Witam I o oponę spytam. Rozglądam się za oponami letnimi, rozglądam się teraz zakup w styczniu/lutym być możę trafię na promocję, nie szukam opon budżetowych. Zatem do rzeczy, czego oczekuję?? Rozmiaru: bo alusy mam 16, więc 205/55r16 Następnie: Klasa przyczepności na mokrej:A Klasa oporów toczenia A Decybele 68. Moje typy to: Nokian eline2 94W xl Dunlop sport Bluresponse 91V Skłonny bym był na Nokian ale są jak dla mnie za dobre nie potrzebuję tak dużego indeksu prędkości i (chyba) wzmocnienia. Dunlop natomiast opory toczenia ma B - ale czy to jest aż tak ważne i odczuwalne by się upierać na A?? Indeks prędkości też by mógłbyć 190 lub 210. Czemu tak wybrzydzam?? Bo na końcu chodzi o cenę, po co mam dopłacać za te parametry. A na komplecie owych opon widać różnicę ok 150 pln. Czy ktoś zna oponę która mnie zadowoli parametrami?? 205/55r16 AA 68 lub mniej decybeli indeks prędkości T (190) lub H (210). Byłem przekonany na NOKIAN ale DUNLOP cenowo mnie kusi - acz kolwiek cena nie jest kryterium najważniejszym
_________________ Nigdy więcej ropy - tylko benzyna w czystej postaci - może kiedyś fabryczny lpg. Póki co: Ropa do traktorów, Gaz do kuchenek. Dieasel - prowizoryczna oszczędność.
|