Teraz jest Wt, 22 paź 2019, 20:53

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 29 lis 2018, 22:38 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 02.02.2014
Posty: 52
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zakupiłem stacje multimedialną czy ktoś może pomóc mi zainstalować nawigację z androdiem w łódzkim lub mazowieckim
Samochód: Mazda 6 Gj 2014r sky passion z tomtomem
Proszę o pomoc w montażu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 2 lut 2019, 07:47 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.01.2019
Posty: 1
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Witam.
Właśnie zakupiłem stację multimedialną na Aliexpress (coś podobnego do tego co opisuje TiDzeJ).
Stacja na Androidzie (procek osiem rdzeni, 2 GB) wszystko śmiga jak burza, było trochę problemów z podłączeniem do BOSE.
Ale... mam jeden problem, mam fabryczną kamerę cofania, która z TomTomem działała bez zarzutów,
a po podłączeniu do stacji jest strasznie kiepski obraz (mało wyraźny, widać szumy).
W związku z tym mam pytanie do Was czy ktoś się orientuje czy można gdzieś w ustawieniach
zmienić rozdzielczość stacji lub kamery???


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 2 lut 2019, 08:38 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 60
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Hmm...chyba nie ma, nie jestem pewien. Chyba pozostaje Ci zmiana kamery.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano So, 2 lut 2019, 08:38 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 2 lut 2019, 11:10 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 05.03.2017
Posty: 257
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
radek78 Pochwal się stacją i sprzedającym , może też się zdecyduję,bo myślałem o tym.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 2 lut 2019, 21:47 
Świeżak
Offline
Od: 03.01.2019
Posty: 34
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: łódzki
ja zamontowałem takie radio, w zestawie były przyciski do sterowanie w tunelu, działa nawigacja, odtwarzacz dvd, radio ma 4gb ramu, wszystko szybko działa, pełen adnroid, wifi, po podłączeniu interentu można zainstalować wszystkie aplikacje jakie chcemy, podłączyłem też kamerę cofania, port usb podłączony pod port w podłokietniku działa bez problemu, muzyka i filmy, w planach podłączenie kamery przód do parkowania oraz tv, gdyby ktoś potrzebował pomocy w podłączeniu niech da znać.

ade3ed164f72ac3486403b044d32.jpg


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 mar 2019, 18:05 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 28.02.2018
Posty: 26
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Sterowanie z kierownicy i obsługa w tunelu centralnym działa z tym zestawem?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 mar 2019, 09:27 
Świeżak
Offline
Od: 03.01.2019
Posty: 34
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: łódzki
Sterowanie z kierownicy działa jak najbardziej, można też przyciski przypisać, w zestawie są nowe przyciski które się montuje w tunelu, wszystko gra, polecam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 maja 2019, 20:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.05.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
witam chciał bym odnowić temat macie jakieś propozycje na radio z androidem obsługujące joystick ;) i bose ;) radyjko, które dodał mariof już niestety jest nie dostępne;( powiedzcie mi czy radio do mazd cx5 bedzie pasował https://pl.aliexpress.com/item/33007270 ... 2e0e7I9c3d z góry dziękuje za pomoc


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 4 cze 2019, 08:15 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 206
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Lorak9 hej jesli bylbys zainteresowany mam radyjka do mazdy 6 obslugujace bose, przyciski na joystiku lecz samo pokretlo nie bedze dzialac, obsluguje rowniez ori kamerke cofania. Android 8.1 4gb ram 8rdzeni procek 32gb pamieci DSP BT WIFI wbudowany modul kart sim za 1400zl z wysylka do Polski. Radyjka z gwarancja. Jesli jestes zainteresowany zapraszam na priv.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 4 cze 2019, 09:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.05.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dzieki wielkie właśnie kupilem : https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3105411170 teraz czekam na przesyłkę pozdrawiam i dzięki jeszcze raz mam nadzieję że przyciski wokół joystick-a będą działać


Ostatnio edytowano Wt, 4 cze 2019, 09:09 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 cze 2019, 15:09 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam
Mazda 6 2014
Znalazlem radio I mam pytanie czy ktos wymienial fabryczne radio na androida jak w linku ponizej.

Czy wszystkie opcje z nim dzialaja ? Czujniki parkowania, kamerka cofania, kierownica-przyciski, sterowanie pomiedzy siedzeniami ?

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3105411170


Ostatnio edytowano N, 23 cze 2019, 15:45 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 cze 2019, 15:59 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.05.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Czujniki działają lecz wyświetla tylko przód tylu nie widzi lecz wciąż wydają dźwięk wydaje mi się że jest to spowodowane tym że kamerka tylna mi jeszcze nie działa napięcie jest obraz hestem w stanie uzyskać , ale po wyrzuceniu wstecznego nie prześladuje na kamerkę wiem że jest to do ogarnięcia przyciski wokół joystick-a idzie przypisać co się chce tak samo jak na sterowniki sam joystick działa tylko przesuwanie ( prawo lewo dół góra) trzeba przypisać opcję co się chce pokrętło nie działa radyjko wygląda bardzo dobrze i działa świetnie jeszcze muszę poszukać adapter do kabla usb w podłokietniki trzeba połączyć kabel który jest wpiety do modułu bluetuch oryginalny znajduje się nad schowkiem i rozwiązać problem z tylną kamerą... może ktoś ma jakieś pomysły


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 cze 2019, 17:44 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A czy zakupiles to samo radio co w linku podalem?

Wszystkie polaczenia-kable od firmowego radia nadaja sie do tego androida , jak mowia "plug and play"?
W sprawie tych konwerterow do USB mozesz podeslac jakies linki jak znajdziesz, I jesli ogarniesz kamerke daj znac .
W jaki sposob przypisuje sie funkcje do przyciskow?
Dobrze by bylo jak bys mogl stworzyc jakies info jak robiles Krok po kroku od wpinania Kabli?

Mozesz podeslac jakies fotki jak ci wyszlo?

Dzieki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 23 cze 2019, 17:49 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.05.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Tak zakupilem z tego linku. Podlaczenie jest plug and play wiec nie ma problemu z podpieciem co do przypisywania klawiszy jest apka już zainstalowana (wheel sterring) polega to na naciśnięciu przycisku wyskakuje okienko wyboru co chcesz przypisac


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 26 cze 2019, 07:50 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam
Czy ktos zainstalowal cos takiego w Mazda 6 gj?

https://m.aliexpress.com/item/328070596 ... sstype=600


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lip 2019, 17:17 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.07.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
:mad: Cześć wszystkim :) Potrzebuję pomocy bo już skończyły mi się pomysły.
Zamówiłem stację z androidem z Ali, taki model: https://www.aliexpress.com/item/3285153 ... 4c4dPfzPPO
Sam montaż przebiegł bez problemów, prawie ... Stacja działa, sterowanie z kierownicy i joysticka działa, czujniki parkowania również, natomiast nie działa podstawowa funkcjonalność - dźwięk.
Oryginalnie system w aucie to wersja bez Bose.

Stacja jest podłączona w ten sposób - wtedy nie ma żadnego dźwięku:

Obrazek

Jeśli wypnę czarną kostkę z czinczami (która jest odgałęzieniem od głównej kostki - tej pod anteną wifi) wtedy pojawia się dźwięk kliknięć, natomiast z youtube lub spotify nic nie gra :/

Kostka zaznaczona na zdjęciu:

Obrazek

Tak wygląda wiązka radia podłączona do wiązek samochodu:

Obrazek

A tak same kostki spięte z radiem:

Obrazek

Bardzo Was proszę o pomoc bo już brakuje mi pomysłów :/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lip 2019, 17:40 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A które radyjko kolega zakupił? Bo na pierwszej stronie jest inne 9" , a później w opcjach jak się wybierze a canbus to jest inne -10"?


Ostatnio edytowano Pn, 8 lip 2019, 20:46 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lip 2019, 17:44 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.07.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
To 9 calowe +canbus, coś mają dziwnie w tych opcjach, ale to chyba tylko kwestia foto, bo w opisie jest 9".


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lip 2019, 18:00 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ok,
Bo ja tez się zastanawiam nad kupnem I ciężko się czegoś od kogoś dowiedzieć na ten temat.

Mam kilka pytań, jeśli można:
Sterowanie a kierownicy działa?
Odbieranie kończenie rozmów z kierownicy działa ?
Kamerka cofania działa ?

A co w sprawie joysticka, wszystko działa, czy w boki tylko I czy pokrętło ma jakieś funkcje ?

A co z USB w podłokietniku, podłączałeś się do niego?


Ostatnio edytowano Pn, 8 lip 2019, 20:49 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiono wypowiedź pod względem estetycznym i stylistycznym (regulamin, pkt 4). Tego się czytać nie dało!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lip 2019, 18:59 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.07.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Ok, udało się temat ogarnąć. Okazało się, że podłączyłem jakiś pojedynczy kabel z auta (chyba karta navigacji) poprzez przejściówkę i do wejścia USB - przez to nie było dźwięku z głośników.
Krzemionki - jutro posprawdzam dokładnie to o co pytasz i Ci rozpisze co działa a co nie :) Kamerki nie mam, tylko czujniki.

Po zapięciu listwy deski okazało się, że nie docisnąłem nawiewu - i ściąganie jeszcze raz :mur:

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 lip 2019, 20:49 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ok, super

Czekam na opowiedz po sprawdzeniu.


Ostatnio edytowano Pn, 8 lip 2019, 20:49 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 lip 2019, 18:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.07.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Ok, zatem jeśli chodzi o kierownicę:

Obrazek

Działa: głośniej i ciszej - dużo szybciej niż w oryginalnym radiu, odbieranie i kończenie połączeń - dodatkowo kliknięcie odbierania bez rozmowy wywołuje panel telefonu na ekranie (zdjęcie poniżej), poprzednia i następna piosenka.
Nie działa: Przycisk do komend głosowych - zakładam, że nie jest do niczego przypisany w sofcie, ale radio go rozpoznaje bo wydaje dźwięk po kliknięciu.

Jeśli chodzi o joystick:

Obrazek

Działa: Audio wywołuje panel do audio, phone do telefonu, Nav do nawigacji (trzeba wybrać domyślną apkę), obydwa Back cofają do poprzedniego ekranu.
Nie działa: Sam joystick - jedyna funkcjonalność jaką znalazłem to przewijanie i przerzucanie piosenek, ale nie zaliczam tego do działania :)

Tak wygląda wyżej wymieniony panel telefonu:

Obrazek

I sam ekran główny:

Obrazek

Jeśli chodzi o USB to poprowadziłem podwójny kabel do schowka i oba działają, ten w podłokietniku ładuje, ale radio go nie widzi - możliwe, że mój błąd w podłączeniu.
Przy wrzucaniu wstecznego pojawia się zarys samochodu, ścisza muzyka i czujniki działają bardzo dobrze. Kamery nie sprawdzę bo nie mam :) Pokazuje też obrazek auta kiedy jest włączony silnik i np. otwarte drzwi lub maska.
Chyba tyle na ten moment, jakbyś chciał więcej info to pisz :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 lip 2019, 18:37 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ok, super za wyczerpującą odpowiedz. ;p
No to teraz mogę zakupić radyjko, dzięki i pozdrawiam.


Ostatnio edytowano Śr, 10 lip 2019, 21:13 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 lip 2019, 19:05 
Amator
Offline
Od: 08.02.2017
Posty: 96
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
A jak z ustawieniami auta? Światła, wycieraczki auto ryglowanie? To wszystko było w NB1

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 lip 2019, 21:30 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 23
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Też przypisuje się do pytania kolegi poniżej, kompletnie zapomniałem się spytać o te ustawienia, światła, wycieraczki itp.


Ostatnio edytowano Śr, 10 lip 2019, 21:11 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 lip 2019, 23:20 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 198
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Kurde nie cytuj całych poprzednich postów. Syf się mały robi.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 10 lip 2019, 16:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.04.2016
Posty: 7
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Czy można pod taką stacje podłączyć PDC na przód. Dodam, że moja M6 nie ma ich w standardzie (2014 Touring), chce wymienić przedni zderzak od razu kupując z otworami na czujki. Czy istnieją chińskie zestawy do stacji multimedialnych czy oryginalna bedzie ok ?

Wdzięczny za odpowiedz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 10 lip 2019, 17:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.07.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Kurczę, przyznam że nie kojarzę tych opcji z oryginalnego radia - auto żony, więc sam nim nie jeżdżę, tylko radio montowałem :) To jest Mazda 6 z 2012 w wersji Skyenergy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 lip 2019, 08:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.04.2016
Posty: 7
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
To może inaczej.
Czy można założyć oryginalny zestaw czujek na przód do auta które nie miało nigdy takiego zestawu w standardzie (mam tylko kamerę cofania, M6 2.5 6AT, Bose). Na Allegro można kupić całe wiązki z czujkami (oryginalne) ale pytanie, czy w ogóle jest gdzie je podłączyć.
Z postów wynika, że stacje z Androidem obsługują PDC, ale te montowane w standardzie. Czy pod stację z Androidem mogę zamontować np. czujki Amervox ? Obawiam się, że zostaje mi tylko zestaw z brzęczykiem, niezależny od instalacji wewnętrznej auta.

Pozdr.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 14 lip 2019, 12:03 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.06.2015
Posty: 449
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Jak rozglądałem się za nową Madzią 6 pierwszy zamysł był, wersja najniższa, po rozmowie ze sprzedawcą okazało się, że założenie czujników to nie problem, tylko kwestia wiercenia otworów i montażu. Więc wychodzi na to, że możliwości są, chyba że masz wersję USA a tam to już tego nie wiem jak jest.
Pozdrawiam.

_________________
Pierwsza Madzia sprzedana, druga to: Madzia 6 GL kombi Snowflake White.
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.