Teraz jest Cz, 25 kwi 2019, 10:57

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 290 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 31 maja 2017, 00:38 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 28.08.2013
Posty: 174
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ktoś kiedyś robił i pisał, że przeżyło. Ale poszukaj, gdzieś to na forum jest...

_________________
w chwilach wolnych od korpo --> making noise


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 cze 2017, 09:30 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 169
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Krótkie podsumowanie. Od dłuższego czasu miałem, opisywany wcześniej, problem z brakiem połączenia LIVE z serwerami TomTom. Zasięg GSM był. Na początku wyciągałem bezpieczniki, ale to nic nie pomogło. Potem zresetowałem TomToma do ustawień fabrycznych i choć LIVE został to problem też. Na końcu w akcie desperacji z menu serwisowego wyłączyłem i włączyłem modem, co definitywnie zakończyło życie usług LIVE w moim aucie. Będę musiał zaplanować wycieczkę do Berlina :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 cze 2017, 14:43 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 23.05.2017
Posty: 54
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: małopolski
Mnie niestety przytrafiło się to samo :-(
Włączenie/wyłączenie modemu zabiło uslugę LIVE...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 kwi 2018, 15:27 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.11.2013
Posty: 446
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
U mnie subskrypcja wygasła i kupiłem nową kila dni później. Niestety do dzisiaj nie działa Live. Pozycja w menu jest. Ciągle pokazuje problem z brakiej połączenia, brakiem usług w rejonie, problemamy z technicznymi ( różne kody ).
Ma ktoś sprawdzony sposób jak przywrócić działanie bez wyjazdu do Niemiec na reset modemu ?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 24 cze 2018, 14:10 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 169
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ponownie uaktywniłem modem po niemieckiej stronie. Niestety LIVE nadal nie działa. Czyżby padł moduł GSM/GPRS?

-- Dodano: 24 czerwca 2018, o 15:10 --

Walki z LIVE ciąg dalszy. Okazało się, że jest więcej osób, które mają podobne problemy co ja. Oto jeden z wpisów znalezionych w sieci:

IN case anyone else is having a similar issue I had recently purchased the car. The previous owner had not use the live services so the sim card had been suspended by Vodafone. A call to customer services had the sim validated and I am up and running an hour or so after the call. :-):D

Co o tym myślicie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 25 cze 2018, 20:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
gdzie znajdę kartę SIM ? da się do niej jakoś dostać? i jak sprawdzić czy mam zasięg czy nie ? auto pochodzi z polskiego salonu, pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 30 cze 2018, 07:41 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1420
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Promocje w zakupie uslugi Live oferowane przez TomTom :Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 lip 2018, 19:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
a w jaki sposób realizowane są usługi live ? tzn w jaki sposób łączy się z intenetem ? jak wchodzę u siebie w ustawienia to mam pokazane, że nie mam zasięgu, ktoś wie o co chodzi ?



Taka ciekawostka, ktoś ma pojęcie jak gośc zmienił TomTOma na Igo ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 lip 2018, 19:25 
Adept
Offline
Od: 25.01.2017
Posty: 113
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Musisz aktywować. Najbliżej w DE


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 05:37 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
no dobra, ale czy moja karta sim (jeśli w ogóle jest zamontowana) sama połączy się z live w DE ? boję się że skoro poprzedni włąściciel nie aktywował tej usługi od 2014 r to karta będzie już "martwa" i nawigacja nie połączy się w ogole a ja zrobię na marne kilkaset km ...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 07:08 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1420
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Poczytaj wcześniejsze wątki - a było ich 279- w tym temacie. Prawdopodobnie znajdziesz odpowiedź na Twoje pytania.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 14:16 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.02.2013
Posty: 14
czytałem cały wątek, ale większość postów jest sprzed 4 lat ... dlatego zastanawiam się, czy wyjazd teraz po 4 latach od zakupu samochodu ożywi moją kartę sim czy nie ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 14:22 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1420
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Trzeba zaryzykować, w razie niepowodzenia skorzystać z infolinii TT, podobnie jak opisano poniżej :

marksoft napisał(a):
..(..)..

Walki z LIVE ciąg dalszy. Okazało się, że jest więcej osób, które mają podobne problemy co ja. Oto jeden z wpisów znalezionych w sieci:

IN case anyone else is having a similar issue I had recently purchased the car. The previous owner had not use the live services so the sim card had been suspended by Vodafone. A call to customer services had the sim validated and I am up and running an hour or so after the call. :-):D



 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 sie 2018, 12:56 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 169
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Pytanie do kolegów, którym działa LIVE. Z którym operatorem łączy się urządzenie? Chodzi o numer MCC/MNC widoczny w sekcji Connection status.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 15 kwi 2019, 18:54 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 96
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Od dwóch tygodni w aplikacji TomTom Home nie mogę się zalogować na swoje konto, poza tym też od tego czasu nie mam informacji na żywo o natężeniu ruchu, wcześniej przez 4 lata działało OK po uruchomieniu wg "zaleceń" z forum. Oczywiście stosowne pakiety są wykupione. Mam informację o pogodzie i fotoradarach na żywo.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Wiadomo jak można by było to naprawić?

_________________
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 17 kwi 2019, 22:41 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 24.07.2013
Posty: 169
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Czy chodzi koledze o LIVE ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 kwi 2019, 08:00 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.05.2014
Posty: 96
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
17 kwietnia 2019, o 23:41 marksoft napisał(a):
Czy chodzi koledze o LIVE ?

Tak chodzi mi o usługę LIVE, pogoda działa, fotoradary działają, w systemie w samochodzie mam potwierdzenie prawidłowego logowania, a nie ma informacji o ruchu drogowym :(

_________________
Obrazek
Mistrz Zen - nie przyzwyczajaj się, prędzej czy później i tak wszystko ch** strzeli


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 07:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.03.2019
Posty: 12
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Proszę powiedzcie mi czy w nowej Mazdzie 2019 można w PL włączyć usługi TomTom Live?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 07:13 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1420
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Nowa Mazda 2019 nie korzysta z map oraz usług TOM TOM.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 kwi 2019, 08:15 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.03.2019
Posty: 12
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Dziękuje za odpowiedz. Odbieram auto w czerwcu stad pytanie :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 290 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Lizak99991 i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.