Teraz jest Cz, 27 sty 2022, 22:06

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 13 mar 2021, 11:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.03.2021
Posty: 3
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: mazowiecki
Witam zbieram się do kupna stacji multimedialnej u naszych ryżowych przyjaciół. Mam na oku dwa modele

https://pl.aliexpress.com/item/32948494831.html

oraz

https://pl.aliexpress.com/item/1005001389350148.html

Z tego co zauwazyłem schowek na srodku kokpitu chyba w przedlifcie jest taki sam jak w polifcie? Czyli powinno pasować? Mam racje?

I teraz moje pytanie jak to wszystko spiąć w kupe. Rozumiem ze rozkrecic fabryczne radio, zrobić zworke L716 i co dalej? z tego co czytałem przedlift nie obsluguje kabelka AUX.

Czy raczej dostanę z radiem gotową instalacje typu plug&play i powinno wszystko smigać jak nalezy.

Czy będe potrzebował emulatora zmieniarki tylko po to zeby wyprowadzić aux do stacji multimedialnej? Jeśli tak to gdzie znajde jakiś niedrogi najprostszy(bez usb bluetootha itp) jak wiadomo będzie sobie wpięty tylko po to zeby stacja miała dzwiek.

Jak wyglada sprawa programowania przycisków na kierowicy? Czy potrzebuje jakiegoś dodatkowego adaptera CAN badź connects2


Licze na pomoc i pozdrawiam <%>


Ostatnio edytowano So, 13 mar 2021, 17:01 przez Burman, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 maja 2021, 19:50 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 25
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Popraw proszę link do sklepu amazon, nie wiadomo nawet jakie radio kupiłeś.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 maja 2021, 20:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.05.2021
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
Region: zagranica
Cześć.Troche czasu mineło ale kupilem te radio https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08 ... UTF8&psc=1
I tez mam ten problem ze nie widze czy mam odpalona kilme czy nie albo grzanie tylniej szyby mam manualna klimatyzacje ale przydalo by sie wiedziec czy klima dziala czy nie
a i tak na marginesie nie wiem jak sie bawic w tym calym CANBUS wiec prosil bym krok po kroku
Mazda 6 2004 Sakata 1.8


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 22 maja 2021, 22:52 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 575
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Jak klikasz przycisk AC to nie zapala się lampka przy nim?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 sie 2021, 17:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.08.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Witam. Też mam pytanie. Jak podłączyć tą mniejszą kostkę od oryginalnego radia? W mojej chińskiej stacji mam połączenie z kierownicą, ale żadnych innych opcji nie mogę włączyć. Jakby komputer nie był zsynchronizowany z radiem. Pewnie powód to niepodłączona kostka? Podsyłam 2 zdiecia - jedno z starym radiem, a drugie z nowy i okablowaniem. Zaznaczę wejście na kostkę którą chcę podłączyć. Pozdrawiam


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 sie 2021, 17:12 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 25
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
26 sierpnia 2021, o 18:07 Ratmaster0 napisał(a):
Witam. Też mam pytanie. Jak podłączyć tą mniejszą kostkę od oryginalnego radia? W mojej chińskiej stacji mam połączenie z kierownicą, ale żadnych innych opcji nie mogę włączyć. Jakby komputer nie był zsynchronizowany z radiem. Pewnie powód to niepodłączona kostka? Podsyłam 2 zdiecia - jedno z starym radiem, a drugie z nowy i okablowaniem. Zaznaczę wejście na kostkę którą chcę podłączyć. Pozdrawiam

Nie podłączysz. W mazdach przedlift górny wyświetlacz podłączony jest do fabrycznego radia i to radio przesyła informacje do wyświetlacza.
Ponieważ montujesz radio z androidem, wyświetlacza nie da się podłączyć.
Jedynym rozwiązaniem jest zakup wyświetlacza od polift i polutowanie przewodów z wyświetlacza do wiązki samochodu (dokładnie tak, jakbyś chciał zamontować wyświetlacz i radio z polifta. A jak to zrobić, znajdziesz wiele tutoriali na necie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 sie 2021, 18:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.08.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Dziękuję za szybką odpowiedź. Szkoda, że nic z tym nie zrobię. Nie interesuje mnie ustawianie ac lub wentylatorów na stacji multimedialnej. Bardziej chodzi mi o widok spalania paliwa który był wcześniej na tym małym monitorku. Teraz funkcja przełączania z kierownicy nie działa :(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 sie 2021, 07:42 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 25
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Tych ustawień nawet po wymianie wyświetlacza na polift nie udało mi się uzyskać do pokazania.


Ostatnio edytowano Pt, 27 sie 2021, 07:42 przez Burman, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 sie 2021, 09:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.08.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
[Czyli Twoim zadaniem nie opłaca się jechać do car-audio lub elektryka bo i tak nic nie zrobią? Nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto.


Ostatnio edytowano So, 28 sie 2021, 06:09 przez Burman, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 28 sie 2021, 06:11 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 25
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Powiem ci tak.
Aktualnie Mazdy GY już nie posiadam, ponieważ zakupiłem GH.
W przypadku mojej GY wymieniałem wyświetlacz na polift i lutowałem kable, ponieważ chciałem mieć widoczne na wyświetlaczu godzinę oraz informację o klimatyzacji. Na etapie montowania radia, nie znalazłem informacji by średnie spalanie, średnią prędkość dało się wyświetlić na wyświetlaczu posiadając radio android.

W przypadku GH problem jest podobny. Wymieniając radio na android, straciłem możliwość wyświetlania informacji z komputera na wyświetlaczu. Tutaj także zmieniłem wyświetlacz na polift by móc chociaż zmienić godzinę na wyświetlaczu (na przedlift godzine ustawiało się na przyciskach oryginalnego radia, na polift są przyciski na wyświetlaczu).
Dla GH informacje z komputera na wyświetlaczu są pokazywane, tylko w przypadku zakupu radia od Sinosmart Polska (znajdziesz grupe na Facebook). Ale ponieważ cena za radio była zaporowa, zakupiłem chinczyka z chin za połowę ceny, reygnując z informacji z komputera (ponieważ na nich mi tak bardzo nie zależy).

Nie wiem czy kwestia działania wyświetlacza i informacji z komputera jest związana z istawieniami radia, czy z wtyczką canbus podłączoną do radia. Zapewne z jednym i z drugim.

Dlatego wydaje mi się że spece od car-audio bądź elektrycy mogą nie ogarnąć tych kwestii. Ale to jest tylko moje zdanie


Ostatnio edytowano So, 28 sie 2021, 06:11 przez Burman, łącznie edytowano 2 razy
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 28 sie 2021, 06:13 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 575
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
yako Bardzo dziwna rzecz bo u mnie po zakupie przedlifta też była stacja multimedialna z Chin i wyświetlacz oryginał od przedlifta i wszystko pokazywało. W wiązce nic nie było zmieniane bo były przejściówki na kostkach założone i tam wszystko było gotowe.

Widziałem też u kogoś z gy ze stacją multimedialna jak normalnie miał wszystkie funkcje z komputera.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 10 sty 2022, 14:06 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.01.2022
Posty: 1
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: śląski
So, 4 sty 2020, 19:15 zysiu1982 napisał(a):
Nareszcie już działa te chińskie radyjko z moim systemem bose (jest już głos ) . Musiałem tylko przeciąć różowy kabelek sygnałowy i podpiąć pod niego niebieski z napisem ant. Jedyne co narazie zauważyłem to jak ktoś dzwoni i odbieram to wyłancza sie muzyka ktoś mnie słyszy ale ja nie słyszę .

Możesz mi napisać albo ktokolwiek w którym pinie na oryginalnej kostce jest ten kabelek do którego podpiąłeś „Ant”?

-- Dodano: 10 stycznia 2022, o 14:06 --

Nie wyświetla mi się przycisk edytuj więc przepraszam za drugi post. Udało mi się to podłączyć, wszystko pięknie ładnie gra. Powiem szczerze, że zmiana radia opłacała się, zestaw fabrycznego radia brzmi o niebo lepiej niż na fabrycznym radiu, co trochę mnie zaskoczyło, jedynie mam problem z napisem hello na wyświetlaczu nad radiem, chciałbym abo jednak pokazywała się tam stacja radiowa a niestety nie umiem dopasować ustawienia canbus i chyba się z tym pogodzę, klimatyzację i komputer pokładowy pokazuje normalnie, więc jestem zadowolony.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.