Teraz jest Pt, 16 lis 2018, 23:31

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 28 sty 2017, 16:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: świętokrzyski
Witam mam problem z moją Madzią otwierając ją z pilota włączyły mi się awaryjne światła i w żaden sposób nie moge ich wyłączyć jedyny sposób to odpięcie klemy z akumulatora. Auto odpala i nie posiada alarmu. Gdzie szukać problemu może to któryś z przekaźników? :mad:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 lis 2018, 06:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.11.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Cześć. Rozwiazales może Twój problem z awaryjnymi?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 lis 2018, 17:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: świętokrzyski
Witam rozwiązałem ten problem, tzn mechanik go rozwiążał bo po demontażu połowy samochodu poddałem sie. a był to głupi przekaźnik który kosztował grosze.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 lis 2018, 13:53 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.11.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
A pamiętasz który I gdzie on jest?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 6 lis 2018, 14:25 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2016
Posty: 1052
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
masterrst włącz awaryjne bez przekręconej stacyjki, wyciągaj przekaźniki po 1szt, aż awaryjne przestaną działać.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 lis 2018, 16:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: świętokrzyski
gdzieś pod zegarami jezeli działa to go usłyszysz, po wymianie tyka niestety troche inaczej ale da sie awaryjne naszczescie juz wyłączyc


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 lis 2018, 18:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.11.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Obawiam się że w gg gy po lifcie już nie ma przekaźnika I steruje tym wszystkim Bcm. A u mnie wygląda to tak że po myjni nie potrafię wyłączyć awaryjnych przy wyłączonym zapłonie A jak przekrece że kontrolki na desce zaswieca to wszystko jest Ok i wszystko działa awaryjne da się włączyć i wyłączyć itd. Po uruchomieniu silnika też jest ok. Szukałem za zegarami jest tam tylko moduł zegarów i nic więcej, masy poprawiłem pod maską I już nie wiem co to może być. Rozebralem nawet Bym i był suchy i nie widać żeby był upalony ale tylko zgasze auto to awaryjne od razu świecą i muszę jak gdzieś przyjadę odpinac kleme.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 lis 2018, 16:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2017
Posty: 4
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: świętokrzyski
Ja miałem podobnie tyle, ze przy wlaczanym zapłonie też niestety migały i to też było spowodowane wilgocią. Niewiem jak jest w nowszej wersji ale u mnie sa dwa przekaźniki jeden pod zegarami drugi gdzieś na tylnej belce .


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 lis 2018, 15:37 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.08.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Witam dzis mi sie stalo to samo awaryjne mrugaja caly czas bez kluczyka z kluczykiem wl/wyl zaplon auto odpalone.....mrugaja ciagle jak narazie wypialem wtyczke z tylu panelu pod radiem teraz nie mrugaja ale tez nawiew nie dziala gdzie szukac przyczyny w polifcie chyba juz nie ma przekaznikow do tego ?Moze modul komfortu ?Aha i czy jest jakas roznica miedzy gr1l 67560b a gr1l 67560??

-- Dodano: 13 listopada 2018, o 15:37 --

PS ja juz swoj problem jakos ogarnalem awaryjne juz nie mrugaja !!:)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.