Teraz jest Śr, 18 paź 2017, 08:43

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 27 lis 2016, 12:44 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 322
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Przed liftingiem można dowolnie zamieniać (cale moduły) napędów 1CD i 6CD, trzeba pamiętać o odpowiedniej zaślepce na slot płyty.

Po liftingu nie ma już takiej możliwości i nic sobie nie pozmieniamy.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 12 lut 2017, 14:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.11.2016
Posty: 7
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: dolnośląski
Rety myślałem, że palce pourywam by wyrwać konsolę i podpiąć AUX. dopiero teraz znalazłem wpis flesi za co serdecznie dziękuję.
Dzięki filmowi instruktażowemu z Youtuba bez tak ważnego elementu jak śruba w schowku można sobie poniszczyć lub połamać wszystko.
Ech. te drobiazgi.

_________________
2.0 143KM/GG/Liftback,BOSE+ AUX/
chip 166/tył A-spec/7" TAB/Janosik/Bluetooth/OBD2+Torque


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 kwi 2017, 20:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.04.2017
Posty: 6
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Hej. Jestem nowy użytkownikiem na forum i mam jedno pytanko a może i w przyszłości bd ich więcej.

W październiku kupiłem Mazdę z 2003r. I nie mam tam radia CD jest zaślepka (nie mam również nagłośnienia BOSE), i teraz pytanie do Was czy jak kupię cały panel z radiem CD to bd mi działać po wymianie wszystko tak jak trzeba?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 4 kwi 2017, 00:23 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 322
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Temat wielokrotnie poruszany.

Niezależnie czy auto jest przed liftingiem czy po należy się trzymać wersji swojego systemu standard/bose. Tutaj nie ma opcji zmiany samego radia bez reszty elementów systemu.

Przed liftingiem
Można dowolnie zmieniać konfigurację ponieważ całość radia składa się z modułów. Moduł tunera i moduł 1CD lub 6CD.
Moduł tunera jest związany z wersją standard/bose.
Moduł 1CD lub 6CD można pobrać z innego radia niezależnie od systemu i zainstalować na swoim module tunera.
Aby uzyskać odpowiedni slot na płytę można przełożyć cały front (są zamienne) lub przekładać samą zaślepkę. Jak wymienić zaślepkę, pisałem wcześniej.

Po liftingu
Nie ma żadnej opcji zmiany w obrębie jednego radia. Radio nie ma konstrukcji modułowej i wszystko jest w jednej obudowie. Jak chcemy cokolwiek zmienić to należy zmienić całe radio.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 kwi 2017, 08:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.04.2017
Posty: 6
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Mam jeszcze jeden pomysł, ale nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie może mi pomożecie, więc jak mówiłem że od jakiegoś czasu jestem posiadaczem M6 <spoko> problem w tym że nie mam wejścia na CD :( ( BOLI BARDZO ) teraz myślę, żeby wymienić CAŁY panel radio z CD klima itp. lub kupić coś takiego http://tiny.pl/g51d9 i zamontować sobie dowolne radio... Teraz pytanie do Was co stracę a co zyskam?? dodam jeszcze, że nie mam systemu BOSE.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 11 lip 2017, 10:11 
Świeżak
Offline
Od: 18.02.2016
Posty: 19
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: wielkopolski
Mam wyświetlacz z przyciskiem "set", czy można go wymienić na wyświetlacz z przyciskiem "info"? Z góry dziękuję za informację


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 11 lip 2017, 10:21 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 322
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tak można

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 lip 2017, 18:54 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 24.05.2017
Posty: 6
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Witam wszystkich, juz od dluzszego czasu przegladam tematy na tym forum, ale jest to moj pierwszy post. Posiadam madzie 6 z 2005r. Na wyposazeniu jest radio, ale tylko z funkcja samego radia. W miejscu na plyty i kasety sa zaslepki/atrapy. Zastanawiam sie czy jest tu jakas opcja podlaczenia urzadzenia typu XCL, gdyz mam juz serdecznie dosyc ciaglego dostrajania radia gdziekolwiek sie znajduje...co do przyciskow, to sa z napisem CD i Tape, ale zero jakiejkolwiek reakcji po wcisnieciu. Teraz pytanie do Was bardziej doswiadczonych..czy jest na to jakas rada? Co musialbym zrobic zeby miec dzialajacy przycisk CD? Czy jesli daloby sie podlaczyc w jakis cudowny sposob XCL, to czy owy przycisk nagle ozyje?

Z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc ;)

-- Dodano: N, 16 lip 2017, 18:54 --

Witam ponownie, jako ze nie posiadam mocy edytowania, prosilbym admina o sklejenie tych 2 postow w calosc jako edit.

Dzisiaj pogrzebalem troche przy aucie i dowiedzialem sie, ze oprocz samej opcji radia w srodku nie ma nic innego, puste miejsce na CD czy TAPE.

Zrobilem tez kilka zdjec tylnej czesci radia:

Zdjecie od tylca:
Obrazek
Zoom
Obrazek
Model radia
Obrazek
Kable
Obrazek

Takie cos znalazlem po wyciagnieciu schowka, nie wiem do czego jest i skad w ogole wzial sie tam ten kabelek.
Nie jest do niczego podpiety, jest zwiniety i przypiety na trytytke zaraz za schowkiem. Jakies sugiestie?
Obrazek
2
Obrazek
3
Obrazek
Tak wyglada glosnik, ktory chce w przyszlosci wymienic, ale najpierw chce sie dowiedziec na co moge go wymienic
Obrazek
Mysle ze z wygluszeniem nie bedzie wiekszego problemu, gdyz widac ze jest na co kleic, w poprzednim aucie mialem jedna wielka dziure do zaklejenia :P
Obrazek

Poki co, czekam na Wasza pomoc co moge zrobic z tym radiem, czy oplaca sie je jakos upgradowac czy jest jakas mozliwa wymiana na cos lepszego z czyms wiecej niz z funkcja samego radia...pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 lip 2017, 22:54 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 322
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Na wszystkie twoje pytania jest odpowiedź na forum. Poszukaj
Można dołożyć oryginalny napęd 1CD lub 6CD dodatkowo oprócz tego można dołożyć XCL.

Ten kabelek ze zdjęcia wygląda jak jakieś pozostałości po zestawie głośnomówiącym.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 lip 2017, 20:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.05.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: dolnośląski
Cześć wszystkim. Staje przed wyzwaniem wymiany radia oryginalnego polift (przerobione z przedlift) na radio 2DIN z wyświetlaczem. Znalazłem tematy w których poruszany był ten temat, lecz to wszystko na radiach z przedlifta. Prośba do każdego kto miał styczność z tym tematem, potrzebuję jak najwięcej informacji dotyczących gdzie i jak wlutować się w płytkę, bądź kabelki od płytki i kostek radia, tak aby działały awaryjki i przyciski od klimy, cyrkulacji powietrza oraz podgrzewania szyb. Chcę wiedzieć jak to wszystko przerobić, żeby nie chować gdzieś starego radia tylko pozbyć się go i zostawić nowe 2dinowe. Oczywiście zależy mi takze na tym aby działał wyświetlacz z temperaturą, godziną i opcją pokazywania AC i cyrkulacji powietrza (opcji spalania nie mam). Pacjent: Mazda 6 2003rok jak już wspominałem Radio w aucie wymieniałem z przedlifta na polift także wtyczka od wyświetlacza wlutowana jest w wtyczke od radia. Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i jak zbiorę wszystkie niezbędne info to biorę się za robotę i postaram się zrobić jakąś szczegółową fotorelacje na przyszłość dla zielonych takich jak ja :D Mam nadzieje że uda się zdobyć cel :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.
Kliknij, aby zagłosować na zdjęcia do kalendarza!