Teraz jest Cz, 22 sie 2019, 05:42

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 2 sie 2019, 07:51 
Amator
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 93
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja jakoś nie mogę się odważyć na serwis Golebiewskich ze względu na sam wygląd z zewnątrz. Nie budzi on we mnie skojarzenia z jakością, której wymagam. Oczywiście nie wypowiadam się konkretnie o jakości bo tego nie sprawdzałem, ale te hale namiotowe w dzisiejszych czasach są słabe.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 sie 2019, 17:31 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5186
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Po namowie kolegi Zbyk, zainstalowałem sobie AA na telefonie i od razu mam opcje nowego wyglądu Obrazek

Zciagnalem z pierwszej lepszej propozycji wyszukiwania...

https://www.dobreprogramy.pl/Android-Au ... 77700.html


Muszę jeszcze zgłosić się do serwisu żeby mi to w aucie zainstalowali

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 sie 2019, 20:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2019
Posty: 3
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: zagranica
Witajcie,

Orientuje się ktoś, czy możliwe jest, aby wskazówki nawigacji z google maps (Apple Car Play albo Android Auto) dało wyświetlić się na Hud? Dla mnie największą zaletą nawigacji Mazdy jest to, że jej wskazówki są tam właśnie wyświetlane-bardzo wygodne rozwiązanie. Poza tym nawigacja jest raczej „kwadratowa” :wink:

Pozdrawiam
Mateusz


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 sie 2019, 20:46 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.06.2015
Posty: 366
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Witam.
Na tą chwilę jeśli masz AA CP w aucie oryginalne, to nie ma takiej możliwości, musimy czekać.
Jeśli masz wersję AA CP w aucie nieoficjalną to wszystko się wyświetla.

Millerek
Wolę korzystać z tej strony. Tu przynajmniej mam pokazane dla jakich wersji smartwonów instalować apkę.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
Pozdrawiam

_________________
Pierwsza Madzia sprzedana, druga to: Madzia 6 GL kombi Snowflake White.
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 sie 2019, 21:18 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.08.2019
Posty: 3
Rok produkcji: 2019
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: zagranica
5 sierpnia 2019, o 20:46 Zbyk napisał(a):
Witam.
Na tą chwilę jeśli masz AA CP w aucie oryginalne, to nie ma takiej możliwości, musimy czekać.
Jeśli masz wersję AA CP w aucie nieoficjalną to wszystko się wyświetla.

Millerek
Wolę korzystać z tej strony. Tu przynajmniej mam pokazane dla jakich wersji smartwonów instalować apkę.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
Pozdrawiam


Zbyk, dziękuję za info. A można by pomyśleć, że to oryginał powinien działać jak należy, a nie na odwrót :idea:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 sie 2019, 22:43 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 148
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
To nie jest oryginał i podróbka. To zupełnie inne wersje, oficjalna Mazdy i powiedzmy delikatnie opensource. Używam obu, obie mają zalety i wady.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 sie 2019, 05:35 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 02.10.2016
Posty: 400
Rok produkcji: 2019
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: podkarpacki
No i u mnie się dziś pojawiła opcja wypróbowania nowego interfejsu Android Auto - tak sama z siebie, bez czyszczenia pamięci czy resetowania czegokolwiek.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 sie 2019, 06:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.05.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Noooo i u mnie też jak wyżej bez żadnych działań z mojej strony, a wcześniej czyściłem pamięci, restartowałem dwa razy instalowałem, trzeba było jednak poczekać....


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 sie 2019, 12:36 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 148
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
I u mnie. Trzeba było po prostu poczekać. Ale mnie na kolana nie rzucił, ani funkcjonalnością ani wyglądem. Apple Car Play chyba fajniej się prezentuje.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 7 sie 2019, 12:44 
Świeżak
Offline
Od: 20.11.2018
Posty: 18
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: podkarpacki
Najfajniejsze jest to że jej wyświetlona jest mapa to na dolnym pasku jest sterowanie Spotify, a jak słucha się muzyki to na dole wyświetlają się powiadomienia z nawigacji

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 sie 2019, 18:33 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 16.08.2017
Posty: 50
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Prośba do użytkowników AA/CP w GJ/GL: czy ktoś korzysta może z Naviexperta na CarPlay? Jeżdżę z tą nawigacją już wiele lat po Wawie i uważam, że wciąż ma najlepszy algorytm omijania korków, niestety Google wykorzystuje pozycję monopolisty i brak w najbliższym czasie szansy na pojawienie się Naviexperta na Androidzie. Od jakichś 2-3 miesięcy dostępna jest natomiast wersja NE na CarPlay. Czy ktoś może korzysta i mógłby się wypowiedzieć jak to się sprawuje w Maździe?
Albo zainstalować ewentualnie z ciekawości i sprawdzić NE na Apple'u? :wink:

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 15:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.06.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
A ja mam problem z niektórymi aplikacjami audio na AA (Spotify, TuneIn, Dezeer). Otóż jak podłączam się do samochodu to te aplikacje mi się nie chcą uruchomić. Otrzymuje komunikat jak na zdjęciu. Co ciekawe Android Music i Android Podcasts śmigają normalnie. Grzebałem po różnych forach, ale żadne rozwiązanie nie pomogło.

Jedynie znalazłem obejście problemu ale jest upierdliwe, bo przed każdym skorzystaniem z tych aplikacji trzeba tak robić. Otóż by te aplikacje odpalały się normalnie zanim się podłączy telefon kablem do samochodu należy je uruchomić na fonie. Potem normalnie podłączyć telefon kablem do AA. Wtedy np. Spotify działa.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 15:38 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.06.2015
Posty: 366
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Witaj.
Muszą być uruchomione w tle, więc pierw włączasz np. spotyfy a później dopiero AA.
Tak jest ze wszystkimi aplikacjami które mają działać pod AA.
Chyba, że ustawisz sobie daną apkę aby uruchomiła Ci się sama jak wykryje Madzię.
Wejdź w ustawienia apek jeśli chcesz mieć automatycznie.
Pozdrawiam

_________________
Pierwsza Madzia sprzedana, druga to: Madzia 6 GL kombi Snowflake White.
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 17:42 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5186
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
jaketherake napisał(a):
Prośba do użytkowników AA/CP w GJ/GL: czy ktoś korzysta może z Naviexperta na CarPlay?...

... Od jakichś 2-3 miesięcy dostępna jest natomiast wersja NE na CarPlay. Czy ktoś może korzysta i mógłby się wypowiedzieć jak to się sprawuje w Maździe?
Albo zainstalować ewentualnie z ciekawości i sprawdzić NE na Apple'u? :wink:


Mógłby się ktoś odnieść do pytania?
Zbyk, masz wiedzę w tym temacie?

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 19:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.06.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
@Zbyk
A jak ustawić by apka uruchomiała się sama jak wykryje Madzię ?
U mnie widzę tylko opcję autostart, która jest nie włączona. O to chodzi ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 20:10 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.06.2015
Posty: 366
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Witam.
Połącz z aplikacjami.
Nawigacja
Połącz z aplikacjami nawigacyjnymi --> klikasz w to palcem otwiera się nowe okno i tu musisz dodać nawigację, w tym wypadku AA

Może być jeszcze jedna opcja.
Trzeba zezwolić aplikacji Spotify na uruchomienie się w AA - wchodzimy w zarządzanie aplikacjami w androidzie do Spotify i uruchamiamy autostart.


13 sierpnia 2019, o 18:42 Millerek napisał(a):
Mógłby się ktoś odnieść do pytania?
Zbyk, masz wiedzę w tym temacie?


Niestety nie posiadam jabłka więc nie pomogę w tym temacie.
Pozdrawiam.

_________________
Pierwsza Madzia sprzedana, druga to: Madzia 6 GL kombi Snowflake White.
Obrazek


Ostatnio edytowano Wt, 13 sie 2019, 20:15 przez Zbyk, łącznie edytowano 2 razy

 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 sie 2019, 20:11 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 13.10.2014
Posty: 432
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
13 sierpnia 2019, o 16:25 raffmo napisał(a):
A ja mam problem z niektórymi aplikacjami audio na AA (Spotify, TuneIn, Dezeer). Otóż jak podłączam się do samochodu to te aplikacje mi się nie chcą uruchomić. Otrzymuje komunikat jak na zdjęciu. Co ciekawe Android Music i Android Podcasts śmigają normalnie. Grzebałem po różnych forach, ale żadne rozwiązanie nie pomogło.

Jedynie znalazłem obejście problemu ale jest upierdliwe, bo przed każdym skorzystaniem z tych aplikacji trzeba tak robić. Otóż by te aplikacje odpalały się normalnie zanim się podłączy telefon kablem do samochodu należy je uruchomić na fonie. Potem normalnie podłączyć telefon kablem do AA. Wtedy np. Spotify działa.

Pewnie Twój telefon to Huawei? Strasznie wrażliwe gówno, nawet jak któraś aplikacja chce włączyć bluetooth to pyta za każdym razem.
W opcjach masz do wyboru zezwalaj innym aplikacjom na uruchamianie u mnie pomogło. Poza tym już działa u mnie wersja AA i nie ma już tego problemu po pierwszym dniu testów.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 sie 2019, 06:13 
Świeżak
Offline
Od: 18.02.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
13 sierpnia 2019, o 18:42 Millerek napisał(a):
jaketherake napisał(a):
Prośba do użytkowników AA/CP w GJ/GL: czy ktoś korzysta może z Naviexperta na CarPlay?...

... Od jakichś 2-3 miesięcy dostępna jest natomiast wersja NE na CarPlay. Czy ktoś może korzysta i mógłby się wypowiedzieć jak to się sprawuje w Maździe?
Albo zainstalować ewentualnie z ciekawości i sprawdzić NE na Apple'u? :wink:


Pozdrawiam
Zbyk, masz wiedzę w tym temacie?


Witam, dzisiaj lub jutro z rana podłącze iPhone i sprawdzę.

Pozdrawiam


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 sie 2019, 12:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.06.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
@Pawko
Mam Xiaomi Redmi Note 4


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 sie 2019, 15:25 
Świeżak
Offline
Od: 18.02.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Witam.

Dla jaketherake podłączyłem iPhona do CarPlay, w celu sprawdzenia jak działa Naviexpert.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wrażenia po jednym dniu użytkowania:
- szybkość
- nie gubi sygnału
- prowadziła do celu


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 sie 2019, 15:27 
Świeżak
Offline
Od: 06.05.2017
Posty: 22
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: świętokrzyski
A jak w przypadku yanosika, da sie uruchomić z CP lub ewentualnie samemu na iPhone i zeby komunikaty leciały w tle?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 sie 2019, 16:31 
Świeżak
Offline
Od: 18.02.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Musiałbym to sprawdzić, bo iPhona podłączyłem żony a tam nie instalowałem Yanosika. Na 100% Yanosik działa w tle z AndroidAuto.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 sie 2019, 16:55 
Świeżak
Offline
Od: 04.05.2018
Posty: 16
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: podkarpacki
W janosiku na iphone nie widzialem automatycznego startu jak to jest na androidzie

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 sie 2019, 17:09 
Świeżak
Offline
Od: 06.05.2017
Posty: 22
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: świętokrzyski
Tu nawet nie chodzi o automatyczny start tylko czy jak sobie odpale apke na iphone i podepne telefon do CP to czy będzie mi podawało komunikaty? ewentualnie czy sie pojawia ta aplikacja na ekranie CP w mazdzie?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 sie 2019, 17:16 
Świeżak
Offline
Od: 18.02.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Jutro sprawdzę


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 16 sie 2019, 21:30 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 16.08.2017
Posty: 50
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Lizak99991 napisał(a):
Witam.


Wrażenia po jednym dniu użytkowania:
- szybkość
- nie gubi sygnału
- prowadziła do celu


Bardzo dziękuję kolego Lizak99991 :)
Wygląda to obiecująco, teraz musiałbym się zastanowić jak zdobyć Japko w rozsądnej cenie ;)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.