Teraz jest Wt, 16 paź 2018, 23:52

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 11 sie 2014, 21:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.08.2014
Posty: 5
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Witam wszystkich forumowiczów, mam problem jak w temacie.
Pilot nie miał baterii przez dwa dni i po włożeniu nowej nie reaguje.
Dodam iż drugi działa bez zastrzeżeń, piloty z serii Visteon 41803.
Pomocy !!!!!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 sie 2014, 23:00 
Nowicjusz
Offline
Od: 27.06.2014
Posty: 38
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jesteś pewien, że dobrze włożyłeś baterię?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 sie 2014, 18:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.08.2014
Posty: 5
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
No żart Włożyć to ja jeszcze umiem :)

-- Dodano: Wt, 12 sie 2014, 19:30 --

Czytałem na innym forum że musiał się rozkodować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 sie 2014, 13:59 
Nowicjusz
Offline
Od: 15.08.2013
Posty: 60
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
A jeszcze bateria może być za slaba jeszcze sprawdź to jak nie to kodowanie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 21:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.08.2014
Posty: 5
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Bateria cacy, kodowanie nie daje rezultatów, otóż centralka nie odbiera sygnałów z pilota, a ten wysyła (sprawdzone u magika od zamków) Magik też próbował ale rozłożył ręce <suicide>

-- Dodano: Wt, 28 paź 2014, 21:58 --

Witam ponownie. Pilot jak nie działał tak nie działa, przeszukałem już wszystkie fora.
Mam pytanie, czy orientuję się ktoś co oznaczają konkretne ustawienia w kodowaniu zamka centralnego.
Otóż to że po trzech przekręceniach kluczyka oraz zamknięciu 3 razy drzwi - kodujemy piloty, to wiemy wszyscy, ale zamek centralny reaguję również na 4 przekręcenia kluczyka i 3 razy drzwi, oraz co ciekawe że na 5 przekręceń i 3 razy drzwi również. Ale co się odnosi do poszczególnych. Może tu tkwi przyczyna, iż nie mogę zaprogramować pilota, choć ten działa na pewno, ale centralny zamek "go" nie widzi.
Proszę o każdą nawet najmniejszą informację.

-- Dodano: Pt, 21 lis 2014, 21:33 --

Zmuszony byłem i zakupilem używkę pilota.
Chwila na zaprogramowanie i gotowe.
Najważniejsze pamiętajcie.
NIE WOLNO POZBAWIĆ PILOTY BATERII DŁUŻEJ NIŻ 1-2 MINUTY,
PO TYM CZASIE MOŻNA PILOTA WYRZUCIĆ W ŚMIECI.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 23:37 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4284
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
cisiel1981 napisał(a):
NIE WOLNO POZBAWIĆ PILOTY BATERII DŁUŻEJ NIŻ 1-2 MINUTY,
PO TYM CZASIE MOŻNA PILOTA WYRZUCIĆ W ŚMIECI


Nie wiem co ma piernik ale ja w starej GY w jednym pilocie baterii nie miałem jakieś pół roku i po włożeniu i programowaniu wszystko działało... :idea:

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 lis 2014, 22:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.08.2014
Posty: 5
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Millerek napisał(a):
cisiel1981 napisał(a):
NIE WOLNO POZBAWIĆ PILOTY BATERII DŁUŻEJ NIŻ 1-2 MINUTY,
PO TYM CZASIE MOŻNA PILOTA WYRZUCIĆ W ŚMIECI


Nie wiem co ma piernik ale ja w starej GY w jednym pilocie baterii nie miałem jakieś pół roku i po włożeniu i programowaniu wszystko działało... :idea:

Być może u mnie niestety dłuższy czas bez baterii pozbawił życia pilota.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 lis 2014, 23:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2014
Posty: 4
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Witam, jestem tutaj nowy takze nie wiem w jakim dziale itp...kupilem tydzien temu mazde 6 2003r.Pierwsza moja mazdzina i jest wszystko ladnie pieknie lecz...tak sie jej przygladam i zauwazylem ze nie mam zamka w drzwiach tj nie mam wejscia w klamce pod nia na kluczyk w razie rozladowania aku badz baetrii do wymiany w pilocie co jest dla mnie dziwne, przeszukalem internet i wszedzie pisza ze musi byc "wejscie na kluczyk" no i cholera ja nie mam...co wowczas jak aku zima przypuszczalnie padnie? kamien i okno to malo sensowne wyjscie a watpie ze heh gdzis ukryte jest "wejscie na kluczyk w drzwiach :p

Jesli ktos bedzie w stanie wyjasnic, pomoc bede wdzieczny


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 lis 2014, 23:12 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.06.2013
Posty: 1107
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: zagranica
Od strony kierowcy pewnie ktos zalozyl zaslepke. Pod ta mala czescia klamki powinien byc zamek. Sciagnij i zobacz

_________________
- Mazda 6 '08 2.0 MZR-CD
- FSO Warszawa 223 '64


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 lis 2014, 23:12 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4284
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Nie posiadasz zamka pod kluczyk w drzwiach kierowcy?

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 lis 2014, 23:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2014
Posty: 4
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
hmmm wszystko w tej klamce wyglada jakby wlasnie byla bez zamka cholera(gladkie niby jednolite), rozumiem ze sprobowac ja srobokretem podwazyc i sciagnac(zaslepke)?

-- Dodano: N, 23 lis 2014, 23:17 --

Millerek dokladnie, kolega wyzej napisal aby ta mala zalepke (o ile to jest zaslepka) sciagnac ale pierwszy raz sie z tym spotykam, za chwile pojde sprawdzic ale klamka wydaje sie byc jednolita moge sie mylic bo to moja 1 mazda

-- Dodano: N, 23 lis 2014, 23:22 --

Probowalem to podwazyc ale rusza mi sie cala klamka takze na moje nie ma tam zaslepki, smieszna sytuacja chyba ze ktos taka klamke zalozyl? heh masakra jakas

-- Dodano: N, 23 lis 2014, 23:43 --

co najsmieszniejsze na klapie bagaznika tez brak zamka do otwierania bagaznika z kluczyka...jakies jaja


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 lis 2014, 00:44 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.06.2013
Posty: 1107
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: zagranica
Sama zaslepke sprobuj sciagnac. Ja w Leonie sobie tak zrobilem wlasnie ze zamaskowalem zamek bo mi sie tak bardziej podobalo

_________________
- Mazda 6 '08 2.0 MZR-CD
- FSO Warszawa 223 '64


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 lis 2014, 08:53 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2014
Posty: 4
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
wlasnie problem w tym ze zadnej zaslepki nie mam, klamka od strony kierowcy jest identyczna jak od pasazera i od tylnych drzwi...


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Pn, 24 lis 2014, 09:23 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.01.2014
Posty: 776
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
Chyba że ktoś tę klamkę uszkodził i założył od anglika to wtedy nie będzie mieć zamka z bo angliki maja ja po stronie naszego pasażera. Brat miał podobną sytuację w bmw, wymieniliśmy cała klamkę z wkładką, wkładkę zawieźliśmy do punktu dorabiania kluczy żeby ją ustawił po ori kluczyk.

_________________
Obrazek
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 lis 2014, 09:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2014
Posty: 4
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
i chyba cholera bede musial tak samo zrobic.dzieki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 cze 2018, 16:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.06.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zachodniopomorski
Witam Wszystkich! Wbiję się z tematem tutaj bo może ktoś ma podobny problem a dotyczy również pilotów. Sterowanie centralnym zamkiem przestało nagle działać. Baterie mam nowe w obu, kodowanie nie działa, a stało się to odkąd zablokowała mi się kierownica ale odblokowałem ją po chwili. Kolejnym faktem jest to że zawsze po wyjęciu kluczyka ze.stacyjki włączało się podświetlenie a teraz przestało. Jeżeli to wina stacyjki to proszę o wskazówki co mogę zrobić. Z góry dziękuję za pomoc


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.