Teraz jest Wt, 22 maja 2018, 10:45

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 21 kwi 2018, 13:42 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.02.2016
Posty: 159
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Kupiłem sobie ostatnio za grosze pare żaróweczek, wymieniłem w podsufitce przód/tył + drzwi i bagażnik, wszystko ładnie świeci, ale mam pytanie:
dlaczego nie zapalają się światła w podsufitce z tyłu? Przednie i tylne mam w pozycji DOOR (jest DOOR i OFF), no i po otwarciu drzwi przednie się zapalają, tyle nie. (nie ma to zw. z ledami, bo na zwykłych też tak było, zresztą do tej pory ich i tak nie używałem - zawsze były na OFF). Światełka po wciśnięciu włączników punktowych działają, nie działa podświetlanie przy otwarciu drzwi.
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 kwi 2018, 22:13 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 458
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Tak jak napisałeś „kupiłem sobie ostatnio za grosze” chyba to jest powód ;)

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 165.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6800


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 kwi 2018, 23:48 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.02.2016
Posty: 159
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Nie, to nie jest powód - napisałem, że na oryginalnych zwykłych żarówkach też tak jest. Poza tym nie rozumiem: lampki świecą jak je włączyć z guzika, ale nie świecą przy otwarciu drzwi bo są za 1zł a nie za 10zł/sztuka... nie dodaje mi się to... :wink:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 kwi 2018, 06:30 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 14.10.2017
Posty: 110
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: dolnośląski
Sprawdzałeś przełącznik DOOR/OFF z tyłu czy styka?

_________________
マツダ
Najprostsze rozwiązania są najlepsze


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 10 maja 2018, 07:23 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 11
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Wyjmij cała lampkę i możliwe, że blaszka która jest w przełączniku wypadła i na stałe wtedy jest OFF. Miałem tak w przedniej kiedyś :)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 07:24 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.01.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: małopolski
Może być tak jak wspomniał przedmówca, że blaszka - styk wypadł. Jak miałeś cały czas wyłączone to może nie być styku także z przyczyny nalotu na nieużywanych stykach. Być może to tylko kwestia przeczyszczenia. Również polecam wyjąć lampkę i sprawdzić.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 12 maja 2018, 08:07 
Świeżak
Offline
Od: 04.09.2017
Posty: 20
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: małopolski
mi ta blaszka się ewakuowała i z przodu i z tyłu więc to pewnie to


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 maja 2018, 13:00 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.02.2016
Posty: 159
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Panowie, o której blaszce piszecie? U mnie tam nic nie lata, przełącznik chodzi pewnie...
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 maja 2018, 13:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 11
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Brakuje u Ciebie blaszki :) zaznaczone na zdjęciach o które chodzi
ObrazekObrazek

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano Śr, 16 maja 2018, 13:39 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy zdjęć (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 maja 2018, 16:06 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.02.2016
Posty: 159
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Dzięki - znalazłem blaszkę w podsufitce. Temat rozwiązany :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.