Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 18:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 30 cze 2025, 16:34 
Wstydliwy
Od: 19.06.2025
Rok produkcji: 2020
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: zagranica
Witajcie użytkownicy mazdy.

Już nie wiem co mam robić z moim problemem ale ręce opadają dlatego opiszę szczegółowo co zauważam i jakie zastosowanie rozwiązania.

Auto mazda 6 gl 2020 2.2 184 AWD skydream przebieg 107 tys

Od jakiegoś czasu po dłuższych jazdach po autostradzie wywala mi plyn chlodniczy
Nie wąchając się uderzyłem do serwisu mazdy tam zdiagnozowano problem ( niby ) wymieniono korek ( dwa chlodnicy i zbiornika wyrównawczego oraz plyn chlodniczy ) po mieście jeździło się okej do momentu wyjazdu na autostradke . I znów to samo temp dochodziła do 105 stopni. Nie było upałów. Kolejną wizyta w ASO i błąd wentylatora ( wymieniono cały wentylator z modułem chłodzącym oraz całym sprzętem w postaci kabli etc )

Tak prześmigalem okres zimy jeżdżąc bardzo spokojnie i wydawało by się że problem się rozwiązał jednak dziś podczas jazdy autostrada odcinek 30 km prędkości 120-160 znów plyn wylądował na pokrywie silnika. Wentylator po wymianie się odpalał dziś znów go wogole nie słyszałem a temp się podnosiła gdy tylko dotknąłem pedału gazu . Już mnie to irytuje, dolot był sprawdzony jest czysty. Mamy jakieś pomysły czy już szykować się na upg ? Jednak z takim przebiegiem to raczej mało prawdopodobne . Co jeszcze mogę sprawdzić? Termostat też był sprawdzony . Proszę o rady drodzy koledzy

-- Dodano: 30 czerwca 2025, o 16:34 --

Dziś kolejny etap tej nierównej walki wyciągnięty termostat wszytko bylo całkowicie super po przejechaniu 40 km z prędkością 140 km nagle same błędy ładowania check Sterowanie etc. Po chwili temperatura doszła do 110 stopni i silnik znów obrzygany, zastanawiające jest to ze przed wystąpieniem błędów wszytko bylo super

1. Usterka układu ładowania
2. Usterka układu sterowania silnikiem
3. Usterka sytemu i-stop

Strefa czasowa: UTC + 1