Teraz jest N, 23 sty 2022, 06:51

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1615 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 29 lis 2021, 12:34 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 03.06.2016
Posty: 127
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
Po.1 jak wchodzę do auta to telefon wisi na magnesie , jam lubisz z wielkimi telefonami jezdzic w kieszeni to twoja sprawa. Jal wchodzę do auta to tel z podłokietnika laczy sie z tym moim w celu aby mial internet. Rozmowy prowadzę normalnie ponieważ tel który używam jest polaczony przez Bluetooth z autem. Czego jeszcze nie rozumiesz i chciałbyś zapytać ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 lis 2021, 12:37 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 03.06.2016
Posty: 127
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
A pisania głosowego użyłem może dwa razy w aucie. Przecież jazeli ktos pisze wiadomośc to temat ktoey może poczekać , jak jest coś pilnego to zazwyczaj ludzke do siebie dzwonią ;)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 lis 2021, 12:42 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1109
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
29 listopada 2021, o 13:34 Valhalla napisał(a):
jam lubisz z wielkimi telefonami jezdzic w kieszeni to twoja sprawa.

Lubię. I zgadzam się w zupełności, że to moja sprawa. Nie komentuj, jak nie musisz. Nie powinno Cię to obchodzić.
29 listopada 2021, o 13:34 Valhalla napisał(a):
Czego jeszcze nie rozumiesz i chciałbyś zapytać ?

Dziękuję za wyjasnienia, już chyba wszystko rozumiem. Nie będę Ciebie już o nic pytał, zwłaszcza w kontekście wypowiedzi powyżej...

29 listopada 2021, o 13:37 Valhalla napisał(a):
A pisania głosowego użyłem może dwa razy w aucie. Przecież jazeli ktos pisze wiadomośc to temat ktoey może poczekać , jak jest coś pilnego to zazwyczaj ludzke do siebie dzwonią

A słyszałeś może, że niektórzy mają małe dzieci, które śpią przy matce i nie można rozmawiać żeby ich nie obudzić?

Ech... Kiedyś Stanisław Lem powiedział coś o ludziach i internecie... :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 lis 2021, 12:47 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 03.06.2016
Posty: 127
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
A tobie o co chodzi? Zapytałeś , odpowiedziałem więc co się gotujesz?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 lis 2021, 12:58 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1109
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
29 listopada 2021, o 13:47 Valhalla napisał(a):
odpowiedziałem więc co się gotujesz?

Ja się gotuję? To przecież ty komentujesz wartościując... Ja normalnie zapytałem o parę aspektów, bo mnie to rozwiązanie zainteresowało. A ty wyjechałeś od razu z jakimiś niepotrzebnymi kometnarzami, typu "po co pisać jak można dzwonić" albo o jeżdżeniu z telefonem w kieszeni. Przeczytaj jeszcze raz co napisałęś i zobacz jak nacechowane są te wpisy. Wystarczyło merytorycznie odpowiedzieć na konkretne pytania...

Ech... :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 gru 2021, 09:19 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 15.10.2021
Posty: 8
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: śląski
Witam
Mam pytanko czy ktoś mi powie jaka jest najnowsza wersja MZD CONNECT ?
Ostatnio mialem przegląd gwarancyjny i nie wiem czy mi zaktualizowali system czy nie ? Bo wydaje mi się ze nawigacji nie ruszyli bo wczoraj jechałem do Katowic i na trasie jest fotoradar od ponad roku a navi go nie pokazała :idea:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 gru 2021, 09:53 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1109
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
3 grudnia 2021, o 10:19 Arcio napisał(a):
Bo wydaje mi się ze nawigacji nie ruszyli bo wczoraj jechałem do Katowic i na trasie jest fotoradar od ponad roku a navi go nie pokazała

Navi aktualizujesz sobie sam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 gru 2021, 10:11 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 15.10.2021
Posty: 8
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: śląski
A możesz podpowiedzieć w jaki sposób ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 gru 2021, 10:13 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1109
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Wyjmujesz kartę, wsadzasz do kompa w domu, odpalasz program "Mazda toolbox" (albo jakoś tak) i aktualizujesz. Nie pamiętam dokładnie, bo mi się subskrypcja skończyła 2 lata temu. W ASO ci powiedzą dokładnie jak to zrobić.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 gru 2021, 10:25 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 15.10.2021
Posty: 8
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: śląski
Dobra znalazłem juz
Dzięki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 gru 2021, 10:34 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1109
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Tylko nie przejmuj się jak bedzie długo ściągać mapy, pamiętam że bywało że i pół godziny to trwało.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 gru 2021, 13:53 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 15.10.2021
Posty: 8
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: śląski
Dzięki
Już ogarnolem :)
Mapa zaktualizowana
Musiałem się tylko zarejestrować
Jutro przetestujemy


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 gru 2021, 12:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.12.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Witam wszystkich.
Chciałbym dodać android auto do mojej Mazdy ale jako że mam wersję oprogramowania 59.00.545 nie jestem tego w stanie sam zrobić. Czy zna ktoś może jakiegoś magika który podepnie mi się do komputera bezpośrednio i wgra AIO tweaks? Chodzi mi o teren Krakowa/ Małopolski ew. Rzeszów/Podkarpacie.
Dzięki?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 gru 2021, 12:54 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 03.06.2016
Posty: 127
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
Nic nie musisz podpinac. Wejdz na aio tweaks i przeczytaj. Przygotuj pendrive i troche chęci

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 gru 2021, 13:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.12.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Od wersji 59.00.502 trzeba się wpiąć do komputera poprzez serial connection. Takie info jest na stronie AIO Tweaks


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 gru 2021, 23:32 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 03.06.2016
Posty: 127
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
Rzeczywiście , myślałem ze kilka liczb dalej

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 gru 2021, 16:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.07.2020
Posty: 8
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Cześć jak to zrobić mając wersję 5900502


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 sty 2022, 18:06 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.05.2021
Posty: 9
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Witam ponownie,
Jednak skusiłem się na upgrade w serwisie ASO (1350zł) modułu USB wraz aktualizacją do najnowszej wersji z obsługą Apple CarPlay.
Moje obawy co do ASO jednak się sprawdziły i wróciłem do domu z czarnym ekranem wyświetlacza ...

Polegli podczas instalacji oprogramowania, twierdząc, że miałem jakiś "dziwne" oprogramowanie.
Posiadam wersję 56.00.513 przed wizytą w ASO (na starym module z odblokowanym Android Auto czy Video Player)
*panowie z ASO byli święcie przekonani, że tak to działać nie mogło...

Czytając liczne fora, mam wrażeniem, że zbrickowali mi CMU??
Mam czekać na ich telefon bo muszę skonsultować się z centralą...

Może macie jakiś pomysł co mógłbym sam zrobić w tej kwestii?
Próbowałem reset systemu Mazda Connect skrótem Back+Navi+volume mute 10 sec i nic nie daje.

Z góry dziękuję.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 sty 2022, 19:30 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1109
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
17 stycznia 2022, o 19:06 Maniana napisał(a):
oże macie jakiś pomysł co mógłbym sam zrobić w tej kwestii?

Teraz to już nie jest Twój problem. Niech kombinują, a Tobie niech dadzą auto zastępcze. Przecież uszkodzili ci samochód i masz teraz niesprawny, tak przynajmniej zrozumiałem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 sty 2022, 19:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.05.2021
Posty: 9
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Autem normalnie wróciłem do domu, ekran multimedialny cały czarny i w tle grające radio Zet tylko z możliwością regulacji głośności.
Czekam za kontaktem z ich strony, ale po rozmowie z nimi po naprawie, wątpię w ich umiejętności...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 sty 2022, 19:49 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 03.06.2016
Posty: 127
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
Płaciłeś? Ja bym auta nue odebrał....

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 sty 2022, 19:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.05.2021
Posty: 9
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
17 stycznia 2022, o 19:49 Valhalla napisał(a):
Płaciłeś? Ja bym auta nue odebrał....


Oczywiście, że nie płaciłem.
Auto odebrałem bo musiałem jakoś z dziećmi wrócić do domu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 sty 2022, 21:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.11.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: lubelski
17 stycznia 2022, o 18:06 Maniana napisał(a):
Polegli podczas instalacji oprogramowania, twierdząc, że miałem jakiś "dziwne" oprogramowanie.
Posiadam wersję 56.00.513 przed wizytą w ASO (na starym module z odblokowanym Android Auto czy Video Player)
*panowie z ASO byli święcie przekonani, że tak to działać nie mogło...


Jak ja się pytałem o instalację AA w ASO, to mi krzyknęli jakieś 1300zł, tym zastrzeżeniem że jak mam wgrane jakieś inne oprogramowanie to właśnie mogą uceglić sterownik i koszt "montażu" AA z wymianą modułu będzie wynosił jakieś 8000zł, podobno rzadko się to zdarza ale jednak mieli taki przypadek. Więc ja tam stwierdziłem że jak uceglić to samemu, ale nie mogłem znaleźć instalki do wersji współpracującej z AIO (jakby ktoś miał v55-v59 to chętnie przygarnę :wink: ), bo mam v36 czy coś koło tego, więc na razie jeżdżę jak jest.

Także chyba nie pozostaje ci nic innego jak szukać sprawnego modułu z jakiegoś rozbitka, albo walczyć z ASO że cię nie poinformowali o tym, chociaż oni się będą bronić tym że miałeś tam coś kombinowane (jakieś AIO Tweaks czy coś), więc nie będą brać odpowiedzialności. Ale próbować nie zaszkodzi, i opowiadaj jak to się skończyło


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 sty 2022, 22:05 
Świeżak
Offline
Od: 22.08.2019
Posty: 19
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
17 stycznia 2022, o 20:52 Maniana napisał(a):
17 stycznia 2022, o 19:49 Valhalla napisał(a):
Płaciłeś? Ja bym auta nue odebrał....


Oczywiście, że nie płaciłem.
Auto odebrałem bo musiałem jakoś z dziećmi wrócić do domu.


Odezwij się do mnie. Mogę coś takiego naprawić.

_________________
Pomogę z instalacją Android Auto i CarPlay na każdej wersji oprogramowania w tym 59.00.502 i wyższe wersje. Napisz do mnie tutaj

AA ma sporo możliwości m.inGoogle Maps, Spotify oraz inne apki do słuchania podcastów, audiobooków lub radia internet.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 sty 2022, 22:17 
Nowicjusz
Offline
Od: 12.12.2020
Posty: 40
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Polecam Stone. U mnie właśnie taki problem naprawił.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1615 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.