Teraz jest Pn, 17 gru 2018, 10:49

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 22:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 940
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Jest temperatura płynu. Chyba od wersji 8.2.0 jest między innymi temperatura płynu, jest SOC aku. Jutro wrzucę zdjęcia jak to wygląda.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 22:44 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Byłem właśnie w aucie z penem i zainstalowałem najnowszą wersję speedometera wersje digital. SUUUUUPER sprawa. Pokazuje wszystko. Dzięki za info.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 22:49 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 940
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Wersję analog też masz. Przytrzymaj do góry (chyba do góry) pokrętło wybory MZD. Można też mieć ilość paliwa w formie paska na ekranie MZD.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 19 lis 2018, 23:00 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jeszcze raz dzięki za info. Nawet nie wiesz jak bardzo mi tego brakowało. Dlatego kupiłem sobie ODB2, ale to było rozwiązanie połowiczne.

Pozdrawiam serdecznie.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 08:03 
Avatar użytkownika
Bywalec
Online
Od: 16.04.2014
Posty: 278
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
jancu jaka masz wersje systemu mzd ?

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 11:12 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Nie pamietam nigdy poczatku ale cos *.502

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 14:07 
Avatar użytkownika
Bywalec
Online
Od: 16.04.2014
Posty: 278
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Podobno to ostatnia na ktorej mozna wgrywac speedometer, przy mojej 504 trzeba robic jakies kombinacje z kabelkami, ja sobie darowalem. Czekam moze magicy obejda to jakos softwerowo.

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 lis 2018, 15:26 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Ja juz tez musialem robic te czary mary z kabelkami. W ktoryms watku opisalem co i jak i wszystko dziala jak nalezy i moge wgrywac sobie modyfikacje.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 lis 2018, 09:28 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 940
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Tak obecnie wygląda Speedometer.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Można pozmieniać kolejność kiedy co jest wyświetlane - oczywiście przed instalacją w aucie.
Zmiany za pomocą "pokrętła" MZD mamy możliwość:
Obrazek

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 lis 2018, 14:26 
Avatar użytkownika
Bywalec
Online
Od: 16.04.2014
Posty: 278
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Elegancko, takie rzeczy powinny byc od nowosci w standardzie.

_________________
był: Rover 420 SDi, Focus mk2 2.0 TDCi
Jest:
- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014)
- Mazda 6 sedan 2.0 165KM e-loop (2017)
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 lis 2018, 18:14 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Pytanko, czy tez speedometer dziala Ci z opoznieniem? Predkosciomierz jakąś sekunde moze troszkę tłużej, ale inne dane to juz nie do zaakceptowania, np. bieg na którym jade

pozdrawiam

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 23 lis 2018, 22:35 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 940
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Szczerze to nie zwróciłem na to uwagi, bo dla mnie nie ma to znaczenia.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 24 lis 2018, 12:33 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Kolego, jaką masz wersję softu bo teraz patrzę i u Ciebie jest temperatura intake, u mnie nie pokazuje nic w tym miejscu.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 gru 2018, 09:05 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 664
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
jest ogolnie sens aktualizcji systemu MZD?
robilem to ostatni raz w ubieglym roku i nie wiem
czy wiecej naprawiono czy zepsuto?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 gru 2018, 17:19 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 940
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
jancu napisał(a):
Kolego, jaką masz wersję softu bo teraz patrzę i u Ciebie jest temperatura intake, u mnie nie pokazuje nic w tym miejscu.
O którym sofcie mówisz? MZD mam 59.00.502. Tweeky to chyba z końcówką 2.8.2.
W AIO jak wejdziesz w Bar Speedometer Layout jest Intake temperature.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 gru 2018, 20:59 
Świeżak
Offline
Od: 30.03.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Zgadza się, że jest. Chodzi o to, że u mnie nie pokazuje żadnej wartości. Wersję softu mam tą samą.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 gru 2018, 17:17 
Świeżak
Offline
Od: 15.10.2016
Posty: 19
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Potrzebuje pomocy odnośnie mzd nie pokazuje kamer stacjonarnych chociasz jest włączone w ustawieniach.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 gru 2018, 21:27 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 664
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
zrobilem dziala aktualizacje do wersji 7
pare rzeczy na tym wyswietlaczu cyfrowym
z prawej strony sie zmienilo..
oznaczenie martwego pola kolo grafiki samochodu
czas/ilosc km do przegladu, cos jeszcze chyba
drobiazgi graficzne ale zawsze ciesza :-)
ciekawe czy wystwielylanie wskaznikow nawigacji
sie utrzyma na wystwietlaczu HUD


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.