Teraz jest Cz, 18 lip 2024, 09:42

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 22 wrz 2015, 07:20 
Świeżak
Offline
Od: 22.01.2015
Posty: 25
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: warmińsko-mazurski
Witam, mam pytanie czy wiecie jak zaktualizować mapy w nowej 6 ponieważ mi się to nie udaje. Dziękuję za odpowiedź


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 22 wrz 2015, 09:27 
Offline
Ściągnąłeś Mazda Toolbox ze strony Mazdy?

https://mazda-eu.naviextras.com/shop/po ... ectedTab=1


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 14:15 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 01.07.2015
Posty: 411
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Dla zainteresowanych - jest wreszcie najnowsza aktualizacja map :) Właśnie pobieram.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 15:27 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 28.07.2013
Posty: 1952
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Ja widzę Map of Europe
Latest release: 2014 Q2 :mad:

_________________
Samochodami się albo jeździ albo się je kocha, fajnie jak jest jedno i drugie


Ostatnio edytowano Pt, 20 lis 2015, 16:22 przez crow, łącznie edytowano 2 razy

 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 15:42 
Adept
Offline
Od: 08.07.2015
Posty: 101
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
2 kwartał 2015 czyli prawie aktualna :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 16:23 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 28.07.2013
Posty: 1952
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
2015?

Mi pokazuje atest release: 2014 Q2

Mi pokazuje atest release: 2014 Q2, coś mam nie tak.

_________________
Samochodami się albo jeździ albo się je kocha, fajnie jak jest jedno i drugie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 16:30 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 01.07.2015
Posty: 411
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
crow nie bardzo rozumiem gdzie Ci to pokazuje :?: Wyjmujesz kartę z auta, wkładasz ją do kompa, uruchamiasz Mazda Toolbox i samo Ci wyszykuje aktualizację <niewiem>

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 17:34 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 28.07.2013
Posty: 1952
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Wkładam kartę. Naciskam free updates i wyskakuje j.w. <niewiem> :mad:
Ostatnia aktualizacja w maju 2015

_________________
Samochodami się albo jeździ albo się je kocha, fajnie jak jest jedno i drugie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 17:57 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 01.07.2015
Posty: 411
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Czy masz zainstalowany program Mazda Toolbox, o którym pisze wyżej rkarcz :?:

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 17:59 
Offline
Jutro odbieram srebrną strzałę to sprawdzę ile warty ten Update. Pewnie włączyli do ruchu Łazienkowski i tyle. :lol:


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 18:03 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 01.07.2015
Posty: 411
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Żeby było śmieszniej, to u mnie wcale on nie był wyłączony, więc może dopiero teraz go wyłączyli :hihi:

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 19:02 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 28.07.2013
Posty: 1952
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Mazop napisał(a):
Czy masz zainstalowany program Mazda Toolbox, o którym pisze wyżej rkarcz :?:


Mam. Na koncie wciskam w manu po lewej darmowe aktualizacje i pokazuje mi:
Mapy następujących krajów: Europa
Najnowsza wersja: II kwartał 2014 r.
Najnowsze mapy dla następujących krajów: Europa.
Obejmuje: Europa.
Pełne pokrycie ponad 15 555 500 kilometrów zaktualizowanych.
A w pasku historia: ostatnia aktualizacja 18.05.2015 :idea: :/

Czyli co w maju poszło co miało iść na dysk, a sama mapa opóźniona? czy coś nie tak, jak macie na koncie, może jakiś zrzut ekranu?

-- Dodano: Pt, 20 lis 2015, 18:58 --

Chyba załapałem :facepalm: , co nie tak robię, Toolbox <spoko> acha
Zapomniałem, źle skojarzyłem strony, dzięki chłopaki
Działam <brawo> Dzięki papa

-- Dodano: Pt, 20 lis 2015, 19:02 --

Faktycznie idzie nowa mapa <brawo>
A tamte info było z konta ze strony głównej.

_________________
Samochodami się albo jeździ albo się je kocha, fajnie jak jest jedno i drugie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 19:08 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 01.07.2015
Posty: 411
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Tak też myślałem, że ... masz coś nie tego z tym Mazda Toolbox

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 lis 2015, 19:16 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 28.07.2013
Posty: 1952
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Przeinstalowałem na nowo i zaczęło działać, bo tak nie dawało znaku życia. Więc może nie doinstalowałem, a tylko sugerowałem się stroną https://mazda-eu.naviextras.com/shop/portal a to za mało i przyznaję, też do końca na początku nie skojarzyłem. W TomTomie było coś co chwilę i jakoś człek opanował temat, a tu tak rzadko, że wypadłem z rytmu i się zakręciłem, jeszcze raz dzięki papa

_________________
Samochodami się albo jeździ albo się je kocha, fajnie jak jest jedno i drugie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 08:10 
Offline
Właśnie instaluję update. Ale zastanawia mnie dlaczego w listopadzie, czyli w 4 kwartale mamy update Q2, a nie Q3? Chyba, że Q nie oznacza kwartału, tylko taka ich nazwa kodowa, a 2 to drugi w tym roku i pocałujcie nas w d..pę. Najśmieszniejsze jest to, że mają jakieś potwornie stare mapy, bo w HEAR mój numer domu jest od 3 lat, a w MZD nie było go w kolejnych update'ach.

Mam pytanie do tych, którzy wykupili usługi połączone - tak to się chyba nazywa - jak to działa wq was, bo ja pamiętam, że jak użyłem tego może ze 2 razy przez te pierwsze 3 miesiące to faktycznie korki pokazywało - na wylocie z Kielc do Łodzi (DK74) i jeszcze jak był remont na S8 przy moście Grota. Pytanie jak to działa obecnie i czy widzicie jakąś poprawę w ostatnich paru miesiącach - czy też działa to tak samo?


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 11:44 
Adept
Offline
Od: 08.07.2015
Posty: 101
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
i jak Twoj dom juz jest? ;) wczoraj jade se a moja madra nawigacja mowi mi korek przed Toba jak juz w nim stanełem :D ostrzega przed fotaradarami ktorych juz dawno nie ma, ulica ktora jest od przynajmniej 2 lat ciagle nie dostepna ;) no coz moze za poł roku bedzie :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 13:30 
Offline
Bart80 jest.. <spoko>
Ale jedna z głównych ulic do wiejskiej części mojego miasta, która pewnie od 2 wojny światowej, jesli nie od 1szej, jest asfaltowa, to dla MZD jest gruntówką i prowadzi mnie jakimiś zadupiami za każdym razem.. :lol:
Dzisiaj byłem w Wwie, mostu Łazienkowskiego nie sprawdzałem, ale pojechałem wylotem 7,8 na Magdalenkę i Janki. No niestety. Tego nie ma. Oby do końca mojej subskrypcji map zdążyli... <hahaha>
A z tym korkiem to chyba mając trasę możesz coś takiego podejrzeć jak zdarzenia? Powinien chyba też proponować objazd jeśli korek wydłuża czas podróży o ileś tam. Poza tym chyba jak oddalisz widok to masz natężenie ruchu i ikony korka. Tak jest?


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 14:07 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 01.07.2015
Posty: 411
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
rkarcz napisał(a):
pojechałem wylotem 7,8 na Magdalenkę i Janki. No niestety. Tego nie ma.

Ja jeszcze nie miałem okazji po aktualizacji map - sprawdzić, ale to co piszesz jest mało pocieszające :|

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 14:35 
Adept
Offline
Od: 08.07.2015
Posty: 101
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
pewnie ze moge wszysko mozna ;) a najlepiej wozic kogos kto bedzie wchodził sprawdzał czy aby gdzies nie bedzie utrudnienia ;) bo to na prawde problem jadac zeby sama navi mi o tym powiedziala ze korek gdzies tam z przodu jest a nie mowic jak sie juz w korku stoi ;) bo np zapomnialem gdzes wejsc i sprawdzic czy takowy bedzie :)

te uslugi sprawdzam od kilku dni i jak jade to mam wrazenie ze te utrudnienia pokazuje w tych samych miejscach co dzien wczesniej a nie zaobserwalem tam zadnych :) np jadac głowna poakzuje mi poprzeczne ten znaczek ostrzegawczy z dwiam autkami, patrze a tam zadnego samochodu ;) chyba nie dozyje zaminm to wszysko zrozumie :rozejm:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 14:36 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 17.09.2015
Posty: 565
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
opcja traffic jest konkretna bez tego ani rusz po większym mieście

_________________
<pucu> do odważnych świat należy <czas>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 20:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.05.2015
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Witajcie, zainstalowałem aktualizacje i Ups... Po połączeniu sie z wifi nie pokazuje cen na stacjach i pogody, ktoś miał podobny problem?

_________________
M6 2,5 AT SP
Pozdro


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 lis 2015, 20:28 
Offline
Bart80 lepiej sprawdzić to jakkolwiek i nie stać w korku..
To tak jak z CB. Nie czekasz aż ci powiedzą, tylko się dopytujesz bo masz jakąś alternatywę.
A jakbyś słuchał to tak samo jak z traffic'iem w MZD.. :)


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 gru 2015, 13:46 
Wtajemniczony
Offline
Od: 18.09.2015
Posty: 199
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Panowie ile trwa najnowasza akulizacja map? Mam ciagle in progress 0% przez 5min ostatnie.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 gru 2015, 22:34 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 989
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Janbis napisał(a):
Witajcie, zainstalowałem aktualizacje i Ups... Po połączeniu sie z wifi nie pokazuje cen na stacjach i pogody, ktoś miał podobny problem?

Z nowym softem mam to samo jeśli chodzi ceny paliw, pogoda działa. W ustawieniach usług dodatkowych nie ma opcji ustawień jakie paliwa ma sprawdzić i sprawdzanie nie działa.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 28 gru 2015, 18:05 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 03.09.2015
Posty: 107
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
JaFGdy - czyli kolejna wtopa Mazdy bo u mnie po aktualizacji mapy jest dokładnie to samo. Centrum Warszawy, a cen paliw brak :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 gru 2015, 08:08 
Świeżak
Offline
Od: 31.01.2015
Posty: 31
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Nie pokazuje wyboru rodzaju paliwa przy ustawionym języku polskim, przy angielskim - już jest :idea:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 gru 2015, 08:24 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 28.07.2013
Posty: 1952
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Na te dodatki to szkoda kasy za to co ten system daje <slabo>

_________________
Samochodami się albo jeździ albo się je kocha, fajnie jak jest jedno i drugie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 gru 2015, 09:59 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 989
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
adiiik37 napisał(a):
Nie pokazuje wyboru rodzaju paliwa przy ustawionym języku polskim, przy angielskim - już jest :idea:


adiiik37 tego nie sprawdzałem i dzięki za info. Jednak dla mnie ma to działać w języku polskim, bo takiego języka używam w domu. Funkcja więc jest do poprawy o czym informowałem już dealera i MMPOL. Pytanie tylko teraz kiedy.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 29 gru 2015, 14:05 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 03.02.2015
Posty: 17
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Właśnie instaluję aktualizację map November 2015.
Dostałem także - chociaż się nie upominałem - kalendarz biurkowy Mazdy na rok 2016

_________________
Mazda 6 2015; sedan benzyna 2,5 l <pucu>
Były: (z giełdy) Syrena 105 => PF 125p :sad: (najgorszy jaki miałem)
(z salonu) Hyundai Pony => Civic => Octavia => Yaris => Corolla => Avensis


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 1 sty 2016, 19:51 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2703
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Ten kalendarz to chyba każdy dostał... ładny ale mało praktyczny, mój poszedł dla syna niani, bo nie miałem co z nim zrobić ;)
Forumowy znacznie lepszy ;)

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 364 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.