Teraz jest So, 24 paź 2020, 06:34

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 11 lis 2019, 16:47 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 222
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
hej podeslij mi na priv foto wyswietlacza twojego od tylu i dokladne wymiary. Moze cos zaradzimy. Rownież dobrze sfotografuj tasmy wyswietlacza. Po czym twierdzisz ze to ekran a nie np. plyta glowna?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 gru 2019, 01:19 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 42
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: zachodniopomorski
Może ktoś będzie miał lepszy pomysł niż ja jak to ogarnąć.
Więc tak, jakiś czas temu udało mi się dostać ten tablet (jakaś chińska kopia innego): Ownice K6 4G/64GB
Po podłączeniu na test sterowanie kierownicą działało, na wyświetlaczu pokazywało "navi", A/C na wyświetlaczu i tablecie poprawnie wyświetlało - tylko brakowało dźwięku. Odłączyłem, napisałem do chińczyka, ogólnie tablet nie był dostosowany pod Bose, dosłali mi po jakimś czasie małą płytkę co by śmigało z amp bose, trochę lutowania i niby powinno działać...

Problem w tym, że po ponownym podłączeniu wywaliło ustawienia Can-bus, dali mi kody do konfiguracji, podłączyłem do wifi co by internet był, ustawiłem konfigurację zgodnie z ichnią i... Sterowanie kierownicą nie działa, na wyświetlaczu głucho, A/C działa ale nic nie wyświetla na ten temat tablet/wyświetlacz.
Dźwięk? Dalej nie ma. Po zdjęciu termokurczliwej wyszło, że jeden kondensator odpadł z płytki którą mi dosłali, zakupiłem taki sam, zalutowałem i dalej nie działa.
Oryginalne radio? Działa, nie ma z tym problemu.

Teraz pytanie, czy zostałem z tabletem z którym nic nie zrobię czy da się to jakoś przywrócić do życia? Może inne ustawienia? Co do wyjścia audio, pewnie najszybciej byłoby amplifier zmienić na inny, w ostateczności jest to jakiś pomysł.

Jestem otwarty na sugestie, inne kable, rootowanie, inny can-bus... Skoro działało wcześniej, a wywaliło ustawienia, to coś albo padło albo nie jest ustawione.

Poniżej wrzucam fotki z konfiguracji tabletu, gdyby coś jeszcze było potrzebne, mogę dorobić zdjęcia i wrzucić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

_________________
2006 2.3 Mazda 6 Hatchback
2005 2.3 Mazda 6 MPS
Moje dwie piękne Japonki :D --1-- --2--


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 11 gru 2019, 05:34 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 472
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
shidobu Kondensator wlutowany dobrą stroną ? Na pewno możesz odzyskać trochę kasy od Chińczyków za "uszkodzony" sprzęt. Zawsze to mniejsza strata, a później oddać do kogoś kto się zajmuje elektroniką typu nagłośnienia, tablety, telefony powinien poradzić sobie by to naprawić.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 gru 2019, 09:33 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 42
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: zachodniopomorski
Elektronikiem nie jestem, ale i kondensator (pasek, krótsza nóżka) i płytka mają oznaczenie (zakreskowane pole) gdzie jest minus, więc to jest prawidłowo zrobione. Jeszcze mogę porobić testy czy dźwięk idzie z tabletu i ustalić na którym etapie jest problem, bo nikt nie powiedział, że ta ich płytka działa jak należy.

Co do kasy, czasu już niemało upłynęło, więc nawet nie mam jak zrobić dispute na ali i zakładam, że z tego odzyskiwania nic nie będzie. Jedyny plus to taki, że zapłaciłem 400zł mniej bo promocja była, więc w najgorszym wypadku wyjdę trochę gorzej niż na zero.

To muszę teraz tylko znaleźć kogoś, kto by się podjął naprawy tego tabletu.

_________________
2006 2.3 Mazda 6 Hatchback
2005 2.3 Mazda 6 MPS
Moje dwie piękne Japonki :D --1-- --2--


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 lip 2020, 21:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.07.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Witam jestem nowy i mam taki problem nabyłem mazde 6 kombi 2004r. 2,0benzyna i jest bez nawigacji czy da się podłączyć nawigacje jakoś do wiązki? Dziękuję


Ostatnio edytowano Pt, 10 lip 2020, 21:47 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem. Pilnuj się działów odpowiednich dla swojej generacji Mazdy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 sie 2020, 09:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2020
Posty: 2
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: łódzki
WITAM,jestem nowy moj problem polega na tym ze kupilem na allegro radyjko 2din do madz 6 gy 2006 i nie mam zielonego pojecia jak podlaczyc key1-key2 aby dzialalo sterowanie z kierownicy to radyjko to oczywiscie chinczyk czy moge liczyc na pomoc


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 30 sie 2020, 21:41 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 472
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
jacek1963 Najlepiej podaj model radia i opisz jakie kable z niego wychodzą.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 sie 2020, 00:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2020
Posty: 2
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: łódzki
jest to mazda 6 gy 2006 kombi a radio 2 din 8227L kable to czarny,czerwony,niebieski,zolty, pomaranczowy no i reszta to glosniki rozowego kabla nie mam

-- Dodano: 31 sierpnia 2020, o 00:21 --

i oczywiscie key1 pomaranczowy,key2brazowy,i back rozowy


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 paź 2020, 17:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 16.10.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyDream
Region: kujawsko-pomorski
Witam mam zupełnie inny problem w moim radiu działa wszystko tylko nie mam dźwięku, wtyczki nie pasują do siebie. Możecie mi jakoś pomóc moge polutować to w jakiś sposób


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 17 paź 2020, 09:56 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 42
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: zachodniopomorski
@dejavu13
Nie wygląda na Bose, więc chyba nie będzie problemu, bo wiem, że Bose nie lubi innych radii.

Jeśli chodzi o to co jest gdzie, to tutaj masz rozpiskę:
http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio- ... nector.htm

Trochę niżej jest taka spora tabelka, na której jest m.in. Miata (MX-5) 2003, RX-8 jak i M6 Bose/Non-Bose.

_________________
2006 2.3 Mazda 6 Hatchback
2005 2.3 Mazda 6 MPS
Moje dwie piękne Japonki :D --1-- --2--


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.