Teraz jest Pn, 20 maja 2019, 05:46

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 293 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 31 maja 2017, 00:38 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ktoś kiedyś robił i pisał, że przeżyło. Ale poszukaj, gdzieś to na forum jest...

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 cze 2017, 09:30 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 170
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Krótkie podsumowanie. Od dłuższego czasu miałem, opisywany wcześniej, problem z brakiem połączenia LIVE z serwerami TomTom. Zasięg GSM był. Na początku wyciągałem bezpieczniki, ale to nic nie pomogło. Potem zresetowałem TomToma do ustawień fabrycznych i choć LIVE został to problem też. Na końcu w akcie desperacji z menu serwisowego wyłączyłem i włączyłem modem, co definitywnie zakończyło życie usług LIVE w moim aucie. Będę musiał zaplanować wycieczkę do Berlina :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 cze 2017, 14:43 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 23.05.2017
Posty: 54
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: małopolski
Mnie niestety przytrafiło się to samo :-(
Włączenie/wyłączenie modemu zabiło uslugę LIVE...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 kwi 2018, 15:27 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.11.2013
Posty: 446
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
U mnie subskrypcja wygasła i kupiłem nową kila dni później. Niestety do dzisiaj nie działa Live. Pozycja w menu jest. Ciągle pokazuje problem z brakiej połączenia, brakiem usług w rejonie, problemamy z technicznymi ( różne kody ).
Ma ktoś sprawdzony sposób jak przywrócić działanie bez wyjazdu do Niemiec na reset modemu ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 cze 2018, 14:10 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 170
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ponownie uaktywniłem modem po niemieckiej stronie. Niestety LIVE nadal nie działa. Czyżby padł moduł GSM/GPRS?

-- Dodano: 24 czerwca 2018, o 15:10 --

Walki z LIVE ciąg dalszy. Okazało się, że jest więcej osób, które mają podobne problemy co ja. Oto jeden z wpisów znalezionych w sieci:

IN case anyone else is having a similar issue I had recently purchased the car. The previous owner had not use the live services so the sim card had been suspended by Vodafone. A call to customer services had the sim validated and I am up and running an hour or so after the call. :-):D

Co o tym myślicie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 20:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
gdzie znajdę kartę SIM ? da się do niej jakoś dostać? i jak sprawdzić czy mam zasięg czy nie ? auto pochodzi z polskiego salonu, pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 30 cze 2018, 07:41 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1462
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Promocje w zakupie uslugi Live oferowane przez TomTom :Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 lip 2018, 19:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
a w jaki sposób realizowane są usługi live ? tzn w jaki sposób łączy się z intenetem ? jak wchodzę u siebie w ustawienia to mam pokazane, że nie mam zasięgu, ktoś wie o co chodzi ?



Taka ciekawostka, ktoś ma pojęcie jak gośc zmienił TomTOma na Igo ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 lip 2018, 19:25 
Adept
Offline
Od: 25.01.2017
Posty: 113
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Musisz aktywować. Najbliżej w DE


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 05:37 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
no dobra, ale czy moja karta sim (jeśli w ogóle jest zamontowana) sama połączy się z live w DE ? boję się że skoro poprzedni włąściciel nie aktywował tej usługi od 2014 r to karta będzie już "martwa" i nawigacja nie połączy się w ogole a ja zrobię na marne kilkaset km ...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 07:08 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1462
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Poczytaj wcześniejsze wątki - a było ich 279- w tym temacie. Prawdopodobnie znajdziesz odpowiedź na Twoje pytania.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 14:16 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
czytałem cały wątek, ale większość postów jest sprzed 4 lat ... dlatego zastanawiam się, czy wyjazd teraz po 4 latach od zakupu samochodu ożywi moją kartę sim czy nie ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 14:22 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1462
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Trzeba zaryzykować, w razie niepowodzenia skorzystać z infolinii TT, podobnie jak opisano poniżej :

marksoft napisał(a):
..(..)..

Walki z LIVE ciąg dalszy. Okazało się, że jest więcej osób, które mają podobne problemy co ja. Oto jeden z wpisów znalezionych w sieci:

IN case anyone else is having a similar issue I had recently purchased the car. The previous owner had not use the live services so the sim card had been suspended by Vodafone. A call to customer services had the sim validated and I am up and running an hour or so after the call. :-):D



 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 sie 2018, 12:56 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 170
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Pytanie do kolegów, którym działa LIVE. Z którym operatorem łączy się urządzenie? Chodzi o numer MCC/MNC widoczny w sekcji Connection status.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 15 kwi 2019, 18:54 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 97
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Od dwóch tygodni w aplikacji TomTom Home nie mogę się zalogować na swoje konto, poza tym też od tego czasu nie mam informacji na żywo o natężeniu ruchu, wcześniej przez 4 lata działało OK po uruchomieniu wg "zaleceń" z forum. Oczywiście stosowne pakiety są wykupione. Mam informację o pogodzie i fotoradarach na żywo.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Wiadomo jak można by było to naprawić?

_________________
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 17 kwi 2019, 22:41 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 170
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Czy chodzi koledze o LIVE ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 kwi 2019, 08:00 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 97
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
17 kwietnia 2019, o 23:41 marksoft napisał(a):
Czy chodzi koledze o LIVE ?

Tak chodzi mi o usługę LIVE, pogoda działa, fotoradary działają, w systemie w samochodzie mam potwierdzenie prawidłowego logowania, a nie ma informacji o ruchu drogowym :(

_________________
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 07:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.03.2019
Posty: 13
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Proszę powiedzcie mi czy w nowej Mazdzie 2019 można w PL włączyć usługi TomTom Live?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 07:13 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1462
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Nowa Mazda 2019 nie korzysta z map oraz usług TOM TOM.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 08:15 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.03.2019
Posty: 13
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Dziękuje za odpowiedz. Odbieram auto w czerwcu stad pytanie :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 maja 2019, 08:19 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 97
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
18 kwietnia 2019, o 09:00 Mamut napisał(a):
17 kwietnia 2019, o 23:41 marksoft napisał(a):
Czy chodzi koledze o LIVE ?

Tak chodzi mi o usługę LIVE, pogoda działa, fotoradary działają, w systemie w samochodzie mam potwierdzenie prawidłowego logowania, a nie ma informacji o ruchu drogowym :(
15 kwietnia 2019, o 19:54 Mamut napisał(a):
Od dwóch tygodni w aplikacji TomTom Home nie mogę się zalogować na swoje konto, poza tym też od tego czasu nie mam informacji na żywo o natężeniu ruchu, wcześniej przez 4 lata działało OK po uruchomieniu wg "zaleceń" z forum. Oczywiście stosowne pakiety są wykupione. Mam informację o pogodzie i fotoradarach na żywo.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Wiadomo jak można by było to naprawić?


Ktoś coś w temacie, bo u mnie bez zmian :(

_________________
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 15 maja 2019, 08:38 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1462
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Proponuję kontakt z supportem TT.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 maja 2019, 10:19 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 170
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
15 maja 2019, o 09:19 Mamut napisał(a):
Ktoś coś w temacie, bo u mnie bez zmian

Ja już odpuściłem temat LIVE. W moim przypadku, jakieś dwa lata temu, system przestał logować się do serwerów TomTom, mimo, że abonament był jeszcze opłacony. Robiłem wtedy chyba wszystko. Resetowałem TomToma, resetowałem całą stację i nawet w akcie desperacji wyłączyłem modem co zakończyło się zablokowaniem usługi. Jakiś czas potem, będąc za zachodnią granicą włączyłem modem ponownie, ale sytuacja była identyczna jak wcześniej. Brak logowania do serwerów TomTom. Szukałem odpowiedzi na zagranicznych forach i jedyne co znalazłem to informacje, że może to być padnięta karta SIM lub zablokowanie usługi u operatora komórkowego. Ktoś tam z Niemiec pisał nawet, że wystarczył telefon do Vodafone i usługi wróciły. Sam zadałem kiedyś pytanie na tym forum o kody operatorów, przez których w roamingu łączy się LIVE, ale odpowiedzi nie było. W Polsce działa to chyba tylko przez Polkomtel ale w Niemczech wyświetlały mi się różne kody. Mam gdzieś jakieś foty z trasy z ekranem statusu połączenia, więc jeśli ktoś chce powalczyć z tematem to mogę poszukać. Do polskiego supportu z problemem nie dzwoniłem, bo kiedyś (jeszcze jak wszystko działało) próbowałem wyciągnąć od nich jakieś informacje a oni jak mantrę powtarzali, że w Polsce nie ma wsparcia dla tej usługi i nic więcej mi nie powiedzą. Swoją drogą dobrze byłoby wiedzieć, jaki jest "macierzysty" operator naszych kart SIM w NB1.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 293 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.