Teraz jest So, 7 lut 2026, 17:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6382 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 213  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 11 kwi 2015, 15:29 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
Wszyscy co mieli problem z kontrolką ciśnienia oleju. Ten komunikat nie powinien się pojawiać ,jeśli olej jest tylko do wymiany. To wprowadza niepotrzebny niepokój ,bo ja po dwóch przypadkach ,będąc w trasie ,następnym razem jak mi zapali to mogę zignorować ,a jak akurat będzie coś poważnego.
W ASO będą pisać o zmianę oprogramowania, aby komunikat wyświetlał się na żółto i mnie poprosili żebym napisał ,żeby przekaz był mocniejszy. Jak każdy napisze to może się tym zajmą. :)

PostNapisane: So, 11 kwi 2015, 18:40 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
Co do problemów kolegi lamagra:
wszystko już było, zapewne kolega jest z tych użytkowników wg. ASO mazdy jeżdżących nieświadomie, chyba, że coś się stało i włączyła się lampka, że coś nie jest tak kolorowo... więc witamy, a na pomoc na skróty:
- jeśli VIN jest w zasięgu może się okazać, że za jakiś czas może być problem, ale mam wrażenie czytając inne teksty, że nie każde auto z początku produkcji ma ten problem, może to po prostu jakaś seria wałków, czy chcieli coś poprawić w danym momencie i im nie wyszło;
- co do tego komunikatu o złym oleju, też tak miałem przy 15-16 tyś aż to było dziwne, że komp zdiagnozował, że silnik ma dość takiego oleju, a po następnych 5 tyś okazało się, że opiłki latają że aż strach i ten olej zmielił łożyskowanie turbiny i inne rzeczy itd;
- sam komunikat jest męczący i przerażający, może tylko olej, a może... oby nie, ale coś jest na rzeczy, bo wtedy olej u mnie wytrzymał co dziwne tylko 15-16 tyś km a teraz prawie 20 tyś km i cisza... a duszę, że DPF powinien parować, a tu nic... więc może słaby olej przez styl jazdy i wypalanie DPF a może coś z tym silnikiem się dzieje... wróżenie z fusów... :arrow:
- strata mocy może okazać się akurat problemem turbiny, która nie ładuje tak jak potrzeba, więc wzrasta spalanie, spada moc itd;
- powiększone obroty na starcie są na pewno problemem, gdyż takie działanie silnika zostaje przeprogramowane i coś na oprogramowaniu silnika zmieniają... była tzw. "cicha akcja serwisowa" na to i silnik to znaczy program silnika jest przeprogramowywany, także komp pokazujący komunikat o oleju... może dlatego, że czasem dlatego, żeby nie dobić silnika do końca, a się olej diagnozował??? <slabo>
- stuki na hamulcu, mulenie hamulca może być spowodowane jakością oleju, bo na silniku to są rzeczy powiązane, jakiś mazdowki patent, no chyba, że te klocki, ale coś szybko zeszły i też gdybanie; <slabo>
- wiem że są w ASO to w stanie sprawdzić, czy hamulce na pompie są do kitu przez olej, czy tylko słyszysz co słyszysz, by cię spławić i nie mieć problemów, ewentualnie założysz nowe klocki i będziesz wiedział, skoro i tak są do wyjazdu;
- może być i tak, że sam silnik pracuje głośniej przy słabym oleju i tej awarii...
- a reszta trudno powiedzieć, czy człowiek się przyzwyczaja i coraz mu głośniej jak w domu, co po czasie słyszy sprężarkę lodówki jak rozpoznaje dźwięki
- ogólnie trzeba się przyzwyczaić, że ASO czasem idzie na łatwiznę i spławia i wszyscy są pierwszy raz :mur:

-- Dodano: So, 11 kwi 2015, 17:54 --

damtom85 napisał(a):
crow napisał(a):
Kurcze, bo się nie robi ciekawie :idea: współczuję <slabo> może coś źle zrobili ćwicząc się na pierwszych naprawach, ja mam 32tyś i śmiga aż miło, ale pod maskę nie zaglądam, co tam się dzieje. Daj znać, bo to zły prognostyk na przyszłość :/

Nie ciesz się tak szybko Crow, byłeś na hamowni po tym wymianie wałka ? , u 155 koni w silniku 175 koni.

Nie byłem i chyba już nie będę... raz, że na dziś śmiga, aż miło (uff uff) więc te 150 PS jest na pewno jak TDI 170 nie mogą odjechać..
a ja mam wersję 150 PS i czuję, że tyle jest... ale po drugie czuję, że za chwilę nie będę miał już tego problemu :wink: czym dalej zaskoczy mnie ten mój silnik :champion:

-- Dodano: So, 11 kwi 2015, 19:39 --

Mar169 napisał(a):
nie wytrzymałem i dziś pognałem do ASO "zmuszając" ich do zrobienia przeglądu.
Wyciek oleju z uszczelki intercoolera, to wstępna diagnoza.
Najlepsze w tej całej sprawie jest to, że mam zalecenie nieużywania samochodu

Cześć, ktoś z naszych na tym wątku miał problem z intercoolerem i wężykiem co mu zjechał a bał się, że to wałek :idea:
Może kolejna słabość osprzętu bądź niedbałość po naprawie... :/
Rozmawiałem ostatnio z mechanikiem tuningowcem i stwierdził, że opiłki z silnika też mogą (bądź tak się dzieje) dobić intercooler i go uszkadzać od środka. Nie wiem czy to prawda, bo nie jestem mechanikiem i nie wiem, czy się zna, ale takie stwierdzenie jest mocno niepokojące i nie dające 100% pewności po naprawie. Ale może ktoś zna temat i wie jak jest czy to racja czy tylko mit. Pozdrawiam.

PostNapisane: So, 11 kwi 2015, 19:23 
Wstydliwy
Od: 11.04.2015
Rok produkcji: 2012
Region: śląski
No więc odreagowałem, emocje zeszły i ruszyłem się do garażu.
Sprawdziłem olej - czysty - w sumie wymieniony 5 tys temu więc wypadałoby aby taki był. Stan lekko poniżej drugiej kropki ale też nie sprawdzałem ile było po samym przeglądzie. Okolice silnika sucho i czysto, żadnych wycieków.
Rozruch, pierwszy dzisiaj bo auto stało od wczoraj - standardowo 2000 obr przez kilka sekund.
Wyjechałem, odczekałem chwilę aż się rozgrzał i poleciałem sprawdzić co z tą mocą na A1. Vmax 230, zbiera się dobrze, nie kopci a bynajmniej nie widać tego w lusterku. Niepokoi dziwne zachowanie w okolicach 40-60/h tak jakby skrzynia niepotrzebnie zmieniała bieg bądź silnik coś dławiło ale to też nie za każdym razem. Wróciłem pogłaskałem, odstawiłem do garażu. Jak się spapra to zrobię aferę w ASO a tymczasem w czwartek postaram się wypytać o co się da i zgłosić wszelkie możliwe rzeczy jako usterki.

PostNapisane: So, 11 kwi 2015, 20:27 
Świeżak
Od: 27.08.2014
Rok produkcji: 2012
To ja jeszcze dodam od siebie.
Auto wróciło z ASO po mojej przygodzie z czerwonym komunikatem.
1) przeprogramowali cos związanego z obrotami (ale na pewno nie to, ze po odpaleniu na zimno wzrastają obroty na 2000 bo nadal tak jest.)
2) jakis nowy sofy bo czujniki parkowania przestają pikać jak sie stoi przy ścianie na przuklad dłużej niż pięć sekund (wcześniej mogły pikaly do usranej smierci)
3) !!! Płukali mi silnik jakimś czymś!!! Następnie zmenili olej i filtry
4) zrobili testy pompy i turbin i PODOBNO wyniki są książkowe

Ps. Jak na złość akurat lusterka które czasem sie nie składały, podczas wizyty w ASo działały perfekcyjnie:) klasyka

Będę na pewno obserwował i zdawał relacje dla potomnych

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 07:30 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Region: podkarpacki
Azim , jak lusterka dały o sobie znać to padną. Jak mam pierwsze objawy że składanie lusterek pada, to robię kilka składań żeby padło do końca i wtedy do serwisu :)

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 10:05 
Nowicjusz
Od: 10.10.2014
Rok produkcji: 2013
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Crow, czyżbyś miał zamiar pozbyć się bezawaryjnej Mazdy :wink: ?
tak odczytałem Twojego maila, z drobną sugestią pozbycia się problemu :)

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 11:32 
Prawie fanatyk
Jak przeczytałem twój mail to się załamałem :wink: <hahaha> <suicide>
Żartuję, ale mam pewne plany i możliwość wreszcie ich realizacji :champion: A te wpisy czasem szybko przywołują nieciekawe wspomnienia.
Nie wiem co zrobić, bo auto teraz jest takie jakie winno wyjść z fabryki "ciche i mocne" w ramach możliwości mazdy, ale te awarie i przejścia m.in. z silnikiem mnie zmęczyły. Mam czas i daje sobie czas :poker2:

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 12:03 
Nowicjusz
u mnie też przez okres 6 mc działało wszystko ok, ale jak widać do czasu.
Chyba jednak te opiłki zrobiły swoje i kolejne elementy się odzywają.
U mnie od czerwca 2014 r. to już trzeci raz kiedy pojawił się wyciek oleju. W tej chwili ja przed każdą dłuższą podróżą kładę się pod samochodem i go oglądam z biciem serca, czy jadę samochodem czy pociągiem. To jest tragikomiczne ;((
Ja nie ukrywam, że już się rozglądam za czymś innym i chyba pożegnam się z Mazdą.
Jedyne co przy Maździe jest profesjonalne, niezawodne i będę za tym tęsknił, to forum :)

administrator
PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 16:01 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
irys napisał(a):
Będę chyba pierwszy na forum który zmienił GJ

Nie będziesz, pierwszy był jackie, który sprzedał 2.2 AT w listopadzie 2013.

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 17:16 
Nowicjusz
samochód jak samochód, trafiają się gorsze egzemplarze i tyle ale podejście Mazdy i zamiatanie problemów poprzez wymianę przysłowiowej uszczelki zamiast całego elementu woła o pomstę. Znalazłem ciekawy artykuł na stronie http://motofocus.pl z którego wynika, że procedura "płukania" dokonywana przez Mazdę nie jest profesjonalną czynnością jaką powinni wykonać przy uszkodzeniu turbiny a uszkodzenie intercoolera to konsekwencja takiego działania.

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 17:23 
Prawie fanatyk
irys napisał(a):
crow napisał(a):
Chyba nie pierwszy jak do połowy czerwca :wink:

chyba że o czymś nie wiem :wink:

Ciągle myślę, żeby coś w temacie zmienić, :mad: bo mam okazję :champion: , ale myślę już na poważnie nad jakimś ruchem w tej materii, ale jak się zdecyduję to będzie trochę szybciej niż czerwiec, bo mam ograniczony termin co do decyzji. <czekam> Może bo tylu bolączkach czas na zmiany. :rozejm: Czas na ten mój egzemplarz. :pilot:
Dziś wszystko zrobione i chodzi jak nowy, ale uraz jest, może być wszystko ok, ale mnie już tak nie kręci. Na razie jeszcze muszę poczekać. I powalczyć z myślami. :zawrotglowy:

:idea: No właśnie j.w. a gdzie to jest dokładnie? <slabo> <suicide> O czym wcześniej w wątku wspomniałem, myślałem że to jakieś przypuszczenia mechanika, ale widocznie może coś być, kurczę :idea: <suicide>

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 17:26 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
ZBANOWANY!
Współczuje wam chłopaki, kupiliście piekne auto, myśleliście że będzie super wózek bo Made in Japan a tu takie kwiatki powychodziły. Jesli okaże się, że jednak te opiłki spowodowały szkody w silniku, które już powoli zaczynaja o sobie dawać znać to moim zdaniem nie ma co czekać tylko uciekać z takim autem. Jak silnik poci sie już po takich małych przebiegach to co to będzie potem jak skończy się gwarancja :(

W benzyniakach też pojawiają sie zapecenia o czym pisali chłopcy w innym watku :(

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 17:30 
Nowicjusz
http://mofocus.pl/technika/7674/wymien- ... osprezarki

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 21:19 
Ellipsis a ja mam pytanie czy tą M3 masz z Japoni czy już z Meksyku?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 21:45 
Świeżak
Od: 06.07.2013
tombien napisał(a):
irys napisał(a):
Będę chyba pierwszy na forum który zmienił GJ

Nie będziesz, pierwszy był jackie, który sprzedał 2.2 AT w listopadzie 2013.

Tak,w istocie byłem pierwszy i to była bardzo dobra decyzja.Miałem już madzi serdecznie dość,nieustannie coś się działo,po prostu bałem się jechać w trasę,by znów nie stanąć i wracać na lawecie.Moje auto po mażdzie-audi jest bezawaryjne!!!! Może nie ma tyle bajerów,ale daje poczucie komfortu i bezpieczeństwa.

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 22:01 
Prawie fanatyk
Listopad 2013? Szok. Szybka decyzja na poziomie sepuku i harakiri <suicide>
Tak z idealizmu, choć to marne pocieszenie z miłości do marki.... <3
Ja mam taką cichą nadzieję, że szybki FL wyeliminował te dziecinne błędy i potknięcia mazdy... szybki oznacza, że widzieli, że coś jest do szybkiej eliminacji i poprawy wrażenia, a lifting zawsze służył pewnej korekcji niedociągnięć, ale co zawalili i nas wkurzyli to pozamiatane... nadwyrężyli zaufanie i zawiedli nas jako klientów <czekam> i to czuć w wersjach GJFL, że chcieli poprawić wrażenie, a to czego nasze oczy nie widzą, to się nie dowiemy co tam ruszyli pod karoserią :idea: wiem tyle, że coś ciągle poprawiają, ale to kosmetyka albo eliminacja błędów, szkoda że przetestowali na nas, co mocno denerwuje. To zostawia uraz na długo. <baseball>

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 22:02 
Bywalec
Od: 20.04.2014
Mar169 poprawilem twoj link bo nie działał.

http://motofocus.pl/technika/7674/wymien- ... osprezarki

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 22:06 
Prawie fanatyk
Masakra jakaś... nawet tylko walcząc ze swoimi myślami, że tak może być ciężko gdzieś jechać z lekkim sercem <slabo> wizja powtórnej awarii (nawet potencjalnie) mnie wkurza <offtopic>

PostNapisane: N, 12 kwi 2015, 23:17 
Wtajemniczony
ZBANOWANY!
rkarcz napisał(a):
Ellipsis a ja mam pytanie czy tą M3 masz z Japoni czy już z Meksyku?

Jeszcze Japan, ja ja zamówiłem pod koniec października i 3ek 2.0 165km w skypassion ze skóra wole do wzięcia były tylko 2szt czerwona i biala. Chodziła ze mna klasyczna czarna ale wtedy auto było by juz z Meksyku i musialbym czekac ok 3mc więc kupiłem soul red, który podoba mi sie nie mniej niz jet black a auto było już w porcie w blegi więc czekalem 3 tyg. :)

crow napisał(a):
Ja mam taką cichą nadzieję, że szybki FL wyeliminował te dziecinne błędy i potknięcia mazdy...

Chyba raczej nie, chłopaki piszą że tarcze zakładają takie same więc problem krzywienia sie ich to tylko kwestia czasu, poprawa wygłuszenia tez okazała sie tylko zapowiedzią. Koszty, koszty, cieszymy się, że za względnie rozsądne pieniadze mamy wyposażenie o którym w europejskiej konkurencji możemy tylko pomarzyć. Niestety nikt nie da czegoś dobre za pól darmo. Mamy ilość a nie jakość, gdzies musza przyciąć koszty aby wyjśc na swoje a odbija sie to na nas bo to skrzypi, to sie nie sklada a to sie znowu krzywi :(

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 07:15 
Prawie fanatyk
Powiem, że silnik po naprawie ma nabiegane a właściwie w potach wyciśnięte :wink: 16 tyś i ciągnie aż miło, jakby dopiero co się dotarł jest takie wrażenie. Jak to mówią na podwórku: wciąga nosem mocniejsze <hahaha> to żart, ale jest dobrze. <spoko>
Na dziś nic nie mógłbym mu zarzucić <pucu> , choć co jest męczące, to myśli, co było i co może być, <modlisie> np. że przez ten intercooler wiem hipotetycznie mogą być problemy. Chcesz pojeździć dłużej, masz uraz, ciężkie czasem myśli. :zawrotglowy: Bo to taka walka z myślami, bo myślę sobie, że moją wadę silnika złapałem dość szybko, więc może małe straty, ale zaraz kurcze, przecież turbo jakoś dostało i łożysko poszło nie bez przyczyny, czyli te opiłki latały, więc może coś się dziać i więcej i dalej. :idea: Może silnik zrobili dokładnie, bo wiedzą, że na nich wiszę i jestem pedantyczny. <baseball> Mechanik może nie spał na stojąco, nie był na kacu <%> i wszystko dobrze skręcił. <niewiem>
My przy mazdach mamy emocje duże i to są też emocje. <3 <3 Czyli urazy i zawiedzione nadzieje też. <suicide>
Moje skrajne emocje na dziś opadły, bo jest hipotetyczne wyjście z tej sytuacji, ale także w momentach takich jak ten <zauroczony> kiedy mój znajomy który patrząc na moją mazdę6 kupił nową skodę octavięIII 2 miesiące temu i po 4 tyś wymieniał już turbinę i coś w silniku, więc myślę, że dziś jak się trafi to wszystko się psuje. :facepalm: A z dwojga złego, chyba mazda. <3 I też wróżenie z fusów co będzie jak się źle trafi. I psują się nawet toyoty niezatapialne, tylko akurat tam ASO cichcem wymienia w dzień tłoki w silniku bo wada, a właściciel nawet nic nie wie. :X Ale przynajmniej ma dobre wrażenie i się o wszystko nie wykłóca. <baseball>
P.S.
1.Hamulce moje po zmianie reklamacyjnej mają 20 tyś km. Nie jestem ostatni na drodze, więc dostają swoje. :wink: Tarcze ładne, klocki jeszcze na 20 tyś, sam oglądałem przy zmianie opon, więc może dają stare mówiąc, że są poprawione.
2. Z tą Japonią bym nie przesadzał, bo w środku siedzi półChin od poddostawców patrząc na jakość plastików, alufelg itd :wink: koszty jak wyżej.

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 08:57 
Wstydliwy
Od: 13.04.2015
Region: śląski
Witam,

Chciałem prosić żeby mi ktoś opisał jakie miał objawy w maździe 6 z silnikiem 2.2 diesla 175 kw odnośnie turbiny
u mnie zaczęła spadać powoli moc to już nie ten samochód co na początku samochód raz przyśpiesza super drugi raz jakby coś go trzymało no i podniosło mi się spalanie około 8,5 litra gdzie zawsze mieściłem się do 7l na razie nie wyświetlają m się żadne komunikatu ze cos jest nie tak ale czuć ze cos nie tak,

Ostatnio edytowano Pn, 13 kwi 2015, 08:57 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 09:29 
Prawie fanatyk
Nie wyświetlają się niestety żadne komunikaty, kiedy słabnie turbina... nie wywala Check Engine; jak masz takie poczucie spadku mocy itd to oznacza problem jak w wątku 1-16 stron, co jest przemaglowane nie raz, zwłaszcza jak sprawdzisz, że mieścisz się w zakresie nr VIN i rocznika. Może być jakiś banał : rurka intelcoolera, bo zjechała, dziurawy wężyk albo inny problem, np. wypalanie DPF ale może okazać się, że to temat tego wątku. Czyli... wałek. Wszystko j.w. :/

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 13:54 
Nowicjusz
dzięki damtom85 za poprawki i pomoc<brawo>
Crow trafnie podałeś przykład Toyoty, u nich nie ma problemu z wymianą tego co trzeba, sami doradzą. Mam kuzyna w ASO w Toyocie w W-wie i to co oni robią to nie da się porównać z ASO Mazda. Zresztą sami mechanicy z ASO Mazda załamują ręce nad procedurami w Maździe i wątpią w skuteczność części napraw. Oni nawet do wymiany uszczelki potrzebują zdjęć, dziesiątek akceptacji, zgód. Klientowi mówią, że nie wskazane jest by dalej jeździł, klient stawia Mazdę 6 pod płotem i 2 tyg czeka na pierwsze efekty procedury, tj. decyzji Pani X albo Pana Y z centrali. Samochód zastępczy nie przysługuje, bo to tylko naprawa gwarancyjna. Przyznawanie tego samochodu zastępczego to kolejne kuriozum i temat na oddzielny wątek. Dodatkowo w ASO trzeba im palcem wskazać co powinni wymienić, a następnie wykłócić się by wymienili chociaż część z tego co powinni, bo ich niesamodzielność nie pozwala na powiedzenie, że to i to jest zepsute i wymaga naprawy a nie kosmetyki i czekania aż się zapali.

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 14:06 
Prawie fanatyk
A co się okazało :arrow: ?

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 17:30 
Nowicjusz
W dynamicznej organizacji, jaką jest Mazda, zachęcamy pracowników, by podchodzili do swojej pracy z nastawieniem właściciela i przedsiębiorcy. Chcemy, żeby nasi pracownicy myśleli kreatywnie i odnosili sukcesy dzięki nieoczekiwanym innowacjom. To istota naszego sukcesu – i kiedy zatrudniamy nowych pracowników, właśnie takich cech u nich poszukujemy.
<hahaha>

Crow, kreatywni ludzie z Mazdy stwierdzili, że uszkodzona jest uszczelka intercoolera bo przepuszcza olej. Uszczelki nie ma w Amsterdamie i czekamy, pewnie około 2 tygodnie. Potem przystąpią do naprawy i sprawdzą dokładnie intercooler, a jak będzie zepsuty to znów sprawdzą czy jest w magazynie w Amsterdamie i zapytają centrali co dalej <suicide> .

zasłużony
PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 18:21 
Nałogowiec
Od: 25.10.2012
Chłopaki przyprowadzić powinniście swoje auta do Londynu. Mechanik u którego zawsze serwisuje auta części do aut ma zawsze od reki do 30 minut po wykonaniu tel lub na następny dzień. Bierze je z Europarts. I jak jest z czymś problem to zawsze zaopatruje się w wszystkie potrzebne części do naprawy danego podzespołu. I dopiero wtedy zaczyna zabawę. To co nie wymagało użycia do naprawy odsyła do dostawcy...

PS. Przepraszam za ten wywód, ale nóż mi się sam otwiera w kieszeni, gdy czytam o podejściu Mazdy do napraw gwarancyjnych i bezsilnośći ich mechaników z powodu tych ich wszystkich procedur i sposobów napraw jakie narzuca im Mazda.
Szlag by ich trafił... :(

Dzisiaj w drodze do domu zagadałem na parkingu jedną parę w 2 tygodniowej białej kombi po fl 2.2
Wymieniliśmy kilka zdań na temat urody auta, poczym zaprosiłem ich na angielskie forum. Ale już zdążyli je odwiedzić...
I przyznali się, że po porzeczytaniu kilku tematów juz po kupnie auta zaczeli troszkę żałować decyzji kupna ropniaka. I mają nadzieję, że z ich autem wszystko będzie ok. Czego ja im również życzę.

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.

Ostatnio edytowano Pn, 13 kwi 2015, 18:23 przez szczypik, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 18:22 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Region: mazowiecki
I w taki oto piękny sposób Mazda PL strzela sobie w kolano tracąc potencjalnych przyszłych stałych wiernych marce nabywców <oczy> .

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 18:27 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
No ... to prawda raczej ... ja powoli od dłuższego czasu mam dość :( mazdy

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 18:58 
Wtajemniczony
ZBANOWANY!
Mazda w chwili kiedy zaczeły się problemy z Dieslem powinna podjąć decyzje o automatycznej wymianie silników w każdym aucie, w którym zaobserwuje się usterke. A nie każą jeździć aż się rozsypie mimo, że wg. VIN auto jest wadliwe. Nie wierzę w to, że jazda z opiłkami nie spowodowała spustoszenia w silniku ale nawet już nie chodzi o to tylko o sam fakt. Ktoś wykłada ciężkie pieniadze na auto reklamowane jako cud techniki a tymczasem po 15 tys rozlatuje się silnik, oni go remontują i de facto od nowości jeździmy silnikiem po generalnym remoncie i Bóg wie jak on będzie sie sprawował potem..

PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 20:08 
Prawie fanatyk
Amen. :drunk: <%> Racja. Co więcej pisać. Wszystko już było.
P.S. Mar169 współczuję. :facepalm:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6382 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 213  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1