Teraz jest Śr, 24 lip 2024, 00:32

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1039 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 25 cze 2024, 05:58 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.02.2024
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
maciekelga napisał(a):
Tak miałem P3.2, używałem i odesłałem. Działało ok, nie było problemów, jedynie drażnił mnie brak możliwości edycji głównego okna. AA działało bezprzewodowo.

Na Ali są darmowe zwroty, odesłałem, czekam na Carlink kit, poużywam, zobaczę co lepsze i albo zostawie Carlink albo wróce do P3.2.

https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 18022M2MhF


Dlaczego z niego zrezygnowałeś? Coś było z nim nie tak? Czy jedynym problem byl brak edycji okna?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 25 cze 2024, 06:05 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Brak możliwości edycji ekranów oraz to, że wbudowany android startował z automatu, wolałbym gdyby się uruchamiał w tle MZD.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 cze 2024, 10:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.02.2024
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ale była możliwość "ręcznego" przejścia do MZD?
Tak dopytuję, bo jeszcze mało info jest w necie o tej wersji a zależy mi na bezprzewodowym AA.


Ostatnio edytowano Wt, 25 cze 2024, 10:38 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 25 cze 2024, 10:40 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Tak, była możliwość przejścia do MZD. Po uruchomieniu auta po chwili wstaje wbudowany Android i automatycznie przenosi do ekranu głównego, za pomocą ikony można wrócić do MZD ale za każdym razem trzeba to robić ręcznie.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 27 cze 2024, 06:53 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
No dobra, to myślę, że to ostatni update z mojej strony. Przetestowałem 3 różne moduły aby mieć dotykową obsługę AA:
- moduł P3.2 - działał poprawnie, nie podobał mi się brak możliwości ekranu głównego.

https://pl.aliexpress.com/item/10050060 ... pt=glo2pol

- Carlinkit CarPlay AI Box - ten wypadł najgorzej, długo się łączy, automatycznie zmienia źródło sygnału i aby wrócić np do radia FM zawiesza MZD na jakieś 15-20 sekund

https://pl.aliexpress.com/item/10050059 ... pt=glo2pol

- najtańszy moduł Carlinkit 4.0 z Allegro. Przy odblokowanym MZD działa dotyk w czasie jazdy, można skalować ekran, zmieniać DPI, chodzi ok, nie zawiera zbędnego softu. Ten moduł zostaje ze mną. Aby działał dotyk musi być to wersja 4.0 która obsługuję AA przez CP.

https://allegro.pl/oferta/carlinkit-4-0 ... 046cba1d9#

Czekam aż AAWireless ogarnie dotyk w czasie jazdy :cool:

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 cze 2024, 17:05 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 12.06.2017
Posty: 1216
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Używam Apple Car Play wireless, ale włączam go tylko do automapy (jeden/10 jazd). Jak z niej nie korzystam jestem na stronie mazdowskiej z info o chwilowym spalaniu, ładowaniu akumulatora, e-iloop'a, z ustawionym ulubionym radiem lub muzą. Telefony odbieram/wybieram z kierownicy, rzadziej wiadomości tekstowe. Reszty nie mam potrzeby w trakcie jazdy używać. Samochód to poniekąd mój azyl spokoju.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 27 cze 2024, 21:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.04.2024
Posty: 1
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Czy w przypadku tego modułu Carlinkit 4.0 z Allegro potrzebujemy zamontować coś jeszcze? Czy wystarczy, że podłączę ten moduł kablem do portu?


Ostatnio edytowano Pt, 28 cze 2024, 06:57 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Cytowanie zbyt długiego fragmentu wypowiedzi (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 27 cze 2024, 21:19 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Jak masz przewodowy Android Auto/Carplay to wystarczy podpiąć i sparować telefon.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 28 cze 2024, 17:31 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Dzisiaj wyłapałem jeden błąd Carlinkit 4.0. Gdy używamy sobie AA i radia FM jest wszystko ok, do momentu gdy nie zakończy się połączenia telefonicznego, wtedy moduł nie potrafi przywrócić dźwięku z radia. Jako wybrane źródło dźwięku widać FM natomiast jest cisza, gdy przyjdziemy do radia nie wyświetla się żadna stacja. Po wypięciu modułu momentalnie wraca do normalności.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 lip 2024, 20:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.06.2024
Posty: 5
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Próbowałeś carlinkit 5.0? to nowsza wersja wiec powinna miec poprawione niektóre błędy


Ostatnio edytowano Śr, 3 lip 2024, 21:13 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 3 lip 2024, 21:12 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Wersja 5.0 ma AA po protokole AA a nie CP i jestem więcej jak przekonany, że dotyk nie będzie działał. Ale jak wrócę z urlopu zamówię na próbę i potestuje.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 lip 2024, 22:25 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.11.2015
Posty: 1089
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Nie polecam 5.0, ma dużo uboższe opcje konfiguracji w porównaniu do 4.0 czy AAWireless.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 3 lip 2024, 22:31 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Cenne info, dzięki.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2024, 14:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.06.2024
Posty: 5
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
kupiłem moduł p3.2 z bezprzewodowym android auto

wszystko spoko tylko po połączeniu pojawia się to okno:
Obrazekdarmowa galeria allegro

i dopiero tu klikam na "android auto" i po chwili następuje połączenie

da się to jakoś zmienić zeby z automatu wchodziło w android auto?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 4 lip 2024, 14:50 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Tak jak Ci już pisałem, ustaw w opcjach autostart aplikacji Autokit lub AA, nie pamiętam co tam było dokładnie.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 lip 2024, 22:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.06.2024
Posty: 5
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Wlasnie nie widzialem nigdzie takiej opcji.


Ostatnio edytowano Cz, 4 lip 2024, 22:07 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 4 lip 2024, 22:13 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Niestety nie mam modułu ale jest taka opcja, trzeba poszukać we wszystkich ustawieniach: podstawowych i rozszerzonych.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 22 lip 2024, 21:29 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 2723
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Zostawie info, że AAwireless z najnowszym hardware wspiera AA over CP czyli działa dotyk w czasie jazdy. Moduł jest teraz do nabycia w dobrej cenie prosto ze sklepu producenta.

Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 23 lip 2024, 13:39 
Świeżak
Offline
Od: 25.03.2024
Posty: 33
Rok produkcji: 2015
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyGO
Region: warmińsko-mazurski
Bez linka się nie liczy

_________________
Mazda 6 GJ 2.5 PB pali: Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1039 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.