Teraz jest Pt, 16 lis 2018, 23:15

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 422 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: Pn, 23 kwi 2018, 09:56 
Avatar użytkownika
Weteran
Online
Od: 20.05.2013
Posty: 7348
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
28 marca 2018, o 22:15 jinxsior napisał(a):
Jeśli nie będzie obiekcji to mogę krok po kroku napisać co i jak zrobić żeby aktywować mapy w NB1.
23 kwietnia 2018, o 09:00 luki735 napisał(a):
A korzystał ktos z tego ?

Czyli ktoś postanowił na tym procederze (złodziejskim?) zarabiać.
Co za świat. Z drugiej strony ta aktualizacja jest droższa niż zdrapka. :arrow:


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 kwi 2018, 11:23 
Świeżak
Offline
Od: 02.04.2017
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: świętokrzyski
No to podpowiedzcie jak ją zaktualizować i żeby był polski lektor


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pn, 23 kwi 2018, 12:00 
Avatar użytkownika
Weteran
Online
Od: 20.05.2013
Posty: 7348
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Głosy lektorów dodaje się w TomTom Home. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 1 cze 2018, 08:32 
Avatar użytkownika
Weteran
Online
Od: 20.05.2013
Posty: 7348
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
28 marca 2018, o 15:52 zagryziak napisał(a):
Dzisiaj w TomTom kupiłem aktualizację na 18 m-cy (12 + 6 w promocji) za 274,95 zł.

W jaki sposób kupowałeś?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 2 cze 2018, 09:35 
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.11.2013
Posty: 2031
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Tomek! Zakupiłem poprzez TomTomHome. Po wciśnięciu przycisku "aktualizacja map" wyświetliła się propozycja aktualizacji na 18 miesięcy w cenie promocyjnej. Kliknąłem, zapłaciłem i uaktualniłem.
Zdecydowałem zakupić w ten sposób, ponieważ cena zakupu odpowiadała cenie zdrapek sprzed ich podwyżek.

_________________
Nie odkładaj do jutra tego, co możesz zrobić pojutrze!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: So, 2 cze 2018, 15:47 
Avatar użytkownika
Weteran
Online
Od: 20.05.2013
Posty: 7348
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Roman, a gdy kupowałeś Twoja wcześniejsza subskrypcja trwała czy było już po?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 cze 2018, 07:29 
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.11.2013
Posty: 2031
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Było po. Sądzę zarazem, że przypadkowo trafiłem na jakąś krótką akcję promocyjną TomToma. Jeśli mnie pamięć nie myli chyba nawet ta promocja ukazała się dopiero po kliknięciu "kupuję" ale oczywiście jeszcze przed zapłatą. Więc, gdyby nie ta promocja prawdopodobnie pominąłbym zakup w TomTom i nadal szukał tańszej zdrapki.

_________________
Nie odkładaj do jutra tego, co możesz zrobić pojutrze!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 cze 2018, 11:49 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 05.03.2017
Posty: 157
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Problem w tym,że zdrapki do NB1 drastycznie zniknęły z rynku.Wszędzie gdzie sprawdzałem jest informacja brak produktu.Wcześniej kupowałem ze strony swiatkierowcy.pl i było sporo taniej niż z oficjalnej TomTomHome.


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 8 cze 2018, 11:04 
Avatar użytkownika
Weteran
Online
Od: 20.05.2013
Posty: 7348
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Tak, to prawda, nie ma zdrapek, dlatego dopytywałem zagryziaka o zakup przez TomTom'a.

Jak komuś uda się kupić jakimś cudem zdrapkę, to aktywacja automatyczna już nie działa. Przy próbie aktywacji pojawia się taki komunikat:
a.png

Niestety, trzeba kontaktować się z supportem TomTom'a. Proszą o zdjęcie zdrapki oraz zdjęcie dowodu zakupu po czym aktywują kod "ręcznie" w systemie. Prawdopodobnie przechodzą na sprzedaż aktualizacji jedynie przez swój kanał sprzedaży elektronicznej.

Nowe mapy, które zazwyczaj ukazywały się w maju będą dostępne prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 cze 2018, 14:14 
Nowicjusz
Online
Od: 23.05.2017
Posty: 36
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: małopolski
Dzięki za info, Tombien!
Szkoda, że dopiero będą w przyszłym tygodniu, bo w niedzielę wyjeżdżam w dluższą podróż i przydałaby się aktualizacja... No cóż, jakoś trzeba z tym żyć ;-)


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 12 cze 2018, 16:12 
Avatar użytkownika
Weteran
Online
Od: 20.05.2013
Posty: 7348
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
W dniu dzisiejszym ukazała się nowa mapa o oznaczeniu 10.10. (datowana na maj ;) )


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 cze 2018, 09:21 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1150
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Od dzisiaj jest promocja -30%, aktualizację na rok można kupić za 175PLN.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 07:37 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 09.08.2014
Posty: 455
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Tylko to jest mapa Europy zachodniej bez Polski z tego co widzę?

Edit: Ok, już znalazłem, każda przeceniona o 30%, a z Polską Mapa Europy a nie Europy Zachodniej.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 09:58 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1150
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Jak może być mapa Europy bez Europy Zachodniej? Chyba, że jakaś Pisokaczomapa, poza ofertą

Edit:
Sorry, rzeczywiscie można kupić osobno w TomTom jakieś mapy regionalne Europy, Polska, Rosja, Turcja i inne peryferia
Nie jestem pewien , czy przez program NB1 sie wgrają.
Ale promocja na standartową Europę też jest wraz z 4 aktualizacjami na rok oraz jakaś półtoraroczna z sześcioma również figuruje w ofercie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 11:16 
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.11.2013
Posty: 2031
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
25 czerwca 2018, o 10:58 Smook napisał(a):
półtoraroczna z sześcioma również figuruje w ofercie

To chyba taka, jaką i ja nabyłem.

_________________
Nie odkładaj do jutra tego, co możesz zrobić pojutrze!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 13:18 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 09.08.2014
Posty: 455
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Smook napisał(a):
Jak może być mapa Europy bez Europy Zachodniej? Chyba, że jakaś Pisokaczomapa, poza ofertą


Jest Mapa Europy - i tu jest Polska
i jest Mapa Europy Zachodniej - i tu nie ma Polski

warto zwrócić uwagę, bo można kupić bez aktualizacji Polski, a tutaj ostatnio o dziwo najwięcej zmian ;).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 18:04 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 168
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Jak wyszukujecie tej promocji, bo u mnie ceny standardowe 274 PLN za rok?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 18:11 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1150
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Przejdź aż do koszyka, tam się pojawią promocje
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 19:33 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 09.08.2014
Posty: 455
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Możesz kupić to jeszcze taniej - zarejestruj zakup na firmę i zapłacisz bez vatu. Ja zapłaciłem dzisiaj 156 pln.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 21:33 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 31.08.2013
Posty: 1330
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: zagranica
u mnie bez znizky 70 eur za nowa mape EU + 4 updaty mapy


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 lip 2018, 19:23 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
Czy Wam też pokazuje dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym 60km/h zamiast 50km/h ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 lip 2018, 20:31 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4414
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
A w PRD, jest na sztywno określone że ma być 50km/h?
Wydaje mi się że są wyjątki, np dwa pasy w tym samym kierunku itp.

Chyba że u ciebie w całym mieście pokazuje 60, :O

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 lip 2018, 21:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1150
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
zigi86 napisał(a):
Czy Wam też pokazuje dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym 60km/h zamiast 50km/h ?
Tak. Wynika to z przepisu o dozwolonej prędkosci w terenie zabudowanym w porze nocnej.
Który to przepis miał być nowelizowany a właściwie usunięty ostatnimi czasy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 lip 2018, 22:02 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 31.08.2013
Posty: 1330
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: zagranica
1 lipca 2018, o 20:23 zigi86 napisał(a):
Czy Wam też pokazuje dozwoloną prędkość w terenie zabudowanym 60km/h zamiast 50km/h ?


tak pokazuje mi w PL tak samo, 60 w noc i w dzien :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 lip 2018, 13:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
czyli pokazuje źle ... a macie najnowszy soft i najnowsze mapy ? zastanawiałem się czy aktualizacja coś może na to pomóc ..


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 lip 2018, 17:05 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1150
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
TomTom w Polsce tak ma, odkąd pamiętam.Posiadam najnowszy soft i mapy.
Póki co, ustawa o ruchu drogowym wciąż dopuszcza 60km/h w terenie zabudowanym w godz 23-05.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 lip 2018, 17:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
25 czerwca 2018, o 20:33 BigCactus napisał(a):
Możesz kupić to jeszcze taniej - zarejestruj zakup na firmę i zapłacisz bez vatu. Ja zapłaciłem dzisiaj 156 pln.


Gdzie się to zaznacza ? bo nie mogę znaleźć :/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 lip 2018, 18:56 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1150
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Na samym końcu transakcji, przy płatnosci masz taką opcję.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 lip 2018, 23:56 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1150
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Wpisz kod promocji SUMMER2018

A bez VATu kupisz płacąc na końcu samym- ale musisz wpisać dane swojej firmy

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 lip 2018, 12:46 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1012
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Jeśli nie jesteś zarejestrowanym płatnikiem VAT-EU to musisz zapłacić VAT.
Jeśli jesteś zarejestrowanym płatnikiem VAT-EU to też musisz zapłacić VAT tylko inaczej się to odbywa. Kupujesz towar bez VAT (wewnątrzwspólnotowe nabycie towaru - WNT), sprowadzasz do Polski i masz obowiązek tę fakturą z WNT zaksięgować w swojej działalności i w związku z tym powstanie obowiązek zapłaty podatku VAT wg stawki kraju Twojej działalności. Oczywiście gdy wykorzystujesz samochód na potrzeby prowadzonej działalności gospodarczej to ten VAT odliczysz.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 422 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.