Teraz jest Pt, 22 lut 2019, 09:15

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1381 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 22:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 974
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Jest temperatura płynu. Chyba od wersji 8.2.0 jest między innymi temperatura płynu, jest SOC aku. Jutro wrzucę zdjęcia jak to wygląda.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 22:44 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Byłem właśnie w aucie z penem i zainstalowałem najnowszą wersję speedometera wersje digital. SUUUUUPER sprawa. Pokazuje wszystko. Dzięki za info.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 22:49 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 974
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Wersję analog też masz. Przytrzymaj do góry (chyba do góry) pokrętło wybory MZD. Można też mieć ilość paliwa w formie paska na ekranie MZD.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 23:00 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jeszcze raz dzięki za info. Nawet nie wiesz jak bardzo mi tego brakowało. Dlatego kupiłem sobie ODB2, ale to było rozwiązanie połowiczne.

Pozdrawiam serdecznie.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 08:03 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 16.04.2014
Posty: 312
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
jancu jaka masz wersje systemu mzd ?

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 11:12 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Nie pamietam nigdy poczatku ale cos *.502

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 14:07 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 16.04.2014
Posty: 312
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Podobno to ostatnia na ktorej mozna wgrywac speedometer, przy mojej 504 trzeba robic jakies kombinacje z kabelkami, ja sobie darowalem. Czekam moze magicy obejda to jakos softwerowo.

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 15:26 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ja juz tez musialem robic te czary mary z kabelkami. W ktoryms watku opisalem co i jak i wszystko dziala jak nalezy i moge wgrywac sobie modyfikacje.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 lis 2018, 09:28 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 974
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Tak obecnie wygląda Speedometer.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Można pozmieniać kolejność kiedy co jest wyświetlane - oczywiście przed instalacją w aucie.
Zmiany za pomocą "pokrętła" MZD mamy możliwość:
Obrazek

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 lis 2018, 14:26 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 16.04.2014
Posty: 312
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Elegancko, takie rzeczy powinny byc od nowosci w standardzie.

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 lis 2018, 18:14 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Pytanko, czy tez speedometer dziala Ci z opoznieniem? Predkosciomierz jakąś sekunde moze troszkę tłużej, ale inne dane to juz nie do zaakceptowania, np. bieg na którym jade

pozdrawiam

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 lis 2018, 22:35 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 974
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Szczerze to nie zwróciłem na to uwagi, bo dla mnie nie ma to znaczenia.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 24 lis 2018, 12:33 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Kolego, jaką masz wersję softu bo teraz patrzę i u Ciebie jest temperatura intake, u mnie nie pokazuje nic w tym miejscu.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 gru 2018, 09:05 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 721
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
jest ogolnie sens aktualizcji systemu MZD?
robilem to ostatni raz w ubieglym roku i nie wiem
czy wiecej naprawiono czy zepsuto?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 gru 2018, 17:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 974
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
jancu napisał(a):
Kolego, jaką masz wersję softu bo teraz patrzę i u Ciebie jest temperatura intake, u mnie nie pokazuje nic w tym miejscu.
O którym sofcie mówisz? MZD mam 59.00.502. Tweeky to chyba z końcówką 2.8.2.
W AIO jak wejdziesz w Bar Speedometer Layout jest Intake temperature.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 gru 2018, 20:59 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Zgadza się, że jest. Chodzi o to, że u mnie nie pokazuje żadnej wartości. Wersję softu mam tą samą.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 gru 2018, 17:17 
Świeżak
Offline
Od: 15.10.2016
Posty: 20
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Potrzebuje pomocy odnośnie mzd nie pokazuje kamer stacjonarnych chociasz jest włączone w ustawieniach.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 gru 2018, 21:27 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 721
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
zrobilem dziala aktualizacje do wersji 7
pare rzeczy na tym wyswietlaczu cyfrowym
z prawej strony sie zmienilo..
oznaczenie martwego pola kolo grafiki samochodu
czas/ilosc km do przegladu, cos jeszcze chyba
drobiazgi graficzne ale zawsze ciesza :-)
ciekawe czy wystwielylanie wskaznikow nawigacji
sie utrzyma na wystwietlaczu HUD


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 gru 2018, 10:13 
Świeżak
Offline
Od: 19.02.2018
Posty: 20
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
Możesz podać skąd mogę zassać najnowszy firmware? Wgrałeś najnowszy 70.00.100a?


Ostatnio edytowano Śr, 19 gru 2018, 10:32 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 gru 2018, 10:28 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 16.04.2014
Posty: 312
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
A na przegladzie gwarancyjnym nie aktualizuja ?

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 gru 2018, 10:51 
Stały bywalec
Offline
Od: 10.07.2016
Posty: 931
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Tylko jak poprosisz.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 gru 2018, 18:27 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 111
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
19 grudnia 2018, o 10:13 pokson napisał(a):
Możesz podać skąd mogę zassać najnowszy firmware? Wgrałeś najnowszy 70.00.100a?

Spróbuj stąd: https://my.hidrive.com/share/hsodpqja.l ... are/EU%20N
pzdr
a


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 21 gru 2018, 23:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.04.2018
Posty: 6
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Witam szanownych forumowiczów.

Od krótkiego czasu testuję usługi połączone (darmowe 60 dni). Niepokoi mnie brak wskazania ceny paliw. Przy filtrowaniu po cenie, wskazuje mi kierunek geograficzny, czyli filtruje po najbliższej stacji. Oczywiście włączałem to wielokrotnie w różnych lokalizacjach i nie widzę poprawy. <slabo> Czy wam również nie działała ta funkcja?

Poza tym mam problem z wizualizacją historii średniego spalania w Aplikacjach. Po resecie Tripu A wartość spalania powinna zostać wyświetlona w kolejnym słupeczku interwałowym, tymczasem pokazuje się tylko jedna, aktualna wartość. :idea: Resetuję klawiszem info. Czy zresetowanie w MZD coś zmieni? Wyjaśnicie mi co robię źle?

Wersja oprogramowania była aktualizowana 2 miesiące temu, więc jest aktualna.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sty 2019, 00:14 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 15.12.2018
Posty: 18
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Soft 70.00.100a coś zmienia do starego z końcówką 502/504. ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sty 2019, 00:32 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 10.01.2016
Posty: 1320
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
To jest chyba seria softu pod Android/Apple.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 sty 2019, 01:32 
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4855
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
To jest wersja softu przygotowana pod Android, ale dalej jako aktualizacja MZD.
Sam taką mam, tzn 70 coś tam...

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lut 2019, 18:59 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.02.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Witam czytam na forum na temat wskazan hadup mialem cos takiego przy sofcie 59.00.502 taki bodajze mialem po wgraniu 59.00.545 problem znikl nie mam problemu z niczym ,ktos jeszcze pisal na temat radia dab mnie chwyta jedynie pl radio 1,2 i chyba katowice


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lut 2019, 20:41 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 974
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
A ktoś wie jaka jest ostania wersja softu przed wprowadzeniem tej do obsługi AA/CP dla FL1 - 2015rok?
Jaka macie wersję MZD do obsługi AA/CP dla tego modelu?

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lut 2019, 09:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.02.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Czy mozecie powiedziec czy moge wgrac speedometer do mzd z aktualizacja 59.00.545? Moze ktos to zainstalowal z tym softem ,ciekawy jestem czy wam sie system zawiesza czy wszystko gra.pytam bo mam pierwszy przeglad gwarancyjny i nie chce miec problemu z serwisem


Ostatnio edytowano Cz, 7 lut 2019, 09:25 przez Obserwator, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 lut 2019, 09:24 
Adept
Offline
Od: 12.07.2017
Posty: 148
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Aby cokolwiek wgrać musisz mieć odblokowaną możliwość wgrywania oprogramowania innego niż mazdy.
Jeśli wcześniej w tym temacie nic nie robiłeś to wiąże się to z wyjęciem wyświetlacza i zainstalowaniem odpowiednich skryptów do mzd przez specjalny kabel.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1381 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: mickee i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.