Teraz jest Cz, 20 cze 2019, 08:19

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 17 sty 2014, 11:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.01.2014
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Witam, posiadam Mazdę 6 2008 rok z oryginalną nawigacją dotykową. Mam taki problem samochód stał u blacharza po małej stłuczce i rozładował się akumulator lub został odłączony. Po ponownym podłączeniu na wyświetlaczu pojawia się komunikat Program cannot by read. Please contact with dealer. Radio gra normalnie, działa sterowanie z kierownicy, wszystkie guziki na navi działają, wyświetlacz się kładzie do wyjmowania płyt lecz nie reaguje na dotyk i ogólnie nic się nie zmienia na wyświetlaczu navi. Czy ktoś zna rozwiązanie?
Dodam, że wjeżdżając na warsztat radio działało i podczas prac wykończeniowych rozładował się akumulator nie do końca ale samochód nie chciał już odpalić, wtedy został odłączony.


Ostatnio edytowano Pt, 17 sty 2014, 13:57 przez TOMASZ, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiono błędy ortograficzne. Proszę przestrzegać regulaminu (regulamin, pkt 4). Poprawiono wypowiedź pod względem estetycznym. Proszę używać znaków interpunkcyjnych. Inaczej robi się bełkot.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 sty 2014, 21:31 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 02.12.2013
Posty: 142
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: lubelski
Witam. Włóż ORYGINALNĄ płytę z mapami powinno się odblokować. Ja też tak miałem jak odłączyłem aku a w stacji była płyta nieoryginalna z mapą polski.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 wrz 2017, 14:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.09.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: warmińsko-mazurski
Ponawiam pytanie u mnie tez sie tak stalo foto ---->https://ibb.co/kv0Jvb
Orginalnych plyt brak jak to ugryźć?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 29 wrz 2017, 17:38 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1647
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Musisz mieć oryginalną płytę do nawigacji DISC A.
Jakbyś był przejazdem przez śląsk to mogę Ci użyczyć :)

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy

Ramki pod tablice rejestracyjne >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 31 paź 2017, 01:01 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 505
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Dysponuję odpowiednimi płytami.

Jako ciekawostkę podam że:

1. płyty od wersji EU i USA nie są zamienne i nie pozwalają na uruchomienie nieodpowiedniego systemu.

2. Załadowanie płyty z wersji poliftowej (czarna lamówka) do przedliftowej (srebrna lamówka), zmieni wygląd menu i odrobinę kolorystykę. W menu pojawia się dodatkowy kafelek BT. Czy coś jeszcze zmienia nie wiem ale nawigacje wewnątrz są inne więc raczej bym się w to nie pakował. Może coś przestać działać.
Jak w przedliftowej nawi mamy załadowany już przedliftowy soft to włożenie płyty poliftowej nie robi upgrade softu.

Powyższe informacje osobiście przetestowałem.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 gru 2018, 19:49 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.12.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Cześć! A jak włączyć aux w tym trybie radia?
Czy ktoś z Wawki może ma takową płytkę i za jakiegoś browarka? ;-)
Pzdr


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 13 gru 2018, 21:41 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1647
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Włącz radio przyciskiem POWER który jest nad lewym górnym rogiem ekranu nawigacji i spróbuj przyciskami na kierownicy zmienić z FM na AUX na środkowym wyświetlaczu (nad nawiewami) Nie jestem pewny czy to zadziała, nigdy u siebie nie próbowałem od razu wkładałem płytę ;)

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy

Ramki pod tablice rejestracyjne >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 sty 2019, 14:12 
Amator
Offline
Od: 20.09.2016
Posty: 66
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
13 grudnia 2018, o 19:49 Emcio napisał(a):
Czy ktoś z Wawki może ma takową płytkę

Mam, ale do polifta. Przerabiałem ostatnio u siebie po zmianie akumulatora i udało się odpalić nawigację.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 10 cze 2019, 06:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.06.2019
Posty: 1
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: S
Region: zagranica
Koledzy mam ten sam problem z nawigacja w swojej Mazdzie,potrzebuje płyty A do odpalenia nawigacji,mam przedlifta ze srebrna lamówką czy ktoś by mógł podesłać iso tej płyty


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 10 cze 2019, 15:01 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1647
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
ISO nie da rady musi być oryginał, podobno.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________


KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy

Ramki pod tablice rejestracyjne >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 cze 2019, 07:55 
Adept
Offline
Od: 25.09.2017
Posty: 119
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Potwierdzam, kopia płyty nie startuje ale to może kwestia sposobu nagrania. Oryginał śmiga jak ta lala.

_________________
<pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 cze 2019, 08:07 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 505
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Da się zrobić kopię tak aby działała

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.