Teraz jest Śr, 22 maja 2019, 17:55

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 10:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.09.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: pomorski
Jako, że w innym poście na forum autor założył wątek o stacjach multimedialnych ale prosił o wypowiadanie się o jednej konkretnej stacji, postanowiłem założyć osobny wątek.

Zakupiłem dokładnie taką stację multimedialną.

https://www.aliexpress.com/item/SINOSMA ... 4c4dUkOvBT

Chińczyk ma do wyboru dwie wersje: srebrne i czarne 9 calowe i 10 calowe. Różnią się one pamięcią. W jednej z opcji jest możliwość upgrade do najnowszego androida czy wyboru ilości ramu. Oczywiście jest też wybór Bose, non Bose.

Stację zakupiłem 22 sierpnia a już 1 października kurier mi ją dostarczył.

Poniżej zdjęcia produktu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Moim zdaniem wersja 9 calowa z czarną ramką pasuje do wnętrza Mazdy idealnie.

Stacja działa szybko i sprawnie. BT działa bez zarzutu, rozmowy również. Z ciekawych opcji jest funkcja przerzucania ekranu z telefonu na stację multimedialną. Możemy oglądać filmy na telefonie a dodatkowo wyświetlają się one na stacji. Rewelacja jeżeli chodzi o filmy z youtube. Nawigacja iGo działa bardzo dobrze. GPS schowany w schowku łapie szybko sygnał. We wcześniejszych postach czytałem, że w niektórych stacjach jest problem z ustawieniem godziny. W tej nie musiałem nic ustawiać, wydaje mi się, że godzinę pobiera albo z GPS i/lub radia. Od razu wyświetliła się data i godzina prawidłowa.
Jeżeli chodzi o sam dźwięk to zdecydowanie daję się odczuć, że jest lepszy niż przy seryjnym radio. Jest głośniej, bardziej dynamicznie, bass jest bardziej słyszalny i ogólnie gra po prostu lepiej. Stacja daje duże możliwości ustawienia dźwięku i zadowoli nawet wybrednych użytkowników. Stacja posiada wiele bajerów, tak jak inne stacje multimedialne - jakieś animowane tapety, kalkulator, odtwarzacz filmów, muzyki, galeria, sklep play, chrome itp itd.

Dla mnie najistotniejszą kwestią było to aby można było słuchać muzyki z telefonu. Mile się zaskoczyłem co do dźwięku, który teraz jest lepszy !
Programowanie przycisków jest banalnie proste. Z lewej strony kierownicy zaprogramowałem głośniej ciszej, całkowite wyciszenie, zmianę następny, poprzedni utwór oraz zmianę kolejnego źródła dźwięku (bt, radio, filmy)

Poniżej link do krótkiego filmiku.



Została mi przejściówka/wtyczka kostka na antenę, więc jakby ktoś potrzebował to mogę wysłać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 14:41 
Adept
Online
Od: 19.09.2017
Posty: 122
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Działa Ci komputer pokładowy, tz. zmiana jego ustawień i resetowanie?
Działa ci przycisk odbierania rozmów z kierownicy?
Nie pika ci licznik co jakiś czas sam z siebie?
Masz bose? Jesli tak to czym różni się stacja od no bose? Masz jakis "adapter" bose?
Jak szybko startuje stacja po właczeniu zapłonu (nie z trybu wstrzymania)?
Masz keyless? Jeśli tak to czy gra stacja po wyłączeniu zapłonu?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 paź 2018, 09:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.09.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: pomorski
Komputer nie dziala ale to dla mnie zaden problem. Duzo czesciej bede wykorzystywal te przyciski do funkcji stacji niz np. sprawdzal jakie mi wyszlo srednie spalanie czy predkosc. Na tym czerwonym waskim wyswietlaczu teraz mam z lewej strrowanie nawiewami, srodek pusto i po prawej spalanie aktualne. Brak godziny to tez nie problem bo w rogu stacji jest wyswietlana a jak wlacze wygaszacz to wskazuje date i godzine.
W czasie jazdy nic nie pika wszystko poki co pieknie dziala. Przyciski, ktore sobie zaprogramowalem (mam wersje przed liftowa) to nastepny i poprzedni utwor (te strzaki w bok), glosniej, ciszej a na dole set jako zmiana zrodla (muzyka z bt, filmy, muzyka z pamieci, radio itp), przycisk od zestawu glosnomowiacego zaprogramowalem na odbior polaczenia i ostatni przycisk wylaczenie dzwiekow.
Stacja po przekreceniu kluczyka uruchamia sie po okolo 2-3 sekundach.
Mam wersje bose i czym sie stacje miedzy soba roznia.... Z zewnatrz niczym a wewnatrz pewnie kilkoma bebechami.
Nie mam keyless.

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 paź 2018, 09:51 
Adept
Online
Od: 19.09.2017
Posty: 122
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Pokaż proszę jak działa ci przycisk odbierania rozmów z kierownicy.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 paź 2018, 10:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.09.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: pomorski
Przepraszam, moja wina, przycisk od odbierania telefonu nie dziala. Bylem pewny, ze jak pozostale dzialaja to ten rowniez jednak jest inaczej. Wszystkie zaprogramowane przyciski testowalem i dzialaja ale zaprogramowany przycisk na odbieranie rozmow juz nie - nikt jeszcze do mnie nie zadzwonil jak jechalem samochodem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 5 paź 2018, 20:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.09.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: warmińsko-mazurski
Cześć i Czołem :)
Mam kilka pytań :P W poprzednim aucie miałem stacje multimedialną i była to najlepsza rzecz w aucie. Teraz chcę zrobić to samo ale właśnie na dedykowanej, nawet z tej aukcji co Ty ale 10.2 cala. Pytania mam takie:
1. Obecnie w Madzi mam normalne głośniki, ale chcę je wymienić na BOSE, czy mogę kupić od razu radio z dostosowaniem do BOSE i podłączyć pod standardowe głośniki?
2. Czy sterowanie z kierownicy komputerem jest do ustawienia? Bo niby ok mało jest opcji, ale są one po to aby je kontrolować.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 26 paź 2018, 12:47 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 204
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
kobylkaaakolego masz cos nie tak z tym radyjkiem. Sprzedaje dla sinosmart mase radyjek dla uzytkownikow grupy fb mazda6 gh polska. Sterowanie z kierownicy powinno dzialac ci tak jak fabryczne. to samo tyczy sie komputeraz pokladowego.
Enarek Musisz kupic radio pod bose jesli masz bose. albo bez bose jesli takiego nie posiadasz. Co do zmiany glosnikow to polecam zakupic jakis wzmacniacz i do niego pociagnac glosniki. Duzo latwiej i mysle ze taniej.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 sty 2019, 10:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.02.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 3.0 V6 VVT (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witajcie, dołączę do tematu bo zastanawiam się nad zakupem :)
Czy stacja posiada (i ile) wyjścia RCA na wzmacniacz, na zdjęciach widać masę wtyczek, z opisu pinów wynika, że jest jakieś audio out ale chyba tylko jedna para? Na razie i tak mam fabryczne Bose, ale zastanawiam się nad możliwością późniejszej rozbudowy.
Jaką wersję używacie (1G, 2 czy 4 Gb ram?), nie wiem czy warto dopłacać do najdroższej wersji, która poza 4GB ram posiada podobno bardziej rozbudowany DSP.
Co do obsługi przycisków na kierownicy, producent sam podaje informacje, że nie obsługuje przycisku odbierania rozmów.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 28 sty 2019, 14:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.01.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: kujawsko-pomorski
26 października 2018, o 12:47 lemon1990 napisał(a):
kolego masz cos nie tak z tym radyjkiem. Sprzedaje dla sinosmart mase radyjek dla uzytkownikow grupy fb mazda6 gh polska

lemon1990 sprzedajesz te stacje? Jak to działa teraz z Androidem 8 ? Działają w końcu te funkcje komputera pokładowego? Chciałbym kupić taką stację.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lut 2019, 14:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: podlaski
Witam!
Pytanko do kobylkaaa i lemon1990: czy radio w stacji SinoSmart posiada RDS?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 lut 2019, 00:45 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 49
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Witam. Dziś zamówiłem tą stację multimedialną w najbogatszej wersji, jaka była dostępna. Czekam teraz na dostawę. Jak tylko dotrze, zarzucę foto z instalacji itp. Obecna stacja z XTrons to niestety porażka - nie wiem czy to wina sztuki, czy po prostu są badziewne. W każdym razie niedługo to się zmieni.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lut 2019, 08:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.01.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: kujawsko-pomorski
Zapodają link do aukcji gdzie kupiłeś?
Ja na alli znalazłem i dogaduje właśnie cenę z chinonem. Tez chciałem full z procesorem dźwięku DSP oraz 4G, wersja dla Bose. Walczę jeszcze o kamerkę cofania, ma coś wysłać.

Czekam na foto od Ciebie :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Ostatnio edytowano Cz, 21 lut 2019, 08:03 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 mar 2019, 21:47 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 49
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Tutaj link do stacji:
https://pl.aliexpress.com/item/SINOSMAR ... 31344.html
są do wyboru 3 modele, ja wybrałem ten najmocniejszy. Teraz czekam. Zamontuję, to zapodam zdjęcia. Kamerę kupiłem akurat na innej aukcji w ramce tablicy z podczerwienią.

-- 7 marca 2019, o 21:47 --

Witam, dziś przyszło i moje radyjko. Zamontowałem, śmiga. Muszę jeszcze skonfigurować do końca, powgrywać wszystko, co potrzeba no i podłączy przewód między kamerą a radiem.
Będę musiał także podpiąć ten przewód informujący o wrzuceniu wstecznego, bo na tym radiu chyba nie łapie, w każdym razie tamto poprzenie mimo braku kamery dostawało sygnał z kostki, że wrzuciłem wsteczny. A tu kilka zdjęć:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 mar 2019, 09:50 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 92
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
stingear Powiedz parę słów o tym sprzęcie, co działa, co nie działa, jak wrażenia audio i przede wszystkim jak kultura działania samego sprzętu/androida.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 mar 2019, 15:21 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 24.02.2019
Posty: 16
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: śląski
Napisz lepiej czy radio odbiera bo ja miałem problem <czekam>

_________________
Im wolniej jedziesz, tym dłużej Cie widzą


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 mar 2019, 21:52 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 49
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Witam,
Tak to wygląda obecnie:
Obrazek Obrazek
Co do samego radia, to jestem coraz bardziej zadowolony.
Działa bardzo płynnie, nie ma z niczym problemów na chwilę obecną. Navi jeszcze nie testowałem, ale to na dniach.
Z moich spostrzeżeń to wbudowana aplikacja do muzyki jest fatalna - obowiązkowo należy ją zastąpić czymś normalnym - ja używam AIMPa.
Co do apki radia, to gra, nie ma większych problemów, ale nie słucham radia, więc jest mi to obojętne.
Masa funkcji, takich jak choćby panel sterowania klimą - można wyłączyć, itp.
Android działa jak burza, odpowiednie słowo do określenia to zap#@$%ala. Żadnych zwiech, opóźnień itp. Procek i ram robią swoje.
BT działa dobrze, da się dzwonić, odtwarzać dźwięki i muzykę. Obsługa jest wygodna. Trochę problemów z parowaniem ale już wszystko w porządku.
Co do samego dźwięku, to na ustawieniach standardowych gra cicho, zdecydowanie trzeba się pobawić korektorem. Ja fabrycznie moc głośników miałam ustawioną na 25% każdy. Obecnie mam na 50% i jest to wystarczająco, pełne brzmienie BOSE. Oczywiście dodatkowe korekcje pasm itp, ale to wg uznania indywidualnego.
Kamera cofania po podpięciu działa wyśmienicie - obraz czysty, wyraźny i bez zakłóceń. Dodatkowo mamy wyświetlone sensory parkowania z obrysem auta na boku.
Linie parkowania można regulować i wyłączyć.
To co mnie bardzo cieszy, to szybkość uruchomienia - odpalam auto i działa. Przełącza się w tryb uśpienia nie żrąc przy tym zbytnio aku. Jeżdżę codziennie, więc padaka mi nie grozi.
Nawigację oczywiście Sygic - mam wykupiony, jeżdżę już prawie 10 lat na nim. Fabryczną wywaliłem, bo zajmowała ponad 12GB przestrzeni dyskowej no i nie lubię iGO.
Karty Sim jak narazie nie wkładałem, ale jest w planie, aby był stały internet dla Navi z informacjami o korkach, wypadkach itp.
Bym był zapomniał - fabryczny launcher jest mało wygodny i brzydki - zastąpiłem Agamą.
No i WiFi mogłoby mieć lepszy zasięg, ale co tu się spodziewać po małym kabelku. Napiszę do producenta, czy da się co z tym zrobić, dołożyć antenę itp.
Więcej jak narazie się nie bawiłem.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 mar 2019, 00:18 
Adept
Online
Od: 19.09.2017
Posty: 122
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Mówisz, że wyświetla info z czujników parkowania? Czy takie pseudo z kamerki?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 16 mar 2019, 21:04 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 49
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Nie wiem, czy działa, mi się wydawało że nie bardzo, ale i rak to wyłączyłem. Sama kamera wystarczy. Jeszcze sie by linii przydalo pozbyć.

-- 16 marca 2019, o 21:04 --

No i się zbyt długo radyjkiem nie pocieszyłem. Dziś wsiadam do auta, odpalam, a tu czarna dupa. I to dosłownie czarna. Zero obrazu, ekran się nie podświetla, tylko przyciski się zapalają na kilka sekund i gasną na przemian. Restart i odłączenie od prądu nic nie dało. Czarny ekran i nic więcej. Jak przed chwilą wracałem do domu, to z tylnych głośników zaczęło pikać, tak jak przy naciśnięciu przycisku. Przestało po kilku naciśnięciach wszystkich przycisków. Odłączyłem go teraz całkiem od prądu, zobaczę jutro, czy taki "reset" coś poskutkuje.
Do sprzedawcy już napisałem o problemie, czekam na odpowiedź. Tu krótki filmik obrazujący problem:

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 6 kwi 2019, 17:04 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: podlaski
Jak się stacja sprawuje - udało się ją uzdrowić?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 5 maja 2019, 17:03 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 49
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Stacja w serwisie na wymianie płyty głównej, jak tylko wróci, dam znać. Poza tym nie miałem żadnych zastrzeżeń. Działała rewelacyjnie.

-- 5 maja 2019, o 17:53 --

Wymienili mi całe radio na nowe. Trochę to trwało, kurier też zrobił swoje. Ale teraz juz jest spowrotem i działa jak należy. To co napewno idzie zauważyć względwm fabrycznego to jakość dzwięku. Jest nieporównywalnie lepsza. Te radyjko wyciska z Bose co się da.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 maja 2019, 13:56 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 204
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
stingear Ciesze sie ze wszystko teraz dziala jak nalezy. Bezawaryjnego uzytkowania, w razie problemow wiesz gdzie uderzac :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 maja 2019, 19:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.04.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam czy ktoś wie jak sparować odbiornik OBD2 bluetooth z tym radiem ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 maja 2019, 07:58 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 49
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
spróbuj wejść w BT, następnie wyszukaj urządzenie, wybierz je, kliknij przycisk połączenia, wprowadź PIN. Powinno załapać. Z telefonem łączy mi się zarówno radio, jak i moduł OBD2. Nie wiem, czy w tym wypadku to, ze moduł jest sparowany z telefonem nie powoduje problemów. Nie wiem, czy w programie, jaki używasz, jest funkcja konfiguracji połączenia z urządzeniem, ale sprawdź też ten wątek. Ja u siebie też jeszcze pogrzebię i jakby coś się ruszyło, dam znać.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 12 maja 2019, 13:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.02.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Rowniez polecam ta stacje.

https://www.aliexpress.com/item/SINOSMA ... 4c4dUkOvBT

Doplacilem dodatkowo za lepsza specyfikacje i jestem mega zadowolony. Swietny kontakt z chinczykiem i dobre wsparcie. Stacje kupilem z canbusem wiec przyciski z kiery dzialaly od razu bez zbednego programowania.

https://www.youtube.com/watch?v=k_DVbjtV-Hc


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.