Teraz jest N, 24 lut 2019, 07:04

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 6 lut 2019, 19:16 
Adept
Offline
Od: 23.04.2017
Posty: 104
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Aktualne mapy są ze stycznia 2019 taką aktualizacje mi wgrali w lutym na przeglądzie plus aktualizacja mzk do wersji 70.00.100

-- Dodano: 6 lutego 2019, o 19:16 --

Oczywiście miałem na myśli aktualizację bo mapy to chyba ze stycznia 2018 a może I starsze...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lut 2019, 17:07 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 721
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
6 lutego 2019, o 12:26 Smook napisał(a):
Widziałem w ASO stanowiska do samodzielnej aktualizcji, zatem można tego dokonać bez narażania się na dodatkowe opłaty.

i Ty wierzysz te po 3 latach bedzie za darmo?
za darmo w salonie to masz wode i kawe... plus wciskanie kitu :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lut 2019, 17:39 
Stały bywalec
Offline
Od: 10.07.2016
Posty: 931
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ale kto pisał o 3 latach? Opłaty -> bez opłaty za wgranie jeżeli posiadasz aktualną licencję. Tak jakbyś lapka pożyczył.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lut 2019, 17:39 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1294
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Nie wierzę, jestem wojującym ateistą
To o czym napisałem odnosiło się do postu kolegi który ma licencję na swoje mapy ale nie ma kompa ze slotem na SD.
W niektórych porządnych ASO ( np BMG 3Miasto) można w ten sposób uporać się z aktualizacją.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lut 2019, 19:01 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 721
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
ok
:hi:


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lut 2019, 06:16 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 632
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
7 lutego 2019, o 17:39 Smook napisał(a):
ma licencję na swoje mapy ale nie ma kompa ze slotem na SD


Coo? :D Adapter SD -> USB kosztuje w porywach 5 zł :)

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~200000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lut 2019, 09:52 
Wtajemniczony
Offline
Od: 26.08.2018
Posty: 152
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: mazowiecki
Ja kupilem taki na wypasie za 14 zeta

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lut 2019, 12:26 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1022
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Problemem nie jest adapter tylko system zapisu plików. Tego typu urządzonka korzystają z archaicznego FAT32. Na nowych systemach np. OS X ten system (podobnie jak Microsoftowy NTFS) system działa tylko read only, a zapisywanie wymaga dokupienia pluginów, co wielu użytkowników przerasta. Z tego względu kiosk do update może wielu osobom pomóc.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lut 2019, 12:28 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 416
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Hmm... Wydaje mi się, że updateowałem mapy na iMacu bez żadnych kombinacji. Zresztą może zaraz pójdę po kartę i sprawdzę, bo i tak muszę zrobić uaktualnienie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 8 lut 2019, 12:31 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1022
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Może przy innej okazji zainstalowałeś te zabawki. Ja to zrobiłem tak dawno temu, że chwilami zapominam, że to mam i że OS X już nie obsługuje tego natywnie (do wersji Mountain Lion obsługiwał natywnie).

https://apple.stackexchange.com/questio ... ntain-lion

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 lut 2019, 06:02 
Świeżak
Offline
Od: 07.02.2017
Posty: 24
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
U mnie po OS Mojave działa bez żadnych wtyczek - MBP late 2015


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 lut 2019, 10:19 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 416
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Na Sierra nie widzi jednak karty. iMac i7 5k late 2015. Zrobiłem update na PC.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 lut 2019, 20:29 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1294
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
kolcz11 napisał(a):
Ja zauważyłem, że np. na obecnej wersji mapy jest już widoczna autostradowa obwodnica Częstochowy?? Ogólnie, mam wrażenie, że z wyprzedzeniem dodają te drogi, ale wole jeździć na google maps.
Co więcej, nawigacja z uporem kieruje na tą częstochowską A1.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lut 2019, 10:00 
Nowicjusz
Offline
Od: 10.01.2019
Posty: 51
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Była mapa styczeń 2019 i już jest nowa luty 2019.


Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lut 2019, 10:16 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 721
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
wow
to chyba sie wysile i zaaktualaizuje swoja dzis
moze oni czytaja nasze biadolenie :-)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lut 2019, 10:33 
Nowicjusz
Offline
Od: 10.01.2019
Posty: 51
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Ciekawi mnie pytanie zadane przez kogoś z forum mazda speed.

'' Takie pytanie mi przyszło do głowy – czy między kartą która ma odczyt na poziomie np. 20MB/s a taką co ma 80MB/s będzie zauważalna różnica w ładowaniu się mapy po uruchomieniu samochodu oraz jej działaniu?

Teoretycznie oczywiście tak, ale w praktyce? Interesował się ktoś tym tematem? ''


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 17 lut 2019, 21:01 
Adept
Online
Od: 12.07.2017
Posty: 148
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
17 lutego 2019, o 10:16 DM2009 napisał(a):
moze oni czytaja nasze biadolenie :-)


Albo wypuszczają drugi update w tym roku, żeby dotrzymać obiecanego 2 razy na rok. Podobnie było w poprzednim roku.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 lut 2019, 09:53 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1022
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
@Grek77 Wątpię aby ten tablet w samochodzie obsługiwał prędkość 80 MB/s. Limitacją jest tutaj sprzęt w aucie, a nie karta. Myślę, że karta została dobrana przez producenta tak aby nie spowalniać.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 18 lut 2019, 10:28 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1322
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Ja tam korzystam z kopii karty. Po tym jak się karta przypisze do auta, spokojnie można korzystać z kopii wykonanej metodą kopiuj/wklej. Przynajmniej jak karta padnie to nie ta ori. A jakoś w ten backup w aplikacji to nie wierzę. :-)

Aktualizuje zawsze ori (pewnie teraz ta lutowa aktualizacja będzie ostatnia, bo w maju mija 3 lata), potem ją kopiuje na tą do auta. Ta moja jest szybsza niż ori, ale różnicy nie zauważyłem jakiejś między działaniami navi na jednej vs na drugiej.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 lut 2019, 19:56 
Nowicjusz
Offline
Od: 10.01.2019
Posty: 51
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
17 lutego 2019, o 10:33 Grek77 napisał(a):
Ciekawi mnie pytanie zadane przez kogoś z forum mazda speed.

'' Takie pytanie mi przyszło do głowy – czy między kartą która ma odczyt na poziomie np. 20MB/s a taką co ma 80MB/s będzie zauważalna różnica w ładowaniu się mapy po uruchomieniu samochodu oraz jej działaniu?

Teoretycznie oczywiście tak, ale w praktyce? Interesował się ktoś tym tematem? ''


Kupiłem kartę 8 gb 90mb/s.

Normalne że przy 95% zapełnienia karty lub dysku twardego czy ssd spada transwer.
Oryginalna karta ma wolne tylko 300 mb. więc jest zapełniona koło 95%.
Testy w HD tune + OTTO disc benchmark
Odczyt, bo sapis nas nie interesuje.
Oryginał średni odczy 4,5 mb/s
Nowa karta z taka sama zawartością 25mb/s

Oczywiście Mazda Tollbox rozpoznaje bez problemu zawartośc na nowej karcie.
Jutro podam wyniku czy na nowej szybciej nawi jest gotowa do działania.

Koszt karty 8gb SanDisk SDXC 64GB Extreme 600x - 38zl.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 lut 2019, 20:32 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 721
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
dzis zaktulizowalem mapy i co?
jade godzine temu i totalna zwiecha
te mapy i nawigacja fabryczna to jest
zart! czysty zart :)
to byl plus przedlifta ze mial tego tom toma
tyle ze ekran byl bardzo maly :(


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 lut 2019, 22:32 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 12.06.2017
Posty: 209
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
19 lutego 2019, o 20:32 DM2009 napisał(a):
jade godzine temu i totalna zwiecha


A tak bliżej to o co chodzi...

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 lut 2019, 23:23 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 721
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
zwiecha - zatrzymala sie i koniec
musialem odpalic od nowa system (auto)
pierwszy raz mi sie to zdarzylo


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 lut 2019, 01:53 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 974
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
NAVI+Wstecz+Mute (przytrzymaj 10 sekund) = reset MZD. Można w czasie jazdy, nic się nie dzieje. Jest jeszcze jakaś opcja dwu przyciskowa, ale nie pamiętam.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lut 2019, 11:16 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1294
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Czy ktoś wie, czy navigacja Mazdy jest w stanie korzystać z Galileo? Odpowiednie przepisy EU mówia, że od 2018 każdy nowy pojazd powinien byc wyposażony w ratunkowy sytem eCall , kompatybilny z Galileo. Nb czy taki eCall jest już w M2018???
Co prawda Galileo ma osiagnać pelną funkcjonalność za rok, ale ta pelna dotyczy pełnego komercyjnego zastosowania z ultradokładnym pozycjonowaniem 3D (zastosowania magazynowe, parkingowe, etc). Na chwile obecną system już działa, tyle, że ograniczona liczba odbiorników jest w stanie z niego korzystać.
Szukałem na stronie usegalileo.eu
ale nie bardzo wiem jaki procesor / odbiornik Navi jest w GL/KE.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lut 2019, 17:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Nie do końca masz rację z tym eCALLem. Owszem, w EU jest obowiązkowy od 2018 roku, ale tylko dla tych samochodów, które po 31 marca 2018 otrzymały homologację. Nie wiem, czy nowa M3 się na to łapie...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 lut 2019, 17:57 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1294
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Racja, zgadza się - regulacja obowiązuje dla każdej nowej homologacji po tej dacie.
No i pozycjonowanie niekoniecznie z Galileo; GPS lub inny GNSS spełni wymóg. Tym niemniej jestem ciekawy czy NAVI da radę z Galileo czy trzeba bedzie za 5 lat dopłacać fortunę za czipa za 8$.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 lut 2019, 10:52 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.07.2017
Posty: 51
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Czytałem gdzieś tu że nie da rady zrobić aktualizacji map na MacBook.
Od nowości 2017r a dziś po raz ostatni robiłem aktualizacje na MacBook Pro 2015r. Dokupiłem tylko zewnętrzny czytnik kart ( 11zl).
O jakości i dokładności naszych navi się nie wypowiadam.
Obrazek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 lut 2019, 13:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.10.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Ja również robiłem ostatnią aktualizację na Macbooku Pro 2015, nawet bez przejściówki.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 lut 2019, 13:36 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.07.2017
Posty: 51
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Ja to bez przejściówki ?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 242 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.