Teraz jest Wt, 22 sty 2019, 19:53

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 10:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.09.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: pomorski
Jako, że w innym poście na forum autor założył wątek o stacjach multimedialnych ale prosił o wypowiadanie się o jednej konkretnej stacji, postanowiłem założyć osobny wątek.

Zakupiłem dokładnie taką stację multimedialną.

https://www.aliexpress.com/item/SINOSMA ... 4c4dUkOvBT

Chińczyk ma do wyboru dwie wersje: srebrne i czarne 9 calowe i 10 calowe. Różnią się one pamięcią. W jednej z opcji jest możliwość upgrade do najnowszego androida czy wyboru ilości ramu. Oczywiście jest też wybór Bose, non Bose.

Stację zakupiłem 22 sierpnia a już 1 października kurier mi ją dostarczył.

Poniżej zdjęcia produktu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Moim zdaniem wersja 9 calowa z czarną ramką pasuje do wnętrza Mazdy idealnie.

Stacja działa szybko i sprawnie. BT działa bez zarzutu, rozmowy również. Z ciekawych opcji jest funkcja przerzucania ekranu z telefonu na stację multimedialną. Możemy oglądać filmy na telefonie a dodatkowo wyświetlają się one na stacji. Rewelacja jeżeli chodzi o filmy z youtube. Nawigacja iGo działa bardzo dobrze. GPS schowany w schowku łapie szybko sygnał. We wcześniejszych postach czytałem, że w niektórych stacjach jest problem z ustawieniem godziny. W tej nie musiałem nic ustawiać, wydaje mi się, że godzinę pobiera albo z GPS i/lub radia. Od razu wyświetliła się data i godzina prawidłowa.
Jeżeli chodzi o sam dźwięk to zdecydowanie daję się odczuć, że jest lepszy niż przy seryjnym radio. Jest głośniej, bardziej dynamicznie, bass jest bardziej słyszalny i ogólnie gra po prostu lepiej. Stacja daje duże możliwości ustawienia dźwięku i zadowoli nawet wybrednych użytkowników. Stacja posiada wiele bajerów, tak jak inne stacje multimedialne - jakieś animowane tapety, kalkulator, odtwarzacz filmów, muzyki, galeria, sklep play, chrome itp itd.

Dla mnie najistotniejszą kwestią było to aby można było słuchać muzyki z telefonu. Mile się zaskoczyłem co do dźwięku, który teraz jest lepszy !
Programowanie przycisków jest banalnie proste. Z lewej strony kierownicy zaprogramowałem głośniej ciszej, całkowite wyciszenie, zmianę następny, poprzedni utwór oraz zmianę kolejnego źródła dźwięku (bt, radio, filmy)

Poniżej link do krótkiego filmiku.



Została mi przejściówka/wtyczka kostka na antenę, więc jakby ktoś potrzebował to mogę wysłać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 14:41 
Amator
Offline
Od: 19.09.2017
Posty: 98
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Działa Ci komputer pokładowy, tz. zmiana jego ustawień i resetowanie?
Działa ci przycisk odbierania rozmów z kierownicy?
Nie pika ci licznik co jakiś czas sam z siebie?
Masz bose? Jesli tak to czym różni się stacja od no bose? Masz jakis "adapter" bose?
Jak szybko startuje stacja po właczeniu zapłonu (nie z trybu wstrzymania)?
Masz keyless? Jeśli tak to czy gra stacja po wyłączeniu zapłonu?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 paź 2018, 09:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.09.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: pomorski
Komputer nie dziala ale to dla mnie zaden problem. Duzo czesciej bede wykorzystywal te przyciski do funkcji stacji niz np. sprawdzal jakie mi wyszlo srednie spalanie czy predkosc. Na tym czerwonym waskim wyswietlaczu teraz mam z lewej strrowanie nawiewami, srodek pusto i po prawej spalanie aktualne. Brak godziny to tez nie problem bo w rogu stacji jest wyswietlana a jak wlacze wygaszacz to wskazuje date i godzine.
W czasie jazdy nic nie pika wszystko poki co pieknie dziala. Przyciski, ktore sobie zaprogramowalem (mam wersje przed liftowa) to nastepny i poprzedni utwor (te strzaki w bok), glosniej, ciszej a na dole set jako zmiana zrodla (muzyka z bt, filmy, muzyka z pamieci, radio itp), przycisk od zestawu glosnomowiacego zaprogramowalem na odbior polaczenia i ostatni przycisk wylaczenie dzwiekow.
Stacja po przekreceniu kluczyka uruchamia sie po okolo 2-3 sekundach.
Mam wersje bose i czym sie stacje miedzy soba roznia.... Z zewnatrz niczym a wewnatrz pewnie kilkoma bebechami.
Nie mam keyless.

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 paź 2018, 09:51 
Amator
Offline
Od: 19.09.2017
Posty: 98
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Pokaż proszę jak działa ci przycisk odbierania rozmów z kierownicy.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 paź 2018, 10:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.09.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: pomorski
Przepraszam, moja wina, przycisk od odbierania telefonu nie dziala. Bylem pewny, ze jak pozostale dzialaja to ten rowniez jednak jest inaczej. Wszystkie zaprogramowane przyciski testowalem i dzialaja ale zaprogramowany przycisk na odbieranie rozmow juz nie - nikt jeszcze do mnie nie zadzwonil jak jechalem samochodem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 5 paź 2018, 20:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.09.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: warmińsko-mazurski
Cześć i Czołem :)
Mam kilka pytań :P W poprzednim aucie miałem stacje multimedialną i była to najlepsza rzecz w aucie. Teraz chcę zrobić to samo ale właśnie na dedykowanej, nawet z tej aukcji co Ty ale 10.2 cala. Pytania mam takie:
1. Obecnie w Madzi mam normalne głośniki, ale chcę je wymienić na BOSE, czy mogę kupić od razu radio z dostosowaniem do BOSE i podłączyć pod standardowe głośniki?
2. Czy sterowanie z kierownicy komputerem jest do ustawienia? Bo niby ok mało jest opcji, ale są one po to aby je kontrolować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 26 paź 2018, 12:47 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 202
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
kobylkaaakolego masz cos nie tak z tym radyjkiem. Sprzedaje dla sinosmart mase radyjek dla uzytkownikow grupy fb mazda6 gh polska. Sterowanie z kierownicy powinno dzialac ci tak jak fabryczne. to samo tyczy sie komputeraz pokladowego.
Enarek Musisz kupic radio pod bose jesli masz bose. albo bez bose jesli takiego nie posiadasz. Co do zmiany glosnikow to polecam zakupic jakis wzmacniacz i do niego pociagnac glosniki. Duzo latwiej i mysle ze taniej.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 sty 2019, 10:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.02.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 3.0 V6 VVT (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witajcie, dołączę do tematu bo zastanawiam się nad zakupem :)
Czy stacja posiada (i ile) wyjścia RCA na wzmacniacz, na zdjęciach widać masę wtyczek, z opisu pinów wynika, że jest jakieś audio out ale chyba tylko jedna para? Na razie i tak mam fabryczne Bose, ale zastanawiam się nad możliwością późniejszej rozbudowy.
Jaką wersję używacie (1G, 2 czy 4 Gb ram?), nie wiem czy warto dopłacać do najdroższej wersji, która poza 4GB ram posiada podobno bardziej rozbudowany DSP.
Co do obsługi przycisków na kierownicy, producent sam podaje informacje, że nie obsługuje przycisku odbierania rozmów.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.