Teraz jest Pn, 17 lut 2020, 11:15

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 7 lut 2020, 18:18 
Świeżak
Offline
Od: 21.04.2019
Posty: 16
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
LPG: Tak
Region: łódzki
Witam mam MAZDE 6 GG 2005 rok 2.0 benzyna . Zamontowałem światła led do jazdy dziennej w kratkach zderzaka okrągłe .Teraz nie magę znalezc nikogo coby mi je podłączył . Dlatego że trzeba na komputerze zmienić program żeby xenony nie świeciły tylko same ledy .Mieszkam w łodzi i mam prozbe może ktoś wie gdzie podjechać żeby to zrobili


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 7 lut 2020, 18:53 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 344
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Kolego tutaj komputerem się nic nie zmienia. Montuje się moduł bądź przekaźniki. Podjedź do jakiegoś elektromechanika każdy to ogarnie bez problemu


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 lut 2020, 19:49 
Świeżak
Offline
Od: 21.04.2019
Posty: 16
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
LPG: Tak
Region: łódzki
Myślisz że nie byłem ,byłem już u czterech jeden powiedział że mam oprogramowanie skandynawskie i dlatego tak jest ze nie można odłączyć xenonów ,tylko trzeba europejskie oprogramowanie . Dzwoniłem po łodzi nawet do tych co naprawiają japońskie auta i wiedzą co jest i nie zrobią bo nie mają programu W aso powiedzieli że mogą to zrobić ,ale u nich roboczo godzina to ponad 3 stówki ,a zejdzie im ze 3


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 7 lut 2020, 20:43 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 344
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
picek33 a wystarczy zmienić moduł i będą światła europejskie i gotowe. I w tedy przerobić instalacje elektryczną. Zresztą sam moduł też da radę przerobić. Chcesz to mogę polecić Stępień Krzysztof. Elektromechanika Pojazdowa, Panki
Ale terminy długie... I masz ok 100 km bo to pod Częstochową.

Nawet tutaj na forum są gdzieś tematy odnośnie przerobienia modułu. Ale tych europejskich na allegro będzie dużo bo ludzie wolą kupić skandynawskie. Wypinasz stary wypinasz nowy i już Ci elektrycy u których byłeś nie będą mieć problemu. Nie da się tego zmienić samymi opcjami w komputerze.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 lut 2020, 21:10 
Świeżak
Offline
Od: 21.04.2019
Posty: 16
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
LPG: Tak
Region: łódzki
Powiedz mi jak kupie ten moduł to wtedy on mi odłączy te światła na pierwszym zapłonie Wiesz może gdzie ten moduł jest w mazdzie Bo znalazłem za 30 zł czy bedzie pasował


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 8 lut 2020, 15:58 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 344
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Zachęcam do przeczytania tematu który wkleję niżej. Masz tam jak przerobić taki moduł bez wydawania kasy. Oraz nawet jeśli nie chcesz przerabiać to masz opis jakie są moduły oraz gdzie go znaleźć wraz ze zdjęciami jak go wydostać :) Mam nadzieję, że to pomoże.

viewtopic.php?f=36&t=35


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 8 lut 2020, 19:08 
Świeżak
Offline
Od: 21.04.2019
Posty: 16
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
LPG: Tak
Region: łódzki
Witam wiem wiem wiedziałem to tylko umnie łapy latają wiedz lutowanie odpada. A na allegro kosztuje 170 180 zł.Elektryk bierze 200 chciałem się zamienić, ale widzę że wszyscy chcą moduł europejski


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 9 lut 2020, 10:00 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 344
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
picek33 Możesz spróbować na grupach na FB popytać. Może ktoś się zamieni. Albo sprzeda taniej


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.