Teraz jest Cz, 16 lip 2020, 14:04

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Pn, 11 maja 2020, 08:58 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1433
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Luke dokładnie. Zdaje się, że na gnieździe "starym" telefon nie będzie się doładowywał.

Ja u siebie w CX-5 2014r po swapie TomTom na MZD mam wymieniony moduł na ten nowy i telefon ładuje się błyskawicznie, AA działa pięknie. Nie wyobrażam sobie już jazdy bez tego.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~240000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2020, 09:11 
Stały bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 632
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Na starym gnieździe jest pewnie ze 500mA. Dla współczesnych telefonów trochę za mało.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2020, 18:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.02.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: śląski
U mnie się pomalutku, ale ładuje - oczywiście ekran musi być wyłączony.
A uruchomione mam mapy o spotify.

Generalnie w AA, google zepsuło czytanie wiadomości po polsku, wszystko inne działa z naszym językiem, jedynie jak przyjdzie wiadomość tekstowa to AA namiętnie ją czyta po angielsku (nawet to zabawne, bo na pewno nie przydatne.
Temat zgłoszony na reddit już dawno temu, google nic z tym nie robi.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 11 maja 2020, 20:16 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2513
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
ciechon a kiedy zepsuli? Bo jeszcze na feriach u mnie czytało jak trzeba, a ostatnio nie miałem okazji odbierać smsów via AA...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 11 maja 2020, 21:06 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.02.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: śląski
U mnie działało w zeszłym roku.
Teraz nie działa.
Android 10.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 12 maja 2020, 10:53 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2513
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
No to u mnie było na androidzie 8 na starym Samsungu, a na 10 jeszcze nie miałem okazji...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 16 maja 2020, 20:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.01.2019
Posty: 7
Rok produkcji: 2016
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
U mnie na Androidzie 10 dziala reakcja na "ok google", działa czytanie wiadomości po naszemu, dziala wysylanie wiadomosci glosowe... odinstalowalem aplikacje "google", sciągnąłem wersje 10.92.13.21 (apkmirror), chyba ze stycznia, ale wersję na Androida 5+. Wyłączylem akualizacje automatyczne, potem instalacja tej nakladki Android Auto na telefony. I dziala. Niestety ze Spotify nie do konca współpracuje, nie zawsze dziala uruchomienie muzyki z ikony w AA, ale jak sie podczas pracy AA uruchomi Spotify z telefonu to zaskoczy...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 maja 2020, 13:12 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.01.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Cześć,
przeszukałem temat i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

Czy jeżeli zaktualizuje soft do najnowszego a nie będę miał modułu, to czy AA zadziała? Rozumiem że będzie problem z ładowaniem telefonu.

edit, już wiem:


"Genuine CP/AA will NOT work without these new MAZDA Parts correctly installed...see Mazda Part Number List BELOW.
1. New USB Data Cable Set.
2. New AUX Hub Module."


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 22 maja 2020, 08:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.06.2018
Posty: 4
Rok produkcji: inny
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Witam witam :)

Mam nadzieję, że pomożecie! Otóż w moim pacjencie ( M6 z 2016r) doinstalowany jest AA. Z racji braku aktualizacji softu udało się to zrobić dzięki Mazda Tweaks. Działało to dobrze rok... Ale obecnie pomimo prób naprawy AA (ale tylko podczas działania Google Maps) rozłącza się, bądź czasem nawet tak zawiesza, że nie da się ponownie połączyć i pojawia się komunikat po ang.o braku możliwości połączenia.
Wcześniej też podobne sytuacje miały miejsce np. podczas wrzucania wstecznego, gdzie włączała się kamera i po powrocie do zwykłej jazdy AA już nie dawało się odpalić.
Podsumowując działa bardzo niestabilnie i zachowuje się, jakby komputer Mazdy miał za mało RAM-u. Dopóki gra sama muzyka przez AA jest okej. Ale włączenie map rozwala już wszystko po kilku - kilkunastu minutach...
Czy ktoś miał podobnie? Czy instalacja prawilnego AA w salonie Mazdy będzie stabilniejsza i warto to zrobić? :idea:

Help!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 22 maja 2020, 09:24 
Bywalec
Offline
Od: 10.01.2019
Posty: 427
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Mam AA instalowany u mazdy.
Podstawa do dobrej jakości kabel do telefonu, mi osobiście jeszcze nigdy AA się samo nie rozłączyło a do tego mam takie kable magnetyczne aby w aucie nie tracić czas na podłączanie wtyczki.

https://allegro.pl/oferta/baseus-szybki ... 8416726549


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 22 maja 2020, 11:09 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2513
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Na ori AA dokładanym w Maździe nie mam problemów ze stabilnością. Czasem wykrywanie telefon-stacja działa dziwnie. Tzn. czasem jak na postoju odepnę telefon i później podopne startuje samo automatycznie, czasem trzeba odpalić AA na stacji, a czasem muszę odblokować telefon, żeby podpięcie tel z AA Mazda wykryła... Ale jak już się sparuje to działa... Przynajmniej muzyka z tel/serwisu muzycznego + google maps jednocześnie...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 22 maja 2020, 11:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.06.2018
Posty: 4
Rok produkcji: inny
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Dzięki Grek77 i gzesiolek. Zamówię ten kabel najpierw i jeśli to nie pomoże, to jednak chyba wybiorę się do Mazdy na tą instalację.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 22 maja 2020, 17:21 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1433
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
22 maja 2020, o 10:24 Grek77 napisał(a):
Mam AA instalowany u mazdy.
Podstawa do dobrej jakości kabel do telefonu, mi osobiście jeszcze nigdy AA się samo nie rozłączyło a do tego mam takie kable magnetyczne aby w aucie nie tracić czas na podłączanie wtyczki.

https://allegro.pl/oferta/baseus-szybki ... 8416726549


Potwierdzam. Miałem kabel micro USB z przejściówką na USB C - zrywało co chwilę, do tego stopnia, że musiałem robić reset całego MZD. Po zmianie na dobry kabel (akurat Baseus) wszystko działa pięknie. AA z nowym modułem USB (szybkie ładowanie).

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~240000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 22 maja 2020, 18:34 
Bywalec
Offline
Od: 10.01.2019
Posty: 427
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Co do kabli magnetycznych , najlepiej zamawiać 2x , bo jeden do auta i jeden do domu do ładowarki.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 23 maja 2020, 06:39 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2513
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Grek77 kabel magnetyczny ma sens gdy podpina się sam w momencie włożenia, wsunięcia smartfonu w uchwyt/kieszeń. Gdy i tak trzeba celować to przy USB C nie widzę specjalnej różnicy. No może poza zabezpieczeniem portu przed smeszkami w kieszeni...

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 maja 2020, 08:29 
Bywalec
Offline
Od: 10.01.2019
Posty: 427
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Mam usb typu C i nie wyobrażam sobie już na co dzień, wciskanie wtyczki, wole przykładać i samo się zaciska, wygodniejsze :)

https://www.youtube.com/watch?v=YvgAFUa7auI


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 cze 2020, 10:32 
Świeżak
Offline
Od: 11.07.2018
Posty: 33
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Cześć,

Testował ktoś z Was tego typu rozwiązanie dla Apple Carplay? Zastanawiam się nad montażem ale nie wyobrażam sobie podłączania kabla co chwilę do telefonu.

https://carplay2air.com/?sca_ref=93288.fQQ4Wbgfh0


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 cze 2020, 18:54 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 19.03.2020
Posty: 13
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Jak u Was z ładowaniem telefonu?
Bo używając dziś pierwszy raz AA, odpalone GMaps i Apple Music, a na telefonie Yanosik i procent baterii utrzymywał się w miejscu, więc trochę lipa.
Tel to Huawei P20Pro, a przewód z obsługą szybkiego ładowania 5A.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 cze 2020, 19:04 
Nowicjusz
Offline
Od: 20.08.2017
Posty: 54
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
to przez Janosika, on zabiera bogatym...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 cze 2020, 08:25 
Nowicjusz
Offline
Od: 04.06.2017
Posty: 46
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zagranica
Dobre .


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 30 cze 2020, 08:29 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 06.05.2015
Posty: 2513
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
mamaj12, jak rozumiem, masz założone ori AA/CP z mocniejszym modułem ładowania via USB?
To u mnie jeszcze się nie zdarzyło, żeby bateria się nie ładowała, ale u mnie maks GMaps + jakaś muzyka ze streamu na raz chodziła...
Na pewno dużo zależy od tego gdzie się jedzie, im słabszy i gubiony zasięg GSM tym szybsze zużycie baterii...

towi <spoko> (choć powinienem walczyć z OT... )

_________________
Obrazek <pucu>


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 cze 2020, 09:09 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 19.03.2020
Posty: 13
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
gzesiolek tak wszystko ori.
Tel z dwoma SIM więc może faktycznie to to.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 cze 2020, 09:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 27.11.2018
Posty: 12
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Ja używam CarPlay przez kabel, mam 2 karty sim w telefonie, zawsze Google Maps + Apple Music do tego w dłuższych trasach udostępniam wifi dla syna aby mógł na tablecie coś oglądać. Bateria nie stoi nigdy w miejscu zawsze się ładuje...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 lip 2020, 21:01 
Bywalec
Offline
Od: 26.08.2018
Posty: 259
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: mazowiecki
może tu jest problem słabego przewodu jakim telefon jest podłączony domodułu.
marian82 z ciekawości jaki masz przewód?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 lip 2020, 00:00 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6364
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zgadza się, w przewodzie też może być problem.
Uszkodzony, tani bądź jakaś podróbka..., można stracić nawet 1.5A podczas ładowania.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.
P-D-C-A, Kejzen, 8D? The future is yesterday.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 lip 2020, 10:24 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.01.2013
Posty: 247
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Skąd ściągacie apke do android auto? Właśnie montuja mi w serwisie ale mam sobie ściągnąć z jakieś zagranicznej strony bo podobno Google nie wypuścilo na Polskę?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 13 lip 2020, 13:09 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1433
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja ściągam z: https://www.dobreprogramy.pl/Android-Au ... 77700.html

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~240000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 lip 2020, 16:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.02.2020
Posty: 3
Rok produkcji: 2019
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Najnowsza wersja....
https://userupload.net/vryfr7608bi7

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 lip 2020, 17:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.02.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: śląski
Tu masz wszystkie

https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... /#variants


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 lip 2020, 23:16 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 19.03.2020
Posty: 13
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Wracając do swojego problemu z ładowaniem.
Wizyta w ASO zakończona na tym, że wg nich wszystko jest ok.
Wtedy osobiście zaprezentowałem problem w aplikacji Ampere, na co kierownik zrobił fotki i miał napisać zgłoszenie do MMPOL.

W załączeniu screeny.
Prośba do Was (posiadaczy dokładanego AA/CP) o zrobienie takich pomiarów i screenów u siebie.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 545 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.