Teraz jest N, 18 lut 2018, 06:02

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 630 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 20 cze 2017, 16:41 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 403
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
a no taki
https://pl.aliexpress.com/item/Car-s-Bo ... 24375d2cac


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 cze 2017, 16:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.05.2016
Posty: 14
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SL
Region: zagranica
I dzięki temu adapterowi stacje multimedialne nie będą szumiec jeśli to prawda to kupie nie jest drogo aha czy to tylko dla Ownice c500 bo moja stacja inaczej się zwie

Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 cze 2017, 18:32 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 403
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
no właśnie że to daje ale co z tego jak to tylko idzie na pierwszy kanał głosnik w przednich dzwiach gdzie małe satelitki nie działały a nie na całość
napisałem do majfrienda co on na to.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 09:50 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 191
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
posiadam dwa takie zestawy mogę tanio odsprzedać najlepiej w UK


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 10:31 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 403
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
@lemon1990 pomogła ci taka operacja 2 zestawy?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 14:24 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 191
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
probowalem tego na ownice c300. niestety nie pomogło. pewnie tylko do c500 to trybi skoro sprzedają to tylko z tą stacją. Myślę że jak byś kable zmostkował plus minus i osobno z drugiego na tylny kanał powinno ci tył też wspierać.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 20:36 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 403
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
musiałeś coś zmieniać z sterowaniem zkierownicy bo mi nie działa kasowanie spalania


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 22:14 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 191
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
u mnie również nie działa kasowanie spalania juz prawie rok tak i idzie się przyzwyczaić :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 22:41 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 09.01.2014
Posty: 626
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Będzie ktoś z was na zlocie ? Chciałbym zobaczyć/potestować jak działają wasze mikrofony....


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Always Fight, Never Quit!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 cze 2017, 17:32 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 403
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
Ride u mnie w ownice mikrofon działa bardzo db

Wysłane z mojego HTC M8 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 19:20 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 09.01.2014
Posty: 626
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Flywin ale ja nie mam
Ownice prawda? :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Always Fight, Never Quit!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 30 cze 2017, 06:24 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 403
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
tak owszem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lip 2017, 19:32 
Świeżak
Offline
Od: 02.06.2016
Posty: 17
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Czy jest gdzieś w opcjach możliwość wyboru mikrofonu zewnętrznego? Mam strasznie kiepską jakość rozmów. Ostatnio sprawdziłem, że mimo tego, że mam podłączony mikrofon zewnętrzny stacja i tak korzysta z wbudowanego ;/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 wrz 2017, 20:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.09.2017
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: warmińsko-mazurski
Witam. Kupiłem taką stację wszystko zamontowałem tylko radio mi słabo ściąga fale radiowe . Na którym przewodzie powinno być zasilanie na wzmacniacz anteny ? może nie wychodzi napięcie na wzmacniacz ale nie wiem na którym przewodzie to powinno być . Pozdrawiam
Bartek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 wrz 2017, 18:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 620
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A masz cienki kabelek niebieski z napisem antene ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 4 paź 2017, 23:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.07.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: mazowiecki
Witam. Ktoś na jednej z pierwszych stron w tym wątku pisał i wrzucił zdjęcia jak podpiąć AUX do stacji multimedialnej z systemem android. Niestety zdjęcia wygasły. Mógłby ktoś opisać, a najlepiej wrzucić jakieś zdjęcia jak to zrobić? :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 paź 2017, 08:15 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 29.12.2014
Posty: 105
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Wszystko zależy od tego czy Twoja stacja obsluguje AUX. Jesli tak to pasuje złącze/kostka do tego fabrycznego które jest w aucie do tego ze stacji. Ja próbowałem coś przerabiać ale moja stacja nie miała po prostu zrobionego wejścia i nie obsługiwała więcej niż to co było fabrycznie czyli wejscia usb

_________________
Motocykle są wszędzie... i mazdy...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 paź 2017, 17:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.07.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: mazowiecki
Kostka nie pasuje. Są dołączone do stacji jakieś kabelki opisane jako AUX. Wieczorem zrobię i wrzucę tu jakieś zdjęcia.

-- Cz, 5 paź 2017, 17:41 --

Poniżej zdjęcia stacji, którą kupiłem. Na jednym ze zdjęć widoczne kable z opisem AUX.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ktoś podpowie? :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 lis 2017, 13:59 
Nowicjusz
Offline
Od: 04.11.2017
Posty: 43
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Hej broli1990,
czy udało Ci sie rozwiązac problem?
przewody na zdjeciach to wszystko co dostałes w pakiecie ze stacja?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 lis 2017, 21:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1342
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Do obsługi AUX powinien być kabel zakończony specjalną wtyczką.
W instalacji samochodu jest to ta biała wtyczka, tutaj na zdjęciu wpięta do kabla idącego do stacji.

Obrazek

U ciebie broli1990 na zdjęciach nie widać takiego kabelka.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 16 gru 2017, 23:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.07.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: mazowiecki
Były jeszcze jakieś przewody ale korzystałem tylko z tej wiąchy widocznej na zdjęciu.
Ostatecznie zrezygnowałem z auxa.
Zamontowane radio wygląda tak :) :


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 gru 2017, 00:19 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1011
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Fajnie. Dobra robota.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 gru 2017, 10:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.07.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: mazowiecki
Dzięki. :)
Edit - jeszcze jednym przewodem, z którego korzystałem był przewód do gniazd usb, które wyprowadziłem w schowku przy miejscu dla pasażera.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 gru 2017, 10:53 
Nowicjusz
Offline
Od: 04.11.2017
Posty: 43
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
broli1990 - masz może opis wyprowadzeń czarnych złączek widocznych na jednym z Twoich zdjec?

Chodzi mi o te czarne na tyle stacji, nigdzie nie mogę znaleźć czytelnego opisu.

-- 20 grudnia 2017, o 10:52 --

znalazłem takie coś: https://zapodaj.net/efc267ff3be88.jpg.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 gru 2017, 21:06 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.07.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: mazowiecki
Było opis na górnej części urządzenia ale niestety nie mam zdjęcia.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 23 sty 2018, 01:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.12.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Trochę odkopię temat...

Po montażu stacji eonon guziki z kierownicy działają w odwrotnym kierunku tzn. Daje strzałkę w prawo, a stacja przeskakuje na stację radjową w lewo... To samo dotyczy piosenek. Jak to przestawić? Dodam, że aplikacja do ustawiania przycisków kierownicy nic nie pokazuje, po prostu nie działa. Poza tym drobnym mankamentem jest wszystko ok oprócz odbioru połączenia ale to standard

-- 23 stycznia 2018, o 01:39 --

Udało mi się znaleźć to ustawienie... Może komuś się przyda

1. Ustawienia
2. Factory Settings hasło u mnie 126
3. Can bus
4. Key zmienić z normal na Swap
5. Apply
6. Exit
7. Potwierdzić restart stacji

Gotowe


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 24 sty 2018, 17:27 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.05.2016
Posty: 43
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
U mnie z tymi strzałkami też tak jest. Również próbowałem to zmienić w aplikacji ale u mnie też ona nie działa. Ogólnie można z tym żyć. :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 sty 2018, 15:44 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 14.11.2016
Posty: 63
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Też mam tak ze strzałkami, ale tylko do obsługi stacji multimedialnej (stacje radiowe, muzyka z USB itp.) Jak wchodzę w panel komputera pokładowego (temperatura, spalanie, zegarek itp.) to strzałki działają poprawnie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 26 sty 2018, 09:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.12.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Oczywiście chodziło mi o sterowanie strzałkami w stacji multimedialnej... Po wyżej opisanej zmianie jest tak jak być powinno. Stacja i komputer pokładowy mają te same kierunki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 lut 2018, 00:26 
Świeżak
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 26
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Witajcie !
Od kilku dni jestem użytkownikiem stacji multimedialnej i te przyciski na kierownicy tak samo u mnie są pomylone -- jutro sprawdzę czy po "operacji" przeprogramowania będzie dobrze. Dzięki za poradę !! Mam jeszcze pytanie --- czy z tym odbieraniem połączeń telefonicznych nie da się nic zrobić ? Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 630 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.