Teraz jest Pn, 23 maja 2022, 06:14

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 3 lut 2019, 21:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 6
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: małopolski
Witam serdecznie. Robiłem jakiś czas temu przekładkę radia i wyświetlacza z przedlifta US na polift EU. Wszystko działało. Dzisiaj skusiło mnie żeby zrobić dokładne zabezpieczenie łączonych wcześniej kabli. Chyba zrobiłem zwarcie. Potrzebuje pomocy. Radio i wyświetlacz nie działają. Panel radia podświetla się po włączeniu świateł, panel klimy działa. Balem się ze radio poszło ale podłączyłem stare i sytuacja analogiczna. Radio nie reaguje na przycisk włączania, zero dźwięku i jakiejkolwiek reakcji. Od czego zacząć, bezpieczniki, jesli tak to które? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam forumowiczów.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lut 2019, 16:24 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 630
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tak to jest jak się robi druciarstwo. Ciesz się że auto się nie zapaliło.

Sprawdź bezpiecznik od radia (koło stóp kierowcy). Bezpiecznik opisany bodajże jako "room".

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 17:07 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 06.06.2017
Posty: 25
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: mazowiecki
Witam, dziś zrobiłem zwarcie przy radiu dwa piny że stałym napięciem, poczym przestało działać radio, wyświetlacz, centralny zamek i zegary po przekreceniu kluczyka wariują a po wyjęciu kluczyka obrotomież staje na 1000obr. Może ktoś miał coś podobnego i wie w czym jest problem. Wszystkie bezpieczniki są dobre pod maską i w kabinie. Silnik pracuje normalnie odpala i jeździ bez problemu.

_________________
Sprawdź mój kanał na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=9FeSMuxVFQs


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 kwi 2019, 18:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.04.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
LPG: Tak
Region: lubelski
witam.mam podobna sytuacje jak Gretsh26 -po montazu przestalo mi calkowicie dzialac radio i wyswietlacz w mojej mazdzie 6 GY. wyswietlacz pozostaje czarny i nie dziala wiekszosc przyciskow z calego palelu-jedyne jakie reaguja to nadmuch na przednia szybe,regulacja sily nawiewu i automatyczna klimatyzacja-nic ponadto.bezpieczniki patrzylem-wygladaja na ok.co sie moglo zdarzyc?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 kwi 2019, 19:42 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 630
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Poprzez nieumiejętny i siłowy demontaż, radio zostało uszkodzone. A co konkretnie zostało uszkodzone da się ustalić dopiero po rozebraniu i oględzinach.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 maja 2019, 15:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.04.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
LPG: Tak
Region: lubelski
witam.problem rozwiazany-przeoczylem przepalony bezpiecznik 5A w kabinie i przetarta izolacje na 1 z przewodow.wszystko wrocilo do normy.pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lut 2021, 20:53 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 843
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Ktory bezpiecznik dokladnie?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 22 mar 2021, 09:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.08.2017
Posty: 3
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: dolnośląski
Nowy79 napisał(a) napisał(a):
witam.problem rozwiazany-przeoczylem przepalony bezpiecznik 5A w kabinie i przetarta izolacje na 1 z przewodow.wszystko wrocilo do normy.pozdrawiam.

Miałem te samy objawy i pomogło dokładnie to samo! Dzięki za pomoc.
Okazał się to być bezpiecznik 5A "mirror" w kabinie kierowcy.
Kto by pomyślał że bezpiecznik od lusterek tak wpływa na panel sterowania. :idea:

_________________
Mazda is Love, Mazda is Life :bartek:
2.0 GG 141 KM 2004r.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 kwi 2022, 06:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2022
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: zachodniopomorski
Ja mam taki problem
Po włączeniu radia pojawiają się kreski na ekranie co to może być? Dodam pionowe


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 kwi 2022, 08:52 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 630
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Zrób zdjęcie.
Dźwięk jest ?

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 kwi 2022, 00:06 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2022
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: zachodniopomorski
Nie ma dźwięku ino działa wysuwanie sie plyt

-- Dodano: 29 kwietnia 2022, o 00:06 --

[https://iv.pl/images/c1f118cd0244d4369cd30c79d30cdf9a.jpg]


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 kwi 2022, 00:50 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 630
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Aaa to chińska stacja medialna. Jak dla mnie jednorazówka. Wszystko może być. Od usterki elektroniki po uszkodzony soft. Na pewno uszkodzenie jest wewnątrz stacji. Nie jest to kwestia jakiś bezpieczników.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 29 kwi 2022, 01:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2022
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: zachodniopomorski
Zastanawiam sie żeby kupić jakas uzywke bez panela dotykowego bd działać?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.