Teraz jest Pn, 19 lis 2018, 21:19

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 422 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: Pt, 7 mar 2014, 23:36 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7381
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Proponuję, aby w tym wątku umieszczać info o aktualnej wersji map do NB1

Aktualna wersja to 925.5449.

To jest moja druga darmowa aktualizacja od 23.12.2013 - program mi napisał, że subskrypcja wygaśnie za 14 dni. Cena za subskrypcję na tą chwilę z rabatem 50% wynosi 160 zł - rabat uzależniają od wersji mapy jaką się aktualnie posiada, za najnowszą mapę jest największy rabat. Co kwartał jest przewidziana 1 aktulizacja, czyli 4 razy na 1 rok.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 maja 2014, 21:34 
Świeżak
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Dzwoniłem do TomTom i dowiedziałem się tyle, że nowa aktualizacja ma być w drugiej połowie maja... A więc czekamy :wink:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 maja 2014, 18:25 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 10.08.2013
Posty: 514
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dawno nie robiłem updateu, dzisiaj postanowiłem. I znowu ma tn sam błąd co kiedyś: przy opcji ściągania i kopiowania opcji Map Share aplikacja wisi i nic się nie dzieje. Zabiłem apkę i odpaliłem jeszcze raz, tym razem odhaczyłem map share. Zostawaiłem tylko Car Navigation Update oraz Europe Mapy (3,5 gb) i Postcodes Fix. Też macie problem z kopiowaniem map share? A swoją drogą to była druga darmowa aktualizacja mapy? Mam teraz wersję 925 więc najnowszą?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 maja 2014, 14:09 
Świeżak
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Na dzień dzisiejszy chyba najnowsza.
Tak jak wcześniej pisałem powiedzieli w TomTom że w drugiej połowie maja ma być aktualizacja. Czekam kiedy się ukaże i wtedy podepnę swoje urządzenie i zrobię aktualizację. Na razie mam wersję 905, która i tak jest lepsza niż nawigacja w VW Passat którym jeździłem do marca.

Co do Map Share to jedno co wiem, że trzeba włączyć w ustawieniach nawigacji w samochodzie opcje chęci korzystania z poprawek. Jest tam do wyboru czy wszystkich, tylko własnych lub potwierdzonych przez TomTom. Może dlatego masz problem że nie uwzględniłeś tego w opcjach i Ci odrzuca. Swoją drogą zgłosiłem poprawkę do TT i mam komunikat na Map Share że jest zaakceptowana moja zmiana, ale może minąć trochę czasu zanim zostanie wprowadzona w aktualizacjach. Ale chyba ja robiąc swoją aktualizację będą miał tę poprawkę?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 maja 2014, 10:47 
Świeżak
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Informacja z dnia 20 maja 2014 r. ze strony TomTom:
Najnowsza wersja mapy TomTom to 9.30. Co kwartał wydajemy nową mapę z aktualizacją dróg i danych, zwiększając numer wersji mapy o 0.05.

dzisiaj wieczorem postaram się zaktualizować swoje mapy i urządzenie


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Cz, 22 maja 2014, 13:26 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7381
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Mam już zaktualizowaną mapę:

Aktualna wersja to 930.5608.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 maja 2014, 13:27 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 28.07.2013
Posty: 1975
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
właśnie ściągam chyba coś nowego bo muszę czekać ponad 4h aż wejdzie na kartę

_________________
Samochodami się albo jeździ albo się je kocha, fajnie jak jest jedno i drugie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 maja 2014, 13:32 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 20.09.2013
Posty: 3954
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
tombien napisał(a):
Mam już zaktualizowaną mapę:

Aktualna wersja to 930.5608.

Tomku, czy mogę u Ciebie zamówić newsletter z nowościami w gj? ;)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

_________________
Zoom-zoom to czyste emocje... soul red GJ 6 2.5 G AT kombi skypassion

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Cz, 22 maja 2014, 13:47 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7381
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
szymek1604 napisał(a):
Tomku, czy mogę u Ciebie zamówić newsletter z nowościami w gj?

A nie wystarczą Ci moje posty na Forum? :wink:


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 maja 2014, 23:13 
Świeżak
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Po początkowym zadowoleniu i zachwycie Mazdą ogarnia mnie coraz większa irytacja i wściekłość :mad:
Wcześniejsze problemy z telefonami (dalej nierozwiązane ;(( ) a teraz brak możliwości aktualizacji mapy.
Samochód kupiłem 7 kwietnia i w Maździe powiedzieli mi że mam 2 miechy na aktualizację. Jak dzwoniłem do TomTom powiedzieli że są trzy miechy na aktualizację. Czekałem więc cierpliwie na nowe mapy i dzisiaj chciałem je zaktualizować. Okazało się że nie ma takiej możliwości. Pierwszy komunikat na TThome mówił coś o przedawnieniu (dokładnie nie wiem, szybko zniknął). Zaktualizowałem jedynie soft. Teraz, po wejściu w gwarancja najnowszych map jest napis "Gwarancja najnowszych map jest już aktywna. Więcej informacji znajduje się na stronie tomtom.com/latestmap.". Co ciekawe na stronie pod tym adresem jest info o 30 dniowym darmowym okresie: "Naszym klientom chcemy dać gwarancję korzystania z urządzenia z najnowszą mapą. Dlatego, jeżeli w ciągu 30 dni od pierwszego uruchomienia urządzenia TomTom zostanie wydana nowsza wersja mapy, można ją pobrać bezpłatnie w programie TomTom HOME. Należy jednak pamiętać, że aby móc skorzystać z usługi gwarancji najnowszych map, należy sprawdzić dostępność nowej mapy w ciągu 30 dni od daty zakupu, a także, że każdy ma prawo tylko do jednego darmowego pobrania mapy. Z powodu ciągłej poprawy jakość map, niektóre nowe mapy mogą nie zmieścić się w urządzeniu. W takim przypadku istnieje możliwość pobrania szczegółowych wycinków map. W urządzeniu można używać tylko jednego wycinka mapy, ale w łatwy i bezpłatny sposób można go zmienić na inny w programie TomTom HOME. Więcej informacji znajduje się na stronie http://www.tomtom.com/mapzones."
Jutro dzwonie do TomTom i składam reklamacje... :bojka:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 maja 2014, 09:49 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.07.2013
Posty: 2915
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
fanzol to raczej nie wina Mazdy tylko TomToma. Kilka osób miało takie problemy. Po kontakcie z BOK TomToma problem natychmiast był rozwiązywany.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 maja 2014, 20:20 
Świeżak
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
ZibiX Oczywiście masz rację, ale niesmak pozostaje...
Zadzwoniłem rano do TT i okazało się że jakiś błąd systemu wskazywał że moja nawigacja była aktywowana w 2009 roku. Dzięki temu skorzystałem i dostałem od dzisiaj trzymiesięczny darmowy okres aktualizacji. Być może załapię się na kolejna aktualizację map za trzy miesiące.
Właśnie teraz aktualizuje mapy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 maja 2014, 20:46 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.07.2013
Posty: 2915
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Cieszę się, że rozwiązałeś problem fanzol :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 maja 2014, 22:35 
Świeżak
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 20
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Mapa zaktualizowana...
ale oczywiście jest małe ale... Map Share Ale po kolei:
1. zgłosiłem w programie TT poprawkę do mapy, po pewnym czasie status zmiany został zmieniony na zaakceptowany,
2. w nawigacji mam ustawione żeby przyjmować poprawki map od wszystkich
3. przy aktualizacji pobrałem plik dotyczący MapShare i zainstalowałem
4. a mojej poprawki po aktualizacji nie ma :|

i teraz nie wiem czy coś trzeba ekstra zrobić żeby widzieć poprawki? Zwłaszcza swoje własne powinny mieć mozliwość zapisania od razu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 maja 2014, 08:49 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.11.2013
Posty: 778
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
fanzol napisał(a):
4. a mojej poprawki po aktualizacji nie ma


Dawno tego nie robiłem, ale wydaje mi się że jak zgłosiłem na mapie poprawkę to u mnie była już od razu naniesiona na mapę, zgłoszenie do TT jest dla innych użytkowników.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 maja 2014, 09:18 
Bywalec
Offline
Od: 20.04.2014
Posty: 419
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Ponowie powiedzcie mi jaki to miało sens.

Jak kupiłem auto to dostałem kartę 8gb z mapa 890 .

Po miesiącu dostałem wezwanie na akcje serwisowa związana z nawigacja .

Zmienili mi kartę 4gb z mapa 925.

Zapytałem co akcja zawierała - koleś odpowiedział ze wymiana karty na 4gb bo nie powinieneś mieć 8gb w aucie .

Moim zdaniem to idiotyzm ale w ostateczności ja na tym skorzystałem bo dostałem nowa mapę za darmo.


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Była Mazda 6 GJ 2013 2.2 diesel 175bhp manual <suicide> a teraz jest coś innego.


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Cz, 29 maja 2014, 09:23 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7381
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
U mnie jest 8 GB.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 maja 2014, 10:17 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.07.2013
Posty: 2915
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Tak jak u mnie. W necie są poradniki jak zainstalować mapy na nową kartę. W poradnikach także są używane karty 8 GB.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 2 cze 2014, 06:34 
Nowicjusz
Offline
Od: 12.04.2014
Posty: 38
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Generalnie karta 4GB to problem bo musisz kombinować podczas aktualizacji żeby wszystko się zmieściło, a to zajmuje czas.

_________________
Using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 07:32 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 28.02.2013
Posty: 471
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Czy ktoś może napisać jaka jest obecnie najnowsza dostępna ver. map TT (EU&PL) dla NB1 ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 10:59 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 14.08.2013
Posty: 318
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
ZibiX napisał(a):
Tak jak u mnie. W necie są poradniki jak zainstalować mapy na nową kartę. W poradnikach także są używane karty 8 GB.

Ja przy ostatniej aktualizacji,musiałem zmienić kartę 4gb na 16gb (taką akurat miałem) ,w moim przypadku skopiowałem zawartość karty 4gb z mapami na kartę 16gb i wgrałem aktualizacje przez tomtom home i po włożeniu do auta wszystko śmiga. :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 16:17 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.11.2013
Posty: 422
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Nie masz teraz żadnych problemów?
Ja po zmianie z 4 na 8 miałem notoryczny problem z zawieszaniem się navi. Czasem się wyłączała, czasem zawieszała. Jedynie ponownie uruchomienie silnika pomagało. Na trasie średnio było to możliwe, więc wróciłem do 4GB...

Możesz podesłać jakiś link według jakiej procedury to kopiowałeś?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 16:36 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.07.2013
Posty: 2915
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Podejrzewam, że zrobił kopiuj -> wklej :)

Bezan pewnie ta karta 8 GB była wadliwa, dlatego źle Ci działało.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 16:49 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.11.2013
Posty: 422
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
ZibiX a masz jakiś dobry sposób by sprawdzić wadliwość karty? ;)
W aparacie fotograficznym działa bez problemów - co prawda to całkiem inne użycie.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 17:00 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.07.2013
Posty: 2915
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Kiedyś używałem programu CardTest 1.2. Myślę, że pełne formatowanie karty też zweryfikuje błędy.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 19:08 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.05.2014
Posty: 106
Rok produkcji: 2016
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Bezan napisał(a):
ZibiX a masz jakiś dobry sposób by sprawdzić wadliwość karty? ;)
W aparacie fotograficznym działa bez problemów - co prawda to całkiem inne użycie.


Miałem takie same problemy, tylko że z tomtomem one xl, pamiętam jak wykrzaczyła mi się mapa europy na prome z dover do calais, a do polski było daleko <oczy>

Okazała się sama karta, miałem jakąś podrubę kingstona jak się okazało i nawigacja się ciągle restartowała, po zmianie jej na sandiska ultra II problemy zniknęły,podejrzewam że chodzi o wydajność samej karty, dlatego polecam dołożyć i kupić coś szybszego.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 lip 2014, 19:15 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.11.2013
Posty: 422
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Karta to Sandisk Ultra. Teoretycznie inni ją polecali ale u mnie coś nie chce współpracować.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 15 lip 2014, 13:57 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
CzerwonaStrzala napisał(a):
Czy ktoś może napisać jaka jest obecnie najnowsza dostępna ver. map TT (EU&PL) dla NB1 ?


U mnie to nadal 930.5608 i nie krzyczy, że ma coś nowszego.

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 15 lip 2014, 14:30 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7381
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Obrazek

Wysłane z mojego HTC Desire 500


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 sie 2014, 09:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.08.2014
Posty: 5
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Witam. Tydzień temu odebrałem długo oczekiwaną Mazdę. Mam stare mapy 920.5277 i możliwość darmowej aktualizacji. Pytanie czy teraz uaktualniać, czy poczekać aż będą jeszcze nowsze?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 422 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: pipistrello i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.