Teraz jest Pn, 23 lut 2026, 23:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 23 lut 2026, 18:30 
Wstydliwy
Od: 02.02.2026
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Witam. W weekend chce wymienić tarcze oraz klocki przód. Klocki to ATE ceramiczne 13.0470-5675.2. W zestawie były 4 blaszki amortyzujące które są też czujnikiem akustycznym. Czy te blaszki zakładamy na górne czy dolne ucho klocka? Na aucie widzę przez felgę że są założone na górze i dole klocka i w sumie bym potrzebował ich 8 szt. Widzę również że na starych klockach są założone na stronie zewnętrznej klocka podkładki antywibracyjne 2 szt jedna na drugą (foto załączone)Czy muszę przełożyć te blaszki ze starych na nowe ponieważ Ate nie daje nowych? I jeszcze pytanie odnośnie wciskaniu tłoczka. Chciałem to zrobić tak aby założyć wężyk na odpowietrznik odkręcić go i wtedy dopiero wciskać tłoczek aby brudny płyn nie poszedł do pompy. Czy może się zdarzyć że układ mi się zapowietrzy jeśli drugi koniec wężyka wsadzę do pojemnika z płynem? Pytam o to wszystko ponieważ na filmikach na YT są różne szkoły a wiem że na forum są miłośnicy Mazdy i wiedza jak podejść do sprawy aby było poprawnie

Nie mogę dołączyć fotek :idea:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2221 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75

Strefa czasowa: UTC + 1