Teraz jest Pn, 15 sie 2022, 20:02

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak dzwięku
PostNapisane: Pn, 4 sty 2021, 09:12 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.10.2020
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: wielkopolski
Witam.
Zakupiłem na Ali stację do mojej 6 z Bose 2008r. Po podłączeniu nie ma wcale dzwięku, ani sterowania w kierownicy. Maj frend twierdzi, ze działa pod Bose. Nie wiem gdzie szukać przyczyny. Montaż był banalnie prosty, bo tylko jedna wtyczka plus antena radia plus antena gps.
Doradzcie proszę


https://a.aliexpress.com/_BUXq8o

-- 4 stycznia 2021, o 09:12 --

Troszkę późno mój post został wstawiony. Problem rozwiązany. Musiałem połączyć 2 kabelki ;p
Sprawa do zamknięcia.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 sty 2021, 10:10 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 237
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak tam z dzwiękiem? Szymy jak cicho słuchasz? i pewnie nawet jak vol ustawiony nisko to radyjko gra głośno?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 31 sty 2021, 15:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.12.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: podkarpacki
Mam problem z poprawnym działaniem aplikacji Google Maps w trybie offline w stacji multimedialnej V&S R-Line Pro. Została pobrana interesująca mnie mapa, aplikacja wskazuje poprawną lokalizacje pojazdu, wytycza trasę i ruszam w drogę. Teraz widok w apce powinien przełączyć się na "strzałeczkę", która porusza się zgodnie z lokalizacją po wytyczonej trasie. Niestety mam widok ogólny mapy.

Apka działa poprawnie gdy jestem podłączony do wifi.

Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? W stacji jest Android 9.0, teoretycznie apka powinna działać jak w telefonie gdzie często korzystam z wersji offline będąc za granicą.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 kwi 2021, 07:19 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 166
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
@rickenlp nie używam akurat map google, tylko Sygic i działa mi on wyśmienicie. Od jakiegoś czasu mam kartę sim w aucie i stały dostęp do internetu, więc nie sprawdzę, jak zachowują się mapy. Sygoc'a polecam, bo za jeden zakup dostajemy licencję na 3 urządzenia i jest ona "przenośna". Zaktualizuj sobie soft do 10ki.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.


Ostatnio edytowano Cz, 8 kwi 2021, 07:19 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Edytowane na prośbę autora.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 kwi 2021, 11:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.10.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Witam, czy podłączał ktoś chińskie radio i miał problem z głosem ?
Chodzi o to, że radio działa tylko nie wysyła sygnału do wzmacniacza i trzeba tam jakieś kabelki przełożyć orientuje się ktoś w tym temacie ?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc


Ostatnio edytowano Śr, 14 kwi 2021, 11:46 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 27 kwi 2021, 13:41 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 166
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
@Danielrobi jak masz jakiegos dziwnego chinczyka, to pisz do sprzedawcy o instrukcje. Ja za każdym razem, jak do jakiegos auta montowałem "firmowe" stacje, nigdy nie było problemów. Wszystko było w zestawie i wystarczyło spiąć wtyczki. Obecnie mam Sinosmart i instalacja go w naszej mazdzie zajmuje jakies 10min z kompletny rozmontowaniem i ponownym montarzem wszystkich plastików.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 30 cze 2021, 08:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.06.2021
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubuski
Witam. Mam pytanie do szanownych Użytkowników czy stacja Alpine C860-V6-600 pochodząca prawdopodobnie z Mazdy 2 lub innej z okolic 2014 roku, po montażu w Mazdzie 6 GH będzie działała z funkcją sterowania z kierownicy czy raczej musiałbym mieć taką która była montowana w konkretnym modelu, żeby ta funkcja była aktywna? Mam możliwość kupna i zastanawiam się, czy się w to pchać czy raczej sobie odpuścić. Dziękuję z góry za pomoc.


Ostatnio edytowano Śr, 30 cze 2021, 08:34 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 sty 2022, 17:44 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.01.2022
Posty: 2
Rok produkcji: 2012
Generacja: I
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Przy niektórych ofertach tak jak tutaj jest kilka opcji, np. podstawowa oraz CAN. Na zdjęciu widać dodatkowe urządzenie, domyślam się że to właśnie ten canbus.

  1. Gdzie się go wpina?
  2. Do czego właściwie jest potrzebny?
  3. Czy pasuje do dowolnego radia?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 sty 2022, 14:34 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 237
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
a. Wpina się go w wiązkę z nowym radiem.
b. zależy od auta. Potrzebny jest on abyś miał możliwość sterowania z kierownicy oraz obsługę komputera pokładowego oraz aby radio mogło wyświetlać informację na ekranie nad radiem. W innych modelach aut np. nowsza mazda 6 GJ również pozwala zmieniać ustawienia w aucie.
c. canbus to nie jest uniwersalna sprawa. Każdy canbus jest pod dany model auta oraz pod daną wiązkę którą masz z nowym radiem. Również model radia musi wspierać dany model canbusa poprzez wybranie odpowiedniego profilu. Do mazdy 6 GH stosowane są canbusy 3 producentów. Simple soft, raise tech oraz HiWorld. Kazdy z tych canbusów ma inny pinout we wtyczce dlatego wiązką od radia musi być przystosowana pod dany rodzaj canbusa.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 sty 2022, 12:32 
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 48
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: podlaski
Lemon1990 - czy są dostępne aktualizacje do stacji SinoSmart9?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 sty 2022, 08:45 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 237
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Woytekzależy jaki model radia :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 lut 2022, 20:54 
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 48
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: podlaski
lemon -dzięki za linka do aktualizacji - zrobione!
Na razie nie miałem czasu "odkryć" wszystkich zmian na nowe/lepsze.
Stacja dalej działa bez problemów - POLECAM!!!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lip 2022, 14:14 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.07.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Witam, nie wiem jak to ugryźć ale od pewnego czasu guziki na kierownicy zmieniły jak by swoją funkcję i w żaden sposób nie mogę zmienić komputera pokładowego, obecnie wyświetla mi spalanie chwilowe, a chciałem zmienić to na średnie na 100km ... Czy jest jakaś kombinacja żeby zmienić tryb działania tych guzików, czy to jednak jakaś usterka elektryczna, nadmienię że zaczęło się mi to od momentu gdy zauważyłem że styki/bolce na bezpieczniki maxi w komorze silnika były zielone i miałem chwilowe przerwy w napięciu, problem już rozwiązany ale tego nie wiem jak ogarnąć.


edit

Dodam zw wcześniej nie mogłem kierownicą zmieniać utworów/piosenek z radia ( telefon połączony bluetooth z radiem) radio mam jakieś chińskie z win CE 6.0 chyba ;p

Teraz po naciśnięciu lub przytrzymaniu set na kierownicy mam albo przełączanie utworów albo głośności, nie reaguje wogole na guziki lewo prawo.


Dlatego moje pytanie czy jest jakas zmiana trybu działania tych klawiszy ? bo przed wykryciem usterki z tym bezpiecznikiem działało to całkiem innaczej a teraz tylko tak jak opisałem ;|


Ostatnio edytowano Cz, 28 lip 2022, 08:32 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lip 2022, 09:00 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 52
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Devron667 Kwestia jest taka, że nie wiadomo co tam Masz za sprzęt włożony, jaki jest canbus i jaka jest wiązka przy radiu i jak to wszystko jest podłączone. Bez zajrzenia co tam jest nic nie zrobisz. Możesz jeszcze spróbować powrócić do poprzednich ustawień, które pewnie się rozjechały poprzez aplikację w radiu do przypisania przycisków sterowania z kierownicy jeśli takową posiadasz a zapewne jest.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lip 2022, 12:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.07.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Wiec uważasz ze to radio rozjechalo ustawienia przycisków kierownicy ?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lip 2022, 17:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.07.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Takie cuś mam nie widzę opcji klawiszy nigdzie...

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 lip 2022, 19:37 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 52
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Sprawdź *ustawienia samochodu* powinien tam być symbol kierownicy. Jeśli tam nie będzie to na pulpicie powinna być ikona z kierownicą.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 lip 2022, 07:44 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.07.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Niestety , albo te wszystkie ustawienia są gdzieś schowane w tym modelu, bo niby nawet przeglądarkę internetowa mam tylko nie ma żadnych opcji do ustawienia tego internetu... Ani tych klawiszy, pózniej wyciągnę radio na wierzch , popatrzę za jakaś naklejka z numerem modelu albo coś.. ObrazekObrazek

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 lip 2022, 16:30 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 331
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Użyj też aplikacji Aida64 do sprawdzenia co to jest za radio


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 lip 2022, 16:49 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.07.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Mam ta aide64 na radio zainstalować?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 31 lip 2022, 09:14 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 52
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Nic nie widać na tych fotkach. Zainstaluj tę aplikację co Ci napisał piotrmocko.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 sie 2022, 07:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.07.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Wygląda to po wyciągnięciu że to chińczyk chyba roadrover i8043m6 dziś spróbuje jeszcze z ta aida64

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 sie 2022, 06:44 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 52
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Devron667 Wrzuć foto wiązki.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 sie 2022, 07:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.07.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Oki, potem wyciągnę jeszcze raz i wrzucę.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.