Teraz jest Pn, 17 lut 2020, 10:19

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 15:13 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: zachodniopomorski
Zaraz... nie ma? Ale przecież na wyświetlaczu pokazuje temperaturę po prawej jaka jest ustawiona dla klimatyzacji, a po kliknięciu przycisku po prawej "AMB" - Ambient - pokazuje temperaturę zewnętrzną. Albo temp. ustawiona dla klimy, albo temp. zewnętrzna, nigdy oba. Raczej chyba kwestia, czy czujniki gadają ze sobą i wszystko działa jak należy.
Chyba, że są jakieś inne wyświetlacze do poliftu, bo u mnie jak najbardziej to działa.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 15:42 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.03.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Tak w polifcie na 100% pokazuje i to i to bo tak miałem od kąd podłączone zostało te radio na androidzie to nie działa przycisk AMB


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 16:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 12
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
U mnie podobnie, i nie znalazłem informacji co byłoby za to odpowiedzialne.
Dlatego uznałem że temperatury zewnętrznej nie będę miał.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 16:43 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: zachodniopomorski
Z tego co sam zauważyłem, grzebiąc w tym co mam i przeglądając schematy:
Informacje do górnego wyświetlacza idą przez radio (tutaj w między drodze jest w sumie can-bus jeszcze), więc problem leży albo w ustawieniach tabletu (może być pod "car settings" w ustawieniach), bądź po prostu canbus z jakiegoś powodu nie gada jak trzeba w tej jednej kwestii.
Nie daję 100% pewności, ale w tym miejscu bym szukał problemu o ile można to rozwiązać.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 18:16 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.08.2019
Posty: 12
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: zachodniopomorski
Niestety u mnie pomimo podłączenia panelu po lifcie, w stawieniach radia w Car Settings nadal nie wykrywa mi samochodu.
Nieważne czy ustawie Protocol Settings na Mazda 6 (w Factory Settings), czy ustawie na no Canbus.


Ostatnio edytowano Wt, 7 sty 2020, 18:16 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 sty 2020, 13:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.03.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Ma ktoś może instrukcje jakąs do tego radia chodzi o ustawienia factory setting itp.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 sty 2020, 23:59 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 28.04.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: zachodniopomorski
Instrukcja niezbyt, tyle co na angielskim forum (xdadevelopers, android head units) gdzie między innymi podają kody dostępowe do ustawień, niektóre działają, niektóre nie:
123456
1983
126
7890
Oczywiście, przed zmianami polecam zrobić zdjęcie albo zapisać aktualne ustawienia, bo nie wiadomo czy coś nie strzeli - Czyli grzebanie na odpowiedzialność własną :|


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 lut 2020, 21:00 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 543
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Z tą temperaturą zewnętrzną to może być związane z tym, że chińczyk dał swoją elektronikę obsługującą klimatronik bo na zdjęciach tyłu panelu widzę takową. Prawdopodobnie zapomniał umieścić tego w programie w procesorze sterującym.
Tak to bywa z tymi zamiennymi rozwiązaniami.
Fabrycznie klimatronik jest połączony z fabrycznym radiem którego już teraz nie ma.
Jak robiłem przeróbki na polifta to nie sprawdzałem czy bez radia działa AMB.
Jak ktoś ma taką możliwość by w fabrycznym polifcie odłączyć radio to by była odpowiedź czy wciąż działa AMB.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.