Teraz jest Pt, 22 paź 2021, 10:17

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 5 mar 2018, 18:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.02.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
Jakoś nie moge wstawić zdjeć bo max rozmiar to 256kb a moje zdjęcia najmniejsze jak się dało ma 1,1 mb


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 05:25 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.11.2017
Posty: 199
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Zmiejsz zdjecie programem


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 13:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.02.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
A więc kilka zdjeć pokazuje ze nie mam kostki do wzmaka w osłonie przy pasażerze.
Kolejne pokazuje jaki wzmak mam
I zdjęcia suba którego kostka nie pasuje do mojej która jest w bagażniku. Tak wiem że to z sedana ale sądzę że kostki powinny być takie same.
No i ponieważ nie mam kostki w osłonie nie mam pojęcia jak to połączyć dlatego poszukuj rady jak połączyć wzmaka bez kostki jak suba i czy głośniki zwykłe już będą działać normalnie czy też trzeba jakoś osobno podłączyć.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 mar 2018, 14:21 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 624
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
7 marca 2018, o 13:50 Radziux napisał(a):
Tak wiem że to z sedana ale sądzę że kostki powinny być takie same.


Tutaj jesteś w błędzie.

7 marca 2018, o 13:50 Radziux napisał(a):
i czy głośniki zwykłe już będą działać normalnie czy też trzeba jakoś osobno podłączyć.


Nie rozumiem. Chyba oczywiste że głośniki należy odpiąć od radia i podpiąć do wzmacniacza.

Ostatnie zdjęcie przedstawia miejsce gdzie powinna być ta kostka konfiguracyjna, zaskoczony jestem że jej tam nie ma. Zakładam że za wykładziną sprawdzałeś, może ktoś tam to upchnął, chociaż te egzemplarze które miałem okazję oglądać miały na wierzchu. Poszukałbym jeszcze w ten sposób że prześledziłbym bieg instalacji od głównej kostki radia.

Jeśli nie znajdziesz to nie widzę innej opcji jak cięcie instalacji, przedłużanie przewodów pomiędzy radiem a wzmacniaczem, pociągnięcie linii zasilania do wzmacniacza.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 mar 2018, 00:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.02.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
Ahaa czyli gościu co mi to sprzedał wprowadził mnie w błąd bo mówił że będzie takie same połączenie ... kwestia wyboru czy do koła czy na półkę ... wrrr

Sądziłem że głośniki są podpięte już pod instalacje ale skoro mówisz że trzeba to jakoś przepiąć to jak? kable od głosników gdzieś się spotykają i się je wpina czy jak? bo wzmak ma przecież jedno miejsce na kostkę i ti pod tą grubą wiązkę :)

Tak szukałem i zamierzam prześledzić całą instalacje ale to w weekend bo teraz nie miałem kiedy :) Może gdzieś to znajdę w co wątpię a jak już miałbym ciąć to czy ktoś wie jak to połączyć? bo nie mam żadnego schematu tej dużej wtyczki który kabel gdzie wpiąć :/ ani doświadczenia żeby wiedzieć co za co jest odpowiedzialne.

Aczkolwiek dziwne jest to że jest kabel od suba a nie ma od wzmaka .. :/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 mar 2018, 00:45 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 624
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
8 marca 2018, o 00:17 Radziux napisał(a):
Sądziłem że głośniki są podpięte już pod instalacje


No są podpięte ale bezpośrednio pod radio a chcesz dołożyć wzmacniacz.
Wybacz ale skoro tego nie rozumiesz to obawiam się, że polegniesz na przeróbkach instalacji. Do tego trzeba zrozumienia podstaw działania systemu z zewnętrznym wzmacniaczem.
To że wzmacniacz ma tylko jedną kostkę nie ma przecież znaczenia, część pinów to wejścia a inne to wyjścia.
Rozpiska kostek radia i wzmacniacza w necie.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 mar 2018, 16:23 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.02.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
Jestem zielony w instalacji car audio ale to nie znaczy że polegnę jak ktoś wytłumaczyłby co do czego albo pokazał jak on ma zrobionę na pewno bym to zrobił, więc proszę bez pogardliwych komentarzy.
A skoro głosniki są już w instalacji to sądziłem że poprzez tą kostkę i wzmaka zmienia się sygnał a nie trzeba nic z głośnikami robić ale jak widać myliłem się także jak wiesz jak to zrobić to proszę wytłumacz.
A schematy szukałem to znalazłem tylko pełno schematów kostek od radia i wyświetlaczy i od auxa ...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 mar 2018, 19:54 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 624
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Źle mnie zrozumiałeś, nie pisałem tego z pogardą a raczej troską abyś nie rozgrzebał i uszkodził sobie instalacji, z którą nie dojdziesz później do ładu a pamiętaj, że z problemem zostaniesz sam.

Proszę oto link do rozpiski gniazda radia oraz wzmacniacza
http://electricalwiringdiagrams.us/diagram/24800-24801

Nie oczekuj też, że ktoś będzie prowadził Ciebie za rękę od A-Z i tłumaczył który kabelek masz gdzieś podłączyć bo za dużo tego jest. Nie należy też zbytnio się sugerować kolorami podanymi na rozpisce bo mogą się różnić od stanu faktycznego zastanego w aucie. Ważna jest funkcja konkretnego pinu a nie kolor kabelka. Należy połączyć odpowiednie piny z kostki radia w wersji bose wraz z pinami kostki wzmacniacza.
Zasilanie wzmacniacza należy poprowadzić na własną rękę i pamiętać aby było to porządnie wykonane aby auta nie puścić z dymem, pamiętać o bezpieczniku.
Będziesz miał konkretne pytania to z pewnością będą osoby które udzielą odpowiedzi.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 mar 2018, 00:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 01.02.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
Przepraszam może racja źle zrozumiałem ale właśnie to co napisałeś i ten schemat był mi potrzebny, postaram się to zrobić w wolnym czasie a jak będzie działać nie omieszkam się pochwalić a w razie pytać będę pytać o konkrety.
Dziękuję


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 maja 2018, 09:47 
Świeżak
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 16
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Mam do Was pytanie odnośnie wymiany navi na tablet. Widziałem, że wstawiacie tablety Samsunga, co wtedy z przyciskami fizycznymi? Jak wracacie do poprzedniej strony, albo jak go wlaczacie w razie rozładowania?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 16 paź 2018, 19:53 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 02.02.2016
Posty: 66
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Matys199

Co to za model navi jest?

-- Dodano: 16 października 2018, o 18:53 --

Matys199

Co to za model navi jest?

_________________
Stilgardozaurus


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 gru 2018, 10:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.12.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: lubuski
Witam czy mógłby ktoś przesłać schemat jak podłączyć wyświetlacz z mazdy 6 do radia po lift i czy muszę kupić drugi wyświetlacz? Wymieniam radio na po lift bo oryginalne nie łączy choinki na wyświetlaczu i nie działają wszystkie funkcje . o pomoc z góry dziękuję

-- Dodano: Pt, 21 gru 2018, 10:31 --

I jeszcze jedno pytanie kupilem panel z radiem 6cd igra cicho i charczy czy cos jeszcze powinienem zrobic np. Zamienic jakies kabelki?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 5 sie 2020, 08:14 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Witam może temat trochę już wygasł ale potrzebował bym pomocy a jestem nowy tutaj a nie mogę dodać postu ostatnio wymieniałem swoje radio przed liftowe na poliftowe i wszystko poszło gładko tylko problem mam z wyświetlaczem i tak ja wiem że wyświetlacz musi być też z polifta ale czy by był to przed lift czy po lift no kompletnie nie wiem gdzie ja mam to wpiąć albo do której wiązki się podpiąć jeśli miałbym to przerabiać wyświetlacz z przed lifta był wpinany do radia a tutaj nie mam bladego pojęcia gdzie to

-- Dodano: 5 sierpnia 2020, o 08:14 --

Witam może temat trochę już wygasł ale potrzebował bym pomocy a jestem nowy tutaj a nie mogę dodać postu ostatnio wymieniałem swoje radio przed liftowe na poliftowe i wszystko poszło gładko tylko problem mam z wyświetlaczem i tak ja wiem że wyświetlacz musi być też z polifta ale czy by był to przed lift czy po lift no kompletnie nie wiem gdzie ja mam to wpiąć albo do której wiązki się podpiąć jeśli miałbym to przerabiać wyświetlacz z przed lifta był wpinany do radia a tutaj nie mam bladego pojęcia gdzie to


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 24 lip 2021, 17:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.07.2021
Posty: 2
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
Witam na wstępie chciałem się przywitać ze wszystkimi.
Mam problem kupilem synowi mazda 6 z 2003r i postanowiłem wymienic mu radio na polif żeby podłączyć bluetooth kupilem panel oraz owy bluetooth do oryginalnego złącz wszystko jest spoko tylko nie mogę podłączyć wyświetlacza nie mam pojęcia gdzie się ta kostka wpiąć w okablowanie proszę was o wsparcie i jakas instrukcje gdzie i jak się wpiąć krok po kroku kabelek po kabelku z góry dziękuję


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 wrz 2021, 21:59 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.06.2014
Posty: 9
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: podkarpacki
Jak zmieniasz radio z przedlifta na polift musisz mieć też wyświetlacz z polifta. Kabelki w kostce podłączasz wg znanego i ogólnie dostępnego schematu


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Ostatnio edytowano Pn, 20 wrz 2021, 07:33 przez Burman, łącznie edytowano 2 razy
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 wrz 2021, 22:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.07.2021
Posty: 2
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
Dzieki wielkie za zainteresowanie I pomoc ale juz udalo mi sie znalezc schemat i robota zrobiona


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.