Teraz jest Cz, 17 paź 2019, 21:21

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 22 lip 2019, 11:56 
Świeżak
Offline
Od: 13.05.2019
Posty: 19
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Dziękuję za informację. Udam się do Kolegi na PW, może coś doradzi ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 sie 2019, 23:46 
Świeżak
Offline
Od: 05.09.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Witam wszystkich otóż mam taki problem zakupilem ta stacje w najmocniejszej wersji i jest zonk calkowity brak dźwięku pomocy

-- 9 sierpnia 2019, o 00:46 --

Witam mam jeszcze jedno pytanie jak podłączyć kamerę cofania do tej stacji na poprzednim radiu zakupionym w naviexpert wystarczyło podłączyć czincze i wszystko dzialalo pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 11 sie 2019, 21:35 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
@Michas30 masz podłączone dla Bose z cinch? Jeśli tak, to sprawdź w ustawieniach na co jest kierowany dźwięk, bo raczej na podstawowe przewody. Musisz wtedy zmienić na cinch.
Co do kamery, podłączasz cinch do żółtej wtyczki od kamery oraz podajesz na (jeśli dobrze pamiętam, ale sprawdź na oznaczeniu) różowy przewód sygnał + z wstecznego. on informuje radio, aby przełączyło obraz na zewnętrzny z kamery. Prowadzisz go tym czerwonym przewodem od kabla kamery. Jeśli chcesz łączyć kamerę bezprzewodowo, to odradzam - bardzo kiepsko z jakością i szybko pada. Zrób to porządnie na kablu. Przewody puść jak ja, pod uszczelkami w drzwiach przy podsufitce. Żadnych przewodów w okolicy to żadnych zakłóceń.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 sie 2019, 10:45 
Świeżak
Offline
Od: 05.09.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Dzięki Kolego za odpowiedź ale juz ogarnolem temat napsalem do chinczyka i przyslal mi schemat podlaczenia i teraz wszystko smiga jak szalone

-- 12 sierpnia 2019, o 11:45 --

Mam pytanie do posiadaczy sinosmarta czy u was oba gniazda usb odczytuja pendrive pytam poniewaz u mnie działa tylko jedno


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 sie 2019, 05:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.06.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: lubuski
nie wiem jak jest w Sinosmarta ja mam radio Seicane i jedno USB jest "bogatsze" ma więcej przewodów, a drugie mniej. We wszelkich instrukcjach jest aby modemy czy media podłączyć do USB 1 tego "bogatszego".


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 sie 2019, 09:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam was wszystkich.
Jak się uda to dziś odbieram Mazdę 6 II 2010 polift 2.0 DISI BOSE AT.
Jaką stację multimedialą polecacie do BOSE i z kamerką cofania ?
Oczywiście na pełnym wypasie :)
Nawigacja może być Google Maps lub inna do wgrania.

Sam takie coś zamontuję ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 wrz 2019, 19:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.09.2016
Posty: 6
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: kujawsko-pomorski
Witam,

Chciałbym podłączyć się pod temat sinosmart.

Od 2 dni jestem "szczęśliwym" posiadaczem stacji Sinosmart zakupionej z powyższej aukcji https://pl.aliexpress.com/item/33056371 ... 2b08VUGiym

Po podłączeniu do instalacji w mazdzie, wszystko działa ok (nawet komputer pokładowy, wskazania klimy etc.). Jedyny problem jaki mam to bardzo (ale to naprawdę bardzo) cichy dźwięk. Aby cokolwiek usłyszeć muszę zamknąć szczelnie drzwi i zgłośnić radio na maxa.

W zestawie była wiązka przewodów cinch - wychodzących z głównej kostki. Gdy ją podpiąłem do gniazd cinch z drugiej wtyczki( tej gdzie jest gniazdo mikrofonu oraz slot na sim), wtedy ledwo zauważalnie dźwięk był słyszalny. Bez podpięcia wtyczek brak dźwięku.

Chińczyk podobno wysłał mi radio standardowe (no BOSE) ponieważ takie mam nagłośnienie, jednak z objawów wnioskuję, że albo moja stacja ma uszkodzony wzmacniacz, albo jest dedykowana pod system bose z osobnym wzmacniaczem.

Przeszukałem opcję stacji i nie znalazłem opcji zmiany wyjścia audio.

Czy wie może ktoś z szanownych forumowiczów, co może być przyczyną tak niskiego ( a wręcz zerowego) wzmocnienia głośności?

Pozdrawiam

Piotr


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 10:08 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
W ustawieniach jest wybór, czy ma iść na chinch, czy na normalne. Ważne jest, aby wtyczki były podpięte tak jakby mostkiem z chinch na wtyczkę radia w aucie. Później dam zdjęcie jak to u mnie wygląda, ale ja mam BOSE i wersje dla BOSE
@Wojcio skontaktuj się z Pawłem, on nimi handluje. Kamerę podłączysz każdą, ale ja ze swojego doświadczenia polecam tą w lampce tablicy. Te w tejestracyjnej itp. to lipa. Ja wczoraj wymieniłem tą z tablicy nantą w lampce. Jak fabryczna i dużo mniej roboty.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 wrz 2019, 18:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.09.2016
Posty: 6
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: kujawsko-pomorski
@stingear dzięki za podpowiedź, ale niestety żadnych opcji zmiany wyjścia audio nie znalazłem. W międzyczasie jednak skontaktowałem się ze sprzedawcą i tak jak przypuszczałem, wysłał mi wiązkę zasilania do Bose. Dzisiaj przyszła właściwa. Podpiąłem wszystko i stacja gra jak powinna. W końcu, po raz pierwszy od zakupu mazdy, słyszę dźwięk wydobywający się z tylnych głośników.

Ogólnie mogę polecić tą stacje - działa szybko i bez zacięć. Uruchamia się jak tylko przekręcę kluczyk, więc nawet seryjne "infotainmenty" w nowych autach nie mają szans.

Cena ~1100 to myślę, że nie za dużo jak na taką specyfikację, ale to wszystko zależy od oczekiwań odnośnie urządzenia.
Jedyne do czego mogę się przyczepić - po godzinie użytkowania - to gdy kończę połączenie telefoniczne, nie włącza się poprzednie źródło dzwięku.

-- 27 września 2019, o 19:07 --
dubelpost...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 4 paź 2019, 07:26 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
@Kosteq nie wiem czemu takie coś Ci się dzieje, ja nienmam tego problemu. Jedyne co zauważyłem, to trzeba raz w miesiącu dać ponowne uruchomienie, aby system zachował świeżość. Jak tego nie robie, to mi odtwarzacz na menu się przycina w kwestii wyświetlania informacji(Agama). Nie wiem czy to wina radia, czy samej aplikacji, ale to nie problem poświęcić 30s nanto, żeby się zrestartował. A robi się to za pomocą jednego przycisku wpo opuszczeniu bara w dół.
Dobrze, że problemcu Ciebienokazał się kwestią złej wtyczki tylko. Teraz gra. U mnie gra lepiej, niż na fabrycznym radiu.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.