł w opcji z ekranem Qled)"


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2020, 19:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam

Moje pytanie brzmi czy ta stacja w najmocniejszej wersji będzie kompatybilna z bose i czy będzie działał cały wyświetlacz nad nawiewami na środku deski

https://pl.aliexpress.com/item/32962931 ... web201603_

albo możecie polecić jakąś która będzie działać z tym wszystkim i będzie miała nowszego androida


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2020, 20:15 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.08.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
mp143

Witam

Musisz zamówić wariant z Bose. Kupiłem właśnie tą do której podałeś link. Wszystko działa tak jak należy.

Zainstalowałem kamerę i jestem w 100% zadowolony z Sinosmarta 4Gb Ram i 64Gb Pamięci (BOSE) nic nie przycina, wszystko działa płynnie. Key 1, Key 2 Podłączone pod dwa różowe kabelki(Wersja po lifcie) w kostce od fabrycznego modułu bluetooth i przyciski działają. :D :D
Górny wyświetlacz działa w 100%, średnie spalanie mogę kasować, chwilowe spalanie pokazuje normalnie, info z nawiewów i temperatury działają na wyświetlaczu oraz na grafice na stacji, godzinę pokazuje normalnie oraz czas utworu z np. USB.

Skontaktuj się z lemon1990

Pozdrawiam.

_________________
ADIK <nuta>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 lut 2021, 21:04 
Wstydliwy
Offline
Od: 02.12.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: małopolski
Witam posiadam staje sinosmart z androidem 10. Czy ktoś poradził sobie z problemem wywoływania połączeń przez asystenta google? Mianowicie jeśli mówię "zadzwoń do" dostaje informacje "nie mogę jeszcze dzwonić". Szukałem rozwiązania w internecie i znalazłem aplikacje mtc dialer, ale niestety w moim przypadku nie działa. Może ktoś z was znalazł rozwiązanie?

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 24 lut 2021, 07:12 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam

Po naprawie silnika pojawiły dziwny problem wcześniej go nie było otóż pojawiły się dziwne piski w głośnikach nie związane z odtwarzana muzykom bądź filmem przez stacje. Wraz ze wzrostem obrotów pisk się nasila ze spadkiem pisk maleje po wyłączeniu stacji nic nie piszczy w głośnikach ale po włączeniu ponownym znowu to samo nie jest ważne czy jakaś aplikacja jest włączona na stacji czy też wszystkie są włączona a na stacji wyświetla się tylko główny ekran to również słychać ten pisk czy macie jakieś rozwiązanie na ten problem
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 5 mar 2021, 22:24 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
@MP143
Ostatnio wpadła aktualizacja do Androida 10. Instalacja bezproblemowa. Radyjko nadal śmiga i nie mam z nim żadnych problemów. Ciężko się będzie przesiąść na inne auto, jeśli będzie coś mniejszego/gorszego - mam tą najmocniejszą wersję.

@Rednex74
Co do problemu z głosowym dzwonieniem - powodem jest to, iż w telefonie asystent obsługuje go bezpośrednio, dlatego to działa, a w radiu mamy obsługę za pomocą Bluetooth i łączy się on z wieloma różnymi telefonami/systemami, dlatego nie da się "wymusić" komendy głosowej z tzw. "trzeciego źródła". Jest to po prostu niemożliwe. Być może dało by radę to ogarnąć, gdyby w w radiu była karta SIM, a telefon nie byłby podłączony. Kartę akurat mam, ale nie do rozmów, tylko do internetu. Więc nie jestem w stanie tego sprawdzić. Co do problemów po remoncie silnika, to masz problem z elektryką i jakimś przebiciem na instalację auta. Stację możesz wykluczyć montując na test radio fabryczne. Jeśli problem będzie nadal, to wiesz, że to wina instalacji w aucie, a nie stacji.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 7 mar 2021, 09:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam

Udało się jakoś usunąć to piszczenie z głośników przez odłączenie i podłączenie ponowne stacji do instalacji samochodu głośniki przestały piszczeć, zobaczę na jak długo ale jak do tej pory problem nie powrócił.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 26 maja 2021, 09:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 16.10.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Cześć. Trochę chyba odgrzewany kotlet ale gdzie można kupić radia zachwalane na forum? W pełni dzialajace i z wsparciem technicznym. Czy Sinosmart Polska na Fb to dobry trop? Chodzi o stacje do Mazdy Gh 2010


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 26 maja 2021, 09:40 
Wtajemniczony
Offline
Od: 08.02.2017
Posty: 166
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Shellik, ja tam właśnie kupowałem ostatnio, szybko i sprawnie;)Polecam kolegę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 lip 2021, 09:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
stingear napisał(a):
@MP143
Ostatnio wpadła aktualizacja do Androida 10. Instalacja bezproblemowa. Radyjko nadal śmiga i nie mam z nim żadnych problemów. Ciężko się będzie przesiąść na inne auto, jeśli będzie coś mniejszego/gorszego - mam tą najmocniejszą wersję.

@Rednex74
Co do problemu z głosowym dzwonieniem - powodem jest to, iż w telefonie asystent obsługuje go bezpośrednio, dlatego to działa, a w radiu mamy obsługę za pomocą Bluetooth i łączy się on z wieloma różnymi telefonami/systemami, dlatego nie da się "wymusić" komendy głosowej z tzw. "trzeciego źródła". Jest to po prostu niemożliwe. Być może dało by radę to ogarnąć, gdyby w w radiu była karta SIM, a telefon nie byłby podłączony. Kartę akurat mam, ale nie do rozmów, tylko do internetu. Więc nie jestem w stanie tego sprawdzić. Co do problemów po remoncie silnika, to masz problem z elektryką i jakimś przebiciem na instalację auta. Stację możesz wykluczyć montując na test radio fabryczne. Jeśli problem będzie nadal, to wiesz, że to wina instalacji w aucie, a nie stacji.


jak udało ci się uzyskać wyświetlanie klimatu na swoim wyświetlaczu? Mam identycznego sinosmart, ale mnie zawodzi. Instrukcja mówi, że instaluję aplikację syu.canbus.apk, ale za każdym razem mówi mi, że instalacja się nie powiodła.
Również dźwięk nie jest dla mnie wystarczająco głośny - wersja bosa. Czy muszę podłączyć kabel apm?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 lip 2021, 21:40 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
nikolatSpróbuj zrobić Factory Reset i wtedy zainstalować update od nowa. Chodzi Ci o informacje o pogodzie? czy panel sterowania klimatyzacją. Jeśli o pierwsze, to ja mam karte sim i stały dostęp do internetu, dlatego wyświetla mi na bieżąco pogodę na bazie sieci i GPS. Jeśli chodzi o panel klimy, to go zawsze dezaktywuje, jest dla mnie zbędny. Mam tak opanowaną "fabryczną", że nie muszę patrzeć, co robię, a poza tym, mam sterowanie klimą z kierownicy.
Z dźwiękiem nie mam najmniejszego problemu. Wszystko działa tak jak trzeba. Przednie głośniki mam ograniczone do 50%, a tylne do 15%, żeby dzieciakom nie buczało za głośno. To w zupełności wystarcza, żeby przy 2/3 regulatora doprowadzić do zauważalnego drgania tapicerki, plastików i obrazu w lusterkach - po drugiej stronie ulicy na skrzyżowaniu też mnie słychać, nawet przy zamkniętych szybach. Kable mam podpięte pod wtyczki BOSE - w zestawie kabli na wtyczkach cinch, nie pod podstawowe oraz w ustawieniach samego radia także mam wybrany system BOSE.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 7 sie 2021, 20:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.07.2020
Posty: 11
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: wielkopolski
Witam.Radio Sinosmart jaką ustawić sieć do internetu w ustawieniach.Mam karte od Play i po włożeniu zasięg jest 3g trzy kreski ale słabo działa albo wcale(ustawione mam 4g/3g/2g automatycznie). Z telefonu jak podłączę jest kiepski zasięg ale działa lepiej i nie jest 3G tylko H.W trasie potrafi rozłączyć nawige i radio.Na telefonie nie rozłącza.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 sie 2021, 18:15 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Caterpillar Problem leży raczej po stronie anteny - masz ją prawdopodobnie w złym miejscu zamontowaną. Ja mam akurat niemiecką sieć, ale pełen zasięg 4G. Polecam zamontować antenę tam gdzie ja - na płasko pod "balkonikiem" przed środkowym wyświetlaczem, zaraz za przyciskiem awaryjnych, przewód wchodzi idealnie między nawiewami.
screen.png


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 sie 2021, 07:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.04.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
:twisted:
stingear napisał(a):
nikolatSpróbuj zrobić Factory Reset i wtedy zainstalować update od nowa. Chodzi Ci o informacje o pogodzie? czy panel sterowania klimatyzacją. Jeśli o pierwsze, to ja mam karte sim i stały dostęp do internetu, dlatego wyświetla mi na bieżąco pogodę na bazie sieci i GPS. Jeśli chodzi o panel klimy, to go zawsze dezaktywuje, jest dla mnie zbędny. Mam tak opanowaną "fabryczną", że nie muszę patrzeć, co robię, a poza tym, mam sterowanie klimą z kierownicy.
Z dźwiękiem nie mam najmniejszego problemu. Wszystko działa tak jak trzeba. Przednie głośniki mam ograniczone do 50%, a tylne do 15%, żeby dzieciakom nie buczało za głośno. To w zupełności wystarcza, żeby przy 2/3 regulatora doprowadzić do zauważalnego drgania tapicerki, plastików i obrazu w lusterkach - po drugiej stronie ulicy na skrzyżowaniu też mnie słychać, nawet przy zamkniętych szybach. Kable mam podpięte pod wtyczki BOSE - w zestawie kabli na wtyczkach cinch, nie pod podstawowe oraz w ustawieniach samego radia także mam wybrany system BOSE.


Czy możesz zrobić zdjęcie swoich ustawień w menu urządzenia z Androidem? Gdzie wybrałeś Bose w ustawieniach i gdzie regulujesz głośność poszczególnych głośników? cokolwiek robię, jakoś dźwięk jest słaby. wielkie dzięki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 sie 2021, 20:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.07.2020
Posty: 11
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: wielkopolski
Dzięki stingear sprawdzę jak będę miał chwilę.Ja zamontowałem pod głośnikiem pod spodem może dlatego.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.