Teraz jest So, 25 sty 2020, 15:26

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 13 gru 2013, 22:38 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Nieoficjalny poradnik, jak żyć i jak aktywować sobie usługę TomTom Live, gdy wszyscy oficjalnie mówią, że nie można. Mamy nadzieję, że pomoże wszystkim niezdecydowanym. Testowane na zwierzętach :D
by cellulit & matkowpa

WSTĘP
W ramach pakietu LIVE użytkownik uzyskuje dostęp do następujących usług:
  • HD Traffic: informacja o utrudnieniach w ruchu drogowym
  • Pogoda: informacja o warunkach pogodowych we wskazanym miejscu
  • Tomtom Places, czyli wyszukiwarka miejsc
  • QuickGPSfix (jak sama nazwa wskazuje: softwareowe wsparcie dla szybszego wyszukiwania fixa GPSowego)
  • Informacja o fotoradarach (chyba każdy wie o co chodzi)
Na dzien dzisiejszy, usługi nie są oferowane dla użytkowników w Polsce pracujących na Mazda Navigation System NB1, nie oznacza to jednak, że nie można z nich korzystać.

ZAŁOŻENIE KONTA I WYKUPIENIE ABONAMENTU
Zanim przystąpisz do odpalenia usług LIVE zaleca się zrobienie update’u map korzystając z ‘gwarancji najnowszych map’. Ale po kolei:
  • rejestrujesz się na stronie tomtom.com (prawy górny róg: utwórz konto) a potem ściągasz i instalujesz aplikację tomtomhome (http://www.tomtom.com/pl_pl/services/tomtom-home) lub też ściągasz i instalujesz aplikację tomtomhome i rejestrujesz konto tomtom z poziomu aplikacji
  • jeśli rejestracji dokonujesz podając jeden z krajów LIVE przysługuje ci 3 miesięczny okres próbny na usługi LIVE (Belgium, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Portugal, San Marino, Spain, UK, Vatican City), czyli w tym czasie nie musisz wykupować abonamentu
  • jeśli jesteś po okresie próbnym lub chcesz wykupić abonament roczny, wtedy możesz to zrobić albo z poziomu aplikacji TomTom Home (w ustawieniach musisz mieć ustawiony jeden z krajów LIVE) lub za pośrednictwem strony www tomtoma (też musisz mieć ustawiony jeden z krajów, w których usługi LIVE działają). W tym drugim przypadku jednak musisz skojarzyć wykupioną usługę z urządzeniem, co sprowadza się do wprowadzenia do stacji multimedialnej w Maździe loginu i hasła, na które dokonałeś zakupu abonamentu przez stronę: Settings > MyTomTom Account, potem login i password (więcej szczegółow tutaj: http://pl.support.tomtom.com/app/answer ... cale/po_PO)

AKTYWACJA
Na dzień dzisiejszy aktywację usługi Live możemy zrobić tylko za granicą, czyli w krajach w których ta usługa jest oferowana oficjalnie (patrz wyżej), np. w Niemczech lub UK. Nie wystarczy jednak pojechać na przejście. Trzeba zgubić polski zasięg zupełnie, czyli około 10-15 km od granicy. Polecam sprawdzić czy np. komórka przeszła już w roaming. Przed wyjazdem należy upewnić się że mamy wykupiony pakiet usług Live lub aktywny 3-miesięczny okres testowy.

Procedura minimum
  • Z głównego menu wybieramy Live Services
  • zgadzamy się na transfer danych potrzebny do usług Live
  • dostajemy komunikat, że aby uzywać Live musimy ustawić jakąś trasę i zacząć jechać. Tak robimy.
  • po ok. 3-5 min jazdy pojawia się komunikat w stylu “Live Services activated”.
I juz.

Nie działa? Nie masz w menu nawigacji usługi Live?
Procedura pełna, paranoidalna
  • resetujemy wszystkie ustawienia TomToma (Settings > Restore Factory defaults), ale nie przechodzimy dalej.
  • wyłączamy samochód, wyjmujemy kartę SD
  • włączamy samochód i sprawdzamy czy modem jest włączony. W tym celu wciskamy przycisk “Power/Volume”, trzymamy a następnie wciskamy przycisk “Seek >>”. Pojawia sie ekran serwisowy, a tam wbijamy kod 20.
  • jeśli mamy uruchomiony modem, wyłączamy go, jeszcze raz uruchamiamy samochód i ponownie włączamy modem
  • jeśli nie, włączamy go
  • kolejne wyłączenie samochodu, wkładamy kartę SD i ponownie uruchamiamy
  • przy uruchomieniu TomToma zgadzamy się na transfer danych potrzebny do usług Live
  • klikamy na ustawienia i dostajemy komunikat, że aby uzywać Live musimy ustawić jakąś trasę i zacząć jechać. Tak robimy
  • po ok. 3-5 min jazdy pojawia się jeszcze raz pytanie czy chcemy współdzielić dane do usługi Live. Chcemy.
  • w Settings pojawia się na ikona Live, którą klikamy. Live Activated!!!

PROBLEMY
Po aktywacji Live nadal nic się nie dzieje (nie ma komunikatów o wypadkach, live traffic, pogody, itp.)
  • Poczekaj. Logowanie i aktualizacja zajmują czasem parę minut. Jeśli nadal nic to...
  • Settings > MyTomTom Account lub np. Live > Weather Services > Weather
  • Logujemy się do naszego konta używając loginu i hasła ze strony www
Po poprawnym zalogowaniu się, usługa powinna zacząć działać.

Po każdym uruchomieniu samochodu Live przestaje działać
  • Zaloguj się do usługi, czyli powiąż swoje urządzenie z kontem na którym masz subskrypcję usług (Settings > MyTomTom Account, potem login i hasło)
  • Jeśli nadal po każdym uruchomieniu samochodu Live nie działa, problem jest z przypisaniem usługi do karty SIM / samochodu. Konieczny telefon do polskiego supportu TomTom’a (22 349 15 98)

ODNOWIENIE SUBSKRYPCJI NA KOLEJNY OKRES
Kiedy wygaśnie subskrypcja i chcesz wykupić abonament na kolejny okres, postępuj zgodnie z zaleceniami w sekcji ZAŁOŻENIE KONTA I WYKUPIENIE ABONAMENTU.

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 gru 2013, 02:12 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 173
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dobra robota.
Jedna dodatkowa informacja. W moim przypadku Live, w okresie próbnym, aktywował się na 15 tygodni od momentu uruchomienia usługi.
I małe sprostowanie. Jeżeli w czasie rejestracji konta w TTHome jako lokalizację podaliśmy Polskę, to wystarczy przed planowanym uruchomieniem Live zmienić lokalizację na jedną z podanych przez kolegów (język można zostawić polski).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 gru 2013, 20:12 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.11.2013
Posty: 48
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Witam, dzisiaj korzystając z okazji aktywowałem Live w M6. W moim przypadku musiałem zastosować procedurę pełną "paranoidalną" :-) BTW nazwa adekwatna, pewnie tak o mnie pomyśleli sobie inni stojący na parkingu kiedy włączałem i wyłączałem auto kilkukrotnie ;-)

Usługi działają jak należy - zawsze to kilka dodatkowych bajerków w aucie :-)

Dzieki wielkie Cellulit!

_________________
GJ 2.5 AT SDN SFW


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 gru 2013, 20:35 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
<spoko>
Cieszymy się z kolegą @matkowpa, który pisał to ze mną, że działa!

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 sty 2014, 09:37 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 27.01.2014
Posty: 2
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Region: śląski
dzięki @cellulit, dobra robota:)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 lut 2014, 21:14 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 20.09.2013
Posty: 3953
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Nic nie zadziałało, jak chciałem. Reszta w wątku viewtopic.php?f=64&t=391&p=61228#p61228
Może coś mi podpowiecie?

_________________
Zoom-zoom to czyste emocje... soul red GJ 6 2.5 G AT kombi skypassion

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 mar 2014, 22:13 
Świeżak
Offline
Od: 17.11.2013
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Prozaiczne pytanie, ale gdzie jest ten przycisk aktywacja LIVE. Ja w Services mam tylko: Kamery, Trafic i jeszcze jedno (nie pamiętam teraz) ale na pewno nic związane z LIVE. Rozważam aktywację tego sposobem "Na turystę", nie chcę więc robić 600km na darmo w przypadku, gdy ta możliwość została już całkowicie zablokowana.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 mar 2014, 22:15 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
jesli nie masz, to pozostaje Ci procedura "paranoidalna". Wszystko jest w 1szym poście.

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pn, 31 mar 2014, 22:15 
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 8062
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
endrju15:
cellulit napisał(a):
włączamy samochód i sprawdzamy czy modem jest włączony. W tym celu wciskamy przycisk “Power/Volume”, trzymamy a następnie wciskamy przycisk “Seek >>”. Pojawia sie ekran serwisowy, a tam wbijamy kod 20.
jeśli mamy uruchomiony modem, wyłączamy go, jeszcze raz uruchamiamy samochód i ponownie włączamy modem
jeśli nie, włączamy go


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 mar 2014, 22:18 
Świeżak
Offline
Od: 17.11.2013
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Aaa, sorki - zapomniałem dodać, ze procedurę z modem już przerobiłem


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 mar 2014, 22:20 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
To jeszcze raz... ;-) Jak nie widzisz usługi Live, to musisz zrobić pełen reset i pełna procedura aktywacji. Ze 2-3 osoby (ze mną włącznie) już to przerabiały.

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 mar 2014, 22:26 
Świeżak
Offline
Od: 17.11.2013
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Czyli do bólu? Spoko, spróbuję jutro kilka razy. Jak teraz pójdę do garażu, to pewnie utknę tam na parę godzin. Jutro dam znać, dzięki.
Aha, gdy wczoraj robiłem aktualizację softu i map podałem adres UK (połasiłem się na darmowy okres próbny) teraz widzę , że nie można tego zmieniać. Myślicie, że mogę mieć potem jakieś ograniczenia z tym związane?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 mar 2014, 22:32 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Do bólu? U mnie poszło po pierwszym resecie. Standardowo ikona Live pojawia Ci się po kliknięciu na mapę + w ustawieniach.
UK powinno być OK.

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 09:58 
Świeżak
Offline
Od: 17.11.2013
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Zrobiłem reset 3 razy (pełną procedurę paranoidalną) i żadna ikona się nie pojawiła, ale jak wchodzę w Services, to pojawia się info, że Live nie jest aktywne i żeby aktywować, muszę ustawić krótką trasę itd., oczywiście po jej ustawieniu i przejechaniu nic się nie zmieniło. W menu ustawień nie ma zupełnie nic na temat Live - żadnej ikony w całym menu.
na stronie "connection status" widnieje Not connected - to oczywiste, ale SIM ID, IMEI i pozostałe
elementy nie mają żadnych wskazań - to normalne?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 10:04 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
W Polsce jesteś teraz? Z opisu wynika, że tak. W Polsce nie przeprowadzisz aktywacji Live, bez względu na kraj który wybrałeś przy rejestracji konta. Także jak widzę procedura działa, tylko nie przeprowadzisz jej do końca. Live zniknie z menu i wróci po resecie i poprawnej aktywacji.

ps. tak, brak jakichkolwiek danych w "connection status" jest normalne.

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 10:15 
Świeżak
Offline
Od: 17.11.2013
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Dzięki cellulit. Wygląda na to, że wszytsko gra, czas więc planować wypad do Niemców.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 12:06 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.11.2013
Posty: 48
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Panowie zawiesił mi sie Bluetooth (swoja droga dziwna sprawa) i prawdopodobnie będę musiał wyjąć bezpiecznik od systemu Audio, pytanie jak ze zaktywowanymi w Niemczech usługami Live? Ktoś coś przeraniał?

_________________
GJ 2.5 AT SDN SFW


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 12:31 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Jak zrobisz reset ustawień w Polsce, to Live'a na 100% masz z głowy. Bezpiecznik na dłuższy czas to pewnie to samo, ale chyba nikt nie sprawdzał.

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 12:55 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 173
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja wyciągałem bezpiecznik na krótko i Live został. Nawet stacje się nie pokasowały. Jednak kolego fast79 pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 15:40 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.11.2013
Posty: 48
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Dzieki Panowie! Jeszcze pytanie ktory bezpiecznik wyciagnac? sa dwa do systemu Audio - ma ktos moze wiedze, ktory z nich obsluguje system, a ktory wzmacniacz lub cos w tym stylu bo z tego co wiem jeden jest 7,5 a drugi chyba 15.

_________________
GJ 2.5 AT SDN SFW


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 16:10 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 173
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Z tego co pamiętam Audio2


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 1 kwi 2014, 22:24 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.11.2013
Posty: 48
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
dzieki!

_________________
GJ 2.5 AT SDN SFW


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 kwi 2014, 15:12 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.11.2013
Posty: 48
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Po wyciagnieciu Audio1 BT, USB zaczelo dzialac, nawigacja nie stracila Live Services :-)

_________________
GJ 2.5 AT SDN SFW


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 kwi 2014, 19:38 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
<spoko>

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 kwi 2014, 05:20 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 20.09.2013
Posty: 3953
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Po padnięciu akumulatora, również działa :)


Sent from my iPad using Tapatalk

_________________
Zoom-zoom to czyste emocje... soul red GJ 6 2.5 G AT kombi skypassion

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 maja 2014, 19:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.10.2013
Posty: 13
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
To teraz pytanie nieco z innej beczki. Miałem aktywne usługi LIVE, oczywiście po 3 miesiącach wygasły. Niedawno zrobiłem upgrade NB1 i wykupiłem nowe mapy TT. Po zainstalowaniu niestety nie było śladu po menu LIVE, nie pomagały żadne resety i procedury. Teraz jestem w Niemczech, więc zastosowałem całą długa procedurę, menu LIVE powróciło, ale oczywiście usługi są nieaktywne. Jednak jak sprawdzam stan połączenia (Settings >> Information >> Network) to nie mam żadnych informacji o kracie SIM i system jest niepołączony z siecią. Czy karta została deaktywowana? Jak to u was wygląda?

Pozdrawiam,
Tomek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 maja 2014, 19:53 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Tak, do momentu aktywacji karty i usług nic nie widać w "Information >> Network".

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 maja 2014, 19:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.10.2013
Posty: 13
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
W takim razie czy po wygaśnięciu okresu próbnego i deaktywacji jest jakiś sposób żeby usługę aktywować? Można ją wykupić będąc w Niemczech? Próbowałem kupić, ale TomTom wywalał błąd podczas zakupów.

Tomek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 maja 2014, 20:03 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Moim skromnym zdaniem to powinno zadziałać (ale głowy nie dam). Próbowałeś kupić przez TomTom Home? Jaki masz błąd?

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 21 maja 2014, 20:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.10.2013
Posty: 13
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Error 236 (http://discussions.tomtom.com/t5/Map-purchasing/Error-236/m-p/19793#M251), próbowałem bawić się z ustawieniami kraju, ale nic to nie dało. Kupować próbowałem z poziomu TomTom Home.
Do głowy przychodzi mi jeszcze zarejestrowanie nowego konta TT w Niemczech i podpięcie do niego nawigacji, ale wtedy nie wiem czy aktualizacje map wykupione na innym koncie będą działać. Skomplikowane to wszystko.

Edit: dodam, że dzieje się to jeszcze przed podawaniem szczegółów karty do płatności, więc możesz spróbować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.