Teraz jest Pt, 22 paź 2021, 10:03

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 660 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 27 lip 2021, 15:25 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1009
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
A szkoda, bo właśnie AA włącza się raczej na długich trasach, gdzie chciało by się posłuchać muzyki...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 5 sie 2021, 19:59 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: mazowiecki
Cześć, może jakaś dobra dusza mi podpowie, bo nie mam pewności czy dobrze rozumiem i się dlatego boje. Chce zainstalować wg. mazdatweaks AA, mam wersję 59.00.449, czy dobrze rozumiem, że wtedy jest standardowa procedura i zwykle USB z podłokietnika wystarczą, żeby temat ogarnąć?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 5 sie 2021, 21:07 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1906
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Tak, instalowałem taki soft + AA. Wszystko z USB z podłokietnika.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~272000km. <pucu>

Polecany specjalista od silnika 2.2 SkyActiv-D (SH01) oraz elektryki GJ/GL (AA+CP, naprawa LED i inne)-> viewtopic.php?p=354752#p354752


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 7 sie 2021, 19:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: mazowiecki
5 sierpnia 2021, o 21:07 popielasty napisał(a):
Tak, instalowałem taki soft + AA. Wszystko z USB z podłokietnika.


Udało mi się zainstalować AIO, zadziałał za pierwszym razem po instalacji AA, przy każdym nastepnym podłączeniu telefonu do USB AA się nie uruchamia. Na tym samym kablu inny telefon połączył się do konfigruacji AA ale identycznie za nastepnym razem AA się nie odpala. Może miałeś, albo ktoś miał podobny problem? Wykluczony słaby kabel, drugi dzień z tym walczę i AA się nie odpala. Całość instalacji tweask AA bez najmniejszego problemu, problem się zaczął z używanie, a raczej brakiem możliwości używania AA.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 7 sie 2021, 21:04 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1009
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
7 sierpnia 2021, o 20:32 Kaki napisał(a):
przy każdym nastepnym podłączeniu telefonu do USB AA się nie uruchamia.

A da się uruchomić ręcznie z menu aplikacji w systemie Mazdy?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 8 sie 2021, 07:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: mazowiecki
7 sierpnia 2021, o 21:04 Luke napisał(a):
7 sierpnia 2021, o 20:32 Kaki napisał(a):
przy każdym nastepnym podłączeniu telefonu do USB AA się nie uruchamia.

A da się uruchomić ręcznie z menu aplikacji w systemie Mazdy?


Już ogarnięte, nie wiem co w końcu pomogło, wina była chyba po stronie tel.
Zdebugowane USB, usunięte klonowanie aplikacji MIOI i to https://itigic.com/pl/android-auto-prob ... -fix-them/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 8 sie 2021, 07:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2021
Posty: 4
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: mazowiecki
Czy ktoś używa może sprawdzonego urządzenia w tym typie:
https://www.ebay.ie/itm/Carlinkit-2-0-O ... 2641465801
Które pozwoli połączyć tel po wifi z AA ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 sie 2021, 12:58 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.03.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Podpowie ktoś ? ..... Czy żeby działało AA WiFi to wpierw musi być zamontowany zestaw z nowymi portami USB AA dla mazdy ? Czy tez może wystarczy mieć uruchomiony programowo AA przez AiO Tweak i do tego tylko kupić potem sam WiFi ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 sie 2021, 13:33 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1009
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Cześć, czy ktoś zaobserwował że na nawigacji Googla okienko z informacjami na mapie zmieniło położenie z lewej strony ekranu na prawą? Czy tylko mi się coś takiego zrobiło? Nie widzę żadnej opcji ustawienia tego, a wolałem umiejscowienie z lewej strony.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 sie 2021, 13:36 
Świeżak
Offline
Od: 12.12.2020
Posty: 33
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Tak, zmieniło położenie na prawą stronę.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 sie 2021, 13:40 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1009
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
OK, czyli nie tylko u mnie.
Szkoda, bo teraz trzeba sięgać dalej (trochę, ale jednak) do panela, a także spogląda się trochę bardziej w bok na informacje. W sumie ten panel jest ważniejszy niż sama mapa.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 25 sie 2021, 14:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.11.2020
Posty: 12
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Ktos juz zainstalowal AA6.8 ? Jakie wrazenia ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 4 wrz 2021, 13:34 
Świeżak
Offline
Od: 12.04.2018
Posty: 25
Rok produkcji: inny
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Jest jakaś osoba na forum która zajmuje się instalacją oraz montażem Android auto w Mazdach?? Mile widziany kontakt do kogoś z Wrocławia lub Szczecina


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 4 wrz 2021, 22:30 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1906
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
MichaLITO, co prawda nie Wrocław, ale pod Łodzią jest dobry spec od tych tematów -> viewtopic.php?p=354752#p354752

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~272000km. <pucu>

Polecany specjalista od silnika 2.2 SkyActiv-D (SH01) oraz elektryki GJ/GL (AA+CP, naprawa LED i inne)-> viewtopic.php?p=354752#p354752


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 5 wrz 2021, 15:16 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 27.07.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Polecam pana Przemka i Pawła.. z ASSO Mazda Łódź z okolic Pabianic.. świetny mechanik i elektronik specjalizują się wyłącznie w pojazdach marki mazda
fajne jest to że dają rabaty na oryginalne części i płaci się za fizycznie wykonaną usługę naprawy, ogarnia też Carplay/Android Auto w dobrej cenie jednym słowem uczciwi

_________________
ckod


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 09:44 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 107
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Cześć,
zauważyłem że przy korzystaniu z Android Auto (Samsung Galaxy S9) telefon nie jest dość ładowany w efekcie po 4 godzinach na bateria ma 80% mimo że przy rozpoczęciu jazdy było 100%. Ktoś spotkał się z takim zjawiskiem?

_________________
Obrazek - odeszła do ludzi
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 11:30 
Nałogowiec
Online
Od: 10.07.2016
Posty: 1500
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ale AA ten "wbudowany", ze zmienionym portem USB czy dograny samodzielnie?
U mnie google maps na kablu trzyma naładowanie na poziomie z początku ale np. jak syn grał w Wiedźmina na komórce podpiętej pod USB to już poziom baterii spadał.

_________________
Obrazek
A na co dzień dłubię tutaj http://www.wedrowiec.net


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 11:33 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 107
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
14 września 2021, o 12:30 Wedrowiec napisał(a):
Ale AA ten "wbudowany", ze zmienionym portem USB czy dograny samodzielnie? [...]


W telefonie mam androida 10, więc AA jest już zintegrowany z systemem. Poza tym zauważam, że telefon się dość ciepły robi.

_________________
Obrazek - odeszła do ludzi
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 11:37 
Świeżak
Offline
Od: 12.12.2020
Posty: 33
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Chodzi o sprzęt w samochodzie. Czy oryginalnie przez Mazda dokładany czy samodzielnie przez jakiegoś "magika"?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 11:48 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 107
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
14 września 2021, o 12:37 dawidb3 napisał(a):
Chodzi o sprzęt w samochodzie. Czy oryginalnie przez Mazda dokładany czy samodzielnie przez jakiegoś "magika"?


Sprzęt w samochodzie fabryczny.

_________________
Obrazek - odeszła do ludzi
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 11:57 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 26.07.2014
Posty: 290
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
a sprawdzałeś z innym telefonem, czy dzieje się tak samo?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 14:10 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1009
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
1. Sprawdź czy podpinasz do właściwego gniazda, wydaje mi się że jedno jest tylko wysokopradowe (ale nie wiem na pewno, ja mam stare, nie zmienione)
2. Zmień kabel.
3. U mnie nawet bez zmienionych gniazd, jak podłączę i działa AA to nie rozładowuje się, a wręcz bardzo powoli, ale ładuje. A przecież telefon ma wtedy wygaszony ekran, nie powinien dużo pobierać.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 14 wrz 2021, 17:09 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1906
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Zmień kabel w pierwszej kolejności. U mnie ten port USB na nowym module ładuje piekielnie szybko. Generalnie praktycznie nie ładuję telefonu w domu, bo w samochodzie tak szybko mi ładuje, że między jazdami nie rozładowuje mi się telefon...

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~272000km. <pucu>

Polecany specjalista od silnika 2.2 SkyActiv-D (SH01) oraz elektryki GJ/GL (AA+CP, naprawa LED i inne)-> viewtopic.php?p=354752#p354752


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 17 wrz 2021, 09:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.11.2020
Posty: 12
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
25 sierpnia 2021, o 15:32 EsceniusNalolo napisał(a):
Ktos juz zainstalowal AA6.8 ? Jakie wrazenia ?


Poprzedni AA wymusił instalacje nowego także sam odpowiem. Większych zmian nie widzę natomiast jest jedna znacząca: dostępny jest Yanosik co jest fajną informacją.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 17 wrz 2021, 15:57 
Świeżak
Offline
Od: 18.09.2015
Posty: 34
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: śląski
14 września 2021, o 10:44 Mamut napisał(a):
Cześć,
zauważyłem że przy korzystaniu z Android Auto (Samsung Galaxy S9) telefon nie jest dość ładowany w efekcie po 4 godzinach na bateria ma 80% mimo że przy rozpoczęciu jazdy było 100%. Ktoś spotkał się z takim zjawiskiem?


Mam dokładnie tak samo. AA fabryczny, telefon Samsung S20, kilka różnych kabelków.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 17 wrz 2021, 20:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.09.2021
Posty: 2
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Cześć, jestem tu nowy, mam pytanie odnośnie korzystania z map google itp w Mazdzie poprzez ekran wbudowany, czy ktoś byłby mi wstanie wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić. Pytam, bo skończyły mi się już subskrypcje na mapy w mazda toolbox a nie ukrywam, że wolałbym korzystać z tych od googla ale nie przez telefon, a ekran wbudowany.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 17 wrz 2021, 21:02 
Nałogowiec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 1009
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
michuzg, to nie takie proste. Skoro zadajesz tak brzmiące pytanie, to raczej sam tego nie zrobisz. Masz 2 wyjścia: pojechać do ASO, gdzie za 1200 zł to zrobią, albo zgłosić się do kogoś obeznanego w temacie, który ci to zrobi 3x taniej.
Masz jeszcze 3 możliwość: próbować zrobić to samodzielnie, ale ponieważ nie masz wiedzy, to jej zgromadzenie będzie wymagało trochę czasu. No chyba że masz odblokowany MZD (czyli stary soft) to wtedy możesz próbować zainstalować AA z odpowiednio przygotowanego pendrive...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 17 wrz 2021, 21:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.09.2021
Posty: 2
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Ok, dzięki za informację, poszukam kogoś na miejscu w ZG


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 paź 2021, 22:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.04.2017
Posty: 1
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
17 września 2021, o 16:57 sebadw napisał(a):
14 września 2021, o 10:44 Mamut napisał(a):
Cześć,
zauważyłem że przy korzystaniu z Android Auto (Samsung Galaxy S9) telefon nie jest dość ładowany w efekcie po 4 godzinach na bateria ma 80% mimo że przy rozpoczęciu jazdy było 100%. Ktoś spotkał się z takim zjawiskiem?


Mam dokładnie tak samo. AA fabryczny, telefon Samsung S20, kilka różnych kabelków.

Witam.
Udało się kolegą to ogarnąć? Mam ten sam problem AA oryginalne Mazdy problem zgłosiłem w ASO to mi odpowiedzieli by się do tego przyzwyczaić lub zmienić telefon.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 14 paź 2021, 10:56 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2691
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Weźcie zainstalujcie sobie apkę podającą natężenie prądu ładowania i ew. zużycie...
Np. Ampere

Będzie można się wypowiedzieć czy ograniczeniem jest prąd ładowania czy ponadprzeciętne zużycie.
Może parametry są jakieś niezgodne dla Samsunga i sam elektronicznie ogranicza np. dla ochrony baterii itp.

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 660 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: maciek991 i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.