Teraz jest N, 23 sty 2022, 06:55

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 707 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 7 sty 2021, 09:42 
Świeżak
Offline
Od: 13.04.2019
Posty: 15
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam również miałem taki problem i rozwiązałem go jak kolega Adik955
Napisałem do SINOSMART na ich stronie i chińczyk przysłał dwa linki do plików konfiguracyjnych, podał instrukcje jak to zainstalować i ustawić po wykonaniu czynności wszystko działa jak po zamontowaniu stacji :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 lut 2021, 13:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.01.2021
Posty: 5
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubuski
Witam, natknąłem się na pewien problem przy montażu androida mekede 200 do mojej Mazdy z systemem Bose, z aliexpress. Radio działa ale nie ma głosu, ani w radiu ani MP3 czy też po próbie nawiązania połączenia telefonicznego.

Podłączyłem wszystko jak powinno być (mam taką nadzieję), jednak została mi wtyczka od anteny(do radia podłączyłem antenę samochodowa) oraz wtyczka przy głównej wiązce przy tej antenowej, która nigdzie nie pasuje.


Prócz niej mam 3 kable i nie wiem czy kuszą być połączone z czymś. Dodam że mam canbus.

-- 8 lutego 2021, o 19:08 --

https://m.fotosik.pl/zdjecie/73a501c63c31ccb6


Obrazek

Obrazek

-- 8 lutego 2021, o 20:43 --

Dodam jeszcze że nie mam odłączony subwoofer ten co jest w kole, montowali mi gaz i nie zdążyłem go podłączyć jeszcze. Ma to jakiś związek ? bo radio fabryczne grało mi normalnie bez niego.

-- 9 lutego 2021, o 13:19 --

Temat zamykam, okazało się że nie mam podłączonego kabelka AMP-C do czerwonego przewodu w głównej kostce.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 lut 2021, 13:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.02.2021
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: wielkopolski
Witam Wszystkich i pozdrawiam. Mam pytanie mianowicie jak podpiąć kable key1 i key2 aby móc zaprogramować sterowanie z kierownicy? Przy obecnym podłączeniu przez Canbus działa sterowanie ale nie można programować w innej konfiguracji, ażeby chodził przycisk Set jak jest przy oryginalnym radiu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 5 mar 2021, 22:28 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 145
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Adik955

Nie da się, tylko wersja WiFi jest kompatybilna. Ekstra o to dopytywałem. Popraw sobie "cyfrówkę" ELM327, nie ELM27.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 maja 2021, 10:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.11.2019
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
Witam, mam pytanie czy panel z andkiem 4core 2G/32G jest wystarczająco szybki ?
https://pl.aliexpress.com/item/32989289924.html

Kamil.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 maja 2021, 11:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.07.2020
Posty: 10
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: śląski
Ja mam od EONON i też ma 2GB ramu... i zdecydowanie mógłby działać szybciej.
Dramatu nie ma, ale czasem człowiek się irytuję.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 29 maja 2021, 16:15 
Świeżak
Offline
Od: 30.11.2019
Posty: 21
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive Plus
Region: dolnośląski
A czym się różnią stacje Sinosmarta i np Yunsuna? Z wyglądu takie same, specyfikacje podobne, a reszta - działanie, kompatybilność oto?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 cze 2021, 08:57 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 235
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
standor Różnią się gwarancją w Europie :)
Do tego Najlepszy Junsun jest na Chipsecie 8259 który nie ma polotów do TS10
Sam robiłem testy wyniki możesz sprawdzić na naszej stronie FB sinosmart polska
Model Junsun 5757pkt v TS10 sinosmart 11517pkt


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 lis 2021, 23:53 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.04.2020
Posty: 9
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Jakiego canbusa wysyłacie z Sinosmara jeśli mogę zapytać ? Raise 05 ?


Ostatnio edytowano Pt, 19 lis 2021, 23:53 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 sty 2022, 15:38 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 87
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
19 lutego 2021, o 14:08 TomGsm1 napisał(a):
Witam Wszystkich i pozdrawiam. Mam pytanie mianowicie jak podpiąć kable key1 i key2 aby móc zaprogramować sterowanie z kierownicy? Przy obecnym podłączeniu przez Canbus działa sterowanie ale nie można programować w innej konfiguracji, ażeby chodził przycisk Set jak jest przy oryginalnym radiu.


Na poniższym zdjęciu zaznaczyłem jak trzeba podłączyć przewody, aby przypisać funkcje przycisków na kierownicy wg własnego uznania w konfiguracji stacji multimedialnej.

Połączenie przycisków na kierownicy bezpośrednio ze stacją multimedialną
  • Pin 1N do Key 1
  • Pin 1P do Key 2 (do GND gdy nie ma Key 2 lub nie działa)

Połączenie przycisków na kierownicy poprzez dekoder Can-Bus
  • Pin 1N do dekodera can-bus
  • Pin 1P do GND (masy)

W mojej Mazdzie 6 GH ze stacją multimedialną YT5760B (AC8259) podłączałem przyciski na oba sposoby. Ostatecznie zostałem przy wariancie z dekoderem can-bus, ponieważ pozwala na wybór wyświetlanej informacji z komputera samochodowego (pozostała ilość km, spalanie, zegar, itp.) ale nie pozwala resetować spalania. Natomiast bez podłączenia przycisków do dekodera can-bus wydaje mi się że w ogóle nie dało się sterować co ma być wyświetlane.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 sty 2022, 17:58 
Świeżak
Offline
Od: 30.11.2019
Posty: 21
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive Plus
Region: dolnośląski
A czy możesz jeszcze zdjęcie dodać?

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 7 sty 2022, 11:53 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 1970
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
standor
zdjęcia są widoczne. Jeśli ich nie widzisz, zobacz czy Twoja przeglądarka nie blokuje w jakiś sposób wyświetlania obrazów.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 sty 2022, 14:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.01.2022
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: lubuski
Witam. Odkopuje temat, bo kupiłem radio
https://allegro.pl/oferta/radio-android ... MmMyNDA%3D
Zleciłem montaż firmie, która się tym zajmuje. Wszystko śmiga, ale nie sterowanie z poziomu kierownicy. Z Waszego forum (z tego tematu) wiem, że trzeba podpiąć sterowanie analogowo. Problem polega na tym, że firma, która mi to zrobiła nie wie, pod który pin w samej instalacji samochodu podpiąć który KEY. Gdzieś wyczytałem, że bez znaczenia czy połączymy Key 1 czy 2 (I że one mają branżowy kolor), ale nie wiadomo, pod który pin go podpiac. Tam nie ma żadnej kostki ISO. Kostki wyglądają tak, jak na moim screenie. Proszę uprzejmie o zaznaczenie na nim który Key podpiąć pod który z tych pinów. Będę mega wdzięczny
https://zapodaj.net/9fc27c14c9987.jpg.html
https://zapodaj.net/710cac3306fbd.jpg.html
https://zapodaj.net/db42b522dab25.jpg.html
Auto to Mazda 6 (GH) liftback 2.0 147km AT rok 2008


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 sty 2022, 15:31 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 87
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Odsyłam 3 posty wyżej viewtopic.php?p=365625#p365625


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 sty 2022, 17:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.01.2022
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: lubuski
piotrmocko napisał(a):
Odsyłam 3 posty wyżej viewtopic.php?p=365625#p365625

Dzięki wielkie, tylko jest jeden problem
"Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu."
Zależy mi na tym schemacie. Możesz wrzucić gdzieś jego na host I dać mi link? Będę mega wdzięczny.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 sty 2022, 13:51 
Bywalec
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 292
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
Hej!
Możecie mi powiedzieć, czy z tą stacją działa u Was wejście usb i aux w podłokietniku?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 sty 2022, 15:53 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 145
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
lapa678 Ja u siebie wywaliłem port AUX, USB sam montowałem więc działa.
Hdreality9 podłączasz dowolny brązowy przewód z radia za pomocą przedłużonego przewodu do rózowego przewodu w module Bluetooth znajdującego się za poduszką pasażera tuż nad schowkiem - trzeba go calkowicie otworzyc naciskając blokady po bokach i odpinając teleskop. Jeśli masz przedlift, to masz tylko jeden różowy. Jeśli masz polift, to masz 2 różowe kable i wtedy podpinasz oba Key'e każdy pod jeden różowy kabel. Następnie programujesz w aplikacji radia przycisk odbierania połączenia.
Wtedy odbierasz i rozłączasz się z kierownicy.
Natomiast jeśli nie działa Ci sterowanie ogólnie z poziomu kierownicy, to oznacza brak lub niewłaściwy moduł CanBus.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 707 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.