Teraz jest N, 17 lis 2019, 21:57

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 23 lut 2019, 13:42 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 63
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Normalnie, karta SD do czytnika i aktualizowałem, mam model early 2015.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 lut 2019, 13:44 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.07.2017
Posty: 55
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Ja mam czytnik w kompie tylko na karty formatu Apple i zwykły Sd nie wchodzi. Mam late 2015.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 10:23 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1619
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Kartę SD można (jak sie chce ) rzeczywiście sformatować jako system plików jedynie pod macOS. Ale SD to SD i fizyczne rozmiary są raczej standartowe. Czytnik w macBooku powinieneś mieć na zwykle SD, jak najbardziej obsługujacy FAT32.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 10:26 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.07.2017
Posty: 55
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Tylko takie karty u mnie wchodzą. Do aktualizacji nawigacji musiałem dokupić zewnętrzny czytnik.
Obrazek
Obrazek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 10:36 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1619
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Transcend i wszystko jasne.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 10:38 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 466
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Przecież to jest normalne SD tylko krótsze. Stworzone żeby można było rozszerzyć tym pamięć dyskową macbooka i żeby nic nie wystawało.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 10:48 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1619
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
No ale gniazdo czyli czytnik Transcenda już nie jest kompatybilny.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 13:05 
Świeżak
Offline
Od: 26.12.2016
Posty: 15
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ktoś w ogóle widzi co się zmieniło w aktualizacjach? Np automapa ma opis jakie drogi dodali itp a mazda?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 13:33 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 466
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Smook, ale jak niekompatybilny skoro "góra" karty to jest normalne SD. Przecież karta nie musi całą się cała chowac w gniazdo. No chyba że są jakieś inne wersje MacBook, nie kompatybilne z SD, na jakieś inne rynki... Ja się nie spotkałem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 lut 2019, 14:39 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1619
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Luke, masz rację. Oczywiscie, że to gniazdo SD, a ten Transcend to jedynie modyfikacja karty SD.
Tej karty nie wsadzimy do innego niż mac gniazda. Ale kazda SD powinna tam pasować.

Dopasowane karty produkowane są jedynie do komputerów Apple. W sprzedaży możemy znaleźć karty odpowiednio dopasowane do Macbooków Pro Retina w rozmiarze 13 oraz 15 cali. Są także wersje dla cienkich komputerów Air.


W rzeczy samej jest to karta SDXC, ale... w macBook Pro z 2016 i nowszych czytników SD już nie montowano.
Najlepsze, że tej samej karty nie da się użyć pomiedzy róznymi produktami Apple. No chyba, że używamy w każdym adapterka Nifty i przenosimy tylko kartę microSD.
Też byłem zdziwiony...

W najnowszych makach nawet takiego slotu już nie ma. Wszystko leci przez port Thunderbolt 3


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lut 2019, 08:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.06.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Hej mam pytanie, chciałem zaktualizować mapy wsadziłem oryginalna kartę do czytnika toolbox ja poprawnie rozpoznał ale jak próbuje pobrać to wyświetla mi ze za mało miejsca na karcie i żebym ograniczył region. Ograniczam region tylko do Europy bez Rosji i nadal za mało miejsca. Nie mam innych możliwości wyboru. Usunąć z karty nie mogę jak rozumiem Jakieś pomysły ? Zamówiłem kartę dodatkowa 32 GB ale nie wiem cz będę mógł zainstalować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lut 2019, 19:55 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 158
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
U mnie tez, przy ostatniej aktualizacji, był komunikat o braku miejsca ale ograniczenie (rezygnacja z Rosji) pozwoliła na aktualizację. Karta jeśli dobrze pamiętam to 8GB - oryginalna Mazdy. Może na Twojej jest coś więcej niż tylko navi?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 5 kwi 2019, 14:58 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.04.2019
Posty: 3
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Jako, że jestem nowy na forum na początku chciałbym Was wszystkich powitać.
Właśnie dołączyłem do grona szczęsliwych posiadaczy Mazdy 6.
Mazdę zakupiłem ściągniętą z Kanady i obecnie są tam wgrane mapy na Amerykę Północną. Po zainstalowaniu Toolboxa oczywiście po włożeniu karty SD wykrywa mi mapy i mam możliwość jeszcze zainstalowania nowszej wersji, jednak tylko na Amerykę. Nigdzie nie mogę w programie zmienić na EU.

Czy ktoś mógłby się podzielić swoimi mapami na EU, mogą być z poprzednich lat. Generalnie chce sprawdzić czy będą chodzić. Jeżeli tak to oczywiście kupię aktualizację.

Z góry dzięki...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 5 kwi 2019, 19:40 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1619
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
http://infotainment.mazdahandsfree.com/ ... uage=pl-EU

Mapę trzeba kupić. Subskrybcja na rok 113€ , na 3 lata 183€

http://infotainment.mazdahandsfree.com/ ... uage=pl-EU


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 7 kwi 2019, 20:25 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.11.2016
Posty: 158
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Panowie,
Skończyła mi się 3 letnią darmowa aktualizacja. Mam dwa pytania czy jednym ratunkiem jest przedłużenie aktualizacji w salonie Mazda czy mogę kupić nową kartę na jednym z portali aukcyjnych = taniej i mam od nowa darmową 3 letnią aktualizację?
Pozdrawiam wszystkich


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 16 kwi 2019, 21:56 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1049
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Można kupić online za pomocą Mazda Toolbox.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan
https://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 16 kwi 2019, 22:02 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.11.2016
Posty: 158
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
To nie będzie taniej.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 28 kwi 2019, 10:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.01.2016
Posty: 3
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
W tym tygodniu dokonałem zakupu 3 letniej subskrypcji aktualizacji za 183.5Euro zapłaciłem 815.20PLN .Natychmiast mogłem przeprowadzić aktualizację map. Ale po 1/wyskoczyła informacja ,że mam za mało miejsca na karcie, wybierając opcje mapy Europy wgrał mi się plik ok 6 GB. 2/ Wykorzystałem kopię wcześniejszych map na karcie 16 GB i tak mapy zaktualizowały się w pełni. Plik waży ok 7.16 GB a nie jak się podaje 7.5 GB.3/Wyskoczył mi komunikat, że przysługuje mi tylko jednorazowa aktualizacja, mimo ,że ważność konta przedłużyła się do 04.2022roku.Zobaczę ,czy jak pojawi się kolejna aktualizacja map, czy będę mógł przez kolejne lata mapy aktualizować. Nie skorzystałem z przejścia na Android Car , bo nadal jest dużo z nią problemów ,szczególnie dla Android((Pie).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 lis 2019, 20:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.02.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
Hej, możecie potwierdzić że obecna wersja aktualizacji jest z lutego 2019? Mapy aktualizowałem w maju, a auto mam od kwietnia, więc w sumie z chęcią dowiem się jak często oni robią aktualizację tych map? Z końcem listopada kończy mi się subskrypcja, myślałem że coś nowego jest do ściągnięcia, a tu nadal luty 2019?

Swoją drogą, nie planuję wykupywać dodatkowych aktualizacji, więc myślałem żeby może po roku spróbować zastąpić ją czymś innym. Jakie mam opcje i czy taka operacja nie koliduje z gwarancją? Z góry dzięki za (p)odpowiedzi.

_________________
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 lis 2019, 20:33 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 158
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Mnie też własnie kończy się 3-letnia subskrybcja. Nie mam najmniejszego zamiaru jej odnawiać. Aktualizacje mialy być co pół roku a są mocno nieregularne. I jak już wgrałem aktualizację to okazywało się, że była jakby sprzed pół roku, tzn uwzględniała zmiany na drogach ale te nie nowsze niz 6m.
Wgrałem przez AIO obsługę AA i mam do wyboru Google Maps i Waze.
Wraz z danymi o natężeniu ruchu, korkach, etc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 lis 2019, 09:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.02.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
Dzięki @arpi za odpowiedź. Czyli raczej do końca miesiąca nic nowego się nie pojawi. Myślę że jeszcze chwilę na tym pojeżdżę i w następnym roku pokombinuję. A czy cały ten myk z wgrywaniem nie narusza gwarancji? Czyli rozumiem że działa to na zasadzie udostępniania ekranu telefonu na wyświetlaczu navi? Czy istnieje opcja zastąpienia softu nawigacji innym? Tak np żeby na karcie mieć HERE maps albo inny soft? Mi w zasadzie wersja offline by wystarczyła.

A jeszcze jedna sprawa. Przy ostatniej aktualizacji okazało się że karta pamięci jest za mała, coś tam musiałem pominąć żeby dało się aktualizować. Jak to jest, powinni mi w ASO wymienić na większą czy to zakup z mojego portfela?

_________________
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 12 lis 2019, 14:49 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5505
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ja pominąłem aktualizację jakiegoś regionu.
No nie ma sensu cokolwiek z tym robić. Aktualizacja ostatnia luty 2019, kiepsko, no i ogólnie bardzo kiepsko z tą naszą navi MZD
Dla mnie nie ma sensu cokolwiek dalej w niej kupować.
Nieopłacalne.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 12 lis 2019, 22:39 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2290
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
AA/CP jest bardziej opłacalne nawet przy dokupywaniu w ASO niż subskrypcja map do MZD...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 13 lis 2019, 21:54 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 158
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
12 listopada 2019, o 09:19 madstorm napisał(a):
A czy cały ten myk z wgrywaniem nie narusza gwarancji? Czyli rozumiem że działa to na zasadzie udostępniania ekranu telefonu na wyświetlaczu navi? Czy istnieje opcja zastąpienia softu nawigacji innym? Tak np żeby na karcie mieć HERE maps albo inny soft? Mi w zasadzie wersja offline by wystarczyła.

Modyfikacje AIO robisz to na własne ryzyko, Mazda nie może odpowiadać za zmodyfikowane oprogramowanie MZD.
Alternatywnie możesz zainstalować nową wersję MZD, oryginalną od Mazdy. Od wersji o numerze zaczynającym się od 70.xx.xxx zawiera ona obsługę Android Auto i Apple Car Play. Aby jednak AA/CP zaczeły działać konieczna jest też wymiana modułu gniazd USB (na wydajniejsze prądowo). Możesz to zrobić w ASO Mazdy lub próbować samemu - moduł USB można kupić a oprogramowanie MZD ściągnąć.

Działanie AA to wyświetlanie AA na ekranie auta ale też sterowanie działaniem programu z samochodu - przyciskami i pokrętłem a w wersji AIO także dotykowym ekranem samochodu.

Na karcie jest tylko navi Mazdy. Nie ma opcji aby wgrać tam cokolwiek innego. Przynajmniej ja nie słyszałem. A w AA dostępne są dziś Google Maps i Waze jako nawigacje właśnie zastępujące navi Mazdy.
Kartę SD z navi Mazdy można wyjąć albo zostawić jako backup, na wypadek gdy smartfon z AA z jakiegoś powodu zawiedzie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.