Teraz jest N, 9 sie 2020, 17:55

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 15:13 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 36
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: zachodniopomorski
Zaraz... nie ma? Ale przecież na wyświetlaczu pokazuje temperaturę po prawej jaka jest ustawiona dla klimatyzacji, a po kliknięciu przycisku po prawej "AMB" - Ambient - pokazuje temperaturę zewnętrzną. Albo temp. ustawiona dla klimy, albo temp. zewnętrzna, nigdy oba. Raczej chyba kwestia, czy czujniki gadają ze sobą i wszystko działa jak należy.
Chyba, że są jakieś inne wyświetlacze do poliftu, bo u mnie jak najbardziej to działa.

_________________
2006 2.3 Mazda 6 Hatchback
2005 2.3 Mazda 6 MPS
Moje dwie piękne Japonki :D --1-- --2--


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 15:42 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.03.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Tak w polifcie na 100% pokazuje i to i to bo tak miałem od kąd podłączone zostało te radio na androidzie to nie działa przycisk AMB


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 16:09 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 17
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
U mnie podobnie, i nie znalazłem informacji co byłoby za to odpowiedzialne.
Dlatego uznałem że temperatury zewnętrznej nie będę miał.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 16:43 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 36
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: zachodniopomorski
Z tego co sam zauważyłem, grzebiąc w tym co mam i przeglądając schematy:
Informacje do górnego wyświetlacza idą przez radio (tutaj w między drodze jest w sumie can-bus jeszcze), więc problem leży albo w ustawieniach tabletu (może być pod "car settings" w ustawieniach), bądź po prostu canbus z jakiegoś powodu nie gada jak trzeba w tej jednej kwestii.
Nie daję 100% pewności, ale w tym miejscu bym szukał problemu o ile można to rozwiązać.

_________________
2006 2.3 Mazda 6 Hatchback
2005 2.3 Mazda 6 MPS
Moje dwie piękne Japonki :D --1-- --2--


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 18:16 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 17
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Niestety u mnie pomimo podłączenia panelu po lifcie, w stawieniach radia w Car Settings nadal nie wykrywa mi samochodu.
Nieważne czy ustawie Protocol Settings na Mazda 6 (w Factory Settings), czy ustawie na no Canbus.


Ostatnio edytowano Wt, 7 sty 2020, 18:16 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 sty 2020, 13:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.03.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Ma ktoś może instrukcje jakąs do tego radia chodzi o ustawienia factory setting itp.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 sty 2020, 23:59 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 36
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR DISI Turbo (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: MPS
Region: zachodniopomorski
Instrukcja niezbyt, tyle co na angielskim forum (xdadevelopers, android head units) gdzie między innymi podają kody dostępowe do ustawień, niektóre działają, niektóre nie:
123456
1983
126
7890
Oczywiście, przed zmianami polecam zrobić zdjęcie albo zapisać aktualne ustawienia, bo nie wiadomo czy coś nie strzeli - Czyli grzebanie na odpowiedzialność własną :|

_________________
2006 2.3 Mazda 6 Hatchback
2005 2.3 Mazda 6 MPS
Moje dwie piękne Japonki :D --1-- --2--


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 lut 2020, 21:00 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 594
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Z tą temperaturą zewnętrzną to może być związane z tym, że chińczyk dał swoją elektronikę obsługującą klimatronik bo na zdjęciach tyłu panelu widzę takową. Prawdopodobnie zapomniał umieścić tego w programie w procesorze sterującym.
Tak to bywa z tymi zamiennymi rozwiązaniami.
Fabrycznie klimatronik jest połączony z fabrycznym radiem którego już teraz nie ma.
Jak robiłem przeróbki na polifta to nie sprawdzałem czy bez radia działa AMB.
Jak ktoś ma taką możliwość by w fabrycznym polifcie odłączyć radio to by była odpowiedź czy wciąż działa AMB.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 mar 2020, 09:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.03.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: łódzki
Cześć, odkopie trochę temat.

Zamontowałem sobie stacje która zakupiłem od osoby która ja używała rok czasu. Po zamontowaniu stacja działa niestety mam dwa problemy .

Stacja wygląda tak
Obrazek

1. nie dział mi wyświetlacz po stacją ( ten gdzie jest pokazywana temperatura i ustawienia klimatyzacji ) .Dokładnie nie prawa strona ( zegarek jest i można ustawić )
Obrazek

2. nie działają mi przyciski na kierownicy. Gdy próbuje je zaprogramować na stacji nie reagują.

Poprzedni właściciel korzystał z usług elektryka który mu to wszystko połączył więc nie jest w stanie mi pomóc. Coś mówił że aby działały przyciski trzeba jakiś kabelek gdzieś przylutować. Ze względu na pandemie nie jestem w stanie udać się do żadnego elektryka a może z Waszą pomocą coś poradzę .


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 mar 2020, 11:26 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 594
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Ad.1
Wpiąłeś wszystkie wtyczki do oryginalnego radia i klimatronika ?

Ad.2
Nie wiem.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 mar 2020, 11:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.03.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: łódzki
tak, wszystkie wtyczki są podłączone tzn. dna w radiu i dwie na dole w paneli klimy. Klimatyzacja działa tylko nie widzę tego na wyświetlaczu


Ostatnio edytowano Pn, 30 mar 2020, 13:36 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 mar 2020, 11:33 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 594
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
A oryginalne radio działa ? Da się je włączyć ? wsadzić płytę ?
Ewentualnie powróć do oryginału i sprawdź czy zacznie wyświetlać.
Możliwe, że jak jest zastosowana jakaś przejściówka w głównej wiązce oryginalnego radia to nie ma ciągłości na linii CAN stąd brak informacji na wyświetlaczu.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 mar 2020, 11:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.03.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: łódzki
sprawdzę jak wrócę do domu jak z tym radiem, ale wydaje mi się że działa


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 kwi 2020, 19:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
yako napisał(a):
Obstawiam iż problem nie do rozwiązania. W wyświetlaczu z zegarkiem w modelu po lifcie nie ma nawet miejsca na wskazanie temperatury zewnętrznej. Jak będzie mi kiedyś tego brakowało, stanie na termometrze dodatkowym z temperatura wewnatrz/zewnatrz


U mnie po podłączeniu działa bezproblemowo. Przełączanie przyciskiem AMB powoduje tylko pokazanie się okienka klimatyzacji w androidzie.
Zegarek jest w wersji po lifcie.
Obrazek
Obrazek

Zamiast podpinać się pod wtyczkę nowego androida wykorzystałem starą wtyczkę od radia (również ma 24 piny), więc działa jako łącznik między tymi wtyczkami. Wlutowałem kable nie przerywając ich połączenia zgodnie z tym schematem. :)

Obrazek


Odnosząc się do tematu dzwięku... rozwiązał ktoś problem z aktywacja wzmacniacza Bose?
Głośniki podpiąłem eliminując wzmacniacz i łącząc kable w kostce do wzmacniacza w ten sposób...

Obrazek

Dźwięk działa ok, rozmowy itp tak samo... wszystko oprócz subwoofera... ktoś z was wie jak z wejściowego "sub amp +", "sub amp -" i "remote" wyprowadzić je na wyjściowe piny "12V const" i "Ground"?
Głownie chodzi mi do czego podpiąć "remote"?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 29 kwi 2020, 10:44 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 594
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Ja nie wiem co konkretnie chcesz stworzyć. Po co usuwałeś wzmacniacz bose skoro masz taki system ?
Jeśli masz porobione te mostki we wtyczce wzmacniacza i uzyskiwana głośność jest właściwa to już wiadomo, że twoje nowe radio nie jest przystosowane do systemu bose. Po ponownym wstawieniu wzmacniacza sygnał na jego wejściu będzie przesterowany.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 29 kwi 2020, 18:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Po odpięciu, ponownym podpięciu wzmacniacza w ogóle nie ma dźwięku... dlatego usunąłem wzmacniacz ponieważ android ma w sobie swój wbudowany wzmacniacz, dlatego nie potrzebuje zewnętrznego w przeciwieństwie do fabrycznego radia z Bose.
Staram się to obejść bez zakupu adaptera (którego zadaniem jest dezaktywacja wzmacniacza w androidzie, i uruchomienie tego zewnętrznego od Bose).
Póki co z głośnikami się udało, sygnał nie jest przesterowany... nie jest zniekształcony... wszystko z nim w porządku.
To po prostu tylko mostkowanie kabli, ewentualnością można było by wypuszczać nowe RCA z Androida.
Pytam tylko czy ktoś może ma pomysł jak podpiąć ten subwoofer...


Ostatnio edytowano Cz, 7 maja 2020, 05:47 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 29 kwi 2020, 21:53 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 594
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Ok to wszystko wyjaśnia dlaczego usunąłeś wzmacniacz bose.
Co do tego suba to nie jest proste. Już kilka razy było wyjaśniane jak to działa w bose.
Masz może jakieś wyjście dedykowane dla suba w tej androidowej stacji ? Jakieś RCA.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 maja 2020, 17:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Tak jest, i chyba tym sposobem to podłączę... z moich prób wyszło tylko tyle...
Łączenie ''Sub amp -'' z "Ground" oraz "Sub amp +" z "12V const" i "Remote" powodowało brak dźwięku z radia,natomiast przy odpaleniu jakiegokolwiek kawałka z youtube dźwięk był, ale subwoofer nie ruszył.
Przy połączeniu ''Sub amp -'' z "Ground" i "Remote" oraz "Sub amp +" z "12V const" dźwięk z radia już był, ale subwoofer dalej nie aktywny...

W jaki sposób "remote" wpływa miedzy innymi na antenę?
Ktoś ma pomysł jak wyjaśnić ten problem? Tak by nie rozprowadzać RCA po całym aucie i by wiadomo było jak wyeliminować ten odwieczny problem z systemem bose?


Ostatnio edytowano Cz, 7 maja 2020, 05:46 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 maja 2020, 00:06 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 594
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Z tego co czytam to twoja wiedz jest niepełna.
Sub amp - i Sub amp + to są wejścia sygnałowe audio (dla sygnału symetrycznego bo taki właśnie daje bose) i zupełnie nie rozumiem dlaczego którekolwiek z nich podłączasz do +12V lub do Remote !!!
Nie wiem dokładnie, które złącze masz w tym subie (są dwa rodzaje) ale są tam 4 piny. Dwa są od zasilania +12V i GND i dwa sygnałowe.
Zasilanie jest chyba oczywiste. Jedyne czego nie jestem pewien to jak ten sub jest aktywowany bo w rozpisce nie ma pinu Remote. Możliwe, że oryginalnie jest tak zrobione że zasilanie jest całkowicie zdejmowane po wyłączeniu stacyjki.
Większym problemem jest podanie sygnału audio z racji niezgodności sposobu transmisji sygnału (bose - symetryczny, RCA - asymetryczny) oraz samego poziomu sygnałów. Tutaj zrobiłbym eksperyment i pin SUB- podłączył do GND a pin SUB+ do sygnałowego w RCA. Coś powinno się odezwać.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 cze 2020, 14:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.06.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Dzień dobry mam pytanie dotyczące mazdy 6 I gg z 2004 r. Mianowicie czy taki tablet wejdzie w miejsce panelu radia ? Czy jednak to wersja tylko dla MPS ? Jestem totalnym nowicjuszem stąd to pytanie, a wole się upewnić zanim dokonam zakupu. Z góry dziękuje za opd.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Ostatnio edytowano N, 14 cze 2020, 14:40 przez Burman, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 14 cze 2020, 14:41 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.07.2015
Posty: 449
Rok produkcji: 2012
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
TunderPow Polecam używać opcji "szukaj" mamy tutaj na forum z 3 albo i więcej tematów o tych stacjach multimedialnych.
Pasować będzie, warto wybrać coś lepszego parametrami by się nie muliło. No i trzeba patrzeć jakie potrzebujesz tj przedlift / polift, bose/ bez bose.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 lip 2020, 13:23 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 17
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Czy do w/w radia ktoś montował może kamerę cofania?

Zakupiona kamera cofania posiada tradycyjnie podłączenie 12V i GND. Jednocześnie do kabla chinch wystają dwa czerwone kabelki. Wg informacji gdzieś z filmiku na youtube, jeden z kabli powinien być podpięty do 12V, natomiast drugi czerwony kabel powinien być podłączony do radia jako wykrywanie sygnału.

Do radia był kabel z chinch (pojedynczym) oraz 2 małymi kabelkami.
Czy ten czerwony z chinch podłączyć z jednym z białych z kabla radia?

Jeśli mój opis jest zbyt zagmatwany, dołożę zdjęcia dla jasności.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 lip 2020, 20:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Czy ktoś z was miał taki problem z wyświetlaniem klimatyzacji?
Przewody i płytka automatycznej klimatyzacji odpada... na nowych działa tak samo.
Aktualizacja systemu... bez update'a MCU też nie poprawiła tego błędu.

Orientuje się ktoś z was w czym może być problem?





 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 lip 2020, 20:40 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 17
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
A jakie masz ustawienia dla Canbus?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 lip 2020, 20:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Właśnie z canboxem różnie... wszystkich nie próbowałem ale na żadnej wyświetlanie nie działa prawidłowo.
Na ustawieniach dla Mazdy "Atenza", "04-15 Mazda" i innch dodatkowo problem z wyświetlaczem radia pod schowkiem.
Na ustawieniach zaleconych przez chińczyków "Old Sagitar" a także paru innych od VW działa wyświetlanie radia na wyświetlaczu, sterowanie z kierownicy ale z klimatyzacją dalej jest problem.

Dlatego też chcę zapytać jakie macie ustawienie canbox w waszych mazdach? Zwłaszcza tych GG z rocznika 2004.
I czy ktoś może miał z tym podobny problem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 lip 2020, 08:54 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 17
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
W moim przypadku tak wygląda dolny panel z informacjami o regulacji klimatyzacji.
Na kolejnym zdjęciu wybrane ustawienia CanBUS. Na tych ustawieniach działają mi przyciski w kierowicy

Obrazek

Obrazek
Powiedz mi proszę jaką masz wersję radia (1GB czy 2GB, jaki model) oraz skąd masz pobrany firmware do radia (inny wygląd ustawień klimatyzacji)

W moim przypadku to Mazda 6 GY 2.0 2003 przed lift.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 lip 2020, 20:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Miałem wybrane takie samo ustawienie canbus jak Twoje. Nic nie poprawiło, dodatkowo nie działało wyświetlanie stacji radia na wyświetlaczu.

Wersja radia 2GB... a dokładniej ten: https://www.aliexpress.com/item/4000529901594.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dPi8kqq

Więcej informacji:
Obrazek

CPU-Z
Obrazek

Obrazek

Obrazek


Dodam że czasami wszystko działa ok, ale zazwyczaj po przejechaniu kilkunastu czy kilkudziesięciu kilometrów znów pojawia się wada którą widać na filmikach.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 lip 2020, 21:13 
Świeżak
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 17
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Niestety, w moim przypadku mam radio 1gb. I na wyświetlaczu nad radiem mam tylko napis Hello zamiast informacji o stacji radiowej. Zapewne jest to spowodowane różnicami w samochodzie (w moim przypadku przed lift).
Także tutaj więcej nie pomogę.

A co do montowania kamery cofania dałem już sobie radę.
Jak ktoś będzie chciał znać szczegóły niech pisze.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 lip 2020, 19:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.04.2020
Posty: 7
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Napis "Hello' też mam gdy wybiorę ustawienia canbox'a dla mazdy. Jeżeli chcesz to wybierz VW "Old Sagitar"... on wyświetla stacje radiowe, a jeżeli klimatyzacja i przyciski sterowania z kierownicy będą działały prawidłowo na tym ustawieniu to może na tym śmigać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.