Teraz jest Pn, 22 kwi 2024, 06:44

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 24 cze 2014, 22:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Witam serdecznie wszystkich użytkowników Mazdy 6.

Jestem tu nowy więc z góry przepraszam, jeśli źle zamieściłem post.

Od roku jestem posiadaczem Mazdy 6 z 2003r bez systemu BOSE. Jakiś czas temu zakupiłem cały używany zestaw BOSE (wszystkie głośniki, radio ze zmieniarką, wzmacniacz, suba, okablowanie, a nawet znaczki) i przymierzam się do przekładki. Dzisiaj mnie natchnęło i przełożyłem radio. Niestety tu pojawia się problem. Po podpięciu radia do starego okablowania wszystko odpaliło jednak dźwięk z głośników jest bardzo kiepsko słyszalny. Tu pojawia się moje pytanie. Co może być tego przyczyną?? Czy będzie to brak nie zamontowanego jeszcze wzmacniacza?? A może wiązka od systemu BOSE jest inna i trzeba ją przełożyć?? Będę wdzięczny za pomoc.

Jeśli ktoś już robił taką przekładkę i może mi jakoś pomóc będę bardzo wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 cze 2014, 22:33 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Jeśli podłączyłeś głośniki pod jednostkę sterującą przeznaczoną do BOSE, to pamiętaj, że nie ma w niej wzmacniacza, tylko przedwzmacniacz. Idąc dalej, napędzasz głośniki sygnałem liniowym, który powinien trafić do wzmacniacza BOSE.

Odpowiedź jest krótka: tak, powodem jest brak wzmacniacza. I lepiej nie testuj dalej, żeby nie posadzić przedwzmacniacza :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 cze 2014, 19:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Dzięki za pomoc. Jestem zupełnie lewy jeśli rozchodzi się o sprzęt audio. Przynajmniej teraz wiem, że radio jest sprawne.

Wracając do mojej przekładki, dzisiaj próbowałem zrobić coś więcej ale jak wyciągnąłem wiązkę przewodów, którą dostałem w zestawie to ręce mi opadły. Jedna wielka plątanina przewodów i kompletnie nie wiadomo co jest do czego.

Może ktoś posiada jakiś schemat kompletnej instalacji BOSE w Mazdzie 6 (GG/GY)?

Drugie pytanie chyba powtórzę, ale czy wiązka przewodów z systemu BOSE pokrywa się z tą którą mam obecnie w samochodzie?? Jeśli tak to super, ponieważ nie będę musiał rozbierać połowy samochodu, żeby tą wiązkę przekładać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 cze 2014, 19:41 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Ja mam GH, ale zgaduję, że i tak będziesz musiał rozebrać kawałek samochodu, żeby pociągnąć wiązkę pod fotel pasażera (bo tam powinien być wzmacniacz w GG/GY)?

W GH jest jeszcze taki problem, że instalacja różni się odrobinę w BOSE i bez BOSE. Brakuje wiązki od wtyczki pod deską rozdzielczą z prawej strony auta do wzmacniacza, ale z tego co słyszałem, samej wtyczki też tam nie ma (czyli brakować będzie dwóch wiązek - od radia do wtyczki pod deską i od wtyczki do wzmacniacza).

Ale bladego pojęcia nie mam jak jest w GG/GY. Wrzuć fotkę tej plątaniny, może coś się nam wspólnie nasunie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 cze 2014, 19:49 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Ok to jutro postaram się coś ładnego pstryknąć i wtedy wkleję tutaj.
Gość od którego to kupiłem chyba pół samochodu mi wysłał bo tyle tych przewodów, że naprawdę wątpię, żeby wszystko było potrzebne.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 cze 2014, 21:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Oto zdjęcie mojej wiązki. Dodatkowo zrobiłem zdjęcie wiązki, która jest podpięta do suba.

Obrazek

Obrazek

Może one coś podpowiedzą. Dla mnie to masakra :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 cze 2014, 22:18 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Cholera, szkoda, że to nie GH :( Bez schematu się nie obędzie :(

PS. ale żeby było za dużo to od razu bym nie wróżył. Oby za mało nie było...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 cze 2014, 22:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
to ja już nie wiem co robić, porwałem się chyba z motyką na słońce.

masz może jakiś pomysł co mogę dalej z tym fantem zrobić??

mój braciak ma identyczną mazdę z BOSE. chyba będę musiał najpierw rozebrać jemu auto a później dopiero swoje. przynajmniej będę widział jak to wygląda wszystko. pytanie czy tylko na to pozwoli.

a może orientujesz się choć trochę jak ta wiązka może być poprowadzona, tzn. którędy, żeby nie rozbierać całego auta??

a z tym, że jeszcze może brakować przewodów to już w ogóle gwóźdź do trumny


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 cze 2014, 22:51 
Weteran
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 6352
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Ja bym znalazł schematy elektryczne (ja mam tylko od GH, dobrze byłoby grzebać w GG/GY). Na schematach tych jest bardzo dobrze wszystko pokazane, czyli co z czym się łączy, jak wyglądają wtyczki i którędy dokładnie biegną kable. Ważne, żeby schematy obejmowały Twój rok modelowy. Od GH wyglądają mniej więcej tak:
Obrazek

Nie wpadaj w panikę, tylko przejrzyj schematy, popatrz jak biegną kable z jednostki do wzmaka, od wzmaka do zasilania, z jednostki do suba. Jak już się ogarniesz i będziesz czuł, że coś wiesz to zrób tak:
1. oznacz wtyczki (przynajmniej te większe) numerkami,
2. zidentyfikuj wtyczki na schematach (chociażby po kształcie i kolorach przewodów),
3. po kolei dojdziesz nawet do najdrobniejszej wtyczki,
4. poświęciłbym jeszcze dwa wieczory na "przedmuchanie kabli". Czyli jak już będziesz wiedział co z czym i gdzie - weź multimetr i sprawdź, czy wszystkie kable są sprawne i czy nie zostały uszkodzone przy demontażu. Myślę, że lepiej to zrobić na stole w kuchni, niż potem w samochodzie, jak się okaże, że coś nie działa i cholera wie co,
5. jak już będziesz wiedział co gdzie leci będzie trzeba trochę porozbierać auto i sprawdzić czy wszystkie wtyczki, w które masz się wpiąć są na miejscu,
6. przygotuj się, że część kabli ze starej instalacji może być do wyjęcia i zastąpienia nowymi,
7. jeśli brakuje jakiegoś kabla to najpierw go poszukaj, przemyśl czy da się dorobić, potem pruj instalację :)

Nie będzie to godzinka niestety, ale myślę, że temat jest do ogarnięcia, po kolei i pragmatycznie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 31 sie 2014, 17:51 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 101
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Dombek poradziłeś sobie już może z tą przekładka? ja też się nad czymś takim zastanawiam ale choć jestem elektronikiem/elektrykiem to bez schematów mnie to troche przeraża, tym bardziej że nie mogę sobie pozwolić na to aby auto stało 2-3 dni jak sie już wezme to musze to skonczyć odrazu w ten sam dzień :P daj znać jeśli masz schematy i jak Ci poszło :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 31 sie 2014, 20:49 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Hej, od paru dni walczyłem z uszkodzonym panelem radia (nie działający wyświetlacz). Kupiłem na allegro radio z panelem. Zepsute radio było bose, to co kupiłem jednak już nie. Przełożyłem całość i okazało się, że z radia nieBose nie ma dzwięku. Zamieniłem same radia w panelu i już działa. Tylko panel jest od radia nieBose. Same radio i głośniki już bose. Jak ktoś z Krakowa chce to mogę za przysłowiowe go browara oddać stare części, panel i radio nieBose. Może komuś brakuje jakiejś gałki etc. Jak cos to PM na forum.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 wrz 2014, 16:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Siemasz Rico

Niestety misja się nie powiodła :( Jest przy tym sporo zabawy. Ja miałem o tyle dobrze, że miałem drugą Mazde braciaka, która jest z BOSE. Najpierw rozebrałem połowę swojej, później chciał nie chciał musiałem rozebrać tą z BOSE. Wymontowałem środkowy tunel, radio, schowek, fotel pasażera, wszelkie plastiki z progu oraz z boku samochodu. Wtedy mogłem podwinąć tapicerkę i dostać się do przewodów. To było najprostsze. Zadowolony z postępu zacząłem przyglądać się wiązce przewodów. Tu zaczął się horror :). Jest zupełnie inna. Główna wiązka, która idzie do wzmacniacza jest ukryta pod schowkiem pasażera w desce a następnie idzie przy progu. W mojej Mazdzie jej nie było. Nie przeraziło mnie to bo miałem zakupioną wiązkę razem z resztą osprzętu BOSE. Jednak co się okazało została ona strasznie pokaleczona przez (deb...la) od którego zakupiłem sprzęt na allegro. Ogólnie była cała tylko miła odcięte nie które końcówki. Jednak to nie jedyny problem. Wiązka ta jest główną wiązką w samochodzie i podpięta jest zarówno do głównego komputera, stacyjki i wszelkich podzespołów ukrytych pod deską rozdzielczą. Schematów żadnych też nie miałem więc robiłem wszystko na macanego, dlatego w końcu się poddałem. Od razu powiem, że nie które wtyczki są pod deską tak pochowane, że naprawdę ciężko jest je dosięgnąć nie mając chińskich paluszków. Niestety wiązka w okolicach radia nie ma żadnej złączki, żeby można było np. odpiąć wiązkę od systemu bez BOSE a podpiąć z BOSE. Wtedy było by to banalnie proste i zajęło by to naprawdę ze 2 godzinki z rozebraniem całego samochodu. Myślałem jeszcze o tym, żeby znaleźć dawce i zakupić nową wiązkę (ale tylko pod warunkiem, że sam ją sobie zdemontuje z dawcy). Jednak się poddałem.

Jakby ktoś chciał to sprzedam mój zestaw BOSE. Jest sprawny, ponieważ przełożyłem moje radio do autka braciaka i też sobie dobrze radzi :) W zestawie jest komplet głośników, sub, wzmacniacz, no i radio z panelem (zlutowana zworka L716), aha i emblematy BOSE na kratki w drzwiach :) Dorzucę też tą wiązkę jednak zaznaczam, że jest ona niekompletna. Zainteresowanych proszę o kontakt tutaj na pewno się dogadamy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 6 wrz 2014, 19:53 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 101
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
wnioskując z tego co piszesz to faktycznie zabawa na tydzień :( narazie nie mam czasu żeby się w to bawić , ale... hmmm powiedz ile chcesz za te swoje cuda? może się jakoś dogadamy i ja powalczę za jakiś czas ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 wrz 2014, 17:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
Roboty trochę jest, ja na chwilę obecną jestem w stanie rozebrać i złożyć autko bardzo szybko. Naprawdę nie jest to trudne. Na początku trwa to dłużej. Wiadomo niczego nie chce się popsuć :) Co do mojego zestawu to oddam go za tyle za ile kupiłem, a kosztował mnie 550zł. W tym jak trzeba będzie jest już ubezpieczona wysyłka kurierem DHL. Jeśli jesteś zainteresowany daj znać, myślę że się dogadamy :) podam Ci wtedy do siebie nr na PW.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 11 wrz 2014, 19:32 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 01.08.2014
Posty: 101
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
a powiedz mi jeszcze masz to z DVD/GPS czy samo radio wzmacniacz i głośniki?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 wrz 2014, 21:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.06.2014
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: Nie mam M6
bez gps niestety


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 kwi 2015, 11:15 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 02.04.2015
Posty: 15
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Witam nosze się z zamiarem wymiany wzmacniacza w swoim aucie,może ktoś mi podpowiedzieć co muszę sprawdzić przy zakupie nowego(używanego)aby działał w mojej MAZI.

_________________
MAZIA 6


Ostatnio edytowano Pn, 11 maja 2015, 14:47 przez Sabat, łącznie edytowano 2 razy
Poprawiono wypowiedź pod względem estetycznym i stylistycznym (regulamin, pkt 4).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 25 kwi 2015, 01:25 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 661
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tragedia, jedno zdanie i 10 wyrazów do poprawki.
Kolego zacznij pisać uważniej bo to świadczy o twoim szacunku do osób od których oczekujesz pomocy. Jeśli to zbyt duże wymagania to uruchom sobie w przeglądarce moduł sprawdzania poprawności pisowni.
To że jakoś można zrozumieć to co piszesz nie zwalnia Ciebie od staranności w pisaniu.

A co do wzmacniacza, to zdemontuj go a na nim jest naklejka z numerem części. Może będziesz miał szczęście i trafisz na dokładnie o takim samym oznaczeniu. Jeśli nie, to warto zakupić wzmacniacz odpowiedni do twojego auta, chodzi mi o to czy auto jest z przed liftingu czy po. Nie jestem pewien czy te wzmacniacze były konstrukcyjnie takie same, wizualnie są identyczne.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 lip 2015, 20:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.07.2015
Posty: 6
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Witam,

Niedawno stałem się nabywca M6 (wersja I) wyposażonej w zwykłe radio bez CD. Zapragnąłem mieć CD, i na allegro kupiłem panel ze zmieniarką który podobno nie był Bose. Podłączyłem to wszystko i po włączeniu zapłonu ukazał mi się na wyświetlaczu napis Bose. Na szczęście wszystko działa.

Tu pierwsze pytanie, rozumiem że tak może to być podłączone i na nic to nie wpłynie ?

Druga rzecz, to rzuciło mi się w oczy że to Bose gra gorzej od oryginalnego, ciszej i muszę prawie na max słuchać, a tu już pojawiają się trzaski....
I kolejne pytanie: co z tym zrobić ? czy to zmusza mnie do wymiany wszystkiego na Bose (dokupienie wzmacniacza, głośników), czy może wystarczy tylko wzmacniacz a może coś innego ?
Kolejne pytanie związane z powyższym pytanie, warto pakować się w to Bose ? czy jakość jest aż tak dobra ?

Ostatnie pytanie: subwoofer Bose jest umieszczony w kole ? co jeśli mam LPG w kole ? muszę go w ogóle zakładać ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 lip 2015, 22:35 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3306
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Na początek to przydałoby się użyć wyszukiwarki bądź "na piechotę" poszukać ...

Poczytaj ten wątek, a na kilka pytań sam sobie odpowiesz: viewtopic.php?p=84422#p84422

klepnięte z es trzy...

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 lip 2015, 06:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.07.2015
Posty: 6
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Czyli z tego co czytałem trochę kicha.. Do wymiany cała wiązka elektryczna w samochodzie. Serioooo ? Nie da się jakoś tego obejść ?
Wiecie o ile nie przeraża mnie wymiana głośników, wzmacniacza, radia, tak cała wiązka elektryczna...
Czyli jednym słowem albo skazany jestem na stare radio i brak CD , albo to co cicho gra... ?
I jeszcze jedno: czy zmieniarkę z tego radia Bose da sie podłączyć do mojego oryginalnego bez kombinowania (widziałem u gory mojego radia jakieś złącze) ?


Ostatnio edytowano N, 19 lip 2015, 06:25 przez Sabat, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 lip 2015, 22:25 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 661
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Moduły CD możesz przekładać niezależnie czy radio jest bose czy nie.
Bose gra ciszej bo do całości systemu potrzebny jest dodatkowy zewnętrzny wzmacniacz, wtedy gra lepiej niż zwykłe.

Wiązkę trzeba dołożyć na odcinku od stóp pasażera do wzmacniacza czyli pod fotel pasażera. W zwykłym systemie nie ma tego odcinka, a istniejąca instalacja jest zakończona kostką konfiguracyjną bose/nonbose w okolicy stóp pasażera, za nakładką progu.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 12 gru 2020, 11:57 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 03.07.2014
Posty: 7
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Hej, szukam informacji na necie odnośnie podpięcia środkowego głośnika w Maździe 6 GH. Mam Mazde z roku 2008 (przedlift) bez systemu Bose. Kupiłem sobie androida na aliexpress
(podobno obsługuje zarówno auta z Bose jak i bez Bose), dodatkowo kratkę nawiewu środkową z głośnikiem z polifta. Czekam na przesyłkę, także jestem jeszcze przed montażem, ale zastanawiam się, czy będę mógł podpiąć ten centralny głośnik znajdujący się w kratce bez przeróbek, czy brakuje jakiś wiązek w Mazdach bez Bose. Napisałem do Ciebie, bo widziałem, że udzielałeś się na forum w tematach z audio, także dzięki z góry za jakiekolwiek info,

pozdrawiam


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 12 gru 2020, 21:09 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 661
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Chyba nie ten dział. To jest dział dla GG/GY

W GH w systemie bose głośnik centralny jest podpięty bezpośrednio do wzmacniacza bose. Wzmacniacz sam sobie wytwarza sygnał na ten głośnik. We wzmacniaczu jest przewidziany osobny kanał z końcówką mocy dla głośnika centralnego. Także nie ma opcji aby bez porządnej rzeźby podłączyć taki głośnik w standardowym systemie.
Aby to było wykonane właściwie należy zbudować układ elektroniczny tworzący sygnał będący wspólną częścią L i P a odrzucający różnice pomiędzy tymi kanałami. Następnie dać końcówkę mocy napędzającą głośnik. Moim zdaniem efekt końcowy niewspółmierny do nakładów.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 7 lut 2022, 10:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 02.02.2022
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Pytanko do społeczności, czy ktoś wymienial orginalne głośniki na BOSE, tu też panel itd., gdzie da się schować subwoofer w bagażniku jeśli jest tam butla gazowa? A także jaki końcowy koszt by był przy wymianie osprzętu?


Ostatnio edytowano Pn, 7 lut 2022, 10:18 przez Burman, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 kwi 2024, 21:14 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.04.2024
Posty: 2
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Ostrzeżenia: 1
Witam Panowie. Zakupiłem ostatnio zestaw bose do mojej Mazdy bez suba. 4x głośniki i wzmacniacz. Moje pytanie jest takie czy po przełożeniu głośników i dołożeniu wzmacniacza wystarczy po przepinać kostki w głośnikach i dołożyć wiązkę kabli od wzmacniacza do nich? Bo zgaduję, że do jakiegoś źródła zasilania musi być podpięty jeszcze wzmacniacz to rodzi drugie pytanie gdzie? Jestem elektrykiem więc żadne makarony mi nie straszne, ale może ktoś mógłby udzielić kilku informacji co by zaoszczędzić czas na dzwonieniu wszystkiego + poszukuję schematu podłączenia nagłośnia w GY.
Pozdrawiam

-- Dodano: 1 kwietnia 2024, o 21:14 --

Dlatego właśnie nie dowierzam takich miejsc jak to <brawo>


Ostatnio edytowano Pn, 1 kwi 2024, 19:50 przez basyl, łącznie edytowano 1 raz
Nie dodajemy tych samych pytań do różnych działów. REGULAMIN pkt. 5,3


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.