Teraz jest Cz, 7 lip 2022, 06:09

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 27 mar 2022, 20:58 
Bywalec
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 331
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
Mma dwie wiązki i dwa dekodery canbus. Jedno radio dziala jak należy na obu podłaczeniach, a drugie nie działa na żądnej z dwóch wiązek. Dlatego wydawać mogloby się, że canbusy i okablowanie jest ok i problem lezy prawdopodobnie w samej stacji. Świadczyć o tym mogłoby tez to iż brakuje w oprogramowaniu pewnych funkcji i ustawień. W tej sytuacji chyba muszę spróbować zaktualizować software. Nie jestem za dobrze zorientowany w grzebaniu z androidzie, ale nie mam wyboru i muszę to zrobić.
Które zakładki z Aidy podesłać Ci? Akurat Aida jest fabrycznie zainstalowana na urządzeniu, także nie musze instalować :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 27 mar 2022, 21:08 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 310
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
System, CPU, Display, Android. Wystarczy zrzut od góry bez przewijania w dół


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 mar 2022, 12:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.03.2022
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
Witam, wszystkich sam długo szukałem jak podpiąć by wszystko działało, więc przesyłam link z podpowiedzią jak podłączyć bose i sterowanie z kierownicy.
https://docs.google.com/document/d/1YmK ... ue&sd=true
Mam inny problem i potrzebuje pomocy. Radio przenosi mi świst przy dodawaniu gazu, mam stacje firmy EONON GA 8198, mazdę 6 GH BOSE, ale bez canbus. Ktoś coś podpowie... Dzięki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 maja 2022, 14:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Witam, potrzebuje waszej pomocy. Jakiś czas temu zakupiłem stacje multimedialną do swojej Mazdy 6 GH z systemem Bose. Jest jednak tami problem ze nie jestem w stanie normalnie jeździć autem i słuchać muzyki ponieważ subwoofer graj strasznie głośno. Ustawienia są na maxa czy na minimum nic nie dają, wyciszają delikatnie radio natomiast reszta strasznie dudni. Dodam że głośność jest ustawiona w skali 1/30. Dopiero po odpięciu wtyczki subwoofera w bagażniku powoduje że normalnie można słuchać. Niestety nie po to kupowałem stacje by rezygnować z subwoofera. Z oryginalnym radiem nie. Tło tego problemu. Wydaje mi się że subwoofer jest cały czas ustawiony tak jakby na maxa.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 maja 2022, 20:14 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 310
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Proponuję zajrzeć do Factory Settings i sprawdzić co tam można wyregulować jak również do aplikacji DSP. Nie mam co prawda Bose, ale po ostatniej aktualizacji w moim radiu też zmagam się ze zbyt dudniącym basem. Planuję u siebie zrobić downgrade do poprzedniej wersji. W obecnej wersji jedynie mogę zmniejszyć wzmocnienie wzmacniacza w Factory Settings oraz obniżyć niskie tony w aplikacji DSP. Jeśli nie da się u Ciebie tego wyregulować to warto się rozejrzeć za aktualizacją oprogramowania


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 maja 2022, 22:51 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Dzięki za odpowiedź. Na ten moment wszystkie ustawienia dźwięku czy equalizer są na minimum a bas dalej taki sam. Przy regulacji dźwięku zauważalna jest zmiana, niestety bas wydobywający się jest cały czas taki sam. Tak jak pisałem po odpięciu subwoofera jest ok. Nie próbowałem zwiększać głośności do większej bo wydaje mi się że to nie wytrzyma. Mam opcję regulacji subwoofera od 0 do 10 ale nic to nie daję. Czy jest 0 czy jest 10 gra ta samo, jakby nie reagowało na to. Gdzieś już czytałem że oryginalny subwoofer BOSS nie można regulować, ale czy tak jest na prawdę. Męczę sprzedawcę w tej sprawie ale on rozkłada ręce, musiałbym podjechać do nich niestety mam 5h jazdy w jedną stronę. Jeżeli nic nie zrobię zostaje mi serwis car-audio. Ehhh 2tys zł może puść na marne.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 maja 2022, 07:18 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 310
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Prześlij dane techniczne twoje stacji oraz link do oferty zakupu. Przydatne też będą zrzuty ekranu z aplikacji Aida64 z zakładkami System, Android, Display, CPU (pierwszy ekran bez przewijania w dół) oraz widok w twojej stacji z wersją oprogramowania (zamaskuj tylko swój numer seryjny)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 maja 2022, 17:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Na ten moment jest za granicą, wracam za tydzień to doślę wszystkie potrzebne informacje. Jedynie co mogę dodać teraz to link z oferty.

https://euro-watt.pl/produkt/vs-nawigac ... ine-pro-2/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 maja 2022, 08:42 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 44
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Markoz721 nie ma możliwości osobnego sterowania wzmacniaczem bose. Funkcja, która jest w radiu do obsługi wzmacniacza działa tylko wtedy jak dołożysz subufer niezależny do systemu Bose. Tak na marginesie, przepłaciłeś za ten sprzęt.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 maja 2022, 10:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Tak, teraz już wiem. Przepłaciłem a dodatkowo teraz jestem mega niezadowolony z zakupu. Jeżeli nic nie będzie się dało zrobić zostaje mi spróbować to sprzedać choćby po dużo dużo niższej cenie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 maja 2022, 11:05 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 310
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Markoz721 możesz jeszcze poszukać jakiegoś regulatora głośności, który zamontujesz pomiędzy stacją multimedialną a wzmacniaczem. Niestety szczegółów Ci nie podam, bo nie mam doświadczenia z car-audio ani nie mam Bose. Napisz do maciekelga


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 6 cze 2022, 20:44 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 164
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Brak sterowania radiem przez kierownicę to wina modułu CanBus. Prawdopodobnie masz jakiś lewy, który nie jest kompatybilny z Twoim radiem. Ja ze sinosmartem dostałem moduł, który działał prawie idealnie. Jedynie 2 rzeczy nie da się zrobić, ale jedną obszedłem. Nie można zmienić trybu radia 12/24h i sterowanie odbieraniem telefonu z kierownicy - ze sterowaniem sobie poradziłem za pomocą dołożenia jednego przewodu do modułu BT w aucie, ale o tym robiłem oddzielny tutorial, więc nie będę się rozpisywał.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 4 lip 2022, 13:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.01.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
25 February 2022, o 16:07 glock napisał(a):
Jak pisałem wcześniej znalazłem can bus Hiworld, który zakupiłem wraz z wiązką. Po podłączeniu go mam sterowanie na panelu górnym t.j wróciła funkcjonalność jak przy oryginalnym radiu. Mogę sterować komputerem pokładowym, ale nie działa resetowanie i nie mogę ustawić zegarka. Jest lepszy od Raise Tech jest bardziej rozbudowany i funkcjonalny.


Jaki kod CanBus wybrałeś? Obecnie używam tego na zdjęciu

https://photos.app.goo.gl/pnP865WngvDdsaXa6

https://photos.app.goo.gl/RGb3Em4S6xzTH9NV7


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 lip 2022, 06:12 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 44
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Post nr. #738 w tym wątku, foto mojego can busa, ale wróciłem do Raisetech.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 lip 2022, 08:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.01.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
glock mam na myśli same ustawienia Androida Canbus. Zobacz zdjęcie, aby zobaczyć przykład, jak to dla mnie jest skonfigurowane
https://photos.app.goo.gl/43W9zzs3S18NTSGD9


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 lip 2022, 19:48 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 44
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Dokładnie nie pamiętam czy tak wyglądało to u mnie, ale ustawienia zegara chyba były takie same. Właśnie przez brak możliwości ustawienia zegarka Hiworlda wyjąłem i ponownie założyłem Raisetecha. Czy możesz ustawić zegar? Jeśli nie to pewnie Masz ten sam canbus co i ja. Jak będę miał chwilę to wepnę Hiworlda i zobaczę czy czy jest to samo. A tak w ogóle to w czym Masz problem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lip 2022, 06:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.01.2022
Posty: 8
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
Nie mam problemu z zegarem . Problem w tym, że zdarza się podczas jazdy, że opcja MUTE włącza się sama bez dotykania multimediów czy przycisków na kierownicy. Raisetech nie miał takiego problemu, dlatego problem dotyczy albo ustawień Canbus, albo samej adapter Canbus


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lip 2022, 07:10 
Nowicjusz
Offline
Od: 26.05.2021
Posty: 44
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: mazowiecki
vladataGH Obstawiałbym, że jest uszkodzony canbus.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 768 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.