Teraz jest Pn, 26 lut 2024, 04:57

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1708 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 28 cze 2023, 17:47 
Bywalec
Offline
Od: 24.11.2015
Posty: 431
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
ASO Zabrze kolego. Mirai czy jakoś tak.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2023, 18:34 
Nowicjusz
Offline
Od: 21.05.2017
Posty: 44
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Dzięki za odpowiedź Warto było aktualizować, jak odczucia po dłuższej chwili?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2023, 18:35 
Bywalec
Offline
Od: 24.11.2015
Posty: 431
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Nic się nie zmieniło poza tym , że działają nowe mapy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2023, 20:24 
Nowicjusz
Offline
Od: 21.05.2017
Posty: 44
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ok, czyli jak korzystam z AA to nawet nie zauważę zmiany. Dzięki za info

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2023, 21:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 02.09.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
28 czerwca 2023, o 15:27 MarcusLDZ napisał(a):
ace2 napisał(a):
I już po. Koszt podniesienia wersji do najnowszej, po rabacie to 180zl w ASO.
Hej, które to ASO? Przed chwilą dzwoniłem do Matsuoka Motors w Łodzi i za aktualizację softu MZD chcą 365 zł
Za taką różnicę to opłaca mi się zrobić gdzieś wycieczkę a lato sprzyja podróżom

A może ktoś wie jak/gdzie to ogarnąć poza ASO w Łodzi lub okolicach?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka


Robiłem w ubiegłym tygodniu upgrade mzd w Matsuoce w Łodzi i koszt to 140 zł (nie mam u nich żadnych rabatów), zadzwoń jeszcze raz bo chyba wycenili Ci coś dodatkowo.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2023, 21:25 
Amator
Offline
Od: 22.01.2023
Posty: 69
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
MarcusLDZ napisał(a):
Ok, czyli jak korzystam z AA to nawet nie zauważę zmiany. Dzięki za info

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Ja korzystam również z AA przez 90% czasu i jakość działania dla nowego softu tak jak już pisałem kilkukrotnie powyżej na duży plus.

W wielkim skrócie na duży plus:
- błyskawicznie włącza sie AA, w porównaniu z poprzednim 72. Czy 52.
- brak rozłączania czy jakichkolwiek błędów połączenia.

Instalacja samemu banalnie prosta.

Wysłane z mojego Sony Xperia 1 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2023, 21:54 
Nowicjusz
Offline
Od: 21.05.2017
Posty: 44
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
sebanow napisał(a):
28 czerwca 2023, o 15:27 MarcusLDZ napisał(a):
ace2 napisał(a):
I już po. Koszt podniesienia wersji do najnowszej, po rabacie to 180zl w ASO.
Hej, które to ASO? Przed chwilą dzwoniłem do Matsuoka Motors w Łodzi i za aktualizację softu MZD chcą 365 zł
Za taką różnicę to opłaca mi się zrobić gdzieś wycieczkę a lato sprzyja podróżom

A może ktoś wie jak/gdzie to ogarnąć poza ASO w Łodzi lub okolicach?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka


Robiłem w ubiegłym tygodniu upgrade mzd w Matsuoce w Łodzi i koszt to 140 zł (nie mam u nich żadnych rabatów), zadzwoń jeszcze raz bo chyba wycenili Ci coś dodatkowo.
Ok, napiszę do nich maila żeby uniknąć nieporozumień. Dzięki za info

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lip 2023, 14:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2023
Posty: 14
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Witam.
Od jakiegoś czasu nie mogę wyswietlić pogody ani cen paliw w nawigacji.
Czy ktos z was spotkał sie z podobnym problemem? Do tej pory miałem wersję 59.xx.xxx, miałem nadzieję, że jak zaktualizuję MZD connect do wersji 70.00.100A to wszystko wróci do normy. Niestety poprawy brak.
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 lip 2023, 14:10 
Bywalec
Offline
Od: 24.11.2015
Posty: 431
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Te mapy od Mazdy to koszmar, niby najnowsze a głupoty pokazuje i nakazuje jazdę w drogi , których jeszcze nie ma. Kompletna kicha jak na Pomorzu się te mapy pogubiły i w koło kierowały. Jakieś drogi gruntowe chciały wybierać choć były odznaczone aby nimi nie prowadził.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 lip 2023, 07:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.08.2022
Posty: 14
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
hej
mam taki problem:
na początku był to problem sporadyczny, raz na 2-3 mc, mazda zrywała połączenie bth z telefonem i nie chciała połaczyć się ponownie z tel, usuniecie urzadzenia z mazdy było niemozliwe, tylko przywrócenie ustawień fabrycznych całego systemu.
Teraz zaczęła robić to częściej, 2 razy w ciągu tygodnia, doprowadza mnie to do szewskiej pasji, ktoś wie jak temu zaradzić?

Aktualizacja systemu pomoże? Jeśli tak, jest tu gdzieś osobny wątek jak to zrobić lub czy jest ktoś z 3miasta, który zajmuje się takimi rzeczami?

dzięki!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 lip 2023, 08:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2023
Posty: 14
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
25 lipca 2023, o 07:45 bartek82 napisał(a):
hej
mam taki problem:
na początku był to problem sporadyczny, raz na 2-3 mc, mazda zrywała połączenie bth z telefonem i nie chciała połaczyć się ponownie z tel, usuniecie urzadzenia z mazdy było niemozliwe, tylko przywrócenie ustawień fabrycznych całego systemu.
Teraz zaczęła robić to częściej, 2 razy w ciągu tygodnia, doprowadza mnie to do szewskiej pasji, ktoś wie jak temu zaradzić?

Aktualizacja systemu pomoże? Jeśli tak, jest tu gdzieś osobny wątek jak to zrobić lub czy jest ktoś z 3miasta, który zajmuje się takimi rzeczami?

dzięki!


Cześć!
Miałem podobny problem, również kończyło sie to przywróceniem ustawień fabrycznych.
Moja poprzednia wersja softu to chyba 59.xx.xxx. W tamtym tygodniu zrobiłem upgrade do 70.00.100A. W tym krótkim okresie czasu miałem już przypadek, że telefon rozłączył się z bth samochodu i musiałem rozmawiać na głosniku telefonu, ale przynajmniej nie był konieczny reset systemu MZD Connect.
Po aktualizacji uważam, że absolutnie nic się nie zmieniło jeśli chodzi o płynność działania systemu.
Pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 lip 2023, 08:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.08.2022
Posty: 14
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
czyli moduł bth jest do wymiany...

a sam robiłeś aktualizację czy aso?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 lip 2023, 08:25 
Amator
Offline
Od: 22.01.2023
Posty: 69
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Na 59.XX sporadycznie miałem taki problem. Nie trzeba było robić resetu ale Bluetooth raz ma miesiąc się rozłączał.

Aktualnie posiadam 72.XX i takiego problemu nie zauważyłem.

Wysłane z mojego XQ-CT54 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 lip 2023, 08:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2023
Posty: 14
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
25 lipca 2023, o 08:03 bartek82 napisał(a):
czyli moduł bth jest do wymiany...

a sam robiłeś aktualizację czy aso?


Sam zrobiłem.
Wszystko wg. wskazówek PINIO666, które znajdziesz na forum.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 lip 2023, 09:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 07.08.2022
Posty: 14
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
ok, dziekuje.

możesz mi podesłać link do tej instrukcji? nie mogę tego znaleźć.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 lip 2023, 10:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2023
Posty: 14
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
25 lipca 2023, o 09:39 bartek82 napisał(a):
ok, dziekuje.

możesz mi podesłać link do tej instrukcji? nie mogę tego znaleźć.

Wysłałem w wiadomości prywatnej.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 lip 2023, 09:57 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.07.2023
Posty: 5
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
W Aso zycza sobie 215zl za aktualizacje do 74.00.324A. Mam wersje 54 albo 56.Czy samemu to idzie ogarnąć? Chce później dolozyc AA +wireless docelowo, wiec aktualizacje musze zrobic


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 lip 2023, 09:58 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.07.2023
Posty: 14
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Szejli oczywiście, musisz tylko sztywno trzymać się instrukcji.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sie 2023, 17:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.07.2017
Posty: 2
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Cześć, mam M6 GL 2019 z softem 70.00.200. Próbuję poprzez serial connection wgrać AIO. Loguję się bez problemu przez user i jci. Po naciśnięciu enter wyświetla ~ $.
Po podaniu komendy:

cp -r /mnt/sd*/XX/* /mnt/data_persist/dev/bin/; chmod +x /mnt/data_persist/dev/bin/autorun; /mnt/data_persist/dev/bin/autorun

w logu widzę:

cp: can't stat '/mnt/sd*/XX/*': No such file or directory
chmod: /mnt/data_persist/dev/bin/autorun: No such file or directory
-sh: /mnt/data_persist/dev/bin/autoruncp: not found
chmod: /mnt/data_persist/dev/bin/autorun: No such file or directory
-sh: /mnt/data_persist/dev/bin/autorun: not found

Ma ktoś pomysł w czym jest problem ?

-- Dodano: 6 sierpnia 2023, o 17:22 --

Problem był w pendrive. Użyłem starego Kingstone 2GB i poszło bez problemów :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 7 sie 2023, 17:22 
Amator
Offline
Od: 11.01.2015
Posty: 64
Rok produkcji: 2020
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dla wszystkich szukajacych oprogramowania (wersje bodajze 31 i 70 xD):
idziemy sobie do aukcji:
https://pl.aliexpress.com/item/1005002565007089.html?algo_pvid=fe70a307-d64e-4e8a-9061-0359d27a7d83&algo_exp_id=fe70a307-d64e-4e8a-9061-0359d27a7d83-2&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000021171456161%22%7D&pdp_npi=2%40dis%21PLN%211101.04%21528.5%21%21%21%21%21%402145265416656953120276653d0759%2112000021171456161%21sea&curPageLogUid=g3wz5rATWxfh

i UWAZNIE czytamy opis. Pliki pobrane i spakowane z HiDrive wiec...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 7 paź 2023, 12:55 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.07.2023
Posty: 2
Rok produkcji: 2020
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: śląski
Hej, czy ktoś miał problem ze Spotify po wymianie modułu? O mnie apka nie wyświetla się na ekranie, nie mogę z tego poziomu obsługiwać muzyki. Muszę to robić na telefonie, nie wiem gdzie przyczyną.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 7 paź 2023, 13:56 
Nowicjusz
Offline
Od: 22.04.2019
Posty: 60
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Jeśli łączysz się przez android auto sprawdz czy w ustawieniach AA masz wybrany Spotify jako apke która ma się wyświetlać.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 paź 2023, 11:35 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 25.06.2023
Posty: 8
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
U mnie po włączeniu Spotify jest czarny ekran w Mazdzie
gdzie zmienia się te ustawienia??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 lis 2023, 09:20 
Świeżak
Offline
Od: 14.06.2020
Posty: 17
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Witam,
Podepnę się tutaj bo do tej pory nie znalazłem jasnej odpowiedzi na dosyć proste pytanie nigdzie indziej (może źle szukam).
Czy w MZD Connect 1 (takie półkole z kulkami) możliwe jest zainstalowanie Android Auto bez rozbierania deski. Wiem że mogę zmienić firmware z 59. (obecny) na 74. ale podobno to nie wystarcza by mieć możliwość zainstalowania AA bez rozbierania deski.
Tak czy nie?
Z góry dzięki za odpowiedź i proszę o wyrozumiałość jak to już było opisywane ale ja jeszcze nie znalazłem.
pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 gru 2023, 17:24 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.12.2023
Posty: 1
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Panowie, szukam kogoś z okolic Radomia, ew.Warszawa kto odblokował by mi dotyk w MZD. Mam cx5 2018 2.5. Stacja świeżo po aktualizacji i instalacji CarPlay


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 gru 2023, 19:23 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 38
Rok produkcji: 2023
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
Ceziodur napisał(a):
Panowie, szukam kogoś z okolic Radomia, ew.Warszawa kto odblokował by mi dotyk w MZD. Mam cx5 2018 2.5. Stacja świeżo po aktualizacji i instalacji CarPlay

Jaki masz soft obecnie? Jeżeli jesteś zainteresowany mogę Ci to zrobić ale wysłać byś samo cmu musiał, tak już dużo osobom pomogłem i są zadowoleni. Napisz jaki masz soft?

_________________
Byłe Mazdy to: 323-C BA '93rok, 626-GE FP '94rok, 6-GY RF7J '07rok, 6-GL PE01 '17rok, 6-GL 2.0 165KM AT Exclusive-line '23rok :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 gru 2023, 10:28 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2023
Posty: 17
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
@Kristoph17 - dla najnowszego softu też da sie odblokować? 74.0.3xx (nie pamietam koncówek ale ostatni jaki wyszedł)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 lut 2024, 23:07 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 38
Rok produkcji: 2023
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
rfr78 napisał(a):
@Kristoph17 - dla najnowszego softu też da sie odblokować? 74.0.3xx (nie pamietam koncówek ale ostatni jaki wyszedł)

No niestety na teraz nic nie zrobisz, bo zablokowali dostęp że nie idzie ani poprzez połączenie szeregowe odblokować.

_________________
Byłe Mazdy to: 323-C BA '93rok, 626-GE FP '94rok, 6-GY RF7J '07rok, 6-GL PE01 '17rok, 6-GL 2.0 165KM AT Exclusive-line '23rok :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1708 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 53, 54, 55, 56, 57

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.