Teraz jest Cz, 18 sty 2018, 22:23

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 19 cze 2016, 00:49 
Świeżak
Offline
Od: 23.08.2015
Posty: 34
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
CreIser,
Ja swojego trzymam w schowku. Szczególnie, że szarpnąlem się na wersję odtwarzającą mp3 z SD/USB, więc chcę go mieć pod ręką.

Hint - da się to podpiąć od strony schowka bez rozbierania czegokolwiek - trzeba mieć sprawne rączki :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 20 cze 2016, 22:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.06.2016
Posty: 1
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Witam.. Czyli m6 rok 2003 taki kabel nie zadziała wiec trzeba zainwestowac w adapter yatour troche drozszy?? :)
I ogonie czy przycisk tape/md działa bez podlaczenia takiego adaptera?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 30 cze 2016, 23:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.06.2016
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS
Witam , zakupiłem dziś swoją zmieniarkę i od razu zabrałem sie do rozbuerania radia w celu zmutowania zworki bo Mazda przedliftowa , po odkręceniu 200 śrubek okazało sie ze moje radio nie posiada pinów L716 :( Pomizej wrzucam zdjęcie które zrobiłem i bardzo was proszę o pomoc , dodam tylko ze jest to Mazda 3 wersja z navi.... Radio firmy Fms bodajże czy jakos tak ;)
https://imageshack.com/i/po8O0zj2j


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 1 lip 2016, 11:13 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 255
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: kujawsko-pomorski
L176 dotyczy tylko Mazdy 6

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lip 2016, 01:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.07.2016
Posty: 8
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Panowie, czy jeśli jest podłączona, działająca zmieniarka na 6płyt w nonBOSE to także trzeba zrobić zworkę? Czy wystarczy odpiąć CD, podłączyć USB?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 sie 2016, 14:07 
Amator
Offline
Od: 09.05.2016
Posty: 76
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: mazowiecki
W GG zworka na płycie głównej.

_________________
Pozdrawiam,
Patryk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 wrz 2016, 13:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.09.2016
Posty: 1
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
hawran napisał(a):
takie coś będzie pasowało ? http://allegro.pl/newosc-zmieniarka-maz ... 11250.html

ew taki moduł zamiast kabla w takim razie http://allegro.pl/modul-aux-in-mazda-2- ... 74034.html ??
Witam wszystkich. Jestem świeżym posiadaczem mazdy 6 od tygodnia i moje pytanko czy kupując taki moduł jak kolega tu przedstawił będę mógł podłączyć do niego również usb w jakiś sposób? Z tego co widzę to ma wyjście jack tylko.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 24 wrz 2016, 14:44 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.09.2016
Posty: 1
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Witam, czy jest jakaś opcja, żeby do Mazdy 6 2011 rok z bose mam aux, mam zmieniarkę wbudowaną i żadnego wolnego złącza z tyłu radia, chciałbym mieć usb, pomożecie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 paź 2016, 13:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.10.2016
Posty: 2
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Dziwna sprawa

Mam mazdę 2007 BOSE,
jak podłączam xcarlink to działa, yatour nie działa,

możecie mi podpowiedzieć dlaczego tak jest?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 paź 2016, 14:19 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 14.03.2015
Posty: 1375
Rok produkcji: 2008
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Pogadajcie z tym kolegą memberlist.php?mode=viewprofile&u=3686. Zajmuje się naprawą systemów audio w M6, więc wiedzę ma sporą.

orzeszek007 tu masz podobny temat na forum viewtopic.php?t=2145

_________________
Było M6 2.0 Pb 2005r. Jest Citroen C5 2.0 Pb 2008r.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 paź 2016, 20:16 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 359
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
radzyn napisał(a):
jak podłączam xcarlink to działa, yatour nie działa,


1. niesprawny yatour
lub
2. nie spełniłeś jakiegoś wymogu odnośnie nośnika danych który dla yatoura ma znaczenie a dla xcl nie ma znaczenia.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 paź 2016, 20:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.10.2016
Posty: 2
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
dziękuję za profesonalną odpowiedź :cool:

próbowałem różnych opcji podłączania USB, line in oraz BT, ale w ogóle nie chciał zaskoczyć,
być może faktycznie niesprawny Yatour

pozdrawiam serdecznie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 02:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.09.2016
Posty: 1
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Chris82 napisał(a):
Ja zamówiłem dziś coś takiego http://www.aliexpress.com/item/New-arri ... 45892.html . Trzeba zrobić zworkę na płycie jak do xcarlinka. Daje możliwość podłączenia np pendriva lub tabletu czy telefonu i starowania z kierownicy lub deski tak jak zmieniarką mp3.


Czyli można to zamontować w wersji 2003-2005?
Na niektórych aukcjach na aliexpress piszą, że pasuje tylko do wersji 2006 w górę, na innej z tym samym towarem jest napisane:
Cytuj:
"Not all Mazda 6 supports external CDC connection, internal modification might be needed; produced from Nov. 2003 to Sep. 2005, needs to solder a jumper or a 0-ohm chip register on location L716 in its head unit".


1) Chciałbym zapytać forumowiczów czy sprzęt będzie działał u mnie w M6 2003 (pierwsza rejestracja kwiecień 2003)?
2) Rozumiem, że zworka na L716 wymagana na 100%?
3) Auto kupiłem z zainstalowanym zestawem głośnomówiącym do (starej) Nokii 3210, czy jest szansa, że taką zworkę ktoś już zrobił wcześniej (być może możne to już jest zrobione przez AUX)?
4) Jeszcze jakaś alternatywa dla mojego rocznika (rozumiem, że XCarLink by hulał ładnie - w tym rzecz, że ja chce tylko podłączyć się po kablu jack 3.5 mm)?

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 sty 2017, 12:18 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 359
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
tasior napisał(a):
1) Chciałbym zapytać forumowiczów czy sprzęt będzie działał u mnie w M6 2003 (pierwsza rejestracja kwiecień 2003)?


Wydaje się że powinien działać.

tasior napisał(a):
2) Rozumiem, że zworka na L716 wymagana na 100%?


TAK

tasior napisał(a):
3) Auto kupiłem z zainstalowanym zestawem głośnomówiącym do (starej) Nokii 3210, czy jest szansa, że taką zworkę ktoś już zrobił wcześniej (być może możne to już jest zrobione przez AUX)?


Nie sądzę, zestaw głośnomówiący podłącza się inaczej, chyba że jest to taki "pół zestaw" BT oparty na xcl, ale nie o takim tu mowa.

tasior napisał(a):
4) Jeszcze jakaś alternatywa dla mojego rocznika (rozumiem, że XCarLink by hulał ładnie - w tym rzecz, że ja chce tylko podłączyć się po kablu jack 3.5 mm)?


Pewnie jest, chińczyki na wzajem siebie kopiują i klonują, trzeba szukać. Nie zmienia to faktu że zawsze będzie jakieś urządzenie z kablem. Nie licz na sam kabelek tak jak do wersji po lifcie.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 20:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.06.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: dolnośląski
Witam. Jestem nowy i doslownie zielony w kwestji o którą pytam.
1. Jak i co najtaniej i najprościej zamontować aby odtwarzać mp3 z USB. Odrazu pisze ze transmiter FM odpada, to samo z emulatorem (trochę kosztuje)
2. Gdzie znajdę nazwę mojego radia

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Szerokości


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 21:31 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3116
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
XCarlink
?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 cze 2017, 23:02 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 359
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Bez emulatora zewnętrznej zmieniarki (cyfrowej zmieniarki) się nie obejdzie.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 cze 2017, 08:41 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3116
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Inni kombinowali z tym XCarlink item,
Ponoć dobre to coś, tylko jakąś zworke trzeba zrobić wewnątrz radia w zależności czy to Bose czy nie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 cze 2017, 10:32 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 359
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Przecież to to samo (cyfrowa zmieniarka)
Zworę trzeba robić w każdym radiu przed liftingiem niezależnie czy to bose czy standard.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 cze 2017, 01:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.06.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: dolnośląski
Czyli najlepszym wyjściem będzie zrobić tą "zworke" i następnie kupić ten xcarlink? (xcarlink to emulator?)

Gdy podczas uruchamiania auta na początku nie pisze na wyświetlaczu radia napis "BOSE" to posiadam normalne radio? Czy może nie we wszystkich BOSE wyświetla się ten napis?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 cze 2017, 09:04 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 359
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Hello = Standard
Bose = bose

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 cze 2017, 09:12 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3116
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
Z pewnością są inne zmieniarki cyfrowe. Owego czasu (jak miałem GY) XCarlink był bardzo popularny. Dużo osób to montowało z powodzeniem ze względu na funkcjonalność.
Zworka, faktycznie była potrzebna przed liftem M6.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 cze 2017, 10:27 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 359
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jest jeszcze Yatour i kilka innych klonów.
Zworka przed liftem zawsze jest potrzebna niezależnie od wersji wyposażenia.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 wrz 2017, 19:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.09.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SL
Region: pomorski
Witam, od 2 tygodni jestem posiadaczem czarnej 6-stki z 2003 roku (maj). Czytając ten temat udało mi się wywnioskować, że moje radio to nobose wersja sprzed liftu (cała jednolita konsola - srebrna).
Rozumiem, że aby wzbogacić radio o aux bądz USB potrzebuje zaopatrzyć się w interfejs emulatora zmieniarki oraz polutować zworkę na płycie.
Kiedyś miałem okazję bawić się xcarlinkiem i muszę przyznać, że na prawdę działalo to fajnie.
Z tego co pamiętam to oryginalne xcarlinki trochę kosztują, a nie chciał bym aż tyle w to inwestować.
Znalazłem na chińczyku jakąś tańszą wersję zmieniarki:

https://pl.aliexpress.com/item/For-Fact ... 0.0.wOTc2e

Czy ktoś z was ma doświadczenie z tym producenterm? Czy to zadziała bez problemu z moim radiem i czy nie będzie jakiegoś pogorszenia jakości dzwięku?

Pozdrawiam :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 13 sty 2018, 03:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.01.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam,
Chciałbym w swojej mazdzie wrzucic jakoś gniazdo usb i słuchać z niego piosenek. Mam wejście CD oraz na kasety lecz oby dwa wejścia są zaślepione. Jakie kroki muszę podjąć?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 145 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.