Teraz jest N, 16 cze 2024, 01:19

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Śr, 25 mar 2015, 19:05 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Chciałbym abyście niedługo sami ocenili efekty mojej pracy.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 mar 2015, 06:29 
Świeżak
Offline
Od: 28.02.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Pojawił się kolejny problem gąbka kalczukowa 6mm jest (jeżeli chodzi o cała powierzchnię) za gruba będę musiał powycinac kawałki i przykleic. Jak by była 4 mm było by ok. Powiedzcie jak zrobiliscie Przy otworze na głośniki chodzi o wycięcie w gabce. Równe koło? Tragedia z tym wyciszaniem szczególnie że mam trochę inaczej i musze kombinować...:-(

-- Dodano: Cz, 26 mar 2015, 06:29 --

No i póki co ta gąbka nie spasowala to i głośnik co dałem maximo morela Gra gorzej od prawej strony orginalnego bose :( kaszanka straszna.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Cz, 26 mar 2015, 07:07 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2506
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Nie gra gorzej tylko ciszej bo potrzebuje więcej mocy. Rozróżniamy pojęcia

_________________
Actual Women


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 mar 2015, 07:12 
Świeżak
Offline
Od: 28.02.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Narazie jest pod radyjkiem i Wzmacniaczem bose, zamierzam dokupić takie urzadzonko nie pamiętam jak się nazywa żeby przetworzyc sygnał później to do Wzmacniacza ale już lepszego i nowe przewody wiadomo. Z tym że myślałem że będzie trochę lepiej to Grać.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Cz, 26 mar 2015, 08:21 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2506
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Ojej. Pogadaj z Kaczor jak to jest z tym sygnałem z bose bo nie jest tak prosto.
Z resztą jest gdzieś wątek o tym.

_________________
Actual Women


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 mar 2015, 08:39 
Świeżak
Offline
Od: 28.02.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Jest jest. Widziałem ale z tego co widzę podejrzewam że będzie jeszcze większy problem u mnie z ta innoscia.
Dzięki wielkie pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 kwi 2015, 11:54 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Hej,

odnośnie wygłuszenia mam następujący problem...

Nawet przy fabrycznej instalacji non-bose to są głośniki 4Ohm i 25w pojawiają się przedmuchy wiatru i rezonans z tych otworów odprowadzających wodę.
Denerwująca sprawa, bo nie za bardzo wiem co można z tym zrobić.
Na próbę zakleiłem otwory odprowadzające wodę matą - problem zniknął.

Nie zostawię zaklejonych otworów, próbowałem w okolicy przykleić mate i gąbki - nic to nie dało

Myślałem ze początkowo to te plastiki które są umieszczone w otworach odprowadzających wodę, ale nawet po zdjęciu ich problem występował...

Strach pomyśleć jak wrzucę docelowe glosniki...

Obrazek

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 kwi 2015, 12:19 
Świeżak
Offline
Od: 28.02.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Teraz woda będzie ci stała w drzwiach jak zakleiles otwory odplywowe.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 kwi 2015, 22:15 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.10.2014
Posty: 131
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
mike20 napisał(a):
Teraz woda będzie ci stała w drzwiach jak zakleiles otwory odplywowe.

Ameryki nie odkryłeś... napisałem, że nie zostawię zaklejonych otworów.

_________________
Sprzedam: zadbaną wykładzinę podłogi do Mazdy 6 GH SEDAN


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 20 kwi 2015, 00:12 
Świeżak
Offline
Od: 28.02.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Ameryki nie odkryłem a ty będziesz miał więcej roboty. :-)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 gru 2015, 19:52 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.03.2015
Posty: 57
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Witam serdecznie, mam problem, moze ktos tez tak mial, podcas wygluszania drzwi po zdjeciu boczka wygluszylem od srodka drzwi, tzn, zdjalem silniczel od szyby i ten plastik po skreceniu tego nie dziala mi centralny zamek, nie zamyka, mozliwe ze musze zalozyc boczek? nie zakladalem jeszcze boczku gdyz bede robil w najblizszym tygodniu audio...kurcze wydawalo mi sie ze wszystko ok zlozylem, bardzo prosze o pomoc?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 gru 2015, 20:14 
Świeżak
Offline
Od: 28.02.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Zobacz dokładnie do wtyczek od centralnego czy Ci się piny nie powyginaly... Ja przez takie coś kupiłem nowy zamek. Drzwi domykaly się po podwójnym naciśnięciu pilota okazało się ze przy zakładaniu wtyczki zgial się jeden pin..


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 14 gru 2015, 20:44 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
jabolekdw sprawdź linkę która wchodzi w blokadę przy klamce od strony kierowcy, ja tak miałem. Linka była wyciagnieta i nie dało rady zamknąć auta.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 gru 2015, 13:46 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 09.03.2015
Posty: 57
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Dzis bede to sprawdzal..tez wam swiecila sie kontrolka otwartych drzwi!?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 15 gru 2015, 14:14 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
A jak zamknąłeś drzwi z kluczyka to przynajmniej jedne (chyba tylne) drzwi były zamknięte?

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 kwi 2017, 14:30 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 394
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Panowie, potrzebuje jasnej odpowiedzi. Ile metrów potrzebuje na wyciszenie przednich drzwi w GH?

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 14:51 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.05.2016
Posty: 246
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
ZBANOWANY!
Około 3,5 m2.samej maty bytylowej i 2 m2 pianki kauczukowej.Drzwi będą zrobione na beton.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 18:55 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 394
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Zakupie 8 arkuszów 75cmx50cm i powinno wystarczyć. Teraz pytanie o piankę kauczukową. Rozmawiałem przed chwilą z @Tomasz i dostałem informację że 6mm jest za gruba i jest problem z założeniem boczków - ktoś miał podobny problem przy tych 6mm ? Michał, jak to u Ciebie wyglądało?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 18:56 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2506
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Jest jeszcze pasta brax która imho jest lepszym rozwiązaniem na boczki od maty i pianki.

Wysłane z mojego Lenovo TB3-850F przy użyciu Tapatalka

_________________
Actual Women


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 19:10 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 394
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Cenę też ma dobrą :P

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 19:21 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.05.2016
Posty: 246
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
ZBANOWANY!
paku88 napisał(a):
Zakupie 8 arkuszów 75cmx50cm i powinno wystarczyć. Teraz pytanie o piankę kauczukową. Rozmawiałem przed chwilą z @Tomasz i dostałem informację że 6mm jest za gruba i jest problem z założeniem boczków - ktoś miał podobny problem przy tych 6mm ? Michał, jak to u Ciebie wyglądało?



Nie ma żadnego problemu.Kleiłem swoja M6 3 tygodbie temu,właśnie drzwi przód i wszystko ładnie się spasowało.Piankę miałem 6 mm i butylowe 2,5 mm.Co do ilości to radzę kupić 10 mat o tym wymiarze.Żeby nie zabrakło.Ja miałem 10 szt takiej samej wielkości i szczerze to na upartego jeszcze 1-2 mógłbym śmiało dołożyć :wink: Albo coś robić porządnie,albo wcale :lol:

W sumie mam jeszcze 35 takich mat bo stoję jeszcze przed wygłuszeniem,drzwi tył oraz podłogi i nadkoli przód.Bagażnik już mam za sobą :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 19:25 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2506
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
paku88 napisał(a):
Cenę też ma dobrą :P

Cudów nie ma niestety. Albo rybki, albo akwarium. Kolega chciał ostatnio zaoszczędzić i zrobiliśmy mu drzwi na stp. Dziś dzwonił, że będzie wszystko rwać...

_________________
Actual Women


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 19:36 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 394
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
A na jakim stp ?

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 19:38 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2506
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
takim.


Obrazek

_________________
Actual Women


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 19:50 
Bywalec
Offline
Od: 03.07.2016
Posty: 394
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
A jaki powód takiej decyzji?

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek
Więcej informacji priv ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 19:51 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3306
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Będzie rwał bo ?

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: N, 23 kwi 2017, 21:57 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2506
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Z matą pracowało się fajnie, elastyczna, fajnie się kleiła tylko efekt wytłumienia był średni. Nawet pukając w poszycie drzwi po skończeniu efekt był lekko dudniący. Woofery zagrały poniżej swoich możliwości a wiemy że w takich samych drzwiach potrafią dużo więcej.

Ze swojej strony mogę na pewno polecić produkty CTK, Hollywood, dynamat dla zamożnych i ostatnio znajomy instalator bardzo chwalił maty Vibrofiltr.

Sam ostatnio robiłem u siebie na hollywoodzie i między nim a stp leży rów mariański.

_________________
Actual Women


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 kwi 2017, 11:31 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.05.2016
Posty: 246
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
ZBANOWANY!
Czy ta stp to nie jest czasami 1,6 mm czy 1,8mm???

Drugie,po co to zrywać? Nie lepiej nakleić jeszcze jedną warstwę?Np stp Aero?Mata ta jest mega lekka i niewiele zwiększy ciężar już oklejonych drzwi.A drzwi jak to mówią będą zrobione na beton.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 3 maja 2017, 13:07 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Mniej więcej tyle będzie. Moim zdaniem STP wystarczy, przynajmniej dla amatora.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 27 maja 2017, 22:14 
Wstydliwy
Offline
Od: 27.05.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: świętokrzyski
Cześć,
To moja pierwsza wiadomość na forum, dlatego witam wszystkich i zabieram się do opisu mojego problemu licząc na pomoc bardziej doświadczonych Użytkowników.
Moja czteroletnia córka jest dosyć energiczna dlatego otwierając tylne drzwi samochodu od strony fotelika uszkodziła klamkę. Tzn. istnieje możliwość otworzenia drzwi, ale tylko od zewnątrz. Z tego co zdążyłem zobaczyć to przy klamce nie zaczepu (linki?) prowadzącej do klami.
Przeglądając wątki na forum i filmy na YT znalazłem sporo informacji na temat demontażu klamki wewnętrznej przód- dużo gorzej jest znaleźć cokolwiek jeśli chodzi o tył.
Czy ma ktoś z Szanownych Kolegów/Koleżanek doświadczenie w demontażu takiej klamki i jej naprawie?
Przechodząc do konkretów:
1. Czy do naprawy ww. uszkodzenia trzeba zdejmować całe poszycie drzwi czy wystarczy sam demontaż klamki?
2. Odkręciłem śrubę mocującą klamkę, ale mam trudności z wyjęciem obudowy. Czy jest jakiś sposób na jej bezpieczny demontaż?

Będę wdzięczny za rady/sugestie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.